Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Megoldódhat a krízis Szíriában

2017. január 11. 23:38

DAMASZKUSZ, 23:38

Az egyik szíriai tisztségviselő szerint egyezség született a damaszkuszi vízellátás helyreállításáról. A fővárosban évek óta súlyos gondot okozott, hogy több negyedbe nem jutott tiszta ivóvíz.

A szíriai kormány és a felkelők hosszas tárgyalás után megállapodtak. A tervek szerint  helyreállítanák a Damaszkuszt vízzel ellátó Barada folyó völgyében lévő szivattyúállomást. A tisztségviselő nyilatkozatát egyelőre nem erősítették meg a felek. A város északi részét utaló lázadók, valamint ellenzéki aktivisták tagadták, hogy bármiben megegyeztek volna.

Ibrahim Aláa szerint abban állapodtak meg a felek, hogy a felkelők (akik amúgy nem helyiek) leteszik a fegyvert, cserébe elszállítják őket más szíriai városokba. A kormányerők ezt követően birtokukba veszik és aknamentesítik a térséget, a szakemberek pedig helyreállítják a Barada folyó forrásánál lévő szivattyútelepet.

Fotó: AFP
Tavaly év vége óta a szíriai fővárosban négymillió ember él ivóvíz nélkül, mert szándékosan üzemanyaggal szennyezték be a vízforrást. A szemben álló felek egymást vádolják a történtekkel.

Korábban már előfordult, hogy a Barada-völgyet 2012 óta uraló felkelőcsoportok megengedték a kormány mérnökeinek, hogy elvégezzék a szivattyúállomáson a szükséges karbantartásokat. 

A lázadók többször is elvágták a vízszolgáltatást, hogy így kerüljenek jobb pozícióba, ugyanis így igencsak nagy nyomást tudtak gyakorolni a kormányerők hadseregére. Az ENSZ becslései szerint 45 ezren élhetnek a völgyben, és 7000-en menekülhettek el a legfrissebb összecsapások elől.

(MTI)

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Egy hatalmas villanás szelte át az űr sötétjét

Két neutroncsillag ütközése során keletkezett gravitációs hullámokat figyeltek meg a LIGO-Virgo tudományos együttműködés kutatói. A legújabb felfedezéssel a gravitációs hullámok mellett már optikailag megfigyelhető jeleket is sikerült detektálni, ami a "többcsatornás csillagászat" megszületéséhez vezetett.

Újabb mozgolódás a balkáni migránsútvonalon

Újabb mozgolódás a balkáni migránsútvonalon

amerika, london, párizs

Növekedett a migránsok száma Bosznia-Hercegovinában.

Így búcsúzott Bernd Storck

Így búcsúzott Bernd Storck

hajrá, magyarok!

A labdarúgó-válogatott volt edzője búcsúzóul elmondta, hogy a fejlődés már elindult a magyar labdarúgásban, és további alázatos munkával fenn is tartható.

Vajon a liberális kanadai kormány engedi majd, hogy Québec betiltsa a burkát?

Vajon a liberális kanadai kormány engedi majd, hogy Québec betiltsa a burkát?

amerika, london, párizs

Bár nagyon kicsi az esély arra, hogy engedélyezzék a teljes testet elfedő, a muszlim nők számára kötelezően hordandó ruhadarab betiltását, Québec mégis szigorítana.

Afrikában legyenek a hotspotok, ne Európában!

A Migrációkutató Intézet szerint afrikai hotspotok létrehozása jelentősen csökkentené a Földközi-tengernél tapasztalható migrációs nyomást, orvosolná a katasztrofális líbiai humanitárius helyzetet, és apasztaná az embercsempész és dzsihadista csoportok bevételeit.

A rendőrök hétvégén és ünnepnapokon nem figyelték meg Anis Amrit, a berlini terroristát

A rendőrök hétvégén és ünnepnapokon nem figyelték meg Anis Amrit, a berlini terroristát

amerika, london, párizs

Bruno Jost különleges nyomozó lezárta a berlini terrortámadással kapcsolatos vizsgálatát. Az eredményekből kiderült, hogy a rendőröknek lehetősége volt még időben elkapni Amrit.

Bannon: a lázadás tovább folytatódik 2018-ban

Bannon: a lázadás tovább folytatódik 2018-ban

amerika, london, párizs

Steve Bannon, Donald Trump elnök egykori tanácsadója és a Breitbart News ügyvezető elnöke arra figyelmeztetett, hogy hiba megbízni a Szilícium-völgy uraiban és a washingtoni elitben.

Szabadon bűnözhetsz két hétig Budapesten

Van egy felfestett buszsáv, amit büntetlenül lehet használni, csak épp senki sem tud róla.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére