Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Megnőtt a V4-ek súlya Európában

2018. március 27. 18:28

A Migrációkutató Intézet legfrissebb elemzésében a visegrádi négyek (V4) migrációs együttműködését vizsgálta. Az elemzők kiemelték, hogy a migrációs válság, valamint az Európai Unió válságkezelésben megmutatkozó késlekedése és eredménytelensége relatíve megnövelte az e kérdésben egységesen és eltökélten fellépő visegrádi négyek politikai súlyát.

A kutatók álláspontja szerint egységes fellépéssel a visegrádiak csökkenthetik a különutasság politikai kockázatait, erősíthetik saját álláspontjuk legitimitását, javíthatják alkupozíciójukat, érdemi döntési alternatívát kínálhatnak mások javaslata ellenében, sőt néhány országgal kiegészülve képesek lehetnek bármely uniós döntés blokkolására.

Az intézet korábban végzett kutatásai alapján az elemzők azt is megállapították, hogy az EU menekültügyi irányvonalának főbb elemeit a visegrádi közvélemény döntő többsége nem támogatja, ezért az elmúlt három évben az e téren felvállalt konfliktusok belpolitikailag erősítették a V4-es kormányokat és a tömeges migrációt ellenző pártokat. Összeurópai szinten is erősödött a V4 pozíciója, derül ki a Századvég Alapítvány átfogó, teljes Európai Unióra kiterjedő, Project 28 elnevezésű közvélemény-kutatásából. A válaszadók szerint 52 százalék gondolja úgy, hogy a közép-kelet-európai országok jobban kezelik a migrációs válságot, és csupán 24 százalék gondolja azt, hogy Brüsszel teljesít jobban ebben az ügyben. A visegrádi országokon belül ez az arány még magasabb az összeurópai szinthez képest (Magyarországon 73%, Csehországban 65%, Szlovákiában 57%, Lengyelországban pedig 52%).

Az Európai Unió jövőjének kérdésében az intézet felhívta a figyelmet arra is, hogy három visegrádi kormány (a szlovák kivételével) ellenzi az integráció túlzott mélyítését, és a közös ügyekben a jelenleginél több beleszólást biztosítana a tagállami kormányoknak és parlamenteknek. A kutatók megállapították továbbá, hogy

a migráció kérdésében egységes a multikulturális ideológia bírálata, a tömeges és ellenőrizetlen migráció elutasítása, a kötelező betelepítési kvóták elvetése."

Az elemzés következtetéseként kimutatható, hogy ehhez hasonló álláspontra helyezkedő kormányt immáron nemcsak a keleti tagállamokban találunk, hanem például Ausztriában is. Ráadásul a legutóbbi olaszországi választáson előretört és a parlamentben a helyek többségét megszerző pártok a migrációpolitika terén szintén ilyen nézeteket vallanak, ami érdekes helyzetekhez is vezethet az Európai Unió Tanácsában: az Egyesült Királyság kiesésével a keleti tagállamok Olaszországgal összefogva bármely uniós döntés elutasításához elegendő súllyal rendelkeznének, sőt Olaszország és Ausztria együttes támogatása esetén a visegrádi négyek már Románia és Bulgária egyetértésével is képesek lennének a döntések blokkolására.

A V4-ek migrációügyi összefogása tehát több, mint aminek látszik, s politikailag messze túlmutat a menekültkérelmeken és az elosztási kvótákon – olvasható az elemzésben.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Dzsudzsák Balázs levelét megírta, te pedig most szavazhatsz róla!

Dzsudzsák Balázs levelét megírta, te pedig most szavazhatsz róla!

hajrá, magyarok!

A napokban sokat foglalkoztunk Dzsudzsák Balázzsal és a legújabb klubváltásával. A focista levélben mondta el véleményét a körülötte zajló felhajtásról.

Újabb sokk Németországban: nyugdíjasokat bántalmazott és rabolt ki egy migráns család

Egy öttagú társaság - a rendőrség feltételezése szerint egy migráns család - rabolt ki és bántalmazott súlyosan egy agg német házaspárt a Ruhr-vidéken.

Ha ebből a nyolc szokásból többet is űzöl, akkor téged sajnos minden autós gyűlöl

Bizonyára veletek is előfordult már a közlekedésetek során egy-egy jelenetsor láttán, hogy a pokolra kívántátok embertársatokat. Nem veletek van a baj!

Ismét az AfD a második erő Németországban

Ismét az AfD a második erő Németországban

amerika, london, párizs

Jót tett a párt népszerűségének, hogy menesztették a chemnitzi tüntetésekről őszintén beszélő titkosszolgálati vezetőt.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Várhatóan erről fog szólni a mai nap.

Brutális pénzekért ment Dzsudzsák az arabokhoz

Dzsudzsák pénzéhségére nem lehet panasz.

Nagyot küzdött a Mol Vidi FC, mégis gyászos lett az eredmény

Nagyot küzdött a Mol Vidi FC, mégis gyászos lett az eredmény

hajrá, magyarok!

6 év elteltével ismét magyar csapatnak szurkolhattunk az Európa Ligában. A csütörtök esti ellenfél a BATE Borisov, a fehérorosz bajnok volt.

Orbán mellé állt az EPP Junckerrel szemben

Orbán mellé állt az EPP Junckerrel szemben

amerika, london, párizs

Az állam- és kormányfők informális csúcstalálkozóján amellett, hogy Juncker egy gátlástalan csellel próbálkozott a Fidesz EPP-ből történő kipaterolására, sokféle nyilatkozatot is olvashattunk a résztvevőktől. Mutatjuk, mik voltak a fő csapásirányok!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére