Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Megnőtt a V4-ek súlya Európában

2018. március 27. 18:28

A Migrációkutató Intézet legfrissebb elemzésében a visegrádi négyek (V4) migrációs együttműködését vizsgálta. Az elemzők kiemelték, hogy a migrációs válság, valamint az Európai Unió válságkezelésben megmutatkozó késlekedése és eredménytelensége relatíve megnövelte az e kérdésben egységesen és eltökélten fellépő visegrádi négyek politikai súlyát.

A kutatók álláspontja szerint egységes fellépéssel a visegrádiak csökkenthetik a különutasság politikai kockázatait, erősíthetik saját álláspontjuk legitimitását, javíthatják alkupozíciójukat, érdemi döntési alternatívát kínálhatnak mások javaslata ellenében, sőt néhány országgal kiegészülve képesek lehetnek bármely uniós döntés blokkolására.

Az intézet korábban végzett kutatásai alapján az elemzők azt is megállapították, hogy az EU menekültügyi irányvonalának főbb elemeit a visegrádi közvélemény döntő többsége nem támogatja, ezért az elmúlt három évben az e téren felvállalt konfliktusok belpolitikailag erősítették a V4-es kormányokat és a tömeges migrációt ellenző pártokat. Összeurópai szinten is erősödött a V4 pozíciója, derül ki a Századvég Alapítvány átfogó, teljes Európai Unióra kiterjedő, Project 28 elnevezésű közvélemény-kutatásából. A válaszadók szerint 52 százalék gondolja úgy, hogy a közép-kelet-európai országok jobban kezelik a migrációs válságot, és csupán 24 százalék gondolja azt, hogy Brüsszel teljesít jobban ebben az ügyben. A visegrádi országokon belül ez az arány még magasabb az összeurópai szinthez képest (Magyarországon 73%, Csehországban 65%, Szlovákiában 57%, Lengyelországban pedig 52%).

Az Európai Unió jövőjének kérdésében az intézet felhívta a figyelmet arra is, hogy három visegrádi kormány (a szlovák kivételével) ellenzi az integráció túlzott mélyítését, és a közös ügyekben a jelenleginél több beleszólást biztosítana a tagállami kormányoknak és parlamenteknek. A kutatók megállapították továbbá, hogy

a migráció kérdésében egységes a multikulturális ideológia bírálata, a tömeges és ellenőrizetlen migráció elutasítása, a kötelező betelepítési kvóták elvetése."

Az elemzés következtetéseként kimutatható, hogy ehhez hasonló álláspontra helyezkedő kormányt immáron nemcsak a keleti tagállamokban találunk, hanem például Ausztriában is. Ráadásul a legutóbbi olaszországi választáson előretört és a parlamentben a helyek többségét megszerző pártok a migrációpolitika terén szintén ilyen nézeteket vallanak, ami érdekes helyzetekhez is vezethet az Európai Unió Tanácsában: az Egyesült Királyság kiesésével a keleti tagállamok Olaszországgal összefogva bármely uniós döntés elutasításához elegendő súllyal rendelkeznének, sőt Olaszország és Ausztria együttes támogatása esetén a visegrádi négyek már Románia és Bulgária egyetértésével is képesek lennének a döntések blokkolására.

A V4-ek migrációügyi összefogása tehát több, mint aminek látszik, s politikailag messze túlmutat a menekültkérelmeken és az elosztási kvótákon – olvasható az elemzésben.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Egykettőre eljuthatnak a britek oda, hogy már nem csak nők lehetnek anyák

Nem csak Franciaország sziporkázik a maga szülő 1 és szülő 2 megnevezéseivel. A briteknél könnyen lehet, hogy jogi szempontból már nem csak nők válhatnak anyává.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak ma a legfontosabb hírek.

A csoportos nemi erőszakot elkövető 22 éves szíriai migránst kiskorúként kezelik a német bíróságon

A csoportos nemi erőszakot elkövető 22 éves szíriai migránst kiskorúként kezelik a német bíróságon

amerika, london, párizs

A Baden-Württemberg tartománybeli Freiburgban 2018. október 14-re virradó éjjel csoportosan megerőszakoltak egy 18 éves német lányt. Az tettesek közül heten szíriai migránsok voltak. A 22 éves elsőrendű gyanúsítottat kiskorúként fogják kezelni a német bíróságon, mivel a bűntény elkövetésekor még nem számított nagykorúnak.

"Bud Spencer egy jóságos óriás volt, aki szerette a magyarokat"

"Bud Spencer egy jóságos óriás volt, aki szerette a magyarokat"

csak neked, csak most

Nemsokára a mozikba kerül a "Piedone nyomában" című, Bud Spencer életét feldolgozó portréfilm. Ez alkalomból beszélgettünk Király Leventével, a film rendezőjével, hogy rávilágítsunk pár dologra: milyen ember is volt Bud Spencer, azaz Carlo Pedersoli a magánéletében, hogyan viszonyult családjához, a magyarokhoz és a kereszténységhez.

Van egy komoly mulasztása a Magyar Tudományos Akadémiának, amiről mélyen hallgat

Az ellenzéki sajtó tele van az MTA működését átláthatóbbá tenni akaró kormányzati szándék elleni politikai sivalkodással. A ballib megmondóemberek reggeltől estig a tudomány szabadságát féltik a Fidesz képzeletbeli diktatúrájától, miközben viszont arról mélyen hallgatnak, hogy a valóságban az MTA tevékenysége teljesen átláthatatlan, nem utolsósorban azért, mert az Akadémia évtizedek óta nem hajlandó kommunikálni semmit a tevékenységéről a közvélemény felé.

Szijjártó: Sorost a víziója miatt kritizálja a magyar kormány

Szijjártó: Sorost a víziója miatt kritizálja a magyar kormány

kétharmad

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Jerusalem Post című izraeli lapnak nyilatkozva elmondta, hogy a magyar kormánynak Soros György nézeteivel van problémája, nem pedig a milliárdos származásával.

Miért fáj az Indexnek, ha muszlim migránsok helyett magyarokon segítünk?

Miért fáj az Indexnek, ha muszlim migránsok helyett magyarokon segítünk?

kinyílott a pitypang

Hatalmas sivalkodásba kezdtek az idegenszívű propagandagyárak amiatt, mert a kormány - a magyar honosítási törvényekkel összhangban - venezuelai magyaroknak nyújtott segítséget.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére