Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Megindult a kilépési hullám a Jobbikban

2018. június 8. 17:20

Toroczkai László és Dúró Dóra kilépése/kizárása csak a kezdet volt. A Jobbik parlamenti frakciója várhatóan stabil marad, onnan nem lehet számítani további kilépésekre, mivel a párt kitömte őket pénzzel. Egyes budapesti és vidéki alapszervezetek tagsága és vezetése, valamint egyes szakpolitikusok azonban máris bejelentették távozásukat. Ha következő napokban és hetekben folytatódik ez a folyamat, akkor párt kivérzik a jövő évi EU-s és önkormányzati választások előtt.

Mint ismeretes, Toroczkai esetében már előbb megvolt az ítélet, mint a tárgyalás. Gyöngyösi Márton a HírTV kamerái előtt szólta el magát, hogy Toroczkai László ásotthalmi polgármestert, a Jobbik volt alelnökét és bukott elnökaspiránsát "már kizárták". Ezek a szavak nagyjából egy héttel a fegyelmi tárgyalás előtt hangzottak el. Ma végleg kiderült, hogy Gyöngyösi elszólása nem véletlen volt, Toroczkai valóban kizárásra került.

Dúró Dóra szintén jelezte, hogy kilép a pártból. Döntését azzal indokolta, hogy

nincs hova hátráljunk, s vétkesek közt cinkos, aki néma."

További távozók

Fazekas Gabriella korábban a Jobbik polgármester-jelöltje volt 2010-ben és 2014-ben Terézvárosban. A politikus a Facebook-oldalán írt a kilépés okairól.

Visszagondolva az elmúlt évekre, mindig mindenhol ott voltam, legyen az standolás, rendezvény, tüntetés, szórólapozás, mozgósítás nemcsak a saját választókerületemben, hanem Budapest egyéb részein is. Persze ott voltam Tapolcán is, ahol az időközi választás előtti napokban 25 km-t gyalogoltam, hogy szórólapjainkat eljuttassam a falvak lakóihoz"

– írta a politikus, akinek a szakterülete az oktatás volt, hiszen tanárként segített kidolgozni a párt oktatási programját.

A tisztújítás előtti,, sokszor erőszakos agitáció – főleg azok irányába, akik nem rejtették véka alá a véleményüket – Torockai László előre levezényelt eltávolítása, Dúró Dóra elleni, az 50-es éveket idéző koncepciós eljárás, mellyel kizárták a frakcióból és mandátuma visszaadására szólították fel…, a pohár túlcsordult. A számomra nehéz döntést a mai nappal meghoztam, kilépek a Jobbik tagjainak a sorából"

– írta kilépése okáról.

Emellett a Jobbik lőrinci szervezetének vezetői és a tagok is elhagyják a pártot.

Távozik Szőcs Norbert is, aki szintén a Facebookon jelentette be döntését. A politikus a Jobbik Baranya megyei elnöke volt és lemondásával feloszlik a bólyi alapszervezet is. Indoklásként a Dúró "Dóri elleni aljas" támadást, valamint a Toroczkai kizárására irányuló döntést hozta fel.

A kilépők sorából nem maradhatott ki Novák Előd sem. A politikus döntése egyáltalán nem meglepetés, tekintve ahogy feleségével elbánt a pártvezetés.

Kiléptem tehát, pedig nem én változtam, hanem a pártom, immár menthetetlenül, amihez nem asszisztálhatunk tovább. A párt szakad, de a világnézetünk marad. A közösség lelkét el lehetett venni, de egyénenként megőrizhettük azt, s most összekapaszkodva folytathatjuk küzdelmünket"

– írta a politikus.

Jövőre választások lesznek

Egyelőre nem tudhatjuk, hogy a kilépések hány embert érintenek és így azt sem, hogy hány fontos szakember távozik a pártból.

A frakcióból további kilépések nem várhatóak. Ahogy Novák Előd korábban rávilágított, a pártvezetés a frakciót – Dúró Dóra kivételével – úgy állította a maga oldalára, hogy igyekezett elhalmozni anyagi juttatásokkal.

A budapesti és vidéki alapszervezetekből távozók és a feloszló alapszervezetek azonban komoly vérveszteséget jelentenek, mivel viszonylag közel vannak időben az EU-s és az önkormányzati választások. Főként az utóbbi voksolás kapcsán a Jobbiknak jelentős esélye lehetne kijavítani a katasztrofális, 2018-as választási fiaskót.

A helyi alapszervezetek feloszlásával és a régi, lelkes emberek távozásával azonban akár katasztrófába is torkollhat, és megpecsételheti a Jobbik sorsát a 2019-es év.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Sebastian Kurz fél évre függesztené fel a Fidesz EPP-tagságát

Beáll az Osztrák Néppárt (ÖVP) a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a Keresztényszociális Unió (CSU) mögé a Fidesz felfüggesztését illetően.

Gulyás: ha felfüggesztik a Fidesz tagságát, azonnal elhagyjuk a Néppártot

Gulyás: ha felfüggesztik a Fidesz tagságát, azonnal elhagyjuk a Néppártot

kétharmad

A Fidesz akkor tud az Európai Néppártban maradni, ha szerdán nem csupán a párt kizárására, de tagságának felfüggesztésére sem kerül sor - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Brit sajtó: nem Orbán, hanem Weber lehet a mai szavazás vesztese

Brit sajtó: nem Orbán, hanem Weber lehet a mai szavazás vesztese

kétharmad

A konzervatív brit napilap, a Telegraph is hosszasan foglalkozik az Orbán Viktor vezette Fidesz és az Európai Néppárt kapcsolatával. Elemzésükben többek között arra hívják fel a figyelmet, egyáltalán nem biztos, hogy a magyarok jönnek ki rosszul a ma megrendezésre kerülő politikai hisztériából.

Sargentini és Timmermans újabb támadást indít Magyarország ellen

Sargentini és Timmermans újabb támadást indít Magyarország ellen

amerika, london, párizs

Meglehetősen abszurd módon arra készül az európai parlamenti LIBE-bizottság, hogy a bevándorláspárti Frans Timmermans véleményét meghallgatva döntsön arról, hogy a Sargentini-jelentés alapján elindított 7-es cikkely szerinti eljárást fenn kell-e továbbra is tartani Magyarország ellen.

A Fidesz tagságának felfüggesztését támogatja a CDU és a CSU

Az Európai Néppárt legbefolyásosabb pártjaiként számontartott CDU és CSU a Fidesz tagságának felfüggesztését támogatja.

Fideszes hátország: egy minden értékéről lemondó Néppártban nem szabad maradnunk

Fideszes hátország: egy minden értékéről lemondó Néppártban nem szabad maradnunk

kétharmad

Most eldőlhet, melyik utat választja az Európai Néppárt (EPP): keresztény Európa vagy bevándorláspárti Európa.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére