Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Megindult a kilépési hullám a Jobbikban

2018. június 8. 17:20

Toroczkai László és Dúró Dóra kilépése/kizárása csak a kezdet volt. A Jobbik parlamenti frakciója várhatóan stabil marad, onnan nem lehet számítani további kilépésekre, mivel a párt kitömte őket pénzzel. Egyes budapesti és vidéki alapszervezetek tagsága és vezetése, valamint egyes szakpolitikusok azonban máris bejelentették távozásukat. Ha következő napokban és hetekben folytatódik ez a folyamat, akkor párt kivérzik a jövő évi EU-s és önkormányzati választások előtt.

Mint ismeretes, Toroczkai esetében már előbb megvolt az ítélet, mint a tárgyalás. Gyöngyösi Márton a HírTV kamerái előtt szólta el magát, hogy Toroczkai László ásotthalmi polgármestert, a Jobbik volt alelnökét és bukott elnökaspiránsát "már kizárták". Ezek a szavak nagyjából egy héttel a fegyelmi tárgyalás előtt hangzottak el. Ma végleg kiderült, hogy Gyöngyösi elszólása nem véletlen volt, Toroczkai valóban kizárásra került.

Dúró Dóra szintén jelezte, hogy kilép a pártból. Döntését azzal indokolta, hogy

nincs hova hátráljunk, s vétkesek közt cinkos, aki néma."

További távozók

Fazekas Gabriella korábban a Jobbik polgármester-jelöltje volt 2010-ben és 2014-ben Terézvárosban. A politikus a Facebook-oldalán írt a kilépés okairól.

Visszagondolva az elmúlt évekre, mindig mindenhol ott voltam, legyen az standolás, rendezvény, tüntetés, szórólapozás, mozgósítás nemcsak a saját választókerületemben, hanem Budapest egyéb részein is. Persze ott voltam Tapolcán is, ahol az időközi választás előtti napokban 25 km-t gyalogoltam, hogy szórólapjainkat eljuttassam a falvak lakóihoz"

– írta a politikus, akinek a szakterülete az oktatás volt, hiszen tanárként segített kidolgozni a párt oktatási programját.

A tisztújítás előtti,, sokszor erőszakos agitáció – főleg azok irányába, akik nem rejtették véka alá a véleményüket – Torockai László előre levezényelt eltávolítása, Dúró Dóra elleni, az 50-es éveket idéző koncepciós eljárás, mellyel kizárták a frakcióból és mandátuma visszaadására szólították fel…, a pohár túlcsordult. A számomra nehéz döntést a mai nappal meghoztam, kilépek a Jobbik tagjainak a sorából"

– írta kilépése okáról.

Emellett a Jobbik lőrinci szervezetének vezetői és a tagok is elhagyják a pártot.

Távozik Szőcs Norbert is, aki szintén a Facebookon jelentette be döntését. A politikus a Jobbik Baranya megyei elnöke volt és lemondásával feloszlik a bólyi alapszervezet is. Indoklásként a Dúró "Dóri elleni aljas" támadást, valamint a Toroczkai kizárására irányuló döntést hozta fel.

A kilépők sorából nem maradhatott ki Novák Előd sem. A politikus döntése egyáltalán nem meglepetés, tekintve ahogy feleségével elbánt a pártvezetés.

Kiléptem tehát, pedig nem én változtam, hanem a pártom, immár menthetetlenül, amihez nem asszisztálhatunk tovább. A párt szakad, de a világnézetünk marad. A közösség lelkét el lehetett venni, de egyénenként megőrizhettük azt, s most összekapaszkodva folytathatjuk küzdelmünket"

– írta a politikus.

Jövőre választások lesznek

Egyelőre nem tudhatjuk, hogy a kilépések hány embert érintenek és így azt sem, hogy hány fontos szakember távozik a pártból.

A frakcióból további kilépések nem várhatóak. Ahogy Novák Előd korábban rávilágított, a pártvezetés a frakciót – Dúró Dóra kivételével – úgy állította a maga oldalára, hogy igyekezett elhalmozni anyagi juttatásokkal.

A budapesti és vidéki alapszervezetekből távozók és a feloszló alapszervezetek azonban komoly vérveszteséget jelentenek, mivel viszonylag közel vannak időben az EU-s és az önkormányzati választások. Főként az utóbbi voksolás kapcsán a Jobbiknak jelentős esélye lehetne kijavítani a katasztrofális, 2018-as választási fiaskót.

A helyi alapszervezetek feloszlásával és a régi, lelkes emberek távozásával azonban akár katasztrófába is torkollhat, és megpecsételheti a Jobbik sorsát a 2019-es év.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Orbán: a magyar futballnak nem lehet kisebb célja, mint megismételni Puskásék sikerét

Orbán: a magyar futballnak nem lehet kisebb célja, mint megismételni Puskásék sikerét

kétharmad

Orbán Viktor miniszterelnök és George F. Hemingway klubtulajdonos csütörtökön átadta a Budapest Honvéd labdarúgócsapat Magyar Futball Akadémiájának új utánpótlásközpontját.

Gyur­csány Fe­renc üz­let­tár­sá­nak fe­le­ségét is körözi az Interpol

Gyur­csány Fe­renc üz­let­tár­sá­nak fe­le­ségét is körözi az Interpol

kétharmad

El­fo­ga­tó­pa­ran­csot adott ki az In­ter­pol Gyur­csány Fe­renc üz­let­tár­sá­nak fe­le­sége ellen.

Balogh György: "A kultúra vigasztalást és szórakoztatást jelent"

Balogh György: "A kultúra vigasztalást és szórakoztatást jelent"

csak neked, csak most

Balogh Gyuri filmrendezővel, a Pizzás és a Tüskevár megalkotójával beszélgettünk a kultúráról, az élet tanulságairól és a liberális túlsúlyról a filmszakmában.

Megállíthatatlanul törnek előre a jobboldali, nemzeti erők Európában

Megállíthatatlanul törnek előre a jobboldali, nemzeti erők Európában

amerika, london, párizs

A sorosista The Guardian elemzéséből arra derült fény, hogy a nemzeti, bevándorlásellenes politikai erők elképesztő mértékben törnek előre Európa-szerte. Kiderült az is, hogy az európai szavazók negyede ilyen pártokra voksol.

Weidel: a német nők már nem mernek az utcára kimenni

Weidel: a német nők már nem mernek az utcára kimenni

amerika, london, párizs

Alice Weidel, az Alternatíva Németországnak (AfD) párt társelnöke továbbra is erősen bírálja Angela Merkel migrációs politikáját. Elmondása szerint a német közéletre is óriási hatással vannak a beözönlő migránsok, akik veszélyt jelentenek a német emberekre is.

Így védené meg Trump Amerikát a migránskaravánnal szemben

Így védené meg Trump Amerikát a migránskaravánnal szemben

amerika, london, párizs

Donald Trump amerikai elnök és kormányzata várhatóan új intézkedéseket hoz az illegális migránsok belépésének megakadályozására a The Washington Post című lap szerdai értesülései szerint.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható ma.

Orbán Viktor is részt vett a MOL Vidi stadionjának avatásán

Orbán Viktort a stadionnál Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere fogadta. A miniszterelnök lányával, Flórával érkezett a stadionavatóra.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére