Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
century-on
 
 
 
 

Meghódítottuk Londont: ezért nagyszerű eredmény a magyar stand

2018. január 26. 10:35

Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos nyitotta meg a magyar standot a londoni Bett Show-n. A politikus a 888-nak kifejtette, hogy a világszerte ismert rendezvényen a magyar vállalatok mostantól egy nemzeti standon hirdethetik a termékeiket, így rendkívül fontos tárgyalásokat folytathatnak és üzleteket köthetnek.
De mi is az a Bett?

1985 óta minden évben Londonban rendezik meg a British Educational Training and Technology nevű show-t, vagy ahogy mindenki ismeri, a Bett Show-t. Az azóta eltelt több mint harminc évben ez lett a világ legnagyobb oktatástechnológiai kiállítása, ahol a legnagyobb techcégektől kezdve a kisebb oktatással foglalkozó vállalatokig mindenki jelen van. Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos a 888-nak adott helyszíni interjújában elmondta, a rendezvényen való jelenlét azért is kiemelten fontos, mert a hazai vállalatok itt végre egy magyar standon mutathatják be az áruikat, és ezáltal számos üzletet tudnak kötni.

Deutsch Tamás

Fotó: Kozma Zsuzsi

A miniszterelnöki biztos a 888-nak kifejtette, az utóbbi években Magyarországon a digitalizáció folyamata láthatóan felgyorsult, ehhez pedig a Digitális Jólét Program keretében hozott intézkedések is hozzájárultak. Az önálló magyar részvételt az idei BETT Show-n a kormány 393 millió forinttal támogatta.

A nemzeti stand és annak előzménye

Komoly előzménye volt annak, hogy Magyarország egy önálló pavilonnal jelent meg a világ legnagyobb oktatástechnikai show-ján. Deutsch Tamás szerint nagy sikernek számít, hogy egyből egy tekintélyes méretű magyar stand van jelen Londonban. A miniszterelnöki biztos elmesélte, már a 2017-es hannoveri CEBIT-en, a világ legnagyobb informatikai kiállításán is volt egy önálló magyar pódium, ami hatalmas sikert aratott. Az ott felvonult vállalatok összesen több mint egymillió eurós üzleteket tudtak kötni és sikeresen mutatták be a termékeiket a világ minden tájáról érkezőknek.

A magyar stand

Ez a célunk itt is, hogy a hazai cégek minél több üzletet tudjanak kötni. Remek dolog, hogy a magyar cégek kijönnek ide, és Szingapúrból, Japánból és a világ legkülönbözőbb tájairól rendelnek tőlük"

– mondta a 888-nak Deutsch Tamás.

Milyen is volt a Bett és a magyar pavilon?

Az idei show-t a kelet-londoni Excelben rendezték meg, ami Európa egyik legnagyobb kiállítóterme. A terület óriási, több ezer cég, köztük a legnagyobb technológiai vállalatok szerepeltetik magukat, többek között olyanok, mint a Google, a Microsoft, az Intel vagy a HP. A magyar szekció nagyjából az expó közepén helyezkedik el, és a maga 310 négyzetméterével is impozáns látványt nyújt. Ezen a nagy területen kaptak helyet a magyar vállalatok és startupok, akik különböző humoros, szórakoztató és interaktív eszközzel, produkcióval foglalták le az őket meglátogatókat. Így a közönség tetszését is elnyerte.

A VR előretör

Az utóbbi években, hónapokban egyre több helyen és egyre nagyobb mértékben kezdték el reklámozni a virtuális valóságot megjelenítő kütyüket. Az idei show-n egyértelműen ezek a szemüvegek voltak a legnépszerűbbek, a legtöbb standon megtalálhatóak voltak. A VR-t  eleinte egy ördögtől való dolognak tartottam, hiszen egyik pillanatról a másikra egy teljesen másik területre tévedni úgy, hogy az agyunkat csapjuk be, az valóban furcsa. Most azonban úgy éreztem, muszáj kipróbálnom. Nem is tudtam elképzelni, miért is lehet hasznos a diákoknak tanulás szempontjából a virtuális valóság, azonban az Intel és a HP közös standja mindent megmagyarázott.

A két cég közös standján a segítőkész alkalmazottak nem egyszerűen egy VR-szemüveget adtak, hanem a hátamra tettek egy táskát, amiben egy speciális számítógép volt, majd felvettem a szemüveget, és a kezembe adtak két érintésérzékeny eszközt.

És mindent megértettem."

Egy felsőtestet láttam a kijelzőn és a kezembe adott eszközökkel tudtam kiválasztani, hogy épp melyik szervet akarom tanulmányozni. Emlékszem, a középiskolában a biológia szertárban volt egy kihajtogatható papírbábu, amibe bele lehetett nézni. Valljuk be, mára a VR-szemüveggel az iskolások sokkal jobban és könnyebben meg tudják érteni a belső szerveink működését.

A magyar oktatás jövőjére is hatással lehet

A Bett Show-ra ötven magyar tanár is elutazott, hogy itthon még színvonalasabban tudják oktatni a kötelező tananyagot. Az egész kiállításból az szűrődött le számomra, hogy az oktatás-technológia az informatika és a robotika felé tart. A megkérdezett előadók is ezt erősítették meg, szerintük megállíthatatlanul erre tart az oktatás-technológia. Egyre jobban terjednek el a 3D-nyomtatók, az érintésérzékeny táblák és a legmodernebb informatikai eszközök, hogy a korábbinál még játékosabban, még precízebben tudják átadni a fiataloknak a tananyagot.

OLVASTAD MÁR?

century-on
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A liberalizmus mint imperializmus

A liberalizmus mint imperializmus

amerika, london, párizs

Dogmatikus utópizmussal vádolja meg a birodalmi terjeszkedésű liberalizmust legújabb könyvében Yoram Hazony, a jeruzsálemi Herzl Intézet vezetője, aki szerint a liberálisok bizonyos szempontból korántsem állnak távol a múlt század marxistáitól vagy éppen a középkori egyháztól.

Németország felügyelete alá vonhatja a legnagyobb török iszlamista szervezetet

A német titkosszolgálat megfigyelés alá helyezheti a török iszlamista ernyőszervezetet, a DITIB-et.

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

amerika, london, párizs

A salzburgi csúcstalálkozón minden szem a migrációra figyelt. Az uniós vezetők már idén megkezdenék a tárgyalásokat az arab, észak-afrikai és közel-keleti államokkal. Eközben egyre inkább előtérbe kerülnek Orbán Viktor korábbi javaslatai a migrációs krízis hosszú távú kezelését illetően.

Lelassul a Csillagok háborúja multikulturális világa

Lelassul a Csillagok háborúja multikulturális világa

szabad vasárnap

A Star Wars-univerzum kétségkívül generációkat meghatározó világ a filmtörténelemben. Az első trilógia klasszisra sikeredett, a folytatások viszont már hagytak némi kívánnivalót maguk után.

Több ezer felhasználó személyes adatát adta ki a Google

Több ezer felhasználó személyes adatát adta ki a Google

amerika, london, párizs

A techóriás több száz appnak továbbítja a Gmail-felhasználók adatait, pedig ezen gyakorlatát a tavalyi évben elvileg befejezte. Ismét megkérdőjeleződik ezzel a techóriások megbízhatósága.

Cseh lap: kettős mércét alkalmaz az EU Magyarország esetében

A Mladá Fronta Dnes című cseh liberális napilap pénteki jegyzetében írt Magyarországról.

Soros keze is benne van a legújabb MeToo-botrányban

Soros keze is benne van a legújabb MeToo-botrányban

amerika, london, párizs

Folytatódik Trump főbírójelöltjének állítólagos zaklatási botránya. Brett Kavanaugh vádlója feltételeket szab a szenátusi meghallgatásához, közben pedig újabb részletek derültek ki az ügyről.

Amikor már egy szocinak is ciki az MSZP

Amikor már egy szocinak is ciki az MSZP

kétharmad

Bombaként robbant a hír még a hét közepén, hogy az MSZP győri erős embere bejelentette: otthagyja a pártot. Németh Árpádnál az tette be végleg a kaput, hogy a szocialisták EP-képviselői megszavazták a Soros-féle Sargentini-jelentést Strasbourgban. A volt MSZP-s politikus az Echo TV Informátor című műsorának beszélt csalódottságáról.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére