Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Megdöbbentő, hogy mivel támadják Donald Trumpot

2017. október 20. 08:55

WASHINGTON, 08:55

Ritkán szólal meg a nyilvánosság előtt a Fehér Ház kabinetfőnöke, de most megtette, mert tűrhetetlennek tartja az amerikai elnök ellen indított legújabb hadjáratot.

John Kellyt, a Fehér Ház kabinetfőnökét megdöbbentette a Donald Trump ellen indított támadás a Nigerben elesett katona özvegyének tett részvétnyilvánítása ürügyén.

A kabinetfőnök nem szokott nyilatkozni, még kevésbé sajtóértekezletet tartani, de most csütörtökön mégis ehhez folyamodott, mert felháborítónak tartja, hogy Donald Trump egy Nigerben elesett amerikai katona özvegyének tett részvétnyilvánítását az ellenfelei politikai célokra használták ki.

"Megdöbbentett és összetörte a szívemet, amikor megtudtam, hogy egy kongresszusi képviselő mit csinált. Kihallgatta az Egyesült Államok elnökének egy fiatal özvegyhez telefonon intézett szavait. Remek emberről, elesett hősről volt szó, aki tudta, hogy mire vállalkozik, hiszen ezért soroztatta be magát, ott volt, ahol lenni akart, azokkal volt, akikkel lenni akart, amikor elvették az életét. Ez volt az elnök üzenete is a beszélgetésben. Engem elképeszt, hogy egy kongresszusi képviselő egyáltalán kihallgatta e bizalmas beszélgetést"

– fogalmazott John Kelly.

Fotó: AFP

Elmondta azt is, hogy Donald Trump elnök vele konzultált, és az ő tanácsait hallgatta meg, mielőtt felhívta a Nigerben, akció közben megölt La David Johnson kommandós özvegyét.

La David Johnsont pár nappal ezelőtt Nigerben, egy iszlamista terroristákkal vívott tűzharcban ölték meg három társával együtt. Az amerikai elnök telefonon hívta az elesett katona özvegyét, és részvétnyilvánításáról nem az özvegy, hanem egy demokrata párti kongresszusi képviselő, Frederica Wilson beszélt a nyilvánosságnak.

A CNN-nek azt mondta, hogy az özvegy mellett ült az autóban, amikor Donald Trump telefonált, és a kihangosított beszélgetést végighallgatta. Azt állította, hogy az elnök "közömbösséget mutatott" és csak annyit mondott, hogy az elesett katona "tudta, hogy mire vállalkozik".

John Kelly közölte: ő azt tanácsolta az elnöknek, hogy ha akarja, szóról szóra mondja azt az özvegynek, amit hét évvel ezelőtt Joseph Dunford, a vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke mondott neki, amikor az ő fia is elesett Afganisztánban.

Fotó: AFP

Pontosan azt tette, amit tenni akart, tudta, hogy mire vállalkozik, amikor besorozták, tudta, mi várhat rá, hiszen háborúban állunk"

– idézte fel a kabinetfőnök Dunford tábornok hét évvel ezelőtt neki mondott szavait. Majd hozzátette: Trump pontosan ugyanezt igyekezett elmondani a Nigerben elesett mind a négy amerikai katona hozzátartozóinak.

A kabinetfőnök megerősítette: amikor az ő fia elesett, az akkori elnök, Barack Obama nem hívta fel őt. "Ez nem kritika akar lenni, de ez a valóság" – tette hozzá.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Elutasították a MTVA székháznál botrányt okozó ellenzéki képviselők panaszát

Elutasították a MTVA székháznál botrányt okozó ellenzéki képviselők panaszát

kétharmad

A Legfőbb Ügyészséget sem hatotta meg az ellenzéki képviselők színjátéka.

Gál Kinga: "Soha nem volt még ekkora tétje az európai parlamenti választásoknak"

Gál Kinga: "Soha nem volt még ekkora tétje az európai parlamenti választásoknak"

csak neked, csak most

Rendhagyó interjú Gál Kinga EP-képviselővel Európa jelenéről és a májusi európai parlamenti választások tétjéről.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Erről szólhat a mai nap.

Bekérették a svédek a stockholmi magyar nagykövetet

A Magyar Hírlap a helyi közmédiára hivatkozva ír arról, hogy a múlt héten kirobbant diplomáciai botrány tovább eszkalálódott Svédország és Magyarország között.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak a mai nap legfontosabb eseményei.

Több embert leszúrtak Marseilleben

A támadót a rendőrség végül lelőtte.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére