Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Megdöbbentő, hogy mivel támadják Donald Trumpot

2017. október 20. 08:55

WASHINGTON, 08:55

Ritkán szólal meg a nyilvánosság előtt a Fehér Ház kabinetfőnöke, de most megtette, mert tűrhetetlennek tartja az amerikai elnök ellen indított legújabb hadjáratot.

John Kellyt, a Fehér Ház kabinetfőnökét megdöbbentette a Donald Trump ellen indított támadás a Nigerben elesett katona özvegyének tett részvétnyilvánítása ürügyén.

A kabinetfőnök nem szokott nyilatkozni, még kevésbé sajtóértekezletet tartani, de most csütörtökön mégis ehhez folyamodott, mert felháborítónak tartja, hogy Donald Trump egy Nigerben elesett amerikai katona özvegyének tett részvétnyilvánítását az ellenfelei politikai célokra használták ki.

"Megdöbbentett és összetörte a szívemet, amikor megtudtam, hogy egy kongresszusi képviselő mit csinált. Kihallgatta az Egyesült Államok elnökének egy fiatal özvegyhez telefonon intézett szavait. Remek emberről, elesett hősről volt szó, aki tudta, hogy mire vállalkozik, hiszen ezért soroztatta be magát, ott volt, ahol lenni akart, azokkal volt, akikkel lenni akart, amikor elvették az életét. Ez volt az elnök üzenete is a beszélgetésben. Engem elképeszt, hogy egy kongresszusi képviselő egyáltalán kihallgatta e bizalmas beszélgetést"

– fogalmazott John Kelly.

Fotó: AFP

Elmondta azt is, hogy Donald Trump elnök vele konzultált, és az ő tanácsait hallgatta meg, mielőtt felhívta a Nigerben, akció közben megölt La David Johnson kommandós özvegyét.

La David Johnsont pár nappal ezelőtt Nigerben, egy iszlamista terroristákkal vívott tűzharcban ölték meg három társával együtt. Az amerikai elnök telefonon hívta az elesett katona özvegyét, és részvétnyilvánításáról nem az özvegy, hanem egy demokrata párti kongresszusi képviselő, Frederica Wilson beszélt a nyilvánosságnak.

A CNN-nek azt mondta, hogy az özvegy mellett ült az autóban, amikor Donald Trump telefonált, és a kihangosított beszélgetést végighallgatta. Azt állította, hogy az elnök "közömbösséget mutatott" és csak annyit mondott, hogy az elesett katona "tudta, hogy mire vállalkozik".

John Kelly közölte: ő azt tanácsolta az elnöknek, hogy ha akarja, szóról szóra mondja azt az özvegynek, amit hét évvel ezelőtt Joseph Dunford, a vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke mondott neki, amikor az ő fia is elesett Afganisztánban.

Fotó: AFP

Pontosan azt tette, amit tenni akart, tudta, hogy mire vállalkozik, amikor besorozták, tudta, mi várhat rá, hiszen háborúban állunk"

– idézte fel a kabinetfőnök Dunford tábornok hét évvel ezelőtt neki mondott szavait. Majd hozzátette: Trump pontosan ugyanezt igyekezett elmondani a Nigerben elesett mind a négy amerikai katona hozzátartozóinak.

A kabinetfőnök megerősítette: amikor az ő fia elesett, az akkori elnök, Barack Obama nem hívta fel őt. "Ez nem kritika akar lenni, de ez a valóság" – tette hozzá.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Úgy be volt állva Juncker, hogy felemás cipőben ment tárgyalni

Úgy be volt állva Juncker, hogy felemás cipőben ment tárgyalni

amerika, london, párizs

Úgy tűnik, hogy az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker már olyan súlyos függőségi problémákkal küzd, hogy öltöztetni sem képes önmagát.

"Menekült" erőszakolt meg egy hároméves kisfiút Görögországban

"Menekült" erőszakolt meg egy hároméves kisfiút Görögországban

amerika, london, párizs

Már az ENSZ által támogatott, migránsokat segítő szervezetek munkatársai is szóvá tették, hogy feltűnően sok Európába igyekvő bevándorló bántalmaz szexuálisan kiskorúakat a görög menekülttáborokban, mégsem történik ez ügyben érdemi változás.

Kényes dolgokat tudhat Gyurcsányról a volt macedón kormányfő

Kényes dolgokat tudhat Gyurcsányról a volt macedón kormányfő

kétharmad

Gyurcsány Ferenc a miniszterelnöksége idején még feltűnően udvarolt az akkori macedón kormányfőnek, Nikola Gruevszkinek, aki a napokban kért menedékjogot Magyarországon. A DK elnöke most közönséges bűnözőként beszél a politikusról, aki a hírek szerint számos kényes dolgot tudhat Gyurcsány üzleti birodalmának balkáni nyomulásáról.

Színvonalas oktatás helyett genderlobbi: üdv a bölcsészkaron

Színvonalas oktatás helyett genderlobbi: üdv a bölcsészkaron

kinyílott a pitypang

Az ELTE már a gyakorlatban is a balliberális eszmék szócsöve lett, a kormányellenes propaganda beszőtte magát az órák tematikái közé is. Nincs olyan nap, amikor ne hangzana el a "diktatúra" vagy a "rezsim" miatti sivalkodás. Ez lett a BTK.

A migránskaraván tagjai bevallották, hogy nem menekültek, csak munkakeresők

A migránskaraván tagjai bevallották, hogy nem menekültek, csak munkakeresők

amerika, london, párizs

Az amerikai határ felé tartó 7-10 ezer fős migránskaraván tagjai egymás után ismerik be, hogy igazából nem is menekültek, hanem gazdasági migránsok, és azért akarnak az Egyesült Államokba menni, hogy ott dolgozhassanak.

Trump kiáll az üldözött keresztény nő mellett

Donald Trump csütörtökön arról egyeztetett, hogy Asia Bibi menedékjogot kapjon az Egyesült Államokban.

Horváth Iván: néhány év, és meg sem rezdül majd a szemünk a hatalmas erdőtüzek láttán

Horváth Iván: néhány év, és meg sem rezdül majd a szemünk a hatalmas erdőtüzek láttán

ökojobb

Horváth Iván erdőmérnököt, a Pro Silva Hungaria elnökét kérdeztük arról, hogy miért van egyre több erdőtűz a Földön, valamint tényleg pusztítóbbak-e a tüzek most, mint egykor voltak. Arra is választ kaptunk, hogy Magyarország mennyire van veszélyben.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére