Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Megbuktatnák új elnöküket a jobbikosok

2018. július 9. 08:30

Sajtóértesülések szerint a bukott Vona Gábor visszatérését készítheti elő az ötlettelen, krízist kezelni képtelen új pártvezetés. A Jobbik korábbi pártelnöke állítólag azt tervezi, hogy a következő tisztújításon tér vissza, ugyanis addigra tovább süllyedhet a párt támogatottsága és megmentőként térhet vissza. Szakértők szerint a párt jelenlegi vezetése képtelen kezelni a kialakult krízishelyzetet.

Bizonytalanság uralkodik a párt tagjai között, Sneider Tamás elnököt és Gyöngyösi Márton elnökhelyettest nem tartják elég erős vezetőknek a jobbikosok a Magyar Hírlap forrásai szerint.

Vona Gábor jelenleg parkolópályán van, a tisztújítás kivételével nem vett részt a párteseményeken, azonban csak a megfelelő alkalomra vár, hogy mikor térjen vissza a párt élvonalába.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap
A Jobbik jelenleg komoly válságban van: azon kívül, hogy a pártból több magas rangú politikus is átment a Toroczkai László vezette Mi Hazánk Mozgalomba, a Jobbik állami támogatását tiltott pártfinanszírozás miatt 330 millió forinttal csökkentik, és ugyanekkora összeget kell befizetniük a költségvetésbe, mert a piaci ár alatt kötöttek szerződéseket két plakátcéggel, ezen felül a Postának is tartoznak hatvanmillió forinttal.

A párt krízisével kapcsolatban korábban Pörzse Sándor is beismerte, a nemrég emlegetett tizenötezerrel szemben mindössze három-négyezer tagjuk volt, és ennek legalább tíz százaléka távozott. Vona a hivatalos kommunikáció szerint tanácsadóként dolgozik majd a pártnak.

A portál megkereste a párt sajtóosztályát is azzal kapcsolatban, hogy a volt elnök jelenleg milyen pozíciót tölt be, illetve kap-e valamilyen jogcímen fizetést, és ha igen, mennyit, azonban nem válaszoltak nekik.

Ha Vona beleszól az irányításba, azt rejtetten, a háttérből teszi. Nyílt titok, hogy az elmúlt két évben szinte minden fontos döntést Vona és Szabó Gábor pártigazgató hozott meg, kizárva nemcsak a tagságot, de még az elnökséget is ezekből. Azt mondták, tudják a megoldást, bízzuk rájuk, de nem mondhatnak nekünk részleteket"

– fogalmazott Árgyelán János volt regionális igazgató, a Mi Hazánk Mozgalom leendő pártigazgatója.

A politikus hozzátette, olyan pletykák keringtek, hogy a bukott pártelnök egy török egyetemre ment volna tanítani, de kosarat kapott.

Kiszelly Zoltán politológus szerint a Jobbik jelenlegi vezetői katasztrofális helyzetbe kormányozták a pártot, hatalmuk megtartásának ára a pártszakadás lett, ráadásul óriási adósságot halmoztak fel. Ő is azon a véleményen van, hogy Vona háttérbe vonulása egy előre megtervezett lépés volt.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Taktikailag logikus lépés volt ez, hiszen így egyszerre tűnik fel a felelős vezető szerepében, de közben a krízisidőszakban nincs szem előtt. Valószínűleg a félidős válságot, azaz a 2020-as tisztújítást várja, hogy visszatérjen"

– mondta a szakértő, aki szerint erre utaltak a jelenlegi pártvezetők elejtett mondatai is, ám Vonának továbbra is meghatározó a szerepe, és ott vannak az emberei, Sneider és Gyöngyösi, akik úgynevezett „placeholderként” fenntartják neki a helyet.

A politológus úgy véli, hogy a Jobbik valószínűleg tovább veszít majd a támogatottságából, és ekkor lép majd ismét az első sorba Vona, mondván, nélküle nem ment, majd ő visszavezeti a pártot a siker útjára.

A Jobbik az óriási adósságok miatt nehéz helyzetbe került, lesz sok tag, akinek eddig fizetést adtak, de nem tudják már tovább alkalmazni, ezért távozni fognak. Csak a lojális embereket tudják tovább pénzelni a frakción keresztül"

– közölte.

Kiszelly szerint a válság azért is olyan súlyos, mert épp a hiteles vidéki politikusok és azok a mozgalmi jelleget adó helyi aktivisták távoznak a pártból, akik egy kampányban sok anyagi forrást pótolhatnak. A vezetés képtelen kezelni a helyzetet, ezért felkészülnek a takarékos üzemmódra. Nincs kreativitásuk, nincsenek új témáik.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Brenzovics László: Ha az EU akarná, rákényszeríthetné Ukrajnát a magyarellenes támadások leállítására

Brenzovics László: Ha az EU akarná, rákényszeríthetné Ukrajnát a magyarellenes támadások leállítására

csak neked, csak most

Ukrajnában eddig senkit sem ítéltek el a kárpátaljai magyarokat ért súlyos támadások miatt, pedig ismertek az elkövetők - mondta el a 888.hu-nak nyilatkozva Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség, a KMKSZ elnöke. A kárpátaljai magyar politikus szerint a magyar ügyekben kettős mércét alkalmazó EU véget vethetne az ukrajnai magyarok elleni durva támadásoknak, ha rákényszerítené az európai értékek betartására Ukrajnát.

Hiába készült nagyon Macron a beszédére, bealudtak rajta

Hiába készült nagyon Macron a beszédére, bealudtak rajta

amerika, london, párizs

November 11-én volt száz éve, hogy lezárult az első világháború. A centenárium kapcsán óriási hepajt rendeztek Párizsban, több mint 70 állam- és kormányfő vett részt a Diadalív öröklángjánál tartott megemlékezésen.

Duterte: a Nemzetközi Büntetőbíróság idiótákból áll

Duterte: a Nemzetközi Büntetőbíróság idiótákból áll

amerika, london, párizs

A Fülöp-szigetek szabad szájú elnöke ezúttal sem hazudtolta meg önmagát.

Manfred Webernek elég lesz Juncker helye

Mégsem indul a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnökségi posztjáért a párt január 19-re összehívott rendkívüli kongresszusán Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) parlamenti frakcióvezetője, csúcsjelöltje, a CSU alelnöke.

Ömleni fog a pénz Budapestre

Ömleni fog a pénz Budapestre

kétharmad

1000 milliárd forintot jelent a fővárosnak a kormánnyal aláírt, 15 pontból álló megállapodás. A kontraktust Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester írta alá szombaton.

A Fidesz megpróbálja kihúzni Junckerből, mennyi közpénzt utal az EU a migránskártyákra

A Fidesz megpróbálja kihúzni Junckerből, mennyi közpénzt utal az EU a migránskártyákra

kétharmad

Írásbeli kérdéssel fordulnak az Európai Bizottság (EB) "isiászos" elnökéhez.

Olasz kormány: a francia étvágy hírhedt és már régóta ismerjük

Az olasz kormány egyik minisztere úgy fogalmazott: a francia elnök az EU Olaszország ellen irányuló nyomásának vezéralakja lett.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére