Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Megbuktatnák új elnöküket a jobbikosok

2018. július 9. 08:30

Sajtóértesülések szerint a bukott Vona Gábor visszatérését készítheti elő az ötlettelen, krízist kezelni képtelen új pártvezetés. A Jobbik korábbi pártelnöke állítólag azt tervezi, hogy a következő tisztújításon tér vissza, ugyanis addigra tovább süllyedhet a párt támogatottsága és megmentőként térhet vissza. Szakértők szerint a párt jelenlegi vezetése képtelen kezelni a kialakult krízishelyzetet.

Bizonytalanság uralkodik a párt tagjai között, Sneider Tamás elnököt és Gyöngyösi Márton elnökhelyettest nem tartják elég erős vezetőknek a jobbikosok a Magyar Hírlap forrásai szerint.

Vona Gábor jelenleg parkolópályán van, a tisztújítás kivételével nem vett részt a párteseményeken, azonban csak a megfelelő alkalomra vár, hogy mikor térjen vissza a párt élvonalába.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap
A Jobbik jelenleg komoly válságban van: azon kívül, hogy a pártból több magas rangú politikus is átment a Toroczkai László vezette Mi Hazánk Mozgalomba, a Jobbik állami támogatását tiltott pártfinanszírozás miatt 330 millió forinttal csökkentik, és ugyanekkora összeget kell befizetniük a költségvetésbe, mert a piaci ár alatt kötöttek szerződéseket két plakátcéggel, ezen felül a Postának is tartoznak hatvanmillió forinttal.

A párt krízisével kapcsolatban korábban Pörzse Sándor is beismerte, a nemrég emlegetett tizenötezerrel szemben mindössze három-négyezer tagjuk volt, és ennek legalább tíz százaléka távozott. Vona a hivatalos kommunikáció szerint tanácsadóként dolgozik majd a pártnak.

A portál megkereste a párt sajtóosztályát is azzal kapcsolatban, hogy a volt elnök jelenleg milyen pozíciót tölt be, illetve kap-e valamilyen jogcímen fizetést, és ha igen, mennyit, azonban nem válaszoltak nekik.

Ha Vona beleszól az irányításba, azt rejtetten, a háttérből teszi. Nyílt titok, hogy az elmúlt két évben szinte minden fontos döntést Vona és Szabó Gábor pártigazgató hozott meg, kizárva nemcsak a tagságot, de még az elnökséget is ezekből. Azt mondták, tudják a megoldást, bízzuk rájuk, de nem mondhatnak nekünk részleteket"

– fogalmazott Árgyelán János volt regionális igazgató, a Mi Hazánk Mozgalom leendő pártigazgatója.

A politikus hozzátette, olyan pletykák keringtek, hogy a bukott pártelnök egy török egyetemre ment volna tanítani, de kosarat kapott.

Kiszelly Zoltán politológus szerint a Jobbik jelenlegi vezetői katasztrofális helyzetbe kormányozták a pártot, hatalmuk megtartásának ára a pártszakadás lett, ráadásul óriási adósságot halmoztak fel. Ő is azon a véleményen van, hogy Vona háttérbe vonulása egy előre megtervezett lépés volt.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Taktikailag logikus lépés volt ez, hiszen így egyszerre tűnik fel a felelős vezető szerepében, de közben a krízisidőszakban nincs szem előtt. Valószínűleg a félidős válságot, azaz a 2020-as tisztújítást várja, hogy visszatérjen"

– mondta a szakértő, aki szerint erre utaltak a jelenlegi pártvezetők elejtett mondatai is, ám Vonának továbbra is meghatározó a szerepe, és ott vannak az emberei, Sneider és Gyöngyösi, akik úgynevezett „placeholderként” fenntartják neki a helyet.

A politológus úgy véli, hogy a Jobbik valószínűleg tovább veszít majd a támogatottságából, és ekkor lép majd ismét az első sorba Vona, mondván, nélküle nem ment, majd ő visszavezeti a pártot a siker útjára.

A Jobbik az óriási adósságok miatt nehéz helyzetbe került, lesz sok tag, akinek eddig fizetést adtak, de nem tudják már tovább alkalmazni, ezért távozni fognak. Csak a lojális embereket tudják tovább pénzelni a frakción keresztül"

– közölte.

Kiszelly szerint a válság azért is olyan súlyos, mert épp a hiteles vidéki politikusok és azok a mozgalmi jelleget adó helyi aktivisták távoznak a pártból, akik egy kampányban sok anyagi forrást pótolhatnak. A vezetés képtelen kezelni a helyzetet, ezért felkészülnek a takarékos üzemmódra. Nincs kreativitásuk, nincsenek új témáik.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

A baloldali svéd kormányt okolja a stockholmi terrortámadás legfiatalabb áldozatának édesapja

A 11 éves kislányát elvesztő Stefan Akerlund egy független bizottság felállítását szorgalmazza, mely megvizsgálná, hogy a tavalyi stockholmi merényletért felelősek-e a baloldali kormány tagjai és a hatóságok vezetői.

Egy transzneművel vennék be Európát Sargentiniék

Egy transzneművel vennék be Európát Sargentiniék

amerika, london, párizs

Megvan az Európai Zöld Párt "csodafegyvere" Judith Sargentini és Jean-Claude Juncker pótlására.

Jeszenszkyből egy is sok

Jeszenszkyből egy is sok

pszicho

Egyre inkább kiveri a biztosítékot a jobboldaliak közösségén belül.

Olasz Testvérek: Magyarországot azért büntetik, mert nem fogad be migránsokat

Olasz Testvérek: Magyarországot azért büntetik, mert nem fogad be migránsokat

amerika, london, párizs

Az olasz bevándorlásellenes párt, a Fratelli d'Italia elnöke, Giorgia Meloni adott interjút a magyar köztévének.

Lemondták a muszlim rapper koncertjét, aki a Bataclanban akart fellépni

A 2015-ös párizsi terrortámadás helyszínén akart koncertet adni a Medine nevű algériai származűsú rapper, azonban a koncertterem törölte a showt, ugyanis tüntetők protestáltak az ellen, hogy fellépjen.

Milliókat gombolt le az államról a migráns, aki a grenfelli tűz áldozatának hazudta magát

Milliókat gombolt le az államról a migráns, aki a grenfelli tűz áldozatának hazudta magát

amerika, london, párizs

A 28 éves illegális migráns azt hazudta, a Grenfell toronyban lakott, amikor feltámadt az épületben a tűz. Több milliós segélyt nyúlt le így az államtól, és most ezért börtönbe fog kerülni.

Baloldali tüntetéskultúra

Baloldali tüntetéskultúra

kétharmad

Azért van annak egy diszkrét bája, amikor Gyurcsány Ferenc hívja tüntetésre az embereket és ő ordibál a tömegnek, hogy "addig nem lehet megnyugodni, amíg lemondásra nem kényszerítik Orbán Viktort."

A hét karikatúrája a 888-on

A hét karikatúrája a 888-on

8)8)8

A DK kormányváltásra készül

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére