Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#sport
#Orbán Viktor
#bevándorlás
#belföld
#Soros György
#külföld
#demográfia
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
kétharmad
 
 
 
 

Megbuktatnák új elnöküket a jobbikosok

2018. július 9. 08:30

Sajtóértesülések szerint a bukott Vona Gábor visszatérését készítheti elő az ötlettelen, krízist kezelni képtelen új pártvezetés. A Jobbik korábbi pártelnöke állítólag azt tervezi, hogy a következő tisztújításon tér vissza, ugyanis addigra tovább süllyedhet a párt támogatottsága és megmentőként térhet vissza. Szakértők szerint a párt jelenlegi vezetése képtelen kezelni a kialakult krízishelyzetet.

Bizonytalanság uralkodik a párt tagjai között, Sneider Tamás elnököt és Gyöngyösi Márton elnökhelyettest nem tartják elég erős vezetőknek a jobbikosok a Magyar Hírlap forrásai szerint.

Vona Gábor jelenleg parkolópályán van, a tisztújítás kivételével nem vett részt a párteseményeken, azonban csak a megfelelő alkalomra vár, hogy mikor térjen vissza a párt élvonalába.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap
A Jobbik jelenleg komoly válságban van: azon kívül, hogy a pártból több magas rangú politikus is átment a Toroczkai László vezette Mi Hazánk Mozgalomba, a Jobbik állami támogatását tiltott pártfinanszírozás miatt 330 millió forinttal csökkentik, és ugyanekkora összeget kell befizetniük a költségvetésbe, mert a piaci ár alatt kötöttek szerződéseket két plakátcéggel, ezen felül a Postának is tartoznak hatvanmillió forinttal.

A párt krízisével kapcsolatban korábban Pörzse Sándor is beismerte, a nemrég emlegetett tizenötezerrel szemben mindössze három-négyezer tagjuk volt, és ennek legalább tíz százaléka távozott. Vona a hivatalos kommunikáció szerint tanácsadóként dolgozik majd a pártnak.

A portál megkereste a párt sajtóosztályát is azzal kapcsolatban, hogy a volt elnök jelenleg milyen pozíciót tölt be, illetve kap-e valamilyen jogcímen fizetést, és ha igen, mennyit, azonban nem válaszoltak nekik.

Ha Vona beleszól az irányításba, azt rejtetten, a háttérből teszi. Nyílt titok, hogy az elmúlt két évben szinte minden fontos döntést Vona és Szabó Gábor pártigazgató hozott meg, kizárva nemcsak a tagságot, de még az elnökséget is ezekből. Azt mondták, tudják a megoldást, bízzuk rájuk, de nem mondhatnak nekünk részleteket"

– fogalmazott Árgyelán János volt regionális igazgató, a Mi Hazánk Mozgalom leendő pártigazgatója.

A politikus hozzátette, olyan pletykák keringtek, hogy a bukott pártelnök egy török egyetemre ment volna tanítani, de kosarat kapott.

Kiszelly Zoltán politológus szerint a Jobbik jelenlegi vezetői katasztrofális helyzetbe kormányozták a pártot, hatalmuk megtartásának ára a pártszakadás lett, ráadásul óriási adósságot halmoztak fel. Ő is azon a véleményen van, hogy Vona háttérbe vonulása egy előre megtervezett lépés volt.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Taktikailag logikus lépés volt ez, hiszen így egyszerre tűnik fel a felelős vezető szerepében, de közben a krízisidőszakban nincs szem előtt. Valószínűleg a félidős válságot, azaz a 2020-as tisztújítást várja, hogy visszatérjen"

– mondta a szakértő, aki szerint erre utaltak a jelenlegi pártvezetők elejtett mondatai is, ám Vonának továbbra is meghatározó a szerepe, és ott vannak az emberei, Sneider és Gyöngyösi, akik úgynevezett „placeholderként” fenntartják neki a helyet.

A politológus úgy véli, hogy a Jobbik valószínűleg tovább veszít majd a támogatottságából, és ekkor lép majd ismét az első sorba Vona, mondván, nélküle nem ment, majd ő visszavezeti a pártot a siker útjára.

A Jobbik az óriási adósságok miatt nehéz helyzetbe került, lesz sok tag, akinek eddig fizetést adtak, de nem tudják már tovább alkalmazni, ezért távozni fognak. Csak a lojális embereket tudják tovább pénzelni a frakción keresztül"

– közölte.

Kiszelly szerint a válság azért is olyan súlyos, mert épp a hiteles vidéki politikusok és azok a mozgalmi jelleget adó helyi aktivisták távoznak a pártból, akik egy kampányban sok anyagi forrást pótolhatnak. A vezetés képtelen kezelni a helyzetet, ezért felkészülnek a takarékos üzemmódra. Nincs kreativitásuk, nincsenek új témáik.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Bámulatos: engedélyezték az iráni nőknek, hogy meccsekre járjanak

Haszan Róháni iráni elnök engedélyezte, hogy nők is látogathassák a labdarúgó mérkőzéseket - közölte a ISNA félhivatalos helyi hírügynökség hétfőn.

Geert Wilderst nem engedték be Nagy-Britanniába

Geert Wilderst nem engedték be Nagy-Britanniába

amerika, london, párizs

Geert Wilders bevándorlásellenes holland politikus óriáskivetítőn üzent a hétvégén a szólásszabadságért tüntető briteknek, ugyanis nem engedték be az országba.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak a mai nap legfontosabb történései!

Erről szólt Putyin és Trump találkozója

Erről szólt Putyin és Trump találkozója

amerika, london, párizs

Lezajlott a nagy találkozás Donald Trump és Vlagyimir Putyin között Helsinkiben. Több mint két órán át tartott a találkozó, ahol a két elnök rengeteg témát körbejárt.

Film készült a józsefvárosi gettó Rocky Balboájáról

Film készült a józsefvárosi gettó Rocky Balboájáról

szabad vasárnap

Dokumentumfilmet készítettek egy józsefvárosi ökölvívó edzőről, Sipos Mihályról és tanítványáról, a kisváltósúlyú magyar bajnok Szabó Zoltánról. A Getto Balboa című magyar dokumentumfilmet beválogatták a 24. Szarajevói Filmfesztivál nemzetközi dokumentumfilmes versenyprogramjába is.

Nem a liberálisok napja a mai: bezár az Auróra

A mai napon a hatóság elrendelte a Marom Klub Kft. által üzemeltetett Auróra Kioszk és Auróra Kert, valamint a Corvin-tető Vendéglátóipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. által üzemeltetett Corvin Club üzlet bezárását is.

Miskolchoz kevés volt Rokker Zsoltiban a humor

Miskolchoz kevés volt Rokker Zsoltiban a humor

piszkostizenkettő

Már a Jobbik és az MSZP eddigi állítólagos fellegvárában, Miskolcon sem jött össze az időközi választási győzelem a minden identitását és hitelességét elveszített ellenzéknek. Hiába volt Rokker Zsolti indítása. Ez a vicc már nem érdekelt senkit.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére