Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Megalakulása óta a legkeményebb hetén van túl a Jobbik

2018. június 10. 20:30

Ez a hét a pártszakadás jegyében telt a cukisodó Jobbiknál. Úgy látszik, hogy túlnéppártosodtak.

Régóta lehetett tudni, hogy ezen a héten megmozdul a föld a Jobbik alatt és akár komoly változások is jöhetnek. Egészen azóta tudható volt mindez, hogy a pártvezetés kitűzte Toroczkai László fegyelmi tárgyalásának időpontját. Toroczkai bűne az volt, hogy egy szűken elbukott elnökválasztási verseny után "Mi Magunk" néven platformot akart alapítani a Jobbikon belül, amelybe bevitte volna a híveit. Emellett Toroczkai az új pártelnököt és embereit is nyilvánosan kritizálta, de ami talán a legsértőbb volt az elnökség számára, hogy Vona Gábort és bukott politikáját is pellengérre helyezte.

A konfliktus szaga már hetek óta ott volt a levegőben, ám lehetett tudni, hogy ezen a héten jön a robbanás. Hétfőn Dúró Dóra nyilatkozott a Kossuth Rádiónak. A politikust korábban kizárták a Jobbik parlamenti frakciójából, mivel Toroczkaival szövetkezett.

Úgy gondolom, hogy ez nem az az irány, ami egy erős és növekvő pártnak a jövőképét vetíti előre, most ismételten gyengébb lesz a Jobbik”

jelentette ki a politikus.

Kedden még viszonylagos nyugalom volt, ám szerdától felpörögtek az események. Először Dúró Dóra férje jelentette be, hogy otthagyja a párt alapítványát, mivel számára elfogadhatatlanná vált, hogy ezt az intézményt arra használja a párt vezetése, hogy lefizesse a frakció tagjait és néhány, a párt környékén befolyásos embert, így megvásárolva a lojalitásukat.

Fotó: MTI Fotóbank

Pörzse Sándor is még többet, lényegében teljes képviselői fizetést kap hol a frakciótól, hol a pártalapítványtól, miközben az érdemi munkavégzését mindenki láthatja, hogy mi..."

– fakadt ki Novák Előd. A posztjában egyúttal le is mondott az alapítványban betöltött kuratóriumi tagságáról.

Közben Dúró Dóra eldöntötte, hogy mihez kezd parlamenti mandátumával. A politikus közölte, hogy nem fogja Vona egyik csatlósának adni a parlamenti székét, így attól függően adja vissza mandátumát, hogy ki lépne a helyére.

Csütörtök reggel aztán ismét Novák Elődön volt a sor, akkor az M1 reggeli műsorában azt nyilatkozta a politikus, hogy ha Toroczkait kizárják, akkor számára és még sokak számára vállalhatatlan lesz a Jobbik, és kilépnek. A politikus úgy vélte, hogy a Jobbik országgyűlési képviselőcsoportja rendkívüli mértékben eltávolodott a párttól, és a „lélekkufárkodás” mellett a pénzügyekben is eléggé vállalhatatlan folyamatok indultak be, ezért is mondott le a pártalapítvány kuratóriumában betöltött tisztségéről.

Pénteken aztán elindult a lavina. Először Dúró Dóra jelentette be, hogy kilép a pártból.

Nincs hova hátráljunk, s vétkesek közt cinkos, aki néma"

– írta. A politikus szerint a Jobbik már nem az a szervezet, mint amely megalakulásakor volt. Dúró szerint a néppártosodás elvette a Jobbik lelkét.

Még aznap kiderült, hogy Toroczkait valóban kizárták a pártból, amint azt Gyöngyösi Márton a döntés előtt egy héttel elkottyantotta.

Még aznap számos korábbi párttag hagyta el a Jobbikot. Olyanok is, akik több mint 10 éve dolgoztak a Jobbik környékén. A lőrinci Jobbik alapszervezete teljesen feloszlott, mint ahogy a bólyi alapszervezet is, így Baranya megyében komoly gondjai lehetnek a pártnak. Pénteken kilépett Novák Előd is.

Ráadásul egyre több hír jelenik meg a Jobbik kirívóan rossz anyagi helyzetéről. Egyrészt a pártnak ki kell fizetnie 660 millió forintnyi büntetést, mivel Simicska Lajos gyakorlatilag ingyen adta a plakáthelyeket a pártnak a választások során – amely utóbb tiltott pártfinanszírozásnak minősült. Valamint korábban Novák Előd megemlített egy 100 milliós tartozást a Magyar Posta felé. 40 milliót tudott eddig kifizetni a párt, további 60 milliót követel rajtuk a posta, amely a párt kampányanyagait terjesztette.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Jobboldali kormány alakulhat Spanyolországban a választások után

Jobboldali kormány alakulhat Spanyolországban a választások után

amerika, london, párizs

Az El País spanyol lap egy részletes elemzést tett közzé arról, hogy mi várható az előrehozott spanyolországi választásokon. Soros izgulhat.

Vudu mágiával kényszerítettek szexrabszolgaságra afrikai nőket Olaszországban

Vudu mágiával kényszerítettek szexrabszolgaságra afrikai nőket Olaszországban

amerika, london, párizs

Az olasz hatóságok rájöttek, hogy a nigériai maffia behálózta az országukat. A bűnszervezet nőket csábított Olaszországba, akiket vudu rituáléval és fenyegetéssel szexrabszolgaságra kényszerítettek.

Hont: jöjjenek a migránsok a magyar gyerekek helyett

A HVG szocialista kemény magjához tartozó Hont András nem támogatja a családvédelmi akciótervet.

Visszamondták egy előadó meghívását, aki korábban azt mondta, a nőknek nincs pénisze

Visszamondták egy előadó meghívását, aki korábban azt mondta, a nőknek nincs pénisze

amerika, london, párizs

A rendezvény a szólásszabadságról szólt, de az egyik meghívott mégsem vehetett részt rajta a véleménye miatt.

Nevetséges: Merkel nem a bevándorlástól, hanem Steve Bannontól félti Európát

Súlyos bajok gyötrik Európát, harcolni kell érte, és küzdeni kell a multilateralizmusért, a nemzetközi ügyek egyetértésen, többoldalú megállapodásokon alapuló formálási módjának megőrzéséért is - mondta Angela Merkel német kancellár szombaton az 55. müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencián (MSC). A kancellár arról is beszélt, hogy Steve Bannontól, Trump egykori tanácsadójától félti Európát.

Jelentősen erősödött az FPÖ egy friss felmérés szerint

Jelentősen erősödött az FPÖ egy friss felmérés szerint

amerika, london, párizs

Bár továbbra is az ÖVP a legnépszerűbb párt Ausztriában, és még mindig az SPÖ a második, a három legnépszerűbb párt között már sokat csökkent a különbség, a tendencia pedig egyértelmű: az FPÖ erősödik, a többiek gyengülnek.

A hét karikatúrája a 888-on

A hét karikatúrája a 888-on

8)8)8

Timmermans Magyarországon

Máris kikezdték a bevándorláspártiak Trump legújabb intézkedését

Donald Trump a rendkívüli állapot kihirdetésével szeretné biztosítani a fal megépítését - a demokraták mindent megtesznek ez ellen.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére