Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Megalakulása óta a legkeményebb hetén van túl a Jobbik

2018. június 10. 20:30

Ez a hét a pártszakadás jegyében telt a cukisodó Jobbiknál. Úgy látszik, hogy túlnéppártosodtak.

Régóta lehetett tudni, hogy ezen a héten megmozdul a föld a Jobbik alatt és akár komoly változások is jöhetnek. Egészen azóta tudható volt mindez, hogy a pártvezetés kitűzte Toroczkai László fegyelmi tárgyalásának időpontját. Toroczkai bűne az volt, hogy egy szűken elbukott elnökválasztási verseny után "Mi Magunk" néven platformot akart alapítani a Jobbikon belül, amelybe bevitte volna a híveit. Emellett Toroczkai az új pártelnököt és embereit is nyilvánosan kritizálta, de ami talán a legsértőbb volt az elnökség számára, hogy Vona Gábort és bukott politikáját is pellengérre helyezte.

A konfliktus szaga már hetek óta ott volt a levegőben, ám lehetett tudni, hogy ezen a héten jön a robbanás. Hétfőn Dúró Dóra nyilatkozott a Kossuth Rádiónak. A politikust korábban kizárták a Jobbik parlamenti frakciójából, mivel Toroczkaival szövetkezett.

Úgy gondolom, hogy ez nem az az irány, ami egy erős és növekvő pártnak a jövőképét vetíti előre, most ismételten gyengébb lesz a Jobbik”

jelentette ki a politikus.

Kedden még viszonylagos nyugalom volt, ám szerdától felpörögtek az események. Először Dúró Dóra férje jelentette be, hogy otthagyja a párt alapítványát, mivel számára elfogadhatatlanná vált, hogy ezt az intézményt arra használja a párt vezetése, hogy lefizesse a frakció tagjait és néhány, a párt környékén befolyásos embert, így megvásárolva a lojalitásukat.

Fotó: MTI Fotóbank

Pörzse Sándor is még többet, lényegében teljes képviselői fizetést kap hol a frakciótól, hol a pártalapítványtól, miközben az érdemi munkavégzését mindenki láthatja, hogy mi..."

– fakadt ki Novák Előd. A posztjában egyúttal le is mondott az alapítványban betöltött kuratóriumi tagságáról.

Közben Dúró Dóra eldöntötte, hogy mihez kezd parlamenti mandátumával. A politikus közölte, hogy nem fogja Vona egyik csatlósának adni a parlamenti székét, így attól függően adja vissza mandátumát, hogy ki lépne a helyére.

Csütörtök reggel aztán ismét Novák Elődön volt a sor, akkor az M1 reggeli műsorában azt nyilatkozta a politikus, hogy ha Toroczkait kizárják, akkor számára és még sokak számára vállalhatatlan lesz a Jobbik, és kilépnek. A politikus úgy vélte, hogy a Jobbik országgyűlési képviselőcsoportja rendkívüli mértékben eltávolodott a párttól, és a „lélekkufárkodás” mellett a pénzügyekben is eléggé vállalhatatlan folyamatok indultak be, ezért is mondott le a pártalapítvány kuratóriumában betöltött tisztségéről.

Pénteken aztán elindult a lavina. Először Dúró Dóra jelentette be, hogy kilép a pártból.

Nincs hova hátráljunk, s vétkesek közt cinkos, aki néma"

– írta. A politikus szerint a Jobbik már nem az a szervezet, mint amely megalakulásakor volt. Dúró szerint a néppártosodás elvette a Jobbik lelkét.

Még aznap kiderült, hogy Toroczkait valóban kizárták a pártból, amint azt Gyöngyösi Márton a döntés előtt egy héttel elkottyantotta.

Még aznap számos korábbi párttag hagyta el a Jobbikot. Olyanok is, akik több mint 10 éve dolgoztak a Jobbik környékén. A lőrinci Jobbik alapszervezete teljesen feloszlott, mint ahogy a bólyi alapszervezet is, így Baranya megyében komoly gondjai lehetnek a pártnak. Pénteken kilépett Novák Előd is.

Ráadásul egyre több hír jelenik meg a Jobbik kirívóan rossz anyagi helyzetéről. Egyrészt a pártnak ki kell fizetnie 660 millió forintnyi büntetést, mivel Simicska Lajos gyakorlatilag ingyen adta a plakáthelyeket a pártnak a választások során – amely utóbb tiltott pártfinanszírozásnak minősült. Valamint korábban Novák Előd megemlített egy 100 milliós tartozást a Magyar Posta felé. 40 milliót tudott eddig kifizetni a párt, további 60 milliót követel rajtuk a posta, amely a párt kampányanyagait terjesztette.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Ismét választás lehet a briteknél, hogy megmentsék a Brexitet

Ismét választás lehet a briteknél, hogy megmentsék a Brexitet

amerika, london, párizs

Brüsszel addig keverte a lapokat, míg a sajtóhírek szerint Theresa May azt tervezi, hogy újabb választásokat ír ki Nagy-Britanniában.

Újabb svájci kantonban tiltották be a burkát

Újabb svájci kantonban tiltották be a burkát

amerika, london, párizs

Mától Sankt Gallen kanton területén sem lehet közterületen burkát, nikábot és egyéb, az egész arcot eltakaró öltözéket viselni.

Észt belügyminiszter: Orbán Viktor megvédte Európát és Észtország is igyekszik követni őt ebben

Észt belügyminiszter: Orbán Viktor megvédte Európát és Észtország is igyekszik követni őt ebben

amerika, london, párizs

Andres Anvelt, észt belügyminiszter bejelentette, hogy nem hajlandó bevándorlókat betelepíteni és teljesen egyetért a magyar miniszterelnökkel abban, hogy le kell zárni a határokat, hogy megakadályozzák a harmadik világbeli bevándorlók áradatát.

Javarészt bevándorlók lakta dél-francia település lett Európa legveszélyesebb városa

A legveszélyesebb városok listájának első tíz helyén csak nyugat-európai városokat találni.

Elfogtak egy brit ISIS-terroristát Szíriában

A bevándorlókkal teli Birminghamből négy éve költözött Szíriába az a férfi, akinek az elfogásáról készült felvételt vasárnap hozták nyilvánosságra.

Megint át kell rajzolni Európa térképét?

Megint át kell rajzolni Európa térképét?

amerika, london, párizs

Svájcban van egy kis olasz exklávé. Úgy hívják: Campione d'Italia. A kaszinóváros eddig Olaszországhoz tartozott, ám nemrég csődöt jelentett a kaszinó, emiatt pedig felmerült, hogy csatlakoznának Svájchoz.

Ujhelyi István saját magát hazaárulózta le 2015-ös nyilatkozata alapján

Ujhelyi István saját magát hazaárulózta le 2015-ös nyilatkozata alapján

kinyílott a pitypang

A szocialista politikus a Soros-Sargentini-jelentés kapcsán azt hangoztatta, "hazafias" kötelességből védte meg a magyar embereket Orbánnal szemben, és ezért szavazta meg a jelentést. Fura, hogy 2015-ben még teljesen mást mondott, olyannyira, hogy három évvel ezelőtti nyilatkozatai alapján ma Ujhelyi István is hazaárulónak gondolná Ujhelyi Istvánt.

Durva lejtmenetben Merkelék hitelessége

Durva lejtmenetben Merkelék hitelessége

amerika, london, párizs

Már megbánhatták a kormánykoalíció vezetői, hogy kipaterolták Hans-Georg Maassent, a német belügyi hírszerzés (BfV) vezetőjét.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére