Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Még mindig nem tudni, hogy kapcsolatban volt-e az Iszlám Állammal a londoni merénylő

2017. március 24. 09:58

LONDON, 09:58

Egyre több ellentétes információ lát napvilágot a londoni merénylővel kapcsolatban. Theresa May a brit parlamentben azt mondta, hogy a férfit korábban megfigyelte az MI5 terrorgyanú miatt. Később azt mondták, hogy az 52 éves Khalid Masood más típusú bűncselekmények, így garázdaság, fegyverbirtoklás és súlyos testi sértés miatt került a rendőrség látószögébe. Az Iszlám Állam mindenesetre magára vállalta a merényletet, az azonban még mindig nem világos, hogy a brit születésű terrorista kapcsolatban állt-e a dzsihadista szervezettel.

Fotó: AFP

Ami biztos: a londoni születésű Khalid Masoodot nem tartotta komoly veszélyt jelentő bűnözőnek a brit titkosszolgálat. A brit születésű, muzulmán hitre áttért férfit korábban már megfigyelték, de a merénylet időpontjában nem nyomoztak ellene.

Egy, a Reutersnek nyilatkozó brit kormányzati forrás szerint Masood soha nem utazott a tengerentúlra, hogy dzsihadista csoportokhoz csatlakozzon, az pedig még mindig kérdéses, hogy volt-e bármiféle kapcsolata az Iszlám Állammal.

Az is biztos, hogy a férfi az angliai Kentben született, de az utóbbi időben Birminghamben lakott. Az elmúlt években számos álnevet vett fel, és többször is elítélte a bíróság, igaz ezek mindegyike olyan bűncselekmény volt, amely nem hozható összefüggésbe a terrorizmussal. Elsőként 1983 novemberében ítélték el rongálás miatt, legutóbb pedig 2003 decemberében kés birtoklásáért.

Masood egyik szomszédja azt nyilatkozta, hogy a terrorista egy nővel és egy kisgyerekkel élt együtt, kedves embernek tűnt, aki rendben tartotta a környezetét. Decemberben aztán hirtelen elköltözött.  A Daily Mail úgy tudja, a férfi Adrian Elms néven született, édesanyja egyedül nevelte, később tért át az iszlámra és változtatta meg a nevét. Más tudósítások szerint a férfi nős volt, három gyermek apja, korábban angoltanárként dolgozott és hobbija a testépítés volt.

A brit terrorelhárítás vezetője azt nyilatkozta, hogy feltételezésük szerint Masoodot a nemzetközi terrorizmus inspirálta, elsősorban az iszlámhoz kötődő terrorista csoportok. Tájékoztatása szerint az elkövető Adrian Russell Ajao néven született Angliában. Mark Rowley azt is elmondta, hogy a merényletben ötvenen sérültek meg, két sérült állapota válságos.

Birmingham a brit iszlamisták egyik melegágya. Több mint 213 ezer muszlim él itt, egyre több aggodalmat okozva a megosztott városban. Egy kutatás szerint a különböző terrorcselekmények miatt elítélt 269 bűnöző közül 39 itt élt. A kocsit, amit a merénylet elkövetésekor Masood használt, egy birminghami cégtől kölcsönözte. A támadás óta a rendőrség több razziát is tartott a környéken, aminek eredményeként öt férfit és két nőt tartoztattak le terrorizmus gyanújával.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Észtországot is megosztja az ENSZ migrációs paktuma

A baloldali külügyminiszter támogatja, a jobboldali ellenzék aláírásokat gyűjt ellene. A bolgárok kilépnek.

Salvini: elegem van a szarakodásból

Salvini: elegem van a szarakodásból

amerika, london, párizs

Egyre fokozódik a vita az olasz, a máltai és a francia hatóságok között a migráció kérdésében. Matteo Salvini hangot is adott felháborodásának.

Őszintén a hajléktalanokról

Őszintén a hajléktalanokról

piszkostizenkettő

Volt egy nekem egy barátom, aki mérhetetlenül sokat ivott. Egyszer megmondtam neki, hogy ne igyon annyit, mert nem lesz ennek jó vége, teljesen leépül, elveszíti a maradék kapcsolatait, a munkáját, végül az életét is. Igazad van - sóhajtott az én barátom, és mintha egyet is értett volna velem. Aztán másnap ugyanott folytatta, ahol abbahagyta.

Fekete-Győr András nem mert az ukrán és román barátaival a kisebbségi magyarok helyzetéről beszélni

Fekete-Győr András amerikai kiképzése során egy ukrán politikussal meg egy román "civillel" találkozott, akikkel nem mert a kárpátaljai és az erdélyi magyarok helyzetéről beszélni, mert érezte, hogy érzékeny a téma, amivel megsértené a román és az ukrán kollégáinak a lelkivilágát.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei.

A cenzorok nem pihennek: a Facebook leszedte Megadja 888-as oldalát

A cenzorok nem pihennek: a Facebook leszedte Megadja 888-as oldalát

censored

Ismét lesújtott a Facebook-diktatúra az egyik három nyolcas aloldalra. Megadja Gábor 888-as publicista Facebook-oldalát indoklás nélkül szedte le a Zuckerberg-kommandó. UPDATE: Gellértet három napra kitiltotta a Facebook, mert oldalán megosztotta, hogy cenzúrázták Megadját.

Ilyen egy igazán jó meccsélmény

Ilyen egy igazán jó meccsélmény

hajrá, magyarok!

Ismét magyar meccsel, újra a harmadosztállyal folytatódik a Pörge szurkol!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére