Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Még mindig nem tudni, hogy kapcsolatban volt-e az Iszlám Állammal a londoni merénylő

2017. március 24. 09:58

LONDON, 09:58

Egyre több ellentétes információ lát napvilágot a londoni merénylővel kapcsolatban. Theresa May a brit parlamentben azt mondta, hogy a férfit korábban megfigyelte az MI5 terrorgyanú miatt. Később azt mondták, hogy az 52 éves Khalid Masood más típusú bűncselekmények, így garázdaság, fegyverbirtoklás és súlyos testi sértés miatt került a rendőrség látószögébe. Az Iszlám Állam mindenesetre magára vállalta a merényletet, az azonban még mindig nem világos, hogy a brit születésű terrorista kapcsolatban állt-e a dzsihadista szervezettel.

Fotó: AFP

Ami biztos: a londoni születésű Khalid Masoodot nem tartotta komoly veszélyt jelentő bűnözőnek a brit titkosszolgálat. A brit születésű, muzulmán hitre áttért férfit korábban már megfigyelték, de a merénylet időpontjában nem nyomoztak ellene.

Egy, a Reutersnek nyilatkozó brit kormányzati forrás szerint Masood soha nem utazott a tengerentúlra, hogy dzsihadista csoportokhoz csatlakozzon, az pedig még mindig kérdéses, hogy volt-e bármiféle kapcsolata az Iszlám Állammal.

Az is biztos, hogy a férfi az angliai Kentben született, de az utóbbi időben Birminghamben lakott. Az elmúlt években számos álnevet vett fel, és többször is elítélte a bíróság, igaz ezek mindegyike olyan bűncselekmény volt, amely nem hozható összefüggésbe a terrorizmussal. Elsőként 1983 novemberében ítélték el rongálás miatt, legutóbb pedig 2003 decemberében kés birtoklásáért.

Masood egyik szomszédja azt nyilatkozta, hogy a terrorista egy nővel és egy kisgyerekkel élt együtt, kedves embernek tűnt, aki rendben tartotta a környezetét. Decemberben aztán hirtelen elköltözött.  A Daily Mail úgy tudja, a férfi Adrian Elms néven született, édesanyja egyedül nevelte, később tért át az iszlámra és változtatta meg a nevét. Más tudósítások szerint a férfi nős volt, három gyermek apja, korábban angoltanárként dolgozott és hobbija a testépítés volt.

A brit terrorelhárítás vezetője azt nyilatkozta, hogy feltételezésük szerint Masoodot a nemzetközi terrorizmus inspirálta, elsősorban az iszlámhoz kötődő terrorista csoportok. Tájékoztatása szerint az elkövető Adrian Russell Ajao néven született Angliában. Mark Rowley azt is elmondta, hogy a merényletben ötvenen sérültek meg, két sérült állapota válságos.

Birmingham a brit iszlamisták egyik melegágya. Több mint 213 ezer muszlim él itt, egyre több aggodalmat okozva a megosztott városban. Egy kutatás szerint a különböző terrorcselekmények miatt elítélt 269 bűnöző közül 39 itt élt. A kocsit, amit a merénylet elkövetésekor Masood használt, egy birminghami cégtől kölcsönözte. A támadás óta a rendőrség több razziát is tartott a környéken, aminek eredményeként öt férfit és két nőt tartoztattak le terrorizmus gyanújával.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Századvég: a magyarok az erős nemzetállamok pártján állnak

Századvég: a magyarok az erős nemzetállamok pártján állnak

kétharmad

A magyarok jelentős többsége a nemzeti szuverenitás erősítése mellett áll és nem kér az erősebb európai integrációból. Az alapvetően az EU-tagság pártján álló közvélemény elégedetlen az Európai Unió jelenlegi vezetésével, változásokat akar - derült ki a Századvég legfrissebb felméréséből.

Kötelezettségszegési eljárás indul Ausztria ellen

Az Európai Bizottság csütörtökön úgy döntött, hogy felszólító levelet küld Ausztriának, amellyel hivatalosan elindítják a kötelezettségszegési eljárást az Ausztriában dolgozó uniós polgárok családi ellátásait és családi adókedvezményeit érintő jogszabály-módosítások miatt.

A kormány nem asszisztál a bevándorláspártiak hadjáratához

A kormány nem asszisztál a bevándorláspártiak hadjáratához

kétharmad

Elsőként Kovács Zoltán jelentette be, hogy a kormány nem vesz részt az EP azon brüsszeli ülésén, amelyen ismét Magyarországról vitáznak majd.

Egy afroamerikai férfi erőszakolta meg a kómában fekvő nőt

Egy afroamerikai férfi erőszakolta meg a kómában fekvő nőt

amerika, london, párizs

Egy több mint 20 éve kómában lévő nő december 29-én adott életet egy kisfiúnak. A rendőrség nyomozást indított az ügy kapcsán, DNS-mintát vettek a phoenixi ápolóotthon összes férfi alkalmazottjától. Kiderült, hogy egy 36 éves fekete férfi, nevezetesen Nathan Sutherland erőszakolhatta meg a kómában fekvő nőt, mivel az ő DNS-e egyezett a kisfiú DNS-ével.

Orbán: a kormány segítséget nyújt a kollégiumi tűzvész kárrendezéséhez

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök reggel felhívta és együttérzéséről, valamint támogatásáról biztosította Szabó István református püspököt az éjszaka tragédiába torkolló kollégiumi tűzeset kapcsán.

Ifj. Lomnici: érthetetlen a zöldpárti eljárás az Európai Parlamentben

A Századvég jogi szakértője szerint érthetetlen, hogy a jövő héten miért vitatják ismét a magyar demokráciát az Európai Parlamentben.

Hadházyék a rájuk vonatkozó jogszabályokat sem ismerik

Hadházyék a rájuk vonatkozó jogszabályokat sem ismerik

kétharmad

Az ellenzéki képviselők célja kezdettől fogva az volt, hogy megzavarják az intézmény működését, és beolvassák a követeléseiket - fogalmazott Kovács Katalin ügyészségi szóvivő.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Jó reggelt! Erről szólhat a mai nap.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére