Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Még mindig nem tudja megoldani a korukról hazudó migránsok ügyét a svéd állam

2018. május 20. 22:00

Stefan Löfven svéd miniszterelnök utasítására felfüggesztették 9000 kiskorú afgán deportálását Svédországból. Ám nekik egy vizsgálattal kellett volna alátámasztaniuk a korukat. Mint kiderült, a 9000 megkímélt afgán 78 százaléka felnőttkorú a vizsgálatok szerint.

A migrációs válság egyik szignifikáns problémája, hogy nem tudjuk, pontosan kik is érkeztek Európába. Ezt tökéletesen példázza az, hogy a bevándorlók például rendszeresen hazudnak a hatóságoknak életkorukról, hiszen ha fiatalkorúként kezelik őket, jobb és gyorsabb ellátásban részesülhetnek, ráadásul nagyobb valószínűséggel maradhatnak az adott célországban. Ami igazán durva, hogy erre még Soros Györgyhöz köthető szervezetek is bátorították a migránsokat.

Mondani sem kell, hogy ebből aztán rengeteg problémája származott/származik az olyan országoknak, mint Dánia, Németország és Svédország.

Nem elég azonban, hogy a hatóságokat félrevezetik a migránsok, de ha emiatt el is utasítják menekültkérelmüket, nem kizárt, hogy egyszerűen felszívódnak. A svéd hatóságok nyilvántartása szerint például 4 492 kiskorú hollétéről például semmit nem tudni, csak 2018 első két hónapjában 223 gyerek tűnt el, miután nem kaptak menekültstátuszt.

Ekkora káosz után nem is csoda, hogy a hatóságok úgy döntöttek, életkorvizsgálatnakkell alávetni a migránsokat. A törvényszéki orvosszakértők a bölcsességfogak és a térdízületek röntgenvizsgálatával kívánták megállapítani egy bevándorlóról, hogy valóban fiatalkorú-e. Beszédes azonban az, hogy ezeket a teszteket önkéntes alapon végezték, azt azonban hozzá kell tenni, hogy az orvosi vizsgálatot elutasító migránsokat felnőttként fogják kezelni menedékkérelmük elbírálásakor.

Hogy a rendszer mennyire komolyan vehető, arról nagyon sokat árulkodik annak a 9000 afgán migránsnak az esete, akik deportálását Stefan Löfven miniszterelnök megakadályozta fiatalkoruk miatt, és akik egy jelenlegi törvény alapján gond nélkül az országban maradhatnak.

Fotó: AFP

A svéd Expressen lap azonban kiderítette, hogy ezeknek az afgánoknak a 78 százaléka voltaképpen felnőtt, 100 százaléka pedig nem rendelkezett semmilyen személyazonosító okmánnyal, amikor a skandináv államba érkezett. Azt már mondani sem kell, hogy 99 százalékuk férfi.

Löfven miniszterelnök tüntetések hatására döntött amellett, hogy leállítja az afgánok kitoloncolását. Az persze kérdőjeles, hogy ezt a gesztust a választók hogyan fogják értékelni a négy hónap múlva esedékes választáson. A szociáldemokrata miniszterelnöknek finoman szólva is mérlegelnie kell minden döntését, hiszen ahogy azt rengeteg alkalommal írtuk, a bevándorlás vált a legfontosabb kérdéssé a svéd politikában. 

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Ismét hazudott a HVG

Ismét hazudott a HVG

kinyílott a pitypang

Ezúttal Joó Hajnalka próbálkozott be egy független, objektív lejáratással. A lejáratás áldozata megkérte a HVG-t, hogy vegye le a cikket, ám a saját bevallása szerint a szakmai szempontokra kényes lap nem reagált. Per lesz belőle.

Környezetszennyező lenne a nejlonzacskók Greenpeace által követelt betiltása

Környezetszennyező lenne a nejlonzacskók Greenpeace által követelt betiltása

kinyílott a pitypang

A balliberálisok utolsó mentsvára a szavazók politikai szimpátiájának a megszerzésére a környzetvédelmi álca mögé bújás. Magyarországon a Greenpeace most például azt követeli, hogy a kormány tiltsa be a nejlonzacskók használatát. Annak ellenére követelik ezt, hogy tudják: a nejlonzacskók száműzésével valójában csak az eddiginél nagyobb környezeti károkat okoznának.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei.

Chemnitz újratöltve: mozgássérültet erőszakolt egy "menekült", a rendőrség hallgat

Chemnitz újratöltve: mozgássérültet erőszakolt egy "menekült", a rendőrség hallgat

amerika, london, párizs

Két, egymástól független német forrás is megerősítette, hogy valóban gyanúsan nagy a rendőrségi hallgatás egy chemnitzi bűncselekmény kapcsán, melynek keretében egy szír "menekült" megerőszakolt egy mozgássérült asszonyt.

Hófehérke meséje tényleg nemi erőszakra bátorít?

Hófehérke meséje tényleg nemi erőszakra bátorít?

pszicho

A liberális agymenés szerint az összes Disney-mesét meg kellene reformálni.

Szijjártó kérdésekkel fordult az EU-hoz és az ENSZ-hez a név nélküli bankkártyák ügyében

Kérdésekkel fordult az Európai Bizottság és az ENSZ illetékeséhez Szijjártó Péter a számos migránsnak és menekültnek kiosztott név nélküli bankkártyák ügyében - ezt ő maga jelentette be hétfőn az uniós külügyminiszterek brüsszeli tanácskozásának szünetében.

Mi kerül ennyibe egy karácsonyi vásáron?

Mi kerül ennyibe egy karácsonyi vásáron?

szabad vasárnap

Gurméproli, prolishopping a Vörösmarty téri burzsujpiacon.

Soros dollármilliókat égetett el a semmiért

Soros dollármilliókat égetett el a semmiért

amerika, london, párizs

Szoros versenyben, de a Demokrata Párt veszített Floridában. A republikánus Rick Scott behúzta a szenátust, Ron DeSantis pedig a képviselőházat. A baloldal Georgiában is kudarcot vallott.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére