Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Még mindig a migránsok jelentik a legnagyobb kihívást Európa számára

2018. március 5. 20:58

Kovács Zoltán szerint Magyarország és egész Európa számára változatlanul a migráció és a hozzá kapcsolódó járulékos problémák jelentik a fő kihívást.

A kormányszóvivő, aki hétfőn a londoni magyar nagykövetségen tartott tájékoztatót magyar és brit újságíróknak, kijelentette: Magyarországot azon a címen ostorozzák, hogy nem tartja magát az európai értékekhez és nem a szabályok szerint jár el, de "mi azt látjuk, hogy valójában az Európa Unió nem tartja be az előírásokat".

Hozzátette: Magyarország határozottan visszautasítja, hogy megbüntessék azért, mert 2015-2016-ban mások nem tartották be a szabályokat.

Kovács Zoltán szerint

rossz ötlet bármiféle olyan kvótarendszer vagy algoritmus, amelynek célja az illegális bevándorlás következményeinek szétterítése Európában."

Megfogalmazása szerint ez az európai szolidaritás kivitelezhetetlen változata.

Fotó: AFP

A kormányszóvivő szerint a magyar kormány erőteljesen elveti azt a hozzáállást, hogy a migrációból előnyök származnak, és az ellenkező véleményekkel szemben meggyőződése, hogy a migrációt meg lehet állítani az EU határain.

Kijelentette: a kormány határozottan elveti azt az elvet is, hogy a migrációt ma már emberi jognak kell tekinteni. A migráció nagyon drága, az integráció, vagy ahogy Nyugat-Európában gyakran emlegetik, az asszimiláció nem lehetséges, és Magyarország nem fog elfogadni olyan ajánlást vagy intézkedéseket, amelyek a Nyugat-Európában már jelentkező problémákat megteremtenék Magyarországon és környezetében is – mondta Kovács Zoltán.

A brit EU-tagság megszűnéséről szólva – Boris Johnson brit külügyminiszter múlt heti budapesti látogatását is felidézve – kijelentette: a magyar álláspont szerint nem Nagy-Britannia megbüntetésében kell gondolkodni, a "fair Brexitet", a jó kilépési megállapodás elérését kell célként kitűzni, és Magyarország meggyőződése, hogy ez lehetséges.

Fotó: AFP

Kovács Zoltán szerint ugyanakkor még túl korai lenne bármilyen kétoldalú jövőbeni együttműködésről szólni, meg kell várni, hogy az EU-ban maradó 27 ország a Brexit minden kérdéséről közös álláspontra jusson.

Hangsúlyozta: Magyarország ragaszkodik ahhoz, hogy a Nagy-Britanniában élő EU-állampolgárok megszerzett jogosultságai nem sérülhetnek.

A Stop Soros törvénycsomagra vonatkozó kérdésre a kormányszóvivő azt mondta: a törvénycsomag egyértelmű célja a migrációhoz köthető jogszabályi rések bezárása. Kijelentette: az egyik komoly probléma az, hogy a magukat emberi jogi szervezetként bemutató csoportok közül nagyon sok gyakorlatilag az illegális migrációt segíti elő.

Az EU határainak megvédése a tagországok és az uniós szakosított szervezetek feladata, ebben nincs szükség a nem kormányzati szervezetek közreműködésére, ahol pedig humanitárius segítségre van szükség, azt szabályozott módon kell intézni – közölte Kovács Zoltán.

(MTI)

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Egykettőre eljuthatnak a britek oda, hogy már nem csak nők lehetnek anyák

Nem csak Franciaország sziporkázik a maga szülő 1 és szülő 2 megnevezéseivel. A briteknél könnyen lehet, hogy jogi szempontból már nem csak nők válhatnak anyává.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak ma a legfontosabb hírek.

A csoportos nemi erőszakot elkövető 22 éves szíriai migránst kiskorúként kezelik a német bíróságon

A csoportos nemi erőszakot elkövető 22 éves szíriai migránst kiskorúként kezelik a német bíróságon

amerika, london, párizs

A Baden-Württemberg tartománybeli Freiburgban 2018. október 14-re virradó éjjel csoportosan megerőszakoltak egy 18 éves német lányt. Az tettesek közül heten szíriai migránsok voltak. A 22 éves elsőrendű gyanúsítottat kiskorúként fogják kezelni a német bíróságon, mivel a bűntény elkövetésekor még nem számított nagykorúnak.

"Bud Spencer egy jóságos óriás volt, aki szerette a magyarokat"

"Bud Spencer egy jóságos óriás volt, aki szerette a magyarokat"

csak neked, csak most

Nemsokára a mozikba kerül a "Piedone nyomában" című, Bud Spencer életét feldolgozó portréfilm. Ez alkalomból beszélgettünk Király Leventével, a film rendezőjével, hogy rávilágítsunk pár dologra: milyen ember is volt Bud Spencer, azaz Carlo Pedersoli a magánéletében, hogyan viszonyult családjához, a magyarokhoz és a kereszténységhez.

Van egy komoly mulasztása a Magyar Tudományos Akadémiának, amiről mélyen hallgat

Az ellenzéki sajtó tele van az MTA működését átláthatóbbá tenni akaró kormányzati szándék elleni politikai sivalkodással. A ballib megmondóemberek reggeltől estig a tudomány szabadságát féltik a Fidesz képzeletbeli diktatúrájától, miközben viszont arról mélyen hallgatnak, hogy a valóságban az MTA tevékenysége teljesen átláthatatlan, nem utolsósorban azért, mert az Akadémia évtizedek óta nem hajlandó kommunikálni semmit a tevékenységéről a közvélemény felé.

Szijjártó: Sorost a víziója miatt kritizálja a magyar kormány

Szijjártó: Sorost a víziója miatt kritizálja a magyar kormány

kétharmad

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Jerusalem Post című izraeli lapnak nyilatkozva elmondta, hogy a magyar kormánynak Soros György nézeteivel van problémája, nem pedig a milliárdos származásával.

Miért fáj az Indexnek, ha muszlim migránsok helyett magyarokon segítünk?

Miért fáj az Indexnek, ha muszlim migránsok helyett magyarokon segítünk?

kinyílott a pitypang

Hatalmas sivalkodásba kezdtek az idegenszívű propagandagyárak amiatt, mert a kormány - a magyar honosítási törvényekkel összhangban - venezuelai magyaroknak nyújtott segítséget.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére