Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Még mindig a migránsok jelentik a legnagyobb kihívást Európa számára

2018. március 5. 20:58

Kovács Zoltán szerint Magyarország és egész Európa számára változatlanul a migráció és a hozzá kapcsolódó járulékos problémák jelentik a fő kihívást.

A kormányszóvivő, aki hétfőn a londoni magyar nagykövetségen tartott tájékoztatót magyar és brit újságíróknak, kijelentette: Magyarországot azon a címen ostorozzák, hogy nem tartja magát az európai értékekhez és nem a szabályok szerint jár el, de "mi azt látjuk, hogy valójában az Európa Unió nem tartja be az előírásokat".

Hozzátette: Magyarország határozottan visszautasítja, hogy megbüntessék azért, mert 2015-2016-ban mások nem tartották be a szabályokat.

Kovács Zoltán szerint

rossz ötlet bármiféle olyan kvótarendszer vagy algoritmus, amelynek célja az illegális bevándorlás következményeinek szétterítése Európában."

Megfogalmazása szerint ez az európai szolidaritás kivitelezhetetlen változata.

Fotó: AFP

A kormányszóvivő szerint a magyar kormány erőteljesen elveti azt a hozzáállást, hogy a migrációból előnyök származnak, és az ellenkező véleményekkel szemben meggyőződése, hogy a migrációt meg lehet állítani az EU határain.

Kijelentette: a kormány határozottan elveti azt az elvet is, hogy a migrációt ma már emberi jognak kell tekinteni. A migráció nagyon drága, az integráció, vagy ahogy Nyugat-Európában gyakran emlegetik, az asszimiláció nem lehetséges, és Magyarország nem fog elfogadni olyan ajánlást vagy intézkedéseket, amelyek a Nyugat-Európában már jelentkező problémákat megteremtenék Magyarországon és környezetében is – mondta Kovács Zoltán.

A brit EU-tagság megszűnéséről szólva – Boris Johnson brit külügyminiszter múlt heti budapesti látogatását is felidézve – kijelentette: a magyar álláspont szerint nem Nagy-Britannia megbüntetésében kell gondolkodni, a "fair Brexitet", a jó kilépési megállapodás elérését kell célként kitűzni, és Magyarország meggyőződése, hogy ez lehetséges.

Fotó: AFP

Kovács Zoltán szerint ugyanakkor még túl korai lenne bármilyen kétoldalú jövőbeni együttműködésről szólni, meg kell várni, hogy az EU-ban maradó 27 ország a Brexit minden kérdéséről közös álláspontra jusson.

Hangsúlyozta: Magyarország ragaszkodik ahhoz, hogy a Nagy-Britanniában élő EU-állampolgárok megszerzett jogosultságai nem sérülhetnek.

A Stop Soros törvénycsomagra vonatkozó kérdésre a kormányszóvivő azt mondta: a törvénycsomag egyértelmű célja a migrációhoz köthető jogszabályi rések bezárása. Kijelentette: az egyik komoly probléma az, hogy a magukat emberi jogi szervezetként bemutató csoportok közül nagyon sok gyakorlatilag az illegális migrációt segíti elő.

Az EU határainak megvédése a tagországok és az uniós szakosított szervezetek feladata, ebben nincs szükség a nem kormányzati szervezetek közreműködésére, ahol pedig humanitárius segítségre van szükség, azt szabályozott módon kell intézni – közölte Kovács Zoltán.

(MTI)

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Orbán: Magyarország határait a magyaroknak kell megvédeni

Magyarország határait a magyaroknak kell megvédeni - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Salzburgban.

Orbán: ragaszkodunk a határvédelem jogához

Orbán: ragaszkodunk a határvédelem jogához

kétharmad

Magyarország ragaszkodik azon jogához, hogy az ő feladata megvédeni határait - jelentette ki újságíróknak Orbán Viktor szerdán Salzburgban, az európai uniós állam-, illetve kormányfők informális találkozója előtt, a néppárti miniszterelnökök tanácskozására érkezve.

Miért Magyarország? Miért Debrecen?

A BMW és Gyurcsány beszéde.

889
Cseh lap: az EU liberális demokráciája pont olyan, mint a szovjet népi demokrácia volt

Cseh lap: az EU liberális demokráciája pont olyan, mint a szovjet népi demokrácia volt

amerika, london, párizs

Magyarország és az Európai Unió vitájában Csehországnak a saját érdekében ki kell állnia Magyarország mellett - írta szerdán a Lidové Noviny című cseh konzervatív napilap.

Rögtön az első meccs sorsdöntő lehet a Vidinek az El-ben

Rögtön az első meccs sorsdöntő lehet a Vidinek az El-ben

hajrá, magyarok!

Csütörtökön a BATE Boriszov ellen kezdi meg szereplését a magyar csapat az Európa-liga csoportkörében.

Évek óta azon dolgoznak Merkelék, hogy átvegyék a határőrizetet

Évek óta azon dolgoznak Merkelék, hogy átvegyék a határőrizetet

amerika, london, párizs

A brüsszeli elit már évek óta arra készül, hogy ők mondják meg a nemzetállamoknak, ki léphet be Európába, így Magyarország területére is, és ki nem.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére