Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Még mindig a migránsok jelentik a legnagyobb kihívást Európa számára

2018. március 5. 20:58

Kovács Zoltán szerint Magyarország és egész Európa számára változatlanul a migráció és a hozzá kapcsolódó járulékos problémák jelentik a fő kihívást.

A kormányszóvivő, aki hétfőn a londoni magyar nagykövetségen tartott tájékoztatót magyar és brit újságíróknak, kijelentette: Magyarországot azon a címen ostorozzák, hogy nem tartja magát az európai értékekhez és nem a szabályok szerint jár el, de "mi azt látjuk, hogy valójában az Európa Unió nem tartja be az előírásokat".

Hozzátette: Magyarország határozottan visszautasítja, hogy megbüntessék azért, mert 2015-2016-ban mások nem tartották be a szabályokat.

Kovács Zoltán szerint

rossz ötlet bármiféle olyan kvótarendszer vagy algoritmus, amelynek célja az illegális bevándorlás következményeinek szétterítése Európában."

Megfogalmazása szerint ez az európai szolidaritás kivitelezhetetlen változata.

Fotó: AFP

A kormányszóvivő szerint a magyar kormány erőteljesen elveti azt a hozzáállást, hogy a migrációból előnyök származnak, és az ellenkező véleményekkel szemben meggyőződése, hogy a migrációt meg lehet állítani az EU határain.

Kijelentette: a kormány határozottan elveti azt az elvet is, hogy a migrációt ma már emberi jognak kell tekinteni. A migráció nagyon drága, az integráció, vagy ahogy Nyugat-Európában gyakran emlegetik, az asszimiláció nem lehetséges, és Magyarország nem fog elfogadni olyan ajánlást vagy intézkedéseket, amelyek a Nyugat-Európában már jelentkező problémákat megteremtenék Magyarországon és környezetében is – mondta Kovács Zoltán.

A brit EU-tagság megszűnéséről szólva – Boris Johnson brit külügyminiszter múlt heti budapesti látogatását is felidézve – kijelentette: a magyar álláspont szerint nem Nagy-Britannia megbüntetésében kell gondolkodni, a "fair Brexitet", a jó kilépési megállapodás elérését kell célként kitűzni, és Magyarország meggyőződése, hogy ez lehetséges.

Fotó: AFP

Kovács Zoltán szerint ugyanakkor még túl korai lenne bármilyen kétoldalú jövőbeni együttműködésről szólni, meg kell várni, hogy az EU-ban maradó 27 ország a Brexit minden kérdéséről közös álláspontra jusson.

Hangsúlyozta: Magyarország ragaszkodik ahhoz, hogy a Nagy-Britanniában élő EU-állampolgárok megszerzett jogosultságai nem sérülhetnek.

A Stop Soros törvénycsomagra vonatkozó kérdésre a kormányszóvivő azt mondta: a törvénycsomag egyértelmű célja a migrációhoz köthető jogszabályi rések bezárása. Kijelentette: az egyik komoly probléma az, hogy a magukat emberi jogi szervezetként bemutató csoportok közül nagyon sok gyakorlatilag az illegális migrációt segíti elő.

Az EU határainak megvédése a tagországok és az uniós szakosított szervezetek feladata, ebben nincs szükség a nem kormányzati szervezetek közreműködésére, ahol pedig humanitárius segítségre van szükség, azt szabályozott módon kell intézni – közölte Kovács Zoltán.

(MTI)

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Magyar film készült Bud Spencerről

Magyar film készült Bud Spencerről

szabad vasárnap

A premier péntek este lesz az M5 kulturális csatornán.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Erről szólt a mai nap.

A Soros-féle migránstaxi a bevándorlókat pátyolgatja, a környezetet nem

A Soros-féle migránstaxi a bevándorlókat pátyolgatja, a környezetet nem

amerika, london, párizs

Az olasz ügyészség azzal vádolta meg az Orvosok Határok Nélkül nevű Soros-szervezetet, hogy hajójuk, a migránsokat rendszeresen taxiztató Aquarius a szicíliai Cataniában illegálisan rakott le veszélyes, mérgező anyagokat a szemétbe keverve.

Újabb tagokkal bővült Botka László börtönválogatottja

A mai napon utolérte a szegedi szocialistákat és Botka László udvari beszállítóját az igazság: a szegedi járásbíróság minősített csődbűntett miatt 5 év 2 hónap szabadságvesztésre ítélte Ujhelyi István szocialista képviselő sameszait és Botka László udvari beszállítóit, Pistrui Lászlót, Baranyi Sándort, és Oltványi Józsefet.

Az egyik legnagyobb iszlám országban naponta sor kerül egy becsületgyilkosságra

Az egyik legnagyobb iszlám országban naponta sor kerül egy becsületgyilkosságra

amerika, london, párizs

Egy 26 éves muszlim lány a családja akarta ellenére összeházasodott a szerelmével. Ezért az édesanyja és a testvérei becsületből brutálisan meggyilkolták. Az egyik legnépesebb iszlám országban, Pakisztánban szinte mindennaposak az ilyen esetek. Az Európába érkező migránsok egyik legnagyobb csoportját pedig a pakisztániak teszik ki.

"Európa külső határainak védelme elsőbbséget kell, hogy élvezzen"

"Európa külső határainak védelme elsőbbséget kell, hogy élvezzen"

kétharmad

Szijjártó Péter kedden találkozott szlovén kollégájával, Miro Cerarral, akivel egyetért abban, hogy Európa külső határainak védelme elsőbbséget kell, hogy élvezzen, Európának meg kell tudnia védeni külső határait.

TGM és a magyar értelmiség örök tragédiája

TGM és a magyar értelmiség örök tragédiája

piszkostizenkettő

A Jóisten nemcsak ételt-italt és tetőt ad a fejünk fölé, hanem gondoskodik a színvonalas szórakoztatásunkról is: ezért találta ki nekünk a magyar ellenzéki figurákat.

Győzött az igazság Szeviép-ügyben

A bíróság azzal, hogy bűnösnek mondta ki az építőipari cég egykori vezetőit, igazságot szolgáltatott a Szeviép-ügy károsultjainak - jelentette ki Szabó Bálint kedden Szegeden.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére