Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

"Meg kell állítani a migrációt, támogatni kell a magyar családokat és a kereszténységet"

2017. június 27. 19:28

A KDNP elnöke, Semjén Zsolt szerint védeni kell a magyar családokat, ennek elengedhetetlen eleme a migrációs hullám visszaverése és a családok védelme, valamint a kereszténység támogatása is. Kósa Lajos a határok védelmét és a magyar gazdaság 2010 utáni rendbetételét, míg Varga Mihály az idáig elért gazdasági eredményeket és célkitűzéseket hangsúlyozta - írja az MTI.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes közölte, hogy a nemzeti konzultáción a magyar nemzet tanúságot tett a józan ész, az életösztön és az önvédelem mellett. Kijelentette, hogy a migrációban az a legveszélyesebb, hogy nem visszacsinálható. A migránsok befogadásáról azt mondta, a keresztény válasz erre az állapotbeli kötelességről szóló tanítás. Kifejtette azt is, hogy egy embernek elsődleges kötelessége a családja iránt van, majd a barátai, rokonai iránt, azt követően a nemzet, és végül az emberiség iránt.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Nem keresztény lennék, hanem elmebeteg, ha 20 hajléktalant beraknék a fürdőszobába és a konyhába a feleségem, az anyám és a három gyermekem mellé"

– fogalmazott.

Semjén Zsolt szerint amit a magyar kormány tesz, az pontosan a keresztény tanítás, sokkal több segítséget nyújt Magyarország a bajba jutott embereknek a szülőföldjükön, mint a sokkal gazdagabb nyugati országok. A családok megerősítéséről azt mondta, olyan családpolitikát kell folytatni, amely lehetővé teszi, hogy a magyar gyermekek magyar családokban, magyar kultúrában nőjenek fel. Szerinte nincs még egy kormány, amely annyit tett volna a családokért, mint a mostani.

A miniszterelnök-helyettes a keresztény identitás megerősítéséről azt mondta, "a spirituális megerősítést" segíti Magyarország alaptörvénye, amely hangsúlyozza a keresztény értékeket és amely Szent István örökségét állítja például a nemzet elé.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Kósa Lajos, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője azt hangsúlyozta, hogy a Fidesz-KDNP először gazdaságilag, majd a bevándorlástól védte meg az országot. Kifejtette, 2010-ben a napnál világosabb volt, hogy gazdasági eszközökkel kell megvédeni az országot, amely a végletekig ki volt szolgáltatva és azonnali intézkedéseket kívánt.

Magyarország el volt adósodva, a hiány 7-9 százalék volt, a kamatok pedig az egekben"

– mondta, kiemelve, hogy 2011 után a költségvetési hiány 3 százalék alatt maradt, az ország kikerült a túlzottdeficit-eljárás alól és a külső államadósság is már 74 százalék alatt van.

Kitért arra is, hogy ma már kevesebb mint 25 százalékos a külső államadósság, a magyarok kezében pedig már 4200 milliárd forint értékű állampapír van, szemben a korábbi 750 milliárddal. Közölte azt is, hogy a szocialisták 900 ezer családot sodortak devizahitel-csapdába, ma már az ország ebből a szempontból is biztonságban van.

Kósa Lajos hangsúlyozta, hogy Magyarország azért tudja megvédeni határait, ellenállni az inváziónak, mert pénzügyi értelemben megtámadhatatlan. Ha nincs az első akció, nincs esélyünk megvédeni az országot és "porig romboltak volna" – mondta, példaként Görögországot említve.

Varga Mihály

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kijelentette: jelentős gazdasági sikereket ért el Magyarország az elmúlt években, olyan eredményeket, amelyeket az emberek is sikernek tartanak. Kiemelte, hogy a siker ma mást jelent, mint korábban, ma azt jelenti, amit a magyarok többsége sikernek gondol, vagyis azt, hogy növekednek a bérek, több a munkahely, és az emberek olyan munkahelyet találhatnak, amelynek révén el tudják tartani magukat és a családjukat. 

A miniszter szerint a szocialista kormányok alatt a hitelfelvételt tartották sikernek, és azt, hogy az állami vagyon stratégiailag meghatározó elemeit értékesítették.

Mi viszont azt tartjuk sikernek, hogy az országban több a munkahely, többen dolgoznak, növekednek a bérek, és elkerültük a gazdasági csődhelyzetet"

– mondta.

Varga Mihály hozzátette, hogy arra törekednek, hogy a hitelállomány leépüljön, és:

az állam addig nyújtózkodjon, ameddig a takarója ér".

Úgy vélte, az elmúlt években a gazdaságpolitika egyik legfontosabb eredménye az volt, hogy az európai trendekkel szemben Magyarországon csökkent az adósság mértéke, a hiány tartósan 3 százalék alatt van, és az ország túljutott azon a sokkon, amelyet az előző szocialista kormányok okoztak, törleszteni tudta a hiteleit. A stratégiailag meghatározó vagyontárgyak újra állami tulajdonban vannak és részét képezhetik a gazdaságpolitikának – közölte.

A miniszter elmondta, hogy a kamatok történelmi mélységbe jutottak, jelentősen csökkent a családok hitele mögötti árfolyamkockázat, a munkanélküliségi ráta visszaesett, növekednek a bérek, csökkennek az adók és a közterhek, valamint a minimálbérek is tovább emelkednek. Az olcsó bérekre hosszú távon nem épülhet az ország versenyképessége – mutatott rá.

Varga Mihály szerint gazdasági háború van, amelyben az egyre fejlődő, egyre versenyképesebb közép-európai országok a célpontok, de nekünk nem szabad meghátrálni. A gazdasági sikerekhez szükséges az emberek támogatása is, amelyet a nemzeti konzultációban megkaptak azoktól, akiknek meggyőződésük, hogy Magyarország jó úton jár – vélekedett.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható ma.

Dzsudzsák: nagyon rossz volt a tévén át nézni a válogatottat

Dzsudzsák Balázs a csütörtök esti, észtek elleni mérkőzésen két hónap után ismét pályára léphetett a válogatottban.

Hiába vádolták meg többen is nemi erőszakkal, szabadlábra helyezték a liberálisok kedvenc iszlámszakértőjét

Hiába vádolták meg többen is nemi erőszakkal, szabadlábra helyezték a liberálisok kedvenc iszlámszakértőjét

amerika, london, párizs

A párizsi fellebbviteli bíróság csütörtökön elrendelte Tariq Ramadan, az egyik legismertebb iszlámszakértő rendőri felügyelet melletti szabadlábra helyezését. A muzulmán teológus, akit két nő nemi erőszakkal vádolt meg, februárban került előzetes letartóztatásba.

Orbán vezetésével nyert a magyar válogatott

Orbán vezetésével nyert a magyar válogatott

hajrá, magyarok!

A magyar labdarúgó-válogatott hozta a kötelezőt Észtország ellen.

A soron következő EP-választásnak minden korábbinál nagyobb hatása lehet

A jövő évi európai parlamenti (EP-) választások nagyobb hatással lehetnek az Európai Unió jövőjének alakulására, mint bármely másik korábbi EP-választás - jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke Pozsonyban, a V4-ek parlamenti elnökeinek találkozóján.

Iszlamizációellenes programmal állt elő egy svéd város önkormányzata

Többek között betiltják a halal ételeket az iskolai menzákon és az idősek otthonában.

Orbán: ez egy olyan este, ami okot ad a magyaroknak a büszkeségre

Orbán: ez egy olyan este, ami okot ad a magyaroknak a büszkeségre

kétharmad

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök este Milánóban a világhírű magyar zeneszerző, Kurtág György első operájának ősbemutatója előtt nyilatkozott az M5 kulturális csatornának.

A német balosok Trianonnal játszadoznak

A német balosok Trianonnal játszadoznak

kinyílott a pitypang

Ott tart ma a hazai és a nemzetközi baloldal, hogy Nagy-Magyarország feldarabolásáról szerveznek játékot Budapesten. Mindezt német pénzen, az első világháború lezárásának századik évfordulóján, s két évvel a gyalázatos békediktátum centenáriuma előtt.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére