Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
közeleg a tél
 
 
 
 

Még a saját választóik sem hisznek az ellenzéki összefogásban

2017. szeptember 2. 11:58

A Hirado.hu stábja is jelen volt a pénteken zászlót bontó legújabb ellenzéki összefogás rendezvényén, melyről a kilátogatók véleményét is megkérdezték. Egyesek szerint az ellenzéki politikusokat csak a saját ambícióik hajtják, míg mások szerint egyszerű "köztörvényes bűnözők".

Az ellenzéki pártok egy részét tömörítő Közös Ország Mozgalmat azért hozták létre, hogy a hatályos választási törvény helyett újat alkosson, a résztvevők szerint ugyanis a jelenlegi választási törvény igazságtalan.

Az esemény megnyitóján többek között Fodor Gábor (Liberálisok), Gyurcsány Ferenc (DK), Hadházy Ákos (LMP), Juhász Péter (Együtt), Karácsony Gergely (Párbeszéd), Molnár Gyula (MSZP), Orosz Anna (Momentum) és Bokros Lajos (MoMa) mondott beszédet.

Fotó: Facebook

Az illegális bevándorlók ellen felhúzott kerítést Gyurcsány Ferenc pártja például egyszerűen lebontaná, ahogyan arra korábban Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje is ígéretet tett, mondván, „azon lesznek, hogy minél előbb lebontsák” a határkerítést.

Az ellenzéket maga a DK elnöke, a korábbi bukott miniszterelnök személye is erősen megosztja, erről tanúskodott néhány kilátogató véleménye is, hiszen volt olyan, aki azt mondta:

meghallgattam a beszédét, de ez mindegy, mert vele senki nem akar összejönni.”

Hasonlóan vélekednek az Együtt elnökéről, Juhász Péterről is, de a Jobbik az a párt, aminek baloldali nyitását nem igazán tudják hová tenni a választók. Az egyik megszólaló úgy fogalmazott, a Jobbiknak az alaptételeiről nem hiszi, hogy demokratikusak lennének, ami viszont nem változik. „Aki antiszemita, az az is marad” – mutatott rá a hölgy.

A baloldal vélhetően csak eszközként tekint Vona Gáborékra. Sermer Ádám, a Magyar Liberális Párt elnökhelyettese ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy a Jobbik, ha részt vesz az összefogásban, az egy érdekes lépés, de a kormányváltásban már nem lehet ott, ugyanis akkor egy „demokratikus kormányváltásra van szükség”.

A Hirado.hu stábja a rendezvény kapcsán arra is kíváncsi volt, hogy mit gondolnak a választók a mozgalomról, amiben még az alapkérdésekben sincs egység.

Volt olyan kilátogató is, aki erősebb véleményt mondott a Közös Ország Mozgalommal kapcsolatban, ugyanis mint mondta, kíváncsi hogy mit mondanak a baloldali politikusok, valamint hogy összeállnak-e, meg hogy melyik milyen bársonyszékre pályázik. Az egyik interjúalany pedig „köztörvényes bűnözőknek” nevezte a színpadon álló ellenzéki politikusokat.

OLVASTAD MÁR?

közeleg a tél
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Nagy előrelépés történt a rák diagnosztizálásában

Nagy előrelépés történt a rák diagnosztizálásában

century-on

Ha minden jól megy, a jövőben vértesztből is diagnosztizálni lehet majd a leggyakoribb ráktípusokat.

Civilnek hazudott spanyol szervezet több száz migránst hajóztatott át a Földközi-tengeren

Civilnek hazudott spanyol szervezet több száz migránst hajóztatott át a Földközi-tengeren

amerika, london, párizs

Háromszázötvenhat migránst és három halottat emelt hajójára a Földközi-tengeren és szállított a szicíliai Pozzallo kikötőjébe pénteken a Proactiva Open Arms (POA) álcivil szervezet egyik hajója.

Pont azok támadják a Stop Soros törvénycsomagot, akik a migránsok betelepítését szerveznék

A Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) szerint azok mozdultak meg a "Stop Soros" törvénycsomag ellen, akik kezdettől támadják a kormány bevándorláspolitikáját.

El kellett távolítani a keresztet a bíróságról egy afgán rab miatt

El kellett távolítani a keresztet a bíróságról egy afgán rab miatt

amerika, london, párizs

Ez volt az első alkalom, hogy le kellett venni a tárgyalóteremben lógó keresztet.

Brüsszel szerint sikeres a közösségi média cenzúrája

Brüsszel szerint sikeres a közösségi média cenzúrája

amerika, london, párizs

A német kormány és az Európai Bizottság (EB) az önszabályozás irányába igyekeznek eltolni a közösségi médiumokat. Önszabályozás: ez a legújabb polkorrekt neve a cenzúrának. Az EB adatai szerint a dolog működik, a közösségi médiát a saját képükre formálják.

Törökország elismerte: támadást indított az afríni kurd terület ellen

Törökország elismerte: támadást indított az afríni kurd terület ellen

amerika, london, párizs

A török tüzérség elmúlt napokban leadott lövéseivel "gyakorlatilag megkezdődött" a kurd Népvédelmi Egységek (YPG) nevű milícia ellenőrizte északnyugat-szíriai Afrín térsége elleni hadművelet - jelentette ki Nurettin Canikli török védelmi miniszter pénteken az A Haber török kormányközeli televíziónak adott interjújában.

Megszűnt a sajtószabadság, nem lesz politis.hu

Úgy tűnik, ezen a héten is kicsit megszűnt a sajtószabadság, mert nem jött össze Dudás Gergely közösségfinanszírozott projektje.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei a 888-on!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére