Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
a kutya ugat
 
 
 
 

Matolcsy fogadta a jegybanki elitet

2016. február 1. 12:58

Idén harmadik alkalommal rendezték meg a Lámfalussy-konferenciát Budapesten.

Az "euró atyjának" munkássága azt üzeni, hogy a pénzügyi stabilitás alapja és feltétele a gazdasági növekedésnek – jelentette ki Matolcsy György hétfőn. A tavaly elhunyt, világhírű jegybankár szerinte rámutatott arra, hogy ez minden jól működő gazdaság alapja, a pénzügyi rendszerek instabilitása pedig súlyos gazdasági, később pedig társadalmi válságot okozhat.

Fotó: MTI Fotóbank

Mágikus háromszög működik a gazdaságban – mondta a Magyar Nemzeti Bank elnöke Lámfalussy nyomán –, ennek értelmében pénzügyi stabilitás kell ahhoz, hogy strukturális reformokat lehessen megvalósítani, és ezek alapozzák meg a gazdasági növekedést, valamint a munkahelyek teremtését.

Lámfalussy Sándor közgazdász, jegybankár először tanácsadóként dolgozott a bázeli Nemzetközi Fizetések Bankjánál, később éveken át vezette is a világ legrégebbi, jelenleg is működő pénzügyi szervezetét. Később alapító elnöke volt az Európai Monetáris Intézetnek, vagyis az Európai Központi Bank elődének. 2013-ban megkapta a Szent István-rendet. Két évvel később, Belgiumban hunyt el.

Európa jegybanki vezetői, és más pénzügyi szakemberek tárgyalják meg a monetáris politikát, illetve a pénzügyi rendszert érintő aktuális kérdéseket.

Fotó: MTI Fotóbank

Az idei Lámfalussy-díjat a Nemzetközi Fizetések Bankja kapta, az elismerést átvevő vezérigazgató-helyettes szerint jelenleg a világgazdaságot alacsony növekedés és nagy volatilitás jellemzi, és most a legfontosabb feladat, hogy a döntéshozók üzenjék a piacoknak: megvan a megoldás a problémákra.

(MTI, Portfolio)

OLVASTAD MÁR?

a kutya ugat
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Beépített ukrán határőr készítette a felvételt az állampolgári eskütételről a beregszászi magyar konzulátuson

Beépített ukrán határőr készítette a felvételt az állampolgári eskütételről a beregszászi magyar konzulátuson

amerika, london, párizs

Hennagyij Moszkal, Kárpátalja kormányzója szerint egy beépített ukrán határőr készítette azt a felvételt, amely az elsődleges muníciót szolgáltatta a kárpátaljai magyarok ellen zajló boszorkányüldözéshez.

Októberben szavazhat az Országgyűlés a Soros-Sargentini-jelentésről

Októberben szavazhat az Országgyűlés a Soros-Sargentini-jelentésről

kétharmad

Október második hetében már az Országgyűlés plenáris ülése elé kerülhet a Soros-Sargentini-jelentést elutasító kormánypárti határozati javaslat. Orbán Viktor személyes levélben köszönte meg azoknak az EP-képviselőknek a támogatását, akik kiálltak Magyarország mellett.

Az ENSZ épp nem ér rá, mert a migránsok szétosztásával van elfoglalva

Az ENSZ épp nem ér rá, mert a migránsok szétosztásával van elfoglalva

amerika, london, párizs

Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnök felszólította kedden az ENSZ-t, hogy találjon megoldásokat az arab világ konfliktusaira, mert a világszervezet hiányosságai ártanak a belé vetett bizalomnak. Az ENSZ azonban a valódi konfliktusok megoldása helyett a bevándorlás megszervezésével van elfoglalva.

3 hónapnyi börtönt kapott, mert rácsapott egy nő fenekére

Életbe lépett Franciaországban az a törvény, amely főként a nőket védi a szexuális inzultusok ellen. A hatóság börtönbüntetést és pénzbüntetést is kiszabhat.

Zsidó AfD-sek miatt tört ki a tömeghisztéria Németországban

Zsidó AfD-sek miatt tört ki a tömeghisztéria Németországban

amerika, london, párizs

Németország második legerősebb pártját eddig "kényelmesen" lehetett támadni azzal, hogy szélsőjobboldali, antiszemita, s a többi. Most már picit jobban meg kell erőltetniük magukat a liberálisoknak, ha be akarják feketíteni a pártot, ugyanis alakult egy zsidó tagozata.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható a nap folyamán.

Az ukrán elnök behívta az ENSZ-csapatokat Ukrajnába

Petro Porosenko ukrán elnök reményének adott hangot kedden az ENSZ Közgyűlése 73. ülésszakán, hogy a világszervezet békefenntartó missziót vezényel a Donyec-medencébe, az - ukrán álláspont szerint - Oroszország által megszállt, szakadár ellenőrzésű területekre.

Orbán Vik­tor szín­padra lé­pett a Szig­li­geti Szín­ház­ban

Orbán Vik­tor szín­padra lé­pett a Szig­li­geti Szín­ház­ban

bulvár

A miniszterelnök gya­lo­go­san ér­ke­zett Szol­no­kon a Szig­li­geti Szín­ház­hoz, test­ő­rök­ és dísz­kí­sé­ret­ nélkül.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére