Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Másnap

Szentesi Zöldi László

2018. július 9. 12:45

Akkor mi lesz, az a kérdés. Amikor már nem Orbán Viktor vezeti az országot, amikor titokzatos, vagy nagyon is jól látható kezek lebontják a kerítést a déli határon. Akkor mi lesz, tesszük fel a kérdést, amikor a bevándorlás pártolói akár csak egy pillanatra is hatalomra kerülnek, amikor szerencsétlen összejátszások folytán nem felelős államférfiak, hanem felelőtlen ripőkök vezetik majd az országot?

Előfordult már, újra elő fog fordulni. Ha nem tanultuk volna meg Madách Imrétől, minden megtörténhet, csak éppen az ember nem változik: elgondol valamit, nekirugaszkodik, majd elköveti ugyanazokat a hibákat, elbukik, hogy aztán egy újabb minőség, felemelkedő eszme ismét belökje a körforgásba, és minden kezdődjön elölről.

Ne mondjuk, hogy nem lesz bukás a mi életünkben, mert bizony, lesz. Ahol felemelkedés, ott bukás is van. Ahol maximum, ott minimum, ahol csúcspont, ott nullpont is van. Lesz még olyan, hogy a határainkon torlódó százezreket, milliókat állami akarattal sem fogjuk feltartóztatni. De akkor, amikor eldől, hogy a nemzeti erők átmenetileg visszahúzódnak, amikor a kormányzás kiesik a kezünkből, akkor másnap mi lesz?

A magyar nemzet Kárpát-medencei múltja azt mutatja, hogy nem a forradalmakban, nem a politikai küzdelemben, hanem a túlélés képességében vagyunk a legsikeresebbek. Kétségtelenül nem a leglátványosabb, de a leghasznosabb fajtája ez az élni akarásnak. És a magyarság ereje valóban bajban mutatkozik meg igazán, sokkal sikeresebbek voltunk, vagyunk a nehézségek elhárításában, a szívós újjáépítésben, mint a tétlen békeidők békés napjainak pergetésében. Illyés Gyula írja Magyarok című esszékötetében, hogy a magyar nyelvet évszázadokon át az egyszerű emberek, a földművesek, a pásztorok, a halászok őrizték meg számunkra. Valóban a nép dönt a nemzet jövőjéről. Amikor IV. Béla elmenekült a tatárok elől, a nép itt maradt, és bár elbujdosott az ellenség elől, aztán előjött a mocsarak közül, és újjáépítette házait, templomait. Itt maradt a nép a szabadságharcok leverése után, itt volt 1712-ben, 1850-ben és 1957-ben. Semmi más, csak a magyar népnek, a szélesebb tömegnek a tudati szintje, egyéni és közösségi minősége, önmagáról alkotott felfogása döntötte el újabb nemzedékekre, hogy ez a nép az életet választja a halál helyett.

Ha a magyar közösség túlélési képességét hordozza a többség, ha olyanok a magyar emberek, mint a háború utáni nemzedék, amely a romokon új országot épített, és szájkosárral ugyan, de újrakezdte az életét, akkor nem kell félnünk a jövőtől. Ha azonban a nyugati társadalmak mintájára az elhülyülés, az elkorcsosulás általánossá válik, akkor először a saját családi, nemzeti, európai létünkről mondunk le önként, majd lassan eltűnünk a forgószínpadról, és ahogyan Madách Imre megmutatta, újabb népek, újabb eszmék türemkednek a mi népünk, a mi eszméink helyére.

Orbán Viktor kormányzása arról szól, hogy a magyar népet felkészítse ezekre a sorsdöntő változásokra. Hogy amikor majd eljön az idő, az emberek többségében ne elaludjon, hanem fellobbanjon az életakarat. Ezért minden: a családok megsegítése, a gyermekszaporulat emelésére tett erőfeszítések, a munkaalapú társadalom megteremtése, a nemzeti nagyvállalkozói csoport megsegítése, a magyar agrárium, a magyar ipar fellendítése.

Arról szól ez az egész, hogy másnap, amikor a nemzet átmenetileg ismét magára marad időlegesen, olyan jó kondícióban legyen, amilyenben csak lehet. Hogy vissza tudja verni a globalista erők megismételt támadásait, hogy képes legyen az újrakezdésre, ha ismét eljön az idő.

Nem mindenki érti ezt még Magyarországon. De nem is baj. A közélet, a politika természeténél fogva már csak olyan, hogy akadnak vezetők és vezetettek, és alkalmasint azok érdekében is történnek helyes döntések, akik a legjobban ágálnak ellenük. Azonban jó, ha tudjuk, hogy amikor beüt a baj, amikor ember kell a gátra, akik előzetesen a leghangosabban ordítottak, elnémulnak majd. A tanácsaikat kéretlenül osztó, mindenhez értő sajtómunkások eltűnnek az országból. Az igénytelen hőbörgők, akik békeidőben a leghangosabbak, ijedten kémlelnek ki a függönyön, és várják, hogy valaki csináljon végre valamit helyettük is. És ekkor a népből kiválnak az erősek, a bátrak és a rátermettek, és teszik, amit tenniük kell. Mindig így volt, mindig így lesz.

Ezért nem kell vészharagot kongatni. Vagyunk elegen, erősödünk, készülődünk, ismerjük egymást, hálózatot építettünk, nem érhet meglepetés bennünket. Ha eljön az idő, itt leszünk. Vacak hír ellenségeinknek, de itt is maradunk. A magyar nép, a magyar nemzet újrakezdi, ahogyan mindig is újrakezdte.

Mindebből az is következik, hogy túlságosan sokat nem érdemes bíbelődni átmeneti gondolatokkal, átmeneti emberekkel, átmeneti helyzetekkel. A lényegre kell összpontosítani. Az pedig nem más, mint a hagyományos értékek, a hagyományos életforma. A magyar vidék, a család, a rokonság, a baráti kör, a kitartó munka, a szellemi tájékozódás, a fizikai erő, a jóra való törekvés, a tevékeny élet.

Csakis így szabad, lehet, kell élni, és akkor másnap nem tudják bevenni a sáncainkat.

(A borítókép Jankovics Marcell Sisyphus c. animációs filmjéből származik.)

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Brenzovics László: Ha az EU akarná, rákényszeríthetné Ukrajnát a magyarellenes támadások leállítására

Brenzovics László: Ha az EU akarná, rákényszeríthetné Ukrajnát a magyarellenes támadások leállítására

csak neked, csak most

Ukrajnában eddig senkit sem ítéltek el a kárpátaljai magyarokat ért súlyos támadások miatt, pedig ismertek az elkövetők - mondta el a 888.hu-nak nyilatkozva Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség, a KMKSZ elnöke. A kárpátaljai magyar politikus szerint a magyar ügyekben kettős mércét alkalmazó EU véget vethetne az ukrajnai magyarok elleni durva támadásoknak, ha rákényszerítené az európai értékek betartására Ukrajnát.

Hiába készült nagyon Macron a beszédére, bealudtak rajta

Hiába készült nagyon Macron a beszédére, bealudtak rajta

amerika, london, párizs

November 11-én volt száz éve, hogy lezárult az első világháború. A centenárium kapcsán óriási hepajt rendeztek Párizsban, több mint 70 állam- és kormányfő vett részt a Diadalív öröklángjánál tartott megemlékezésen.

Duterte: a Nemzetközi Büntetőbíróság idiótákból áll

Duterte: a Nemzetközi Büntetőbíróság idiótákból áll

amerika, london, párizs

A Fülöp-szigetek szabad szájú elnöke ezúttal sem hazudtolta meg önmagát.

Manfred Webernek elég lesz Juncker helye

Mégsem indul a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnökségi posztjáért a párt január 19-re összehívott rendkívüli kongresszusán Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) parlamenti frakcióvezetője, csúcsjelöltje, a CSU alelnöke.

Ömleni fog a pénz Budapestre

Ömleni fog a pénz Budapestre

kétharmad

1000 milliárd forintot jelent a fővárosnak a kormánnyal aláírt, 15 pontból álló megállapodás. A kontraktust Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester írta alá szombaton.

A Fidesz megpróbálja kihúzni Junckerből, mennyi közpénzt utal az EU a migránskártyákra

A Fidesz megpróbálja kihúzni Junckerből, mennyi közpénzt utal az EU a migránskártyákra

kétharmad

Írásbeli kérdéssel fordulnak az Európai Bizottság (EB) "isiászos" elnökéhez.

Olasz kormány: a francia étvágy hírhedt és már régóta ismerjük

Az olasz kormány egyik minisztere úgy fogalmazott: a francia elnök az EU Olaszország ellen irányuló nyomásának vezéralakja lett.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére