Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
bulvár
 
 
 
 

Mark Zuckerberg felvásárolja Hawaiit

2017. január 20. 12:08

Mark Zuckerberg több hawaii családot is beperelt, akiknek telke van az ő, 100 millió dollárt érő birtoka mellett. A milliárdos azért nyújtott be keresetet, hogy rábírja a földek tulajdonosait a telkeik eladására.

A Facebook alapítója azért tett jogi lépéseket, mert a Kauai szigetén lévő, 700 hektáros, 100 millió dollárt érő tengerparti telkén több őslakos családdal is osztoznia kell. Ugyanis Zuckerberg számára csak a birtok megvásárlása után vált nyilvánvalóvá, hogy telek nem egységes: azon több őslakos család is lakik, akik nem adták el tulajdonjogukat a milliárdosnak.

Zuckerberg ezért beperelte azokat a családokat, akikkel kényszerűségből osztoznia kell birtokán.

Az elindított perek úgynevezett "csendes jogcímmegállapítási- és elidegenítési eljárások", amellyel az egyes telkek, földek tulajdonosi szerkezetét lehet feltárni – írta az Independent.

Ám miután ez megtörtént, el lehet vitatni a telkek tulajdonjogát és a földeket nyilvános árverésen lehet felvásárolni. Lévén, hogy Zuckerberg a 6. leggazdagabb ember a világon, nem lehet kérdés, hogy ki fogja leadni a legmagasabb licitet.

A helyi források szerint kis híján egy tucat őslakos család él a milliárdos telkén belül található telkeken.

Zuckerberg több száz hawaii lakos ellen indított pert az általa tulajdonolt cégeken keresztül.

Hawaii, Kauai-sziget.

Fotó: AFP

A földek tulajdonjogát illetően a szigeteken meglehetősen bonyolult a helyzet. A tulajdonjogi viszonyokat az 1850-es Kuleana-törvény szabályozza. A földek tulajdonosainak egy része elhunyt, egy részét pedig nehéz felkutatni, mivel a tulajdonjogot igazoló dokumentumok régiek, hiányosak, vagy elvesztek.

A helyzetet tovább bonyolítja, hogy örökösödés esetén a családi földeket fel szokták osztani egymás között a leszármazottak. Zuckerbergnek szüksége volt arra, hogy valamilyen jogcímet formáljon a telkek megszerzésére, így azt a módot választotta, hogy több telek résztulajdonosától is felvásárolta részesedését, így a bíróság nem fogja tudni megkérdőjelezni a milliárdos igényét a vitatott területekre.

Zuckerbergnek egy hadseregnyi ügyvédet kell ráeresztenie az ügyre, akik gyakran kénytelenek régi családfákat is átnyálazni, hogy meg tudják találni a földek tulajdonosait, vagy az eredeti tulajdonos leszármazottait, és be tudják perelni őket. Bizonyos esetekben, ha a földek eredeti tulajdonosai már rég elhunytak, akár több száz évre visszamenőleg is megvizsgálják a családfát, hogy találjanak egy élő rokont, felvegyék vele a kapcsolatot és megvásárolják tőle a területet.

Hawaii, Kauai-sziget.

Fotó: AFP

Keoni Shultz, Zuckerberg jogi képviselője szerint a szigetekre jellemzőek a kusza tulajdoni viszonyok. Az ügyvéd az elindult jogi eljárásról is nyilatkozott:

A csendes jogcímmegállapítási-eljárás a hagyományos és javasolt eljárás abban az esetben, ha meg akarjuk tudni egy ingatlan tulajdonosi hátterét, így egy-egy terület felvásárlásakor egyetlen tulajdonosnak, vagy résztulajdonosnak sem keletkezik kára"

– mondta az ügyvéd.

A földek tulajdonosai nem járnak rosszul, ugyanis szakértők szerint a legalacsonyabb árak esetén is hektáronként több mint félmillió dollárt kapnának.

OLVASTAD MÁR?

bulvár
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Herr Tusk, a hű szolga

Herr Tusk, a hű szolga

piszkostizenkettő

Tusk kiváló példa arra, mit jelenít meg ma Brüsszel: olyan politikusokat, akik a brüsszeli/berlini elitnek tett hűséges szolgálataikért pozíciót kaptak, és akiket árulónak tartanak saját hazájukban.

Így hazudik a magyar emberek arcába a balra fordult Jobbik

Így hazudik a magyar emberek arcába a balra fordult Jobbik

kétharmad

Az úgynevezett néppártosodás következtében a Jobbik a liberális politikai erők kegyeit kezdte keresni, többek között ezért hirdeti fennhangon az utóbbi időben Európai Ügyészséghez való csatlakozást. Alig három éve még homlokegyenest ellenkező állásponton volt a Jobbik - felmerül hát ismételten a kérdés: kit akar a kamunéppárt hülyének nézni?

Harmincéves lenne a mai Magyarország legkártékonyabb pártja

Harmincéves lenne a mai Magyarország legkártékonyabb pártja

kinyílott a pitypang

Természetesen a megboldogult SZDSZ-ről van szó! Mondják, hogy halottról vagy jót, vagy semmit: de az SZDSZ szelleme máig kísért, nézzük hát nyolc bűnüket!

Kiállsz Orbán Viktor mellett? Azonnal letilt a Facebook

Kiállsz Orbán Viktor mellett? Azonnal letilt a Facebook

censored

A baloldali, a jobbikos és az indexes maffia jelentgető brigádjai nagy sikert könyvelhettek el a mai napon, ugyanis Megadja Gábor 888-as Facebook-oldalát törölték Zuckerbergék. Az ok egészen szürreális.

Ne vicceljünk már: a gender szakért való sivalkodás nem az oktatás autonómiájáról szól

Szerdán az ELTE TáTK-n és a BTK egyes tanszékein is minden a genderről fog szólni. De miért?

Juncker fejest ugrott a hülyeségtengerbe

Juncker fejest ugrott a hülyeségtengerbe

amerika, london, párizs

A kvótakirály természetesen védelmébe vette az ENSZ migrációs csomagját. Az Európai Bizottság (EB) elnöke szerint azért nem akarnak az országok csatlakozni a migránspaktumhoz, mert nem ismerik annak a tartalmát.

Bulgária is csatlakozott a lázadókhoz: nem írják alá az ENSZ migrációs paktumát

Újabb ország mondott nemet az ENSZ azon paktumára, amely emberi jogként ismerné el a migrációt.

Azt tanítják a sorosista civilek az illegális bevándorlóknak, hogyan verjék át az EU-s határőröket

Azt tanítják a sorosista civilek az illegális bevándorlóknak, hogyan verjék át az EU-s határőröket

amerika, london, párizs

Újabb hangfelvételek bizonyítják: a magukat humánusnak, szolidárisnak tartó sorosista álcivilek azon ügyködnek, hogy kijátsszák a határellenőrzést, hogy így segítsenek a migránsoknak a törvények áthágásában.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére