Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
 
 
 
 

Már online is elérhető a Lakossági Energiahatékonysági Hitelprogram

(X)

2018. május 21. 00:01

A 2018-ban bevezetett módosításokkal az eddigieknél is kedvezőbb feltételeket teremtett a Magyar Fejlesztési Bank a tavaly elindított Lakossági Energiahatékonysági Hitelprogramjában. A lényegesen egyszerűsített hiteligénylés 5 millió forintig jelzálog bejegyzés nélkül és már online is elindítható.

A legutóbbi adatok szerint jelenleg közel 100 000 olyan háztartás van, ahol energetikai korszerűsítést terveznek a tulajdonosok. Az MFB programja 20 000 családnak nyújt elérhető, kivételes lehetőséget.

Az MFB 2017 áprilisában indította útjára a Lakossági Energiahatékonysági Hitelprogramját, melynek segítségével magánszemélyek, társasházak és lakásszövetkezetek juthatnak garantáltan fix 0%-os kamatú, banki költségektől mentes forráshoz, melyet többek között fűtési rendszerek korszerűsítésére, szigetelésre, nyílászárók cseréjére, valamint megújuló energiaforrások, azaz napelemek, napkollektorok, hőszivattyúk vagy korszerű faelgázosító berendezések beépítésére fordíthatnak. Egy ilyen jellegű beruházás mindenképp az ingatlan értékének emelkedésével jár amellett, hogy a háztartás rezsije is jelentősen csökken.

A hitelprogram keretében felvett összeg törlesztési futamideje 20 év is lehet, mindvégig azonos törlesztőrészletekkel, kamat- és árfolyamkockázat nélkül, akár a fedezet bevonásának elhagyásával. A lakás takarékpénztári megtakarítással rendelkező ügyfelek felhasználhatják azt önerőként vagy végtörlesztésre.

Az ügyfelek igényeit szem előtt tartva a Magyar Fejlesztési Bank kifejlesztette és elindította az Online Hiteligénylési Rendszert, így 2018. május 7-től online is benyújtható a hitelkérelem. A magánszemélyek 5 millió forint alatti hiteligényeiket adhatják be a rendszeren keresztül, gyorsan és egyszerűen.

A most bevezetett online hiteligénylés lehetősége mellett, egy korábbi változtatást követően, idén januártól lényegesen egyszerűsödött a dokumentáció. Az addigi 49 helyett, mindössze 13 oldalas a kölcsönkérelmi nyomtatvány. A könnyebben kitölthető, átlátható nyomtatvány segítségével rövidebb idő alatt, mindössze a banki bírálathoz szükséges, elengedhetetlen adatok megadásával igényelhető a hitel. Szintén az ügyfelek dolgát könnyíti meg a megújult „Nyilatkozatok és Adatvédelmi Tájékoztató” nevű dokumentum, mely mostantól ügyfélbarát formában áll az érdeklődők rendelkezésére.

Az MFB, figyelembe véve az ügyféligényeket, nagyobb mozgásteret nyújt a biztosítéknyújtás kapcsán is.

Idén év elejétől a korábbiakhoz képest jóval nagyobb összegű kölcsön érhető el fedezet nyújtása nélkül, miután 2 millió forintról 5 millió forintra emelkedett a biztosítéknyújtás értékhatára természetes személyek esetén.

Ugyancsak már januártól emelkedett az összeszámítási értékhatár több kölcsönügylet esetére, így akik több ingatlanon végeznének beruházást vagy egy ingatlanon több egymást követő munkálatot, nem szükséges fedezet bevonása, ha az igényelt hitelösszegek nem érik el összesítve az 5 millió forintot.

A változásokról, illetve a hitel részleteiről részletesen tájékozódhat a Magyar Fejlesztési Bank honlapján, ahol az online hitelkérelmet is elindíthatja. Emellett bővebb információ kérhető a 642 MFB Pont bármelyikében, személyesen.

OLVASTAD MÁR?

 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Az ellenzék rárontott a hazájára

Deák Dániel politológus szerint óriási a tétje a 2019-es EP-választásnak, az Európa jövőjét féltő tömegeknek utolsó lehetőségük lesz arra, hogy változást érjenek el a brüsszeli testületekben.

Ismét választás lehet a briteknél, hogy megmentsék a Brexitet

Ismét választás lehet a briteknél, hogy megmentsék a Brexitet

amerika, london, párizs

Brüsszel addig keverte a lapokat, míg a sajtóhírek szerint Theresa May azt tervezi, hogy újabb választásokat ír ki Nagy-Britanniában.

Újabb svájci kantonban tiltották be a burkát

Újabb svájci kantonban tiltották be a burkát

amerika, london, párizs

Mától Sankt Gallen kanton területén sem lehet közterületen burkát, nikábot és egyéb, az egész arcot eltakaró öltözéket viselni.

Észt belügyminiszter: Orbán Viktor megvédte Európát és Észtország is igyekszik követni őt ebben

Észt belügyminiszter: Orbán Viktor megvédte Európát és Észtország is igyekszik követni őt ebben

amerika, london, párizs

Andres Anvelt, észt belügyminiszter bejelentette, hogy nem hajlandó bevándorlókat betelepíteni és teljesen egyetért a magyar miniszterelnökkel abban, hogy le kell zárni a határokat, hogy megakadályozzák a harmadik világbeli bevándorlók áradatát.

Javarészt bevándorlók lakta dél-francia település lett Európa legveszélyesebb városa

A legveszélyesebb városok listájának első tíz helyén csak nyugat-európai városokat találni.

Elfogtak egy brit ISIS-terroristát Szíriában

A bevándorlókkal teli Birminghamből négy éve költözött Szíriába az a férfi, akinek az elfogásáról készült felvételt vasárnap hozták nyilvánosságra.

Megint át kell rajzolni Európa térképét?

Megint át kell rajzolni Európa térképét?

amerika, london, párizs

Svájcban van egy kis olasz exklávé. Úgy hívják: Campione d'Italia. A kaszinóváros eddig Olaszországhoz tartozott, ám nemrég csődöt jelentett a kaszinó, emiatt pedig felmerült, hogy csatlakoznának Svájchoz.

Ujhelyi István saját magát hazaárulózta le 2015-ös nyilatkozata alapján

Ujhelyi István saját magát hazaárulózta le 2015-ös nyilatkozata alapján

kinyílott a pitypang

A szocialista politikus a Soros-Sargentini-jelentés kapcsán azt hangoztatta, "hazafias" kötelességből védte meg a magyar embereket Orbánnal szemben, és ezért szavazta meg a jelentést. Fura, hogy 2015-ben még teljesen mást mondott, olyannyira, hogy három évvel ezelőtti nyilatkozatai alapján ma Ujhelyi István is hazaárulónak gondolná Ujhelyi Istvánt.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére