Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
 
 
 
 

Már online is elérhető a Lakossági Energiahatékonysági Hitelprogram

(X)

2018. május 21. 00:01

A 2018-ban bevezetett módosításokkal az eddigieknél is kedvezőbb feltételeket teremtett a Magyar Fejlesztési Bank a tavaly elindított Lakossági Energiahatékonysági Hitelprogramjában. A lényegesen egyszerűsített hiteligénylés 5 millió forintig jelzálog bejegyzés nélkül és már online is elindítható.

A legutóbbi adatok szerint jelenleg közel 100 000 olyan háztartás van, ahol energetikai korszerűsítést terveznek a tulajdonosok. Az MFB programja 20 000 családnak nyújt elérhető, kivételes lehetőséget.

Az MFB 2017 áprilisában indította útjára a Lakossági Energiahatékonysági Hitelprogramját, melynek segítségével magánszemélyek, társasházak és lakásszövetkezetek juthatnak garantáltan fix 0%-os kamatú, banki költségektől mentes forráshoz, melyet többek között fűtési rendszerek korszerűsítésére, szigetelésre, nyílászárók cseréjére, valamint megújuló energiaforrások, azaz napelemek, napkollektorok, hőszivattyúk vagy korszerű faelgázosító berendezések beépítésére fordíthatnak. Egy ilyen jellegű beruházás mindenképp az ingatlan értékének emelkedésével jár amellett, hogy a háztartás rezsije is jelentősen csökken.

A hitelprogram keretében felvett összeg törlesztési futamideje 20 év is lehet, mindvégig azonos törlesztőrészletekkel, kamat- és árfolyamkockázat nélkül, akár a fedezet bevonásának elhagyásával. A lakás takarékpénztári megtakarítással rendelkező ügyfelek felhasználhatják azt önerőként vagy végtörlesztésre.

Az ügyfelek igényeit szem előtt tartva a Magyar Fejlesztési Bank kifejlesztette és elindította az Online Hiteligénylési Rendszert, így 2018. május 7-től online is benyújtható a hitelkérelem. A magánszemélyek 5 millió forint alatti hiteligényeiket adhatják be a rendszeren keresztül, gyorsan és egyszerűen.

A most bevezetett online hiteligénylés lehetősége mellett, egy korábbi változtatást követően, idén januártól lényegesen egyszerűsödött a dokumentáció. Az addigi 49 helyett, mindössze 13 oldalas a kölcsönkérelmi nyomtatvány. A könnyebben kitölthető, átlátható nyomtatvány segítségével rövidebb idő alatt, mindössze a banki bírálathoz szükséges, elengedhetetlen adatok megadásával igényelhető a hitel. Szintén az ügyfelek dolgát könnyíti meg a megújult „Nyilatkozatok és Adatvédelmi Tájékoztató” nevű dokumentum, mely mostantól ügyfélbarát formában áll az érdeklődők rendelkezésére.

Az MFB, figyelembe véve az ügyféligényeket, nagyobb mozgásteret nyújt a biztosítéknyújtás kapcsán is.

Idén év elejétől a korábbiakhoz képest jóval nagyobb összegű kölcsön érhető el fedezet nyújtása nélkül, miután 2 millió forintról 5 millió forintra emelkedett a biztosítéknyújtás értékhatára természetes személyek esetén.

Ugyancsak már januártól emelkedett az összeszámítási értékhatár több kölcsönügylet esetére, így akik több ingatlanon végeznének beruházást vagy egy ingatlanon több egymást követő munkálatot, nem szükséges fedezet bevonása, ha az igényelt hitelösszegek nem érik el összesítve az 5 millió forintot.

A változásokról, illetve a hitel részleteiről részletesen tájékozódhat a Magyar Fejlesztési Bank honlapján, ahol az online hitelkérelmet is elindíthatja. Emellett bővebb információ kérhető a 642 MFB Pont bármelyikében, személyesen.

OLVASTAD MÁR?

 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A német balosok Trianonnal játszadoznak

A német balosok Trianonnal játszadoznak

kinyílott a pitypang

Ott tart ma a hazai és a nemzetközi baloldal, hogy Nagy-Magyarország feldarabolásáról szerveznek játékot Budapesten. Mindezt német pénzen, az első világháború lezárásának századik évfordulóján, s két évvel a gyalázatos békediktátum centenáriuma előtt.

A soron következő EP-választásnak minden korábbinál nagyobb hatása lehet

A jövő évi európai parlamenti (EP-) választások nagyobb hatással lehetnek az Európai Unió jövőjének alakulására, mint bármely másik korábbi EP-választás - jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke Pozsonyban, a V4-ek parlamenti elnökeinek találkozóján.

Iszlamizációellenes programmal állt elő egy svéd város önkormányzata

Többek között betiltják a halal ételeket az iskolai menzákon és az idősek otthonában.

Orbán: ez egy olyan este, ami okot ad a magyaroknak a büszkeségre

Orbán: ez egy olyan este, ami okot ad a magyaroknak a büszkeségre

kétharmad

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök este Milánóban a világhírű magyar zeneszerző, Kurtág György első operájának ősbemutatója előtt nyilatkozott az M5 kulturális csatornának.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Erről szólt a mai nap.

Román elemző: Csíkszereda Románia szívében van

Román elemző: Csíkszereda Románia szívében van

amerika, london, párizs

Egy befolyásos román szakértő azt kifogásolta bejegyzésében, hogy Magyarország két erdélyi focicsapatot is támogat. Írásának címében Csíkszeredát és Sepsiszentgyörgyöt Románia szívének nevezi.

A globalista Macron és Merkel páros semmibe veszi Európa történelmét

A globalista Macron és Merkel páros semmibe veszi Európa történelmét

piszkostizenkettő

Macron és Merkel "az örök világbéke" jegyében úgy emlékezett meg az első világháborúról, hogy az Osztrák-Magyar Monarchia, valamint Kelet- és Közép-Európa gyakorlatilag megemlítésre sem került. Az, hogy megemlítsék a trianoni békediktátumot és annak következményeit, természetesen egy pillanatra sem merült fel a globális világrendért aggódó, és ezért a nacionalizmus és a nemzetállamok ellen küzdő Merkel-Macron dream teamben.

Három éve az egész ország ünnepelt

Ma is pályára lép majd a nemzeti tizenegy, de három évvel ezelőtt ezen a napon sokkal fontosabb mérkőzésre került sor.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére