Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Már egy európai zsidó szervezet is sokallja a nyugati antiszemitizmust

2017. szeptember 13. 18:58

PÁRIZS, 18:58

Ezzel jár az, ha hagyjuk, hogy zsidóellenes sötétségbe taszítsa a Nyugatot a migráció, a jelenség ellen az Európai Zsidó Kongresszus (EJC) szólalt fel.

A szervezet a honlapján tette közzé felhívását, amelyben határozottabb fellépést követelnek a francia hatóságoktól a legutóbbi, antiszemita támadásra reagálva – erről mi is beszámoltunk, a háromtagú családot brutálisan összeverték a saját otthonukban, a támadók fekete bőrű, húszas, harmincas éveikben járó férfiak voltak.

Fotó: AFP

Közleményük szerint a támadás napokkal azután történt, hogy egy marseilles-i iskola igazgatója azt tanácsolta a zsidó kamaszoknak, hogy „ne járjanak az intézménybe, mert a többi diák bántalmazni fogja őket.”

Sajnos ezen két incidensen kívül még sok példát látunk. A francia lakosság bizonyos része egyre inkább antiszemitává változik, és ezt a gyűlöletet elfogadják és tolerálják”

– írja az EJC. Ezért arra kérte a hatóságokat, hogy

gyökerestül irtsák ki a társadalmi antiszemitizmust, és annak passzív tudomásulvételét.”

A szervezet elnöke, Moshe Kantor szerint bár becsülendő, hogy a francia kormány szavakban a zsidóság védelmét hirdeti, ugyanakkor nem lát semmi érdemi változást, és a zsidókat továbbra is rendszeresen támadások érik.

Egy olyan társadalomban, ahol az alapvető jogokat vonják meg az emberektől, mikor biztonsági okokra hivatkozva nem engedik őket iskolába, akkor világossá válik, hogy a köztársaság alapvető elvei roskadoznak.” 

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Hétfőn még sütni fog a nap, aztán jön a hó

Hétfőn még sütni fog a nap, aztán egyre borúsabb, szelesebb időre kell számítani. Néhol mínusz 10 foknál is hidegebb lehet, és többfelé a hó is esni fog.

Ítélet született Irakban az Iszlám Államhoz csatlakozó német tinilány ügyében

Ítélet született Irakban az Iszlám Államhoz csatlakozó német tinilány ügyében

amerika, london, párizs

A német származású tinilány, Linda W. hat év letöltendő börtönbüntetést kapott Irakban - értesült a német média. Korábban az is felmerült, hogy halálra ítélhetik, mivel tevékenységével közrejátszhatott az Iszlám Állam sikeres működésében.

Szélsőbaloldali tüntetők szakították meg az iszlamizáció elleni demonstrációt Németországban

Szélsőbaloldali tüntetők szakították meg az iszlamizáció elleni demonstrációt Németországban

amerika, london, párizs

Berlinben a migránsok által elkövetett erőszak és a gyermekházasságok ellen demonstráltak szombaton a Women's March elnevezésű felvonuláson, amelyen megjelentek szélsőbaloldali ellentüntetők is.

Kerekesszékes vívásban is a magyarok a császárok

Négy arany-, két ezüst- és három bronzéremmel zárta a magyar válogatott az egri kerekesszékes vívó világkupaversenyt, amelyre 19 ország 150 sportolója nevezett.

Macron egyre népszerűtlenebb

Emmanuel Macron francia államfő tetszési mutatója egy hónap alatt hat pontot esett vissza, jelenleg a franciák 44 százaléka elégedett a politikájával - derül ki az Ifop közvélemény-kutató intézet felméréséből, amelyet vasárnap ismertetett a Le Journal du Dimanche című hetilap.

Magyarország az első!

Magyarország az első!

piszkostizenkettő

Miközben tőlünk nyugatabbra polgári-konzervatív és nemzeti fordulatra áhítoznak, miközben egyes országokban arról zajlik a vita, hogy szabad-e használni a "haza" szót, hogy szabad-e kereszténynek nevezniük saját országukat, addig Magyarországon már nyolc éve részesei lehetünk ennek a korszaknak, a 2010-ben bekövetkezett fordulattal.

Hazugsággal hergel az ellenzék a határon túli magyarok ellen

Hazugsággal hergel az ellenzék a határon túli magyarok ellen

spring is coming

A támadások kereszttűzébe egy háromgyerekes család került.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére