Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Már egy európai zsidó szervezet is sokallja a nyugati antiszemitizmust

2017. szeptember 13. 18:58

PÁRIZS, 18:58

Ezzel jár az, ha hagyjuk, hogy zsidóellenes sötétségbe taszítsa a Nyugatot a migráció, a jelenség ellen az Európai Zsidó Kongresszus (EJC) szólalt fel.

A szervezet a honlapján tette közzé felhívását, amelyben határozottabb fellépést követelnek a francia hatóságoktól a legutóbbi, antiszemita támadásra reagálva – erről mi is beszámoltunk, a háromtagú családot brutálisan összeverték a saját otthonukban, a támadók fekete bőrű, húszas, harmincas éveikben járó férfiak voltak.

Fotó: AFP

Közleményük szerint a támadás napokkal azután történt, hogy egy marseilles-i iskola igazgatója azt tanácsolta a zsidó kamaszoknak, hogy „ne járjanak az intézménybe, mert a többi diák bántalmazni fogja őket.”

Sajnos ezen két incidensen kívül még sok példát látunk. A francia lakosság bizonyos része egyre inkább antiszemitává változik, és ezt a gyűlöletet elfogadják és tolerálják”

– írja az EJC. Ezért arra kérte a hatóságokat, hogy

gyökerestül irtsák ki a társadalmi antiszemitizmust, és annak passzív tudomásulvételét.”

A szervezet elnöke, Moshe Kantor szerint bár becsülendő, hogy a francia kormány szavakban a zsidóság védelmét hirdeti, ugyanakkor nem lát semmi érdemi változást, és a zsidókat továbbra is rendszeresen támadások érik.

Egy olyan társadalomban, ahol az alapvető jogokat vonják meg az emberektől, mikor biztonsági okokra hivatkozva nem engedik őket iskolába, akkor világossá válik, hogy a köztársaság alapvető elvei roskadoznak.” 

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Nemsokára kezdetét veheti a lézerforradalom Szegeden

Megérkeztek az első lézerberendezések a szegedi ELI-ALPS kutatóközpontba, az eszközök összeszerelése és beállítása után néhány hónap múlva a helyszínen is elkezdődnek a kísérletek - közölte Lehrner Lóránt, az ELI-HU Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Nem jött be az egyetemi migránssimogatás

Nem jött be az egyetemi migránssimogatás

amerika, london, párizs

Ahogy arról kedden beszámoltunk, pár túlbuzgó migránssimogató diák úgy gondolta, hogy illegális bevándorlókat telepít az egyetem campusára. Az "akció" olyannyira sikeres volt, hogy a tanárok egy napig kénytelenek voltak beszüntetni az oktatást az intézményben.

Migránsokat fogtak a Dunán

Migránsokat fogtak a Dunán

amerika, london, párizs

A bolgár embercsempész épp motorcsónakkal próbálta átszállítani a Dunán a migránsokat, de a román határrendészek észrevették őket.

Hollandia: nem vagyunk felelősek a srebrenicai mészárlásért

Hollandia: nem vagyunk felelősek a srebrenicai mészárlásért

amerika, london, párizs

A holland kormány fellebbez a legfelsőbb bíróságon, hogy helyezzék hatályon kívül azt a korábbi ítéletet, miszerint Hága is felelős a srebrenicai mészárlásért.

A pillanat, amikor Asszad és Putyin haragja egyszerre csapott le a terroristákra

Moszkvai jelentések szerint az orosz és a szíriai légierő közös akciójában 850 dzsihadistát sikerült likvidálni a polgárháború sújtotta közel-keleti országban.

Atomra atom a helyes válasz?

Atomra atom a helyes válasz?

amerika, london, párizs

Mintegy ötven ország kezdte meg szerdán az ENSZ-ben az atomfegyverek betiltásáról szóló egyezmény aláírását, amely azonban csak jelképes jelentőségű, mert a nukleáris nagyhatalmak nem vesznek részt benne. Nehéz kérdés továbbá ez ügyben, hogy mi lesz az immáron elképesztően veszélyessé váló Észak-Korea ügyével.

Alinda színháza

Alinda színháza

piszkostizenkettő

Simicska az első sorban bravózik.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Szijjártó: a magyar külpolitika kiáll a magyar érdekekért és a határon túli magyarokért; Egy zöldpárti politikus szerint unalmas lenne Németország az iszlám nélkül; Egyre elviselhetetlenebb a migránsáradat, ezért nagyobb kerítést építenek a spanyolok. Az este legfontosabb hírei a 888-on!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére