Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Már a bíróságokon is rettegnek a savtámadástól az Egyesült Királyságban

2017. augusztus 10. 08:28

CARDIFF, 08:28

Az utóbbi két évben brutálisan megnőtt a savtámadások száma az Egyesült Királyságban. 

Fotó: AFP

Ahogyan arról nemrég írtunk, az utóbbi években rendkívüli mértékben megnőtt a savas támadások száma a szigetországban. 2015-höz képest 74 százalékkal emelkedett az ilyesfajta merényletek gyakorisága, számszerűsítve 261 esetről 454-re. Az idei évben feltehetően még több ilyen támadás várható, hiszen szinte naponta hallani efféle esetekről.

A jelenség vélhetően két dologgal magyarázható.

Az egyik, hogy könnyű hozzáférni ezekhez a szerekhez, és nem illegális a birtoklásuk, a másik pedig, hogy az erőszakos bűncselekményeket elkövetők száma drasztikusan nő a migrációs hullám kezdete, vagyis 2015 óta. Ezt alátámaszthatja az a tény is, hogy az Egyesült Királyság után Pakisztánban, Indiában és Bangladesben a leggyakoribbak az effajta merényletek.

Érdemes megjegyezni továbbá, hogy a 2016-os évben volt a legnagyobb a migrációs nyomás Európán, és ugyanebben az évben Németországban is brutális mértékben nőtt – megnyolcszorozódott – a terrorkísérletek száma, melyek nagyobbik felét migránsok követték el. Ez az összefüggés a két ország esetében pedig már aligha a véletlen műve.

Az országban már oly mértékben eldurvult a helyzet, hogy a bíróságokon is merényletektől tartanak. Ezért minden az intézménybe belépő embert arra kérnek a biztonságiak, hogy kortyoljanak bele italukba – amennyiben van náluk bármilyen folyadék –, nehogy esetleg magas savtartalmú szert csempésszenek az épületbe. A biztonsági intézkedést egyelőre csak Angliában és Walesben hozták meg. Elsőként a walesi Cardiffban alkalmazták a múlt héten. Ennek kapcsán egy biztonsági őr elmondta, hogy:

rendkívül könnyű lenne egy műanyag palackba rejteni veszélyes anyagokat, ezért amikor valaki belép és folyadék van nála, arra kérjük kortyoljon bele, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy az nem valamiféle savas szer."

A savtámadások számának növekedésében az is közrejátszik, hogy a kormány szigorította a fegyverviselés szabályait. Ha valakinél másodszorra találnak kést vagy lőfegyvert, azt minimum fél év börtönbüntetéssel sújtják. Ezzel párhuzamosan azonban a savas szerek birtoklását nem büntetik, ezért az áldozatok felszólították a kormányt, hogy azonnal cselekedjen.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Öt EU-s tagállamba vándorolhatott Kadhafi titkos pénze

Öt EU-s tagállamba vándorolhatott Kadhafi titkos pénze

amerika, london, párizs

Moammer Kadhafi egykori líbiai diktátor pénzalapjait 2011-ben befagyasztotta az ENSZ. Vagyis azokhoz elvben nem lehetne hozzáférni, a közelmúltban azonban kiderült, hogy több százmillió euró hiányzik ezekről a számlákról. A legújabb információk alapján a líbiai pénzügyi alapokat összesen 5 EU-s ország csapolhatta meg. Belgium, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország és Luxembourg érintett.

Bekérették az ukrán külügyminisztériumba az új, kinevezett magyar nagykövetet

Orbán Viktor miniszterelnök és Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes legutóbbi, Ukrajnával kapcsolatos kijelentései miatt problémáznak az ukránok.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt a mai nap.

Mesterséges intelligenciával cenzúrázzák a férfiak nyilatkozatait

Mesterséges intelligenciával cenzúrázzák a férfiak nyilatkozatait

fehér férfi

High-tech módszert talált a Financial Times, hogy kevesebb férfi nyilatkozzon a cikkeikben.

Munkatársunkat megbüntette a Facebook, amiért a homoszexuálisokról mert írni

Munkatársunkat megbüntette a Facebook, amiért a homoszexuálisokról mert írni

censored

A jobboldali véleményt tűzzel-vassal üldöző Facebook-cenzúra ismét lecsapott, ezúttal Horváth Zsófia munkatársunkat, a Pszicho sorozatunk arcát tiltotta a Facebook három napra.

Orbán: összefogásra van szükség a közép-európai országok között

Orbán: összefogásra van szükség a közép-európai országok között

kétharmad

A magyar kormányfő a dunaszerdahelyi Mol Labdarúgó Akadémia megnyitó ünnepségén hangsúlyozta a közép-európai országok együttműködésének fontosságát.

Románia 100 éve alatt Moldva csak még jobban leszakadt Erdélytől

100 év után is még mindig Erdély a legfejlettebb területe Romániának. Sőt, mostanra gazdaságilag még jobban leszakadt Erdélytől Moldva - mondja Lucian Boia román történész, aki szerint bár a területét az elmúlt évszázadban sikeresen megtartotta Románia, most mégis nagy gondban van az ország, mert a lakosai milliószámra költöznek el.

Soros György rajongója Svédország új miniszterelnök-jelöltje

Soros György rajongója Svédország új miniszterelnök-jelöltje

amerika, london, párizs

Újabb érdekes állomásához érkezett a svéd kormányalakítási procedúra.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére