Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Már egy bevándorlással foglalkozó nemzetközi szervezet is Magyarországnak ad igazat: hatástalan az unió migrációs politikája

2017. szeptember 12. 20:58

BRÜSSZEL, 20:58

A Földközi-tenger keleti és központi medencéjében kialakult illegális migráció megfékezését célzó európai uniós intézkedéseket megkerülve új migrációs útvonalak alakulnak ki Spanyolországon és Románián keresztül — jelentette ki Eugenio Ambrosi, a Nemzetközi Migrációs Szervezet regionális irodájának igazgatója kedden Brüsszelben. Ambrosi szerint mindez azt mutatja, hogy a migráció leküzdésére irányuló uniós politikák hatástalanok.

Fotó: AFP

Az igazgató elmondta, az új útvonalakon érkező bevándorlók száma egyelőre alacsony, azonban azt jelzi, hogy az emberkereskedők alternatív lehetőségeket keresnek, és jelentős hatásfokkal találnak is az Európai Unió országainak eléréséhez.

A szervezet szerint 2017-ben eddig csaknem 10 300 ember érkezett Spanyolországba a tengeri útvonalon keresztül, amely négyszer magasabb, mint 2016 egészében. Romániába eddig néhány száz bevándorló érkezett hajókon a Fekete-tenger irányából — tette hozzá.

A tájékoztatás szerint 2017 szeptemberéig közel 130 ezer bevándorló érte el Európa valamely országának partjait a Földközi-tengeren keresztül. Noha a tengeri érkezések száma 2015 óta — amikor a Földközi-tengeren 1 millió bevándorló érkezett — csökkenő tendenciát mutat, az uniós erőfeszítések ellenére még mindig jelentős.

Az Európai Unió part- és határvédelmi ügynökségének (Frontex) hétfői tájékoztatása szerint csaknem 14 ezer érkezőt regisztráltak a hatóságok Spanyolországban Marokkó felől, ebbe a szárazföldön és a tengeren keresztül  érkezők is beleszámítanak. A bevándorlók többsége marokkói állampolgár.

Az uniós szervezet szerint amíg az utóbbi időben jelentősen csökkent az olasz partokra érkezők száma, a migrációs nyomás spanyolországi erősödése tapasztalható, amely bizonyos vélemények szerint a Líbia körüli szigorúbb ellenőrzéseknek tudható be. A Frontex a növekedés egyik okaként korábban a származási és tranzitországokban fokozódó instabilitást jelölte meg.

(MTI)

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Az igazi kérdés az, hogy mi jön Merkel után

Az igazi kérdés az, hogy mi jön Merkel után

piszkostizenkettő

Sok szempontból is történelmi választás volt a tegnapi. Az AfD bejutásával és a szocialisták történelmi vereségével új korszak kezdődhet a német politikában. Az igazi kérdés pedig az, hogy mi jön Merkel után.

Ezúttal tanúként lesz meghallgatva Czeglédy

Tanúként hallgatják meg Czeglédy Csabát egy iskolaszövetkezettel kapcsolatos büntetőperben a Szegedi Törvényszéken. A vádirat szerint a makói szövetkezet több mint félmilliárd forint áfát csalt el alig több mint egy év alatt.

Fekete bőrű bevándorló lövöldözött egy templomban

Fekete bőrű bevándorló lövöldözött egy templomban

amerika, london, párizs

Az amerikai Nashville melletti Antioch városban történt lövöldözésnek egy halálos és hat sebesült áldozata van. Megsebesült a merénylő is.

Blokádokkal kontráznak Macronra a franciák

Blokádokkal kontráznak Macronra a franciák

amerika, london, párizs

Hamar megérkezett a válasz az új munkajogi reformokra.

Az FPÖ örül, a zöldek sivalkodnak a német választás után

Az FPÖ örül, a zöldek sivalkodnak a német választás után

amerika, london, párizs

Természetesen az osztrák politikai életet is felrázta a vasárnapi német választás, a Szabadságpárt örült a leginkább.

Kelet-Németországban második erő az AfD

A szavazatok összeszámlálása után kijelenthető, hogy az egykori NDK területén az AfD a második legnagyobb erő, egy tartományban nyert is a jobboldali párt.

Történelmi csúcson a Bundestag létszáma

Történelmi csúcson a Bundestag létszáma

amerika, london, párizs

Hétszáznál is több képviselője lesz a német parlamentnek.

Egy "menedékkérőt" sem vett át Magyarország, szomorkodik a Soros-szervezet

Az Amnesty International emlékeztetett arra, hogy az európai uniós országok a migránsok áthelyezésében mindössze a vállaltak harmadát teljesítették.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére