Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Már egy bevándorlással foglalkozó nemzetközi szervezet is Magyarországnak ad igazat: hatástalan az unió migrációs politikája

2017. szeptember 12. 20:58

BRÜSSZEL, 20:58

A Földközi-tenger keleti és központi medencéjében kialakult illegális migráció megfékezését célzó európai uniós intézkedéseket megkerülve új migrációs útvonalak alakulnak ki Spanyolországon és Románián keresztül — jelentette ki Eugenio Ambrosi, a Nemzetközi Migrációs Szervezet regionális irodájának igazgatója kedden Brüsszelben. Ambrosi szerint mindez azt mutatja, hogy a migráció leküzdésére irányuló uniós politikák hatástalanok.

Fotó: AFP

Az igazgató elmondta, az új útvonalakon érkező bevándorlók száma egyelőre alacsony, azonban azt jelzi, hogy az emberkereskedők alternatív lehetőségeket keresnek, és jelentős hatásfokkal találnak is az Európai Unió országainak eléréséhez.

A szervezet szerint 2017-ben eddig csaknem 10 300 ember érkezett Spanyolországba a tengeri útvonalon keresztül, amely négyszer magasabb, mint 2016 egészében. Romániába eddig néhány száz bevándorló érkezett hajókon a Fekete-tenger irányából — tette hozzá.

A tájékoztatás szerint 2017 szeptemberéig közel 130 ezer bevándorló érte el Európa valamely országának partjait a Földközi-tengeren keresztül. Noha a tengeri érkezések száma 2015 óta — amikor a Földközi-tengeren 1 millió bevándorló érkezett — csökkenő tendenciát mutat, az uniós erőfeszítések ellenére még mindig jelentős.

Az Európai Unió part- és határvédelmi ügynökségének (Frontex) hétfői tájékoztatása szerint csaknem 14 ezer érkezőt regisztráltak a hatóságok Spanyolországban Marokkó felől, ebbe a szárazföldön és a tengeren keresztül  érkezők is beleszámítanak. A bevándorlók többsége marokkói állampolgár.

Az uniós szervezet szerint amíg az utóbbi időben jelentősen csökkent az olasz partokra érkezők száma, a migrációs nyomás spanyolországi erősödése tapasztalható, amely bizonyos vélemények szerint a Líbia körüli szigorúbb ellenőrzéseknek tudható be. A Frontex a növekedés egyik okaként korábban a származási és tranzitországokban fokozódó instabilitást jelölte meg.

(MTI)

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Nagy előrelépés történt a rák diagnosztizálásában

Nagy előrelépés történt a rák diagnosztizálásában

century-on

Ha minden jól megy, a jövőben vértesztből is diagnosztizálni lehet majd a leggyakoribb ráktípusokat.

Civilnek hazudott spanyol szervezet több száz migránst hajóztatott át a Földközi-tengeren

Civilnek hazudott spanyol szervezet több száz migránst hajóztatott át a Földközi-tengeren

amerika, london, párizs

Háromszázötvenhat migránst és három halottat emelt hajójára a Földközi-tengeren és szállított a szicíliai Pozzallo kikötőjébe pénteken a Proactiva Open Arms (POA) álcivil szervezet egyik hajója.

Pont azok támadják a Stop Soros törvénycsomagot, akik a migránsok betelepítését szerveznék

A Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) szerint azok mozdultak meg a "Stop Soros" törvénycsomag ellen, akik kezdettől támadják a kormány bevándorláspolitikáját.

El kellett távolítani a keresztet a bíróságról egy afgán rab miatt

El kellett távolítani a keresztet a bíróságról egy afgán rab miatt

amerika, london, párizs

Ez volt az első alkalom, hogy le kellett venni a tárgyalóteremben lógó keresztet.

Brüsszel szerint sikeres a közösségi média cenzúrája

Brüsszel szerint sikeres a közösségi média cenzúrája

amerika, london, párizs

A német kormány és az Európai Bizottság (EB) az önszabályozás irányába igyekeznek eltolni a közösségi médiumokat. Önszabályozás: ez a legújabb polkorrekt neve a cenzúrának. Az EB adatai szerint a dolog működik, a közösségi médiát a saját képükre formálják.

Törökország elismerte: támadást indított az afríni kurd terület ellen

Törökország elismerte: támadást indított az afríni kurd terület ellen

amerika, london, párizs

A török tüzérség elmúlt napokban leadott lövéseivel "gyakorlatilag megkezdődött" a kurd Népvédelmi Egységek (YPG) nevű milícia ellenőrizte északnyugat-szíriai Afrín térsége elleni hadművelet - jelentette ki Nurettin Canikli török védelmi miniszter pénteken az A Haber török kormányközeli televíziónak adott interjújában.

Megszűnt a sajtószabadság, nem lesz politis.hu

Úgy tűnik, ezen a héten is kicsit megszűnt a sajtószabadság, mert nem jött össze Dudás Gergely közösségfinanszírozott projektje.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei a 888-on!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére