Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kinyílott a pitypang
 
 
 
 

Majtényi: "annyi esélyem van, mint Szálasinak a főtárgyaláson"

2017. január 6. 20:28

Csodálatos interjút közölt a hávégé Majtényi Lászlóval, a Poloska Intézet vezetőjével és a baloldal wannabe köztársasági elnök-jelöltjével. Ebből szemezgettünk néhány mondatot, amelyek rávilágítanak a jelenlegi baloldal szellemi magaslataira.

Néhány idézet az interjúból, – többnyire – kommentár nélkül.

Hávégé.hu: A parlamenti erőviszonyokat figyelembe véve eljutott egyáltalán odáig, hogy elképzelje, milyen lenne, ha megválasztanák?

Majtényi:

Nem, természetesen tisztában vagyok azzal, hogy – pestiesen szólva – annyi esélyem van, mint Szálasinak a főtárgyaláson...Ez a jelölés nem arról szól, hogy maga a poszt elérhető lenne."

hashtag szakmaiság

hávégé.hu: Akkor miről? Sokan tényleg nem értik, hogy – a pesties szólásoknál maradva – miért megy házhoz a pofonért, ha egyszer tudja, hogy úgysincs esélye a megválasztásra.

Majtényi:

Több mindenről szól. Például arról, hogy az ellenzék tud mutatni egy nem rosszabb jelöltet annál, mint a hivatalban lévő államfő."

Majtényi:

A kiállásommal azt szeretném bizonyítani, hogy igenis van olyan ügy vagy cél, amelyben az az ellenzék, amelynek különböző csoportjai utálják, fúrják és árulózzák egymást, mégis képes az együttműködésre. Az mindenképp egy jó impulzus, hogy van valami, amiben egyet tudnak érteni."

Majtényi:

Úgy ugrottam bele ebbe az egészbe, hogy senkivel, egyetlen pártvezetővel sem beszéltem. A magam részéről inkább azt tartottam volna kockázatosnak és a személyiségemtől is idegennek, ha bárkit felhívok. Az ugyanis olyan, mintha kérnék valamit, márpedig én nem kérek semmit. Igaz, adni sem tudok, hiszen nem történik más, mint hogy kisétálok a vágóhídra, és szépen bemászom a húsdarálóba...Miután pedig elnök bizonyára így se, úgy se leszek, a dolog sikerét nem abban kell mérni, hogy lesz-e elegendő támogatás."

Majtényi:

Már mondtam, hogy szívesen focizom vesztes csapatban, sokan voltak ilyenek (persze nem magamat hasonlítom hozzájuk), Wesselényi Miklóstól Bibó Istvánig...Ráadásul abban is van gyakorlatom, hogy nem választanak meg."

Majtényi:

Persze, ha úgy vesszük, önök (a hávégé - szerk.) is hányják a falra borsót, meg hányom én is – akár itt az Eötvös Károly intézetben. "

Ezek szerint a baloldal megtalálta az új Falus Ferencet. Már alig várjuk az újabb Ice Bucket Challange-videót. Ez azért is időszerű, mert a vödörnyi vizet nem kell mesterségesen jéghidegre hűteni, elég kitenni egy pár percre a gangra.

OLVASTAD MÁR?

kinyílott a pitypang
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Hiába készült nagyon Macron a beszédére, bealudtak rajta

Hiába készült nagyon Macron a beszédére, bealudtak rajta

amerika, london, párizs

November 11-én volt száz éve, hogy lezárult az első világháború. A centenárium kapcsán óriási hepajt rendeztek Párizsban, több mint 70 állam- és kormányfő vett részt a Diadalív öröklángjánál tartott megemlékezésen.

Duterte: a Nemzetközi Büntetőbíróság idiótákból áll

Duterte: a Nemzetközi Büntetőbíróság idiótákból áll

amerika, london, párizs

A Fülöp-szigetek szabad szájú elnöke ezúttal sem hazudtolta meg önmagát.

Manfred Webernek elég lesz Juncker helye

Mégsem indul a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnökségi posztjáért a párt január 19-re összehívott rendkívüli kongresszusán Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) parlamenti frakcióvezetője, csúcsjelöltje, a CSU alelnöke.

Ömleni fog a pénz Budapestre

Ömleni fog a pénz Budapestre

kétharmad

1000 milliárd forintot jelent a fővárosnak a kormánnyal aláírt, 15 pontból álló megállapodás. A kontraktust Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester írta alá szombaton.

A Fidesz megpróbálja kihúzni Junckerből, mennyi közpénzt utal az EU a migránskártyákra

A Fidesz megpróbálja kihúzni Junckerből, mennyi közpénzt utal az EU a migránskártyákra

kétharmad

Írásbeli kérdéssel fordulnak az Európai Bizottság (EB) "isiászos" elnökéhez.

Olasz kormány: a francia étvágy hírhedt és már régóta ismerjük

Az olasz kormány egyik minisztere úgy fogalmazott: a francia elnök az EU Olaszország ellen irányuló nyomásának vezéralakja lett.

Kigyulladt Gyurcsányék főhadiszállása

Kigyulladt Gyurcsányék főhadiszállása

kétharmad

Szombaton, Budapest VI. kerületében kigyulladt egy négyemeletes irodaépület negyedik emelete. A helyszínre nagy erőkkel érkeztek a tűzoltók. Közben kiderült: a Demokratikus Koalíció (DK) irodái "gyulladtak" ki. A tüzet eloltották.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére