Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kinyílott a pitypang
 
 
 
 

Majtényi: "annyi esélyem van, mint Szálasinak a főtárgyaláson"

2017. január 6. 20:28

Csodálatos interjút közölt a hávégé Majtényi Lászlóval, a Poloska Intézet vezetőjével és a baloldal wannabe köztársasági elnök-jelöltjével. Ebből szemezgettünk néhány mondatot, amelyek rávilágítanak a jelenlegi baloldal szellemi magaslataira.

Néhány idézet az interjúból, – többnyire – kommentár nélkül.

Hávégé.hu: A parlamenti erőviszonyokat figyelembe véve eljutott egyáltalán odáig, hogy elképzelje, milyen lenne, ha megválasztanák?

Majtényi:

Nem, természetesen tisztában vagyok azzal, hogy – pestiesen szólva – annyi esélyem van, mint Szálasinak a főtárgyaláson...Ez a jelölés nem arról szól, hogy maga a poszt elérhető lenne."

hashtag szakmaiság

hávégé.hu: Akkor miről? Sokan tényleg nem értik, hogy – a pesties szólásoknál maradva – miért megy házhoz a pofonért, ha egyszer tudja, hogy úgysincs esélye a megválasztásra.

Majtényi:

Több mindenről szól. Például arról, hogy az ellenzék tud mutatni egy nem rosszabb jelöltet annál, mint a hivatalban lévő államfő."

Majtényi:

A kiállásommal azt szeretném bizonyítani, hogy igenis van olyan ügy vagy cél, amelyben az az ellenzék, amelynek különböző csoportjai utálják, fúrják és árulózzák egymást, mégis képes az együttműködésre. Az mindenképp egy jó impulzus, hogy van valami, amiben egyet tudnak érteni."

Majtényi:

Úgy ugrottam bele ebbe az egészbe, hogy senkivel, egyetlen pártvezetővel sem beszéltem. A magam részéről inkább azt tartottam volna kockázatosnak és a személyiségemtől is idegennek, ha bárkit felhívok. Az ugyanis olyan, mintha kérnék valamit, márpedig én nem kérek semmit. Igaz, adni sem tudok, hiszen nem történik más, mint hogy kisétálok a vágóhídra, és szépen bemászom a húsdarálóba...Miután pedig elnök bizonyára így se, úgy se leszek, a dolog sikerét nem abban kell mérni, hogy lesz-e elegendő támogatás."

Majtényi:

Már mondtam, hogy szívesen focizom vesztes csapatban, sokan voltak ilyenek (persze nem magamat hasonlítom hozzájuk), Wesselényi Miklóstól Bibó Istvánig...Ráadásul abban is van gyakorlatom, hogy nem választanak meg."

Majtényi:

Persze, ha úgy vesszük, önök (a hávégé - szerk.) is hányják a falra borsót, meg hányom én is – akár itt az Eötvös Károly intézetben. "

Ezek szerint a baloldal megtalálta az új Falus Ferencet. Már alig várjuk az újabb Ice Bucket Challange-videót. Ez azért is időszerű, mert a vödörnyi vizet nem kell mesterségesen jéghidegre hűteni, elég kitenni egy pár percre a gangra.

OLVASTAD MÁR?

kinyílott a pitypang
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

A Párbeszéd szerint a kormány hibája, hogy szopófantom kísértett Kőbányán

A baloldallal és az MSZP-vel kapcsolatban már megszokhattuk a csúsztatások, ferdítések és hazugságok áradatát a párt kommunikációjában. Azért időről időre még mindig sikerül meglepetést okozniuk. Ezúttal Burány Sándor értelmezte sajátosan a valóságot.

Levélben köszönte meg Orbán Viktor a Magyarország melletti kiállást

Levélben köszönte meg Orbán Viktor a Magyarország melletti kiállást

kétharmad

A magyar kormányfő azon képviselőknek küldött levelet, akik leszavazták a Soros-Sargentini-jelentést az Európai Parlamentben.

Olaszország is szigorítja a menekültügyi rendszerét

Olaszország is szigorítja a menekültügyi rendszerét

amerika, london, párizs

Az érkezők azonosítási idejének meghosszabbítását, a humanitárius menedékjog kérelmezésének szigorítását, valamint a bűncselekményt elkövető emberek kiutasítását is tartalmazza az olasz kormány új biztonsági és migrációs törvényerejű rendelete, amelyet Giuseppe Conte miniszterelnök és Matteo Salvini belügyminiszter mutatott be hétfőn Rómában.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei egy helyen.

It­ta­san oko­zott bal­ese­tet egy ukrán dip­lo­mata Bu­da­pes­ten

It­ta­san oko­zott bal­ese­tet egy ukrán dip­lo­mata Bu­da­pes­ten

kinyílott a pitypang

Az il­lető bár dip­lo­mata-ko­csi­val köz­le­ke­dett, de nem tudta vagy nem akarta iga­zolni, hogy dip­lo­mata. Szon­dát fújni sem volt haj­landó. A rend­őr­ség a za­var­tan vi­sel­kedő férfit be­vitte a János kór­házba.

Soros alapítványa bíróságon veszi célba a bevándorlás megállításáért felelős törvényt

A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához (EJEB) fordult a "Stop Soros" törvénycsomag miatt a Nyílt Társadalom Alapítvány (Open Society Foundations) - jelentette be honlapján hétfőn a szervezet.

A britek tudják, hogy öngyilkosság kiengedni a terroristákat, mégis erre készülnek

A britek tudják, hogy öngyilkosság kiengedni a terroristákat, mégis erre készülnek

amerika, london, párizs

A túlterhelt titkosszolgálat nem tudja majd nyomon követni azokat az iszlamistákat, akiket a közeljövőben tervez szabadon engedni a szigetország.

Bezáratnák az ukrán nacionalisták a beregszászi magyar külképviseletet

Mintegy másfél tucat ukrán nacionalista tüntetett hétfő délelőtt Magyarország beregszászi konzulátusa előtt, követelve az összes magyar konzul kiutasítását és a konzulátus működésének beszüntetését, mert szerintük a képviselet "az ukránellenes politika eszközévé vált".

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére