Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kinyílott a pitypang
 
 
 
 

Majdnem sikerült korrekten lehoznia egy Soros-hálózatról szóló hírt a HVG-nek

2018. március 19. 15:40

A kulcsszó ebben az esetben a MAJDNEM.

A külgazdasági és külügyminiszter Dunakeszire hívott össze sajtótájékoztatót vasárnapra, mert állítólag van egy fontos hangfelvétel a Soros-hálózat berlini szervezetének tevékenységéről – írja a hvg.hu.

Az eredeti MTI-hírben még nem szerepel az "állítólag" szócska. Nem véletlenül, ugyanis a felvételen elhangzott mondatok valódiságát maga az érintett, Dénes Balázs erősítette meg. Biztos, ami biztos, az objektív HVG a szövegbe többször is belecsempészte az "állítólag" szócskát.

Egyébként erről a történetről van szó:

Soros embere uszította a német kormányt Magyarország ellen

A Civil Liberties Union for Europe (CLUE) civil szervezet a Soros-alapítványok kitartottja, magyarországi projektjeik el sem indulhattak volna a Nyílt Társadalom Alapítvány támogatása nélkül. A szervezet a német külügyminisztériumnál lobbizott azért, hogy Németország avatkozzon be a Soros-szervezetek megregulázása miatt.

Dióhéjban: a Soros-alapítványok pénzén működő németországi "jogvédő" szervezet vezetője egy hangfelvételen arról beszél, hogy nyomást kell gyakorolni a német kormányra, hogy az nyomást gyakoroljon a magyarra. A terv célja, hogy rávegyék Magyarországot a Soros-hálózat elleni lépések feladására, visszavonására. Dénes Balázs, a sorosista szervezet vezetője ezt úgy kívánja elérni, hogy a Magyarországon levő német vállalatokon keresztül zsarolná meg a kormányt. (Ezek a vállalatok a felsorolás szerint az Audi, a Mercedes és a Bosch, amelyek több százezer embert foglalkoztatnak). Vagyis "jogvédelem" címén magyar emberek állásaival, megélhetésével játszanak, amikor saját érdekeiket akarják érvényesíteni. A felvételeken továbbá hallható, hogy Dénes elismeri: Sorossal 5 évvel ezelőtt egyeztetett arról, hogy Európában nem volt olyan szervezet, "amely kézben tudta volna tartani az EU-t" (sic!), és ezért a Soros-hálózat benyomul Európába. Dénes Balázs elismerte, hogy a felvételeken ő hallható, illetve hogy ezek a kijelentések valóban elhangzottak.
Csak egy kis lobbizás és nyomásgyakorlás?

"A Jerusalem Post egy hangfelvétel alapján arról írt, hogyan lobbizik a civil szervezetek jogait korlátozó magyar jogszabályok ellen egy a Soros-alapítvány támogatásával 2017-ben elindult nemzetközi szervezet (Civil Liberties Union for Europe - Polgári Szabadságjogi Szövetség Európáért) magyar vezetője, Dénes Balázs, aki korábban a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) elnöke volt.

Dénes Balázs az izraeli lapnak megerősítette, ami a hangfelvételen elhangzik, és arra a kérdésre, legitim-e Németországot arra biztatni, hogy gyakoroljon nyomást Magyarországra és befolyásolja annak törvényeit, azt mondta, ha azok a törvények nem felelnek meg az Európai Unió irányelveinek, az uniós alapszerződésnek és az EU alapvető értékeinek, akkor ez egy opció. Az EU maga is eljárást folytat a civil szervezetek jogait korlátozó magyar jogszabályok miatt" – írta a hvg.hu.

Szóval nincs itt semmi látnivaló, csak egy kis lobbizásról és egy picike nyomásgyakorlásról van szó – gondolhatja a hvg.hu olvasója.

Kis lobbizás

A kis lobbizás azt jelentette ebben az esetben, hogy a német külügyminisztériumban befolyásos agytrösztöt próbált a céljai mellé állítani Dénes Balázs. Általában az ilyen agytrösztök a minisztériumok környékén a döntéselőkészítést segítik szakmai, szakpolitikai anyagokkal, vagyis érdemi (ennek nagysága esetenként különböző) ráhatással bírnak a döntéshozatalra.

Dénes maga is elismeri, hogy "...ez egy olyan szervezet, amely komoly befolyással bír a német kormányra, a német külügyminisztériumra". A sorosista Dénes Balázs ezt a szervezetet olyan tanácsokkal látja el, amely alapján szerinte hatásosan lehetne megzsarolni a magyar kormányt.

Kis nyomásgyakorlás

Ugyan kinek árthat egy kis nyomásgyakorlás?

Ebben a konkrét esetben a magyar munkavállalóknak, akik az említett német vállalatoknál dolgoznak. Ugyanis Dénes Balázs arra biztatta a német külügyet, hogy ezen vállalatok segítségével zsaroljon.

Ezzel végső soron magyar munkahelyeket veszélyeztetne. Mindezt azonban már a HVG-sek nem tartották fontosnak.

Terjeszkedő hálózat

Ahogy azt sem, hogy a Soros-hálózat milyen célok mentén nyomult be Európába az elmúlt években.

Amiért igazából felvettek az OSF-hez öt évvel ezelőtt, az az, hogy felismerték, hogy abban a pillanatban nem volt Európában olyan civil szervezet, amely kézben tudta volna tartani az EU-t"

– mondta Dénes Balázs.

A férfi a felvételen azt mondta erről a "kézben tartásról", irányításról, hogy "ez annak képessége, hogy harcoljanak bizonyos dolgok ellen [...] hogy irányíthassák az embereket, valamint kampányokat csináljanak és megfelelően tudjanak mobilizálni".

A hanganyag remekül rávilágít a Soros-hálózat kétarcúságára: míg jogvédőnek állítják be magukat, addig beleszállnak a nagypolitikába és jelen esetben két államot – Németországot és Magyarországot – akarnak egymásnak ugrasztani. Nem hiszem, hogy a jogvédelembe beletartozik az államközi zsarolás módszertanának átadása...
Futottak még

A mindig objektív index.hu-nak is sikerült becsempésznie cikkébe az "állítólag" szót. A Jerusalem Postban olvasható érdemi állításokat itt sem vázolták fel.

A 444-en sem az alaphírt, sem pedig Szijjártó reakcióját nem lehet látni.

A 24.hu megpróbálta gúnyosan lehozni az egészet, ezt a leadet sikerült a cikkhez csapni: " Harcról harcra megy előre a külügyminiszter, aki most egy izraeli lap hangfelvétele miatt csapott az asztalra. Figyelem, masszív sorosozás következik!" Nyilvánvaló, hogy a körúti liberálisok mintapéldányaiként a 24-esek pont lesz888rják, hogy a Soros-hálózat magyarországi munkahelyeket szüntetne meg.

OLVASTAD MÁR?

kinyílott a pitypang
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Mióta Sadiq Khan vezeti Londont, az erőszak a mindennapok része lett

A brit közlekedési rendőrség legfrissebb adatai szerint a londoni metróban elkövetett bűncselekmények száma 43 százalékkal ugrott meg az elmúlt három évben, mióta a város vezetését Sadiq Khan vette át.

Már vádat is emeltek Macron korábbi testőre ellen

Már vádat is emeltek Macron korábbi testőre ellen

amerika, london, párizs

Alexandre Benalla ellen azután kezdett nyomozni az ügyészség, miután kiderült, hogy luxuskörülmények között, diplomata-útlevéllel utazgatott.

Hollywood ismét eleget tett a liberális elvárásoknak: az lehetsz, ami lenni akarsz

Hollywood ismét eleget tett a liberális elvárásoknak: az lehetsz, ami lenni akarsz

szabad vasárnap

A Sebezhetetlen és a Széttörve folytatásaként M. Night Shyamalan univerzumának újabb fejezetéhez érkeztünk. Van az a hollywoodi legenda, hogy Shyamalan minden nagyon jó filmjére jut egy igazán rossz. A legenda sajnos ismét igaznak bizonyult, az Üveg ugyanis nem lett más, mint egy darabokra tört álom.

Salvini pártját nem lehet megállítani: tovább erősödött a Liga támogatottsága

Salvini pártját nem lehet megállítani: tovább erősödött a Liga támogatottsága

amerika, london, párizs

Megközelíti a 36 százalékot a Matteo Salvini vezette olasz kormánypárt, a Liga támogatottsága egy szombaton közölt közvélemény-kutatás szerint, amelynek eredménye a Liga egyeduralmát mutatja ki az országban négy hónappal az európai parlamenti választások előtt.

A téves párhuzam

A téves párhuzam

kétharmad

A mostani tüntetéssorozat miatt a balliberális médiumok, illetve politikum egyre gyakrabban emlegeti 2006-ot. A két esemény között párhuzamot vonni nemcsak téves, veszélyes, hanem nettó butaság - erre világított rá az Echo TV Informátor című műsora.

A hét karikatúrája a 888-on

A hét karikatúrája a 888-on

8)8)8

Az "Árnyékszékkormány"

Megtámadták a tüntetők az Echo TV stábját

Az Echo TV kollégái kint vannak a budapesti demonstráción, többen az operatőrre támadtak. A rendőröknek kellett közbeavatkozniuk.

Az Index fake news gyár megint hírt hamisított: most éppen Székesfehérvárról

A tények és a valóság egyáltalán nem érdekli a ballib álhírgyártó médiumokat. A minden áron az ellenzéket propagálni akaró nagy igyekezetében az Index most épp a valójában történteknek az ellenkezőjét közölte a Székesfehérvár pénteki közgyűléséről megírt álhírében.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére