Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Magyarország ott van a világ legjobb befektetési célországai között

2018. május 10. 14:58

Magyarország a világ tíz legjobb befektetési célországa között található, régiós szinten pedig két kategóriában is első helyen szerepel a Site Selection Global Best to Invest 2018 jelentése alapján - írta a Magyar Idők a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) közleményére hivatkozva csütörtökön.

Magyarország a világ tíz legjobb befektetési célországa között található, régiós szinten pedig két kategóriában is első helyen szerepel a Site Selection Global Best to Invest 2018 jelentése alapján – írta a Magyar Idők a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) közleményére hivatkozva csütörtökön.

A felmérés szerint Magyarország a befektetési projektek számát tekintve a világranglistán a nyolcadik helyen szerepel; a világranglistán az első három helyezett Kína, Németország és India.

A kelet-európai és közép-ázsiai régióban a legvonzóbb befektetési célország Magyarország lett, továbbá Budapest nyerte el az első helyet az egy főre jutó befektetési volumen kategóriában is – idézték fel az ügynökség honlapján is elérhető közleményben.

A felmérés keretében vizsgálták a befektetési ügynökségek tevékenységét is, Kelet-Európa és Közép-Ázsia legjobb befektetési ügynöksége címet a HIPA nyerte el.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium irányítása alatt működő ügynökség rámutatott: a működőtőke-befektetések terén elért eredményeik, az ügyfeleiknek nyújtott szolgáltatások minősége, munkatársaik szak- és nyelvtudása, valamint az országban jelen lévő befektetők visszajelzései alapján nyerték el a díjat.

Ésik Róbertet, a HIPA elnöke a közleményben megjegyezte: 2014 és 2017 között csaknem háromszáz sikeres befektetési projektet kezelt az ügynökség, amelyek több mint 58 ezer munkahelyet teremtenek, több mint 10 milliárd euró befektetési értéket jelentenek.

A közleményben arra is kitérnek, a díjátadásra a The World Forum for FDI rendezvényen, idén júniusában kerül sor Liverpoolban.

Fotó: AFP

Az évente publikált Global Best To Invest felmérés hátterét az amerikai Conway működőtőke-befektetési tanácsadó cég saját adatbázisa adja, valamint figyelembe veszik egyes nemzetközi versenyképességi ragsorok alakulását is. A beruházások esetében azon projekteket veszik számításba, amelyek legalább egymillió dolláros működőtőkét jelentenek, húsz munkahelyet teremtenek vagy 1900 négyzetméter új működési területet igényelnek – idézte fel a HIPA.

A listát, amely több mint ezer nemzetközi tanácsadó bevonásával készül, a Conway vállalat szaklapja, a Site Selection magazin adja ki.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Orbán Vik­tor szín­padra lé­pett a Szig­li­geti Szín­ház­ban

Orbán Vik­tor szín­padra lé­pett a Szig­li­geti Szín­ház­ban

bulvár

A miniszterelnök gya­lo­go­san ér­ke­zett Szol­no­kon a Szig­li­geti Szín­ház­hoz, test­ő­rök­ és dísz­kí­sé­ret­ nélkül.

Ilyen, amikor egy demokratává vedlett kommunista aggódik a demokratikus alapelvekért

António Guterres ENSZ-főtitkár arról beszélt a világszervezet Közgyűlésének 73. ülésszakának általános vitáján, hogy ostrom alatt állnak a demokratikus alapelvek.

A CDU és CSU nyíltan felkelt Angela Merkel ellen

A CDU és CSU nyíltan felkelt Angela Merkel ellen

amerika, london, párizs

Meglepetésre elveszítette a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a testvérpárt bajor Keresztényszociális Unió (CSU) közös szövetségi parlamenti képviselőcsoportjában kedden tartott frakcióvezető-választást Volker Kauder. Az Angela Merkel kancellár bizalmasaként számon tartott politikusnak így 13 év után távoznia kell a tisztségből.

Orbán: Európa kiváló szakemberek képzésével dolgozhatja le a versenyhátrányát

Elkezdődött az EuroSkills 2018, a szakmák Európa-bajnoksága Budapesten.

Trump ismét kiállt a szuverenitás eszméje mellett, elítélve a globális kormányzást

Trump ismét kiállt a szuverenitás eszméje mellett, elítélve a globális kormányzást

amerika, london, párizs

Az Egyesült Államok szuverenitását hangsúlyozta Donald Trump amerikai elnök az ENSZ Közgyűlése 73. ülésszakának kedden kezdődött általános vitájában, és elutasította "a globális kormányzást, ellenőrzést és uralmat".

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

A Maldív-szigeteken leromboltak egy gyönyörű alkotást az iszlám nevében

A Maldív-szigeteken leromboltak egy gyönyörű alkotást az iszlám nevében

amerika, london, párizs

A világ első ár-apály galériáját a Maldív-szigeteken állították fel, azonban a rendőrség lebontotta, mert az alkotást iszlámellenesnek minősítették.

Az osztrák belügyminiszter arra kötelezné a rendőrséget, hogy írja meg, ha migráns az elkövető

Arra is felkérték őket, hogy ne nyilatkozzanak az elfogult, liberális újságíróknak, riportot és nagyívű beszámolót pedig csak akkor készíthetnek, ha az újságírók garantálják a semlegességet.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére