Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Magyarország nem fogad el kompromisszumot a kötelező kvótákról

2018. június 27. 08:55

A migráció kérdése és az EU következő költségvetése volt a tárgya kedden a luxembourgi tárgyaláson, amelyen a tagállamok általános uniós ügyekben illetékes miniszterei vettek részt. Magyarországot Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára képviselte, aki a migráció mellett Lengyelország helyzetéről is beszélt.

Takács Szabolcs az MTI-nek nyilatkozva hangsúlyozta:

semmiféle olyan kompromisszumot nem fogadunk el, amelyben valamilyen formában megmarad a bevándorlók és menedékkérők kötelező elosztása. Magyarországnak sem jogi, sem politikai kötelezettsége nincs arra, hogy bevándorlóország legyen"

Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A magyar kormány célja az, hogy a július 1-jén kezdődő osztrák elnökség alatt a tagállamok belássák: a kötelező elosztáson alapuló megközelítés helyett az unió külső határainak a megvédését kell a középpontba tenni.

A meggyőzés nem könnyű, látjuk például, hogy a másodlagos migráció kérdése egyes országokban belpolitikai zavarokhoz vezetett. […] A megállapodáshoz az kell, hogy az összes tagállam tényként fogadja el, hogy az elosztás nem működik, az uniónak határvédelmi központú bevándorlási politikát kell követnie.”

A költségvetés ügyében egyelőre sok a nyitott kérdés – mondta, hozzátéve, nem tudni, hogy mikor lehet kompromisszumra jutni. Az Európai Bizottságban született tervezet alapvetően egy bevándorlást támogató költségvetés Takács Szabolcs szerint.

Magyarország célja, hogy bekerüljön a költségvetésbe a külső határai védelmének uniós támogatása, vagyis hogy a határok védelmét ne csak nemzeti költségvetésből, hanem uniós pénzekből is lehessen finanszírozni. Rámutatott azonban arra, hogy az eddig elkészült elképzelésekben ez nem merül fel. Takács Szabolcs szerint egyes tagállamok a brit kiválás után nem kívánnak több pénzt befizetni a költségvetésbe, úgyhogy annak még a mérete is kétséges.

A tanácskozás eredményes volt viszont az EU nyugat-balkáni bővítése szempontjából. Nagy és hosszú vita után megállapodás született arról, hogy 2019 júniusában megkezdődhetnek a csatlakozási tárgyalások Macedóniával, fél évvel később pedig Albániával is.

Boszorkányüldözés Lengyelországgal szemben

Takács Szabolcs a költségvetés mellett Lengyelország esetét is kommentálta, Varsóra ugyanis az utóbbi időben rászállt az Európai Bizottság (EB) az „uniós értékek” rendszerszintű és súlyos megsértésének veszélye miatt.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A luxembourgi találkozó után Frans Timmermans, az EB első alelnöke kijelentette: nyitott a párbeszédre, de a bizottság még mindig határozhat úgy, hogy kötelezettségszegési eljárást indít, ezzel gyakorolva nyomást Lengyelországra.

Lengyelország számíthat Magyarországra, nem fogunk semmilyen hazug politikai támadáshoz asszisztálni”

– közölte Takács Szabolcs, aki szerint veszélyes precedenst teremt a Varsóval szembeni eljárás.

Mint mondta, a hetes cikk szerinti eljárás részrehajló, politikailag motivált, megalapozatlan és igazságtalan, emellett a bizottság hatáskörein újfent túlterjeszkedve támadta a lengyel kormányt. Az államtitkár szerint itt arról van szó, hogy

Brüsszel meg akarja büntetni a bevándorlást elutasító országokat, és politikai nyomásgyakorlásra használja a jogi eljárásokat.”

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Holland újságíró: Sorosnak velünk is terve van

Holland újságíró: Sorosnak velünk is terve van

amerika, london, párizs

A magyar származású amerikai milliárdos személye Hollandiában is egyre nagyobb vitákat generál. Az ország egyik legismertebb jobboldali újságírója egy videóban beszélt Soros hollandiai tevékenységéről.

Gyurcsány családi vállalkozást csinált a DK-ból

Gyurcsány Ferenc - az észak-koreai diktátorok "családcentrikusan demokratikus" kinevezési gyakorlatát a magyar baloldalon is meghonosítva - a DK-s EP-lista első helyére a saját feleségét, Dobrev Klárát jelölte meg. Még szerencse, hogy a pártot Demokratikus Koalíciónak hívják.

Kiderült, mégsem egy átlagos hajléktalan késelt és lövöldözött Franciaországban

Kiderült, mégsem egy átlagos hajléktalan késelt és lövöldözött Franciaországban

amerika, london, párizs

Miután kedd este négy ember súlyosan megsérült egy ismeretlen tettes által elkövetett marseille-i késes támadásban, a bevándorláspárti média már kész tényként közölte, hogy nincs ok az aggodalomra, csupán egy hétköznapi hajléktalanról van szó. Ez azonban nem volt igaz.

Tarlós István útépítési programot indít az összes budapesti földút leaszfaltozására

Szilárd útburkolattal látják el az összes budapesti földutat egy négyéves útépítési program keretében, amelynek első körében tizenhárom kerületet érintően 8,3 milliárd forintot fordítanak az aszfaltozásra - jelentette be Tarlós István. A budapesti főpolgármester emellett még repülészárlat elrendelését is kezdeményezi az éjfél és reggel öt óra közötti időszakra a Liszt Ferenc repülőtér környékén lakók nyugalma biztosítása érdekében.

A bevándorláspárti német Zöldek megint a Fidesz miatt sivalkodnak

A bevándorláspárti német Zöldek megint a Fidesz miatt sivalkodnak

amerika, london, párizs

A nyíltan bevándorláspárti német Zöldek azt követelik Webertől, hogy rakja ki a Fideszt az Európai Néppártból. Hans-Peter Friedrich, a német szövetségi parlament alsóházának, a Bundestagnak a bajor konzervatív alelnöke viszont határozottan visszautasította pénteken Jean-Claude Juncker európai bizottsági elnök azon megjegyzését, hogy a Fideszt ki kellene zárni az európai pártcsaládjából.

Tibi atya, az örök kamasz

Tibi atya, az örök kamasz

piszkostizenkettő

Tibi atya, ez a grafikai eszközökkel létrehozott, interneten fellelhető alkoholista pap, ez a be nem azonosítható - épp ezért bátor - entitás ismét szerepzavarba esett, és a pucér nős vicceken, a seggrészegen hasra esős poénokon röhögcsélés, no meg a bögre és pólóárusítás mellett belekotnyeleskedett a felnőttek dolgába.

"A jobbikosok a hatalom és pénz megszerzéséért mindenre képesek"

Kocsis Máté az Echo TV-ben beszélt a Jobbik hiteltelenségéről.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére