Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Magyar vezénylőzászlós került NATO-csúcsbeosztásba

2018. június 29. 06:49

A NATO Szövetséges Transzformációs Parancsnokság (ACT) vezénylőzászlósi beosztásába nevezték ki Bogdán Tibort, a Magyar Honvédség főtörzszászlósát.

A szövetség csúcsbeosztása egyszerre a magyar altiszt eddigi katonai karrierjének és a honvédség kiemelkedő együttműködési képességének elismerése – írta pénteki számában a Magyar Idők.

Fotó: AFP

Bogdán Tibor a NATO két stratégiai parancsnoksága közül a norfolki NATO ACT-nek lesz a vezénylőzászlósa, a parancsnokságon a hadviselést fejlesztik, a jövő biztonsági és katonai kihívásait kutatják.

Bogdán Tibor a lapnak kifejtette, hogy a Magyar Honvédségnél együtt építik altiszt társaival azt az altiszti kart, aminek az eredménye, hogy Norfolkban folytathatja a szolgálatát. Az ACT főparancsnoka látta, hogy Magyarország mit tett az elmúlt években az altiszti kar fejlesztéséért, hogyan vették figyelembe a NATO idevonatkozó stratégiáit, hogy építették be ezeket a honvédség jövőképébe. Mint mondta, kinevezése a Magyar Honvédség és a modern magyar altiszti kar elismerése, amelynek vezénylőzászlósi rendszere hatékonyan működik. Hozzáfűzte: bárhol, ahol eddig szolgált, a magyar katonákat tisztelik és elismerik.

A Magyar Honvédségben a vezénylőzászlósi beosztást 2000-ben hozták létre, először a légierőnél, amelyet gyorsan követett a teljes haderőben történő rendszeresítése. A vezetési filozófia lényege, hogy az altisztek megnövekedett szereppel, komoly feladatokkal, feladatrendszerrel jelennek meg a modern hadseregben. A vezénylőzászlós a különböző szintű parancsnokok mellett a vezetési tevékenységet támogatja.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Hiába készült nagyon Macron a beszédére, bealudtak rajta

Hiába készült nagyon Macron a beszédére, bealudtak rajta

amerika, london, párizs

November 11-én volt száz éve, hogy lezárult az első világháború. A centenárium kapcsán óriási hepajt rendeztek Párizsban, több mint 70 állam- és kormányfő vett részt a Diadalív öröklángjánál tartott megemlékezésen.

Duterte: a Nemzetközi Büntetőbíróság idiótákból áll

Duterte: a Nemzetközi Büntetőbíróság idiótákból áll

amerika, london, párizs

A Fülöp-szigetek szabad szájú elnöke ezúttal sem hazudtolta meg önmagát.

Manfred Webernek elég lesz Juncker helye

Mégsem indul a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnökségi posztjáért a párt január 19-re összehívott rendkívüli kongresszusán Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) parlamenti frakcióvezetője, csúcsjelöltje, a CSU alelnöke.

Ömleni fog a pénz Budapestre

Ömleni fog a pénz Budapestre

kétharmad

1000 milliárd forintot jelent a fővárosnak a kormánnyal aláírt, 15 pontból álló megállapodás. A kontraktust Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester írta alá szombaton.

A Fidesz megpróbálja kihúzni Junckerből, mennyi közpénzt utal az EU a migránskártyákra

A Fidesz megpróbálja kihúzni Junckerből, mennyi közpénzt utal az EU a migránskártyákra

kétharmad

Írásbeli kérdéssel fordulnak az Európai Bizottság (EB) "isiászos" elnökéhez.

Olasz kormány: a francia étvágy hírhedt és már régóta ismerjük

Az olasz kormány egyik minisztere úgy fogalmazott: a francia elnök az EU Olaszország ellen irányuló nyomásának vezéralakja lett.

Kigyulladt Gyurcsányék főhadiszállása

Kigyulladt Gyurcsányék főhadiszállása

kétharmad

Szombaton, Budapest VI. kerületében kigyulladt egy négyemeletes irodaépület negyedik emelete. A helyszínre nagy erőkkel érkeztek a tűzoltók. Közben kiderült: a Demokratikus Koalíció (DK) irodái "gyulladtak" ki. A tüzet eloltották.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére