Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
szabad vasárnap
 
 
 
 

Magyar rocklegendák előtt tisztelgő festmények is lesznek a Magyar Zene Házában

2018. július 5. 16:36

Óriási érdeklődés övezi azt, hogy már elkezdődött az építése a teljes magyar zenetörténetnek, így a kortárs zenének is hiánypótló módon teret adó Magyar Zene Házának. A kortárs zene és kifejezetten a magyar rockzene kedvelőjeként Székely András festőművész pedig úgy gondolta, hogy személyesen is hozzájárul az új magyar zenei kulturális tér létrehozásához, mégpedig azzal, hogy festményekkel tiszteleg a magyar rocklegendák előtt.

Nincs hiány Magyarországon a hamisítatlan, valódi civil kezdeményezésekből. Ezt jól bizonyítja, hogy a napokban Dr. Serfőző Henrik zongoraművész és ügyvéd budapesti irodájában a zenekedvelő civilek hagyományteremtő szándékkal rendhagyó ünnepség keretében mutattak be egy hazai rocklegendáról készült festményt.

Történt ugyanis, hogy Székely András festőművész – a klasszikus zenétől a kortárs zenéig a legkülönfélébb zenei stílusokért rajongó – baráti köre unszolására úgy döntött, hogy a Miles Davis és Lemmy Kilmister zenei nagyságát megidéző korábbi képei után a magyar rockzene legendás alakjairól is készít műalkotásokat. Így készült el a magyar rockzene egyik nagyját, Gidófalvy Attilát ábrázoló olajfestmény.

A rockzenészről készült festmény bemutatóján a Serfőző Henrik zongoraművész által előadott Allegro Barbaro után a magyar operavilág egyik nagyja, Cser Krisztián énekelte el a Pomádé áriáját.

Székely András elmondta, hogy nem eladásra készítette a képet, hanem pusztán a zenész, Gidófalvy Attila rockzenészi életművének az elismeréseként, az iránta való tisztelet jeleként.

Így amikor elkészült a hiperrealista stílusban megfestett festmény, akkor elkezdtek kiállítóhelyet keresni az alkotásnak és eljutottak végül oda, hogy a hamarosan megnyíló Magyar Zene Házában lehetne a legjobb helye a képnek. Megkeresték Baán Lászlót, aki a Liget Budapest Projekt miniszteri biztosaként a Magyar Zene Háza felépítéséért is felelős. Ő pedig igent mondott és ígéretet tett arra, hogy a kép helyet kaphat a magyar zene legújabb kulturális terében.

A 888.hu megkeresésére Baán László megerősítette, hogy a festmény valóban helyet kap majd a Magyar Zene Házában. Már csak azért is, mert az állandó zenetörténeti kiállítás mellett a Ligetben felépülő új múzeum egyik fő célkitűzése az, hogy a magyar zenetörténet átfogó, interaktív bemutatása mellett a mai kortárs zene részeként a pop- és a rockzene is megjelenjen a kiállítás anyagában.

Megérett az idő arra, hogy a magyar rocklegendákat kiállítás formájában feldolgozó tárlatok is kerüljenek a nagyközönség elé"

– mondta el Baán László.

A Magyar Zene Háza múzeuma és kulturális tere a Ligetben a tervek szerint 2021-re készül el, amikorra a kortárs zenei világot, így például a rockzenét bemutató kiállítási anyag is kibővül már majd számos hangszerrel és egyéb személyes relikviával.

Ahogy festményekkel is, már csak azért is, mert Székely András festőművész Gidófalvy Attila után számos más magyar rocklegendáról is tervez képeket festeni, azzal a szándékkal, hogy ezekkel az alkotásokkal hozzájárulhat a Magyar Zene Házában készülő magyar zenei pantheon létrehozásához.

OLVASTAD MÁR?

szabad vasárnap
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Brenzovics László: Ha az EU akarná, rákényszeríthetné Ukrajnát a magyarellenes támadások leállítására

Brenzovics László: Ha az EU akarná, rákényszeríthetné Ukrajnát a magyarellenes támadások leállítására

csak neked, csak most

Ukrajnában eddig senkit sem ítéltek el a kárpátaljai magyarokat ért súlyos támadások miatt, pedig ismertek az elkövetők - mondta el a 888.hu-nak nyilatkozva Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség, a KMKSZ elnöke. A kárpátaljai magyar politikus szerint a magyar ügyekben kettős mércét alkalmazó EU véget vethetne az ukrajnai magyarok elleni durva támadásoknak, ha rákényszerítené az európai értékek betartására Ukrajnát.

Hiába készült nagyon Macron a beszédére, bealudtak rajta

Hiába készült nagyon Macron a beszédére, bealudtak rajta

amerika, london, párizs

November 11-én volt száz éve, hogy lezárult az első világháború. A centenárium kapcsán óriási hepajt rendeztek Párizsban, több mint 70 állam- és kormányfő vett részt a Diadalív öröklángjánál tartott megemlékezésen.

Duterte: a Nemzetközi Büntetőbíróság idiótákból áll

Duterte: a Nemzetközi Büntetőbíróság idiótákból áll

amerika, london, párizs

A Fülöp-szigetek szabad szájú elnöke ezúttal sem hazudtolta meg önmagát.

Manfred Webernek elég lesz Juncker helye

Mégsem indul a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnökségi posztjáért a párt január 19-re összehívott rendkívüli kongresszusán Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) parlamenti frakcióvezetője, csúcsjelöltje, a CSU alelnöke.

Ömleni fog a pénz Budapestre

Ömleni fog a pénz Budapestre

kétharmad

1000 milliárd forintot jelent a fővárosnak a kormánnyal aláírt, 15 pontból álló megállapodás. A kontraktust Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester írta alá szombaton.

A Fidesz megpróbálja kihúzni Junckerből, mennyi közpénzt utal az EU a migránskártyákra

A Fidesz megpróbálja kihúzni Junckerből, mennyi közpénzt utal az EU a migránskártyákra

kétharmad

Írásbeli kérdéssel fordulnak az Európai Bizottság (EB) "isiászos" elnökéhez.

Olasz kormány: a francia étvágy hírhedt és már régóta ismerjük

Az olasz kormány egyik minisztere úgy fogalmazott: a francia elnök az EU Olaszország ellen irányuló nyomásának vezéralakja lett.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére