Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
szabad vasárnap
 
 
 
 

Magyar rocklegendák előtt tisztelgő festmények is lesznek a Magyar Zene Házában

2018. július 5. 16:36

Óriási érdeklődés övezi azt, hogy már elkezdődött az építése a teljes magyar zenetörténetnek, így a kortárs zenének is hiánypótló módon teret adó Magyar Zene Házának. A kortárs zene és kifejezetten a magyar rockzene kedvelőjeként Székely András festőművész pedig úgy gondolta, hogy személyesen is hozzájárul az új magyar zenei kulturális tér létrehozásához, mégpedig azzal, hogy festményekkel tiszteleg a magyar rocklegendák előtt.

Nincs hiány Magyarországon a hamisítatlan, valódi civil kezdeményezésekből. Ezt jól bizonyítja, hogy a napokban Dr. Serfőző Henrik zongoraművész és ügyvéd budapesti irodájában a zenekedvelő civilek hagyományteremtő szándékkal rendhagyó ünnepség keretében mutattak be egy hazai rocklegendáról készült festményt.

Történt ugyanis, hogy Székely András festőművész – a klasszikus zenétől a kortárs zenéig a legkülönfélébb zenei stílusokért rajongó – baráti köre unszolására úgy döntött, hogy a Miles Davis és Lemmy Kilmister zenei nagyságát megidéző korábbi képei után a magyar rockzene legendás alakjairól is készít műalkotásokat. Így készült el a magyar rockzene egyik nagyját, Gidófalvy Attilát ábrázoló olajfestmény.

A rockzenészről készült festmény bemutatóján a Serfőző Henrik zongoraművész által előadott Allegro Barbaro után a magyar operavilág egyik nagyja, Cser Krisztián énekelte el a Pomádé áriáját.

Székely András elmondta, hogy nem eladásra készítette a képet, hanem pusztán a zenész, Gidófalvy Attila rockzenészi életművének az elismeréseként, az iránta való tisztelet jeleként.

Így amikor elkészült a hiperrealista stílusban megfestett festmény, akkor elkezdtek kiállítóhelyet keresni az alkotásnak és eljutottak végül oda, hogy a hamarosan megnyíló Magyar Zene Házában lehetne a legjobb helye a képnek. Megkeresték Baán Lászlót, aki a Liget Budapest Projekt miniszteri biztosaként a Magyar Zene Háza felépítéséért is felelős. Ő pedig igent mondott és ígéretet tett arra, hogy a kép helyet kaphat a magyar zene legújabb kulturális terében.

A 888.hu megkeresésére Baán László megerősítette, hogy a festmény valóban helyet kap majd a Magyar Zene Házában. Már csak azért is, mert az állandó zenetörténeti kiállítás mellett a Ligetben felépülő új múzeum egyik fő célkitűzése az, hogy a magyar zenetörténet átfogó, interaktív bemutatása mellett a mai kortárs zene részeként a pop- és a rockzene is megjelenjen a kiállítás anyagában.

Megérett az idő arra, hogy a magyar rocklegendákat kiállítás formájában feldolgozó tárlatok is kerüljenek a nagyközönség elé"

– mondta el Baán László.

A Magyar Zene Háza múzeuma és kulturális tere a Ligetben a tervek szerint 2021-re készül el, amikorra a kortárs zenei világot, így például a rockzenét bemutató kiállítási anyag is kibővül már majd számos hangszerrel és egyéb személyes relikviával.

Ahogy festményekkel is, már csak azért is, mert Székely András festőművész Gidófalvy Attila után számos más magyar rocklegendáról is tervez képeket festeni, azzal a szándékkal, hogy ezekkel az alkotásokkal hozzájárulhat a Magyar Zene Házában készülő magyar zenei pantheon létrehozásához.

OLVASTAD MÁR?

szabad vasárnap
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Kövér: Nyugat-Európának szüksége van a magyar és a közép-európai példára és elszántságra

Kövér: Nyugat-Európának szüksége van a magyar és a közép-európai példára és elszántságra

kétharmad

Az Országgyűlés elnöke szombaton Zalaegerszegen, a megyei önkormányzat díszközgyűlésén mondott beszédet, melyben elmondta, hogy nem szabad hagyni azt, hogy a magyar társadalom erkölcsi többségét felmorzsolják és politikai kisebbségbe szorítsák.

Dánia kitoloncolhatja a ruandai népirtás egyik elkövetőjét

Dánia kitoloncolhatja a ruandai népirtás egyik elkövetőjét

amerika, london, párizs

A dán legfelsőbb bíróság szerint Wenceslas Twagirayezut nyugodtan ki lehet utasítani és vissza lehet szállítani Ruandába, ahol 1994-ben részt vett a népirtásban.

Ukrajna mondvacsinált problémákkal uszít Magyarország ellen

Grezsa István kormánybiztos szerint Kijev mondvacsinált problémákat fedez fel hirtelen, szerinte a kettős állampolgárság is ilyen, ennek büntethetősége kapcsán fenyegetőzik most Klimkin ukrán külügyminiszter.

Tovább aprózódik a bukott Jobbik

Nem mondott nemet a Soros-Sargentini-jelentésre a kamunéppárt, ezt pedig nem vette be a Jobbik zuglói szervezetének gyomra: feloszlottak, és utoljára még egy kőkemény kritikát is megfogalmaztak a párt irányába.

Gyurcsány nagy kormánybuktatása vidéken is kifulladt

Szegeden is épp olyan sikeres volt a nagy kormánybuktató akciója Gyurcsány Ferencnek, mint Budapesten. Azaz még idő előtt kifulladt.

Osztrák politikus: elítéljük a Soros-Sargentini-jelentést, Magyarország halad a helyes úton

Osztrák politikus: elítéljük a Soros-Sargentini-jelentést, Magyarország halad a helyes úton

amerika, london, párizs

Johann Gudenus, az osztrák Szabadságpárt, az FPÖ frakcióvezetője, az Osztrák-Magyar Barátságot ápoló bizottság elnöke elmondta, hogy el kellene ismerni a magyarországi folyamatokat. Kifejtette, hogy határozottan elítélik a Soros-Sargentini-jelentést és az Európai Parlament által alkalmazott eljárást.

A brit újszülöttek közt már a Muhammad a legnépszerűbb név

A brit újszülöttek közt már a Muhammad a legnépszerűbb név

amerika, london, párizs

Szépen lassan eltűnnek a hagyományos brit keresztnevek.

A migránsoknak duplán nagy buli az újév Németországban

A migránsoknak duplán nagy buli az újév Németországban

amerika, london, párizs

Az eddigi legnagyobb szilveszteri-szülinapi migránspartit Kölnben tartották 2015 és 2016 fordulóján.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére