Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#sport
#Orbán Viktor
#bevándorlás
#belföld
#Soros György
#külföld
#demográfia
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
szabad vasárnap
 
 
 
 

Magyar rocklegendák előtt tisztelgő festmények is lesznek a Magyar Zene Házában

2018. július 5. 16:36

Óriási érdeklődés övezi azt, hogy már elkezdődött az építése a teljes magyar zenetörténetnek, így a kortárs zenének is hiánypótló módon teret adó Magyar Zene Házának. A kortárs zene és kifejezetten a magyar rockzene kedvelőjeként Székely András festőművész pedig úgy gondolta, hogy személyesen is hozzájárul az új magyar zenei kulturális tér létrehozásához, mégpedig azzal, hogy festményekkel tiszteleg a magyar rocklegendák előtt.

Nincs hiány Magyarországon a hamisítatlan, valódi civil kezdeményezésekből. Ezt jól bizonyítja, hogy a napokban Dr. Serfőző Henrik zongoraművész és ügyvéd budapesti irodájában a zenekedvelő civilek hagyományteremtő szándékkal rendhagyó ünnepség keretében mutattak be egy hazai rocklegendáról készült festményt.

Történt ugyanis, hogy Székely András festőművész – a klasszikus zenétől a kortárs zenéig a legkülönfélébb zenei stílusokért rajongó – baráti köre unszolására úgy döntött, hogy a Miles Davis és Lemmy Kilmister zenei nagyságát megidéző korábbi képei után a magyar rockzene legendás alakjairól is készít műalkotásokat. Így készült el a magyar rockzene egyik nagyját, Gidófalvy Attilát ábrázoló olajfestmény.

A rockzenészről készült festmény bemutatóján a Serfőző Henrik zongoraművész által előadott Allegro Barbaro után a magyar operavilág egyik nagyja, Cser Krisztián énekelte el a Pomádé áriáját.

Székely András elmondta, hogy nem eladásra készítette a képet, hanem pusztán a zenész, Gidófalvy Attila rockzenészi életművének az elismeréseként, az iránta való tisztelet jeleként.

Így amikor elkészült a hiperrealista stílusban megfestett festmény, akkor elkezdtek kiállítóhelyet keresni az alkotásnak és eljutottak végül oda, hogy a hamarosan megnyíló Magyar Zene Házában lehetne a legjobb helye a képnek. Megkeresték Baán Lászlót, aki a Liget Budapest Projekt miniszteri biztosaként a Magyar Zene Háza felépítéséért is felelős. Ő pedig igent mondott és ígéretet tett arra, hogy a kép helyet kaphat a magyar zene legújabb kulturális terében.

A 888.hu megkeresésére Baán László megerősítette, hogy a festmény valóban helyet kap majd a Magyar Zene Házában. Már csak azért is, mert az állandó zenetörténeti kiállítás mellett a Ligetben felépülő új múzeum egyik fő célkitűzése az, hogy a magyar zenetörténet átfogó, interaktív bemutatása mellett a mai kortárs zene részeként a pop- és a rockzene is megjelenjen a kiállítás anyagában.

Megérett az idő arra, hogy a magyar rocklegendákat kiállítás formájában feldolgozó tárlatok is kerüljenek a nagyközönség elé"

– mondta el Baán László.

A Magyar Zene Háza múzeuma és kulturális tere a Ligetben a tervek szerint 2021-re készül el, amikorra a kortárs zenei világot, így például a rockzenét bemutató kiállítási anyag is kibővül már majd számos hangszerrel és egyéb személyes relikviával.

Ahogy festményekkel is, már csak azért is, mert Székely András festőművész Gidófalvy Attila után számos más magyar rocklegendáról is tervez képeket festeni, azzal a szándékkal, hogy ezekkel az alkotásokkal hozzájárulhat a Magyar Zene Házában készülő magyar zenei pantheon létrehozásához.

OLVASTAD MÁR?

szabad vasárnap
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Orbán Izraelben: minden nemzetnek joga van a biztonsághoz

Orbán Izraelben: minden nemzetnek joga van a biztonsághoz

kétharmad

Orbán Viktor és Benjamin Netanjahu sajtótájékoztatót tartott Jeruzsálemben.

Holland külügyminiszter: nem léteznek békés, multikulturális társadalmak

Holland külügyminiszter: nem léteznek békés, multikulturális társadalmak

amerika, london, párizs

Egy kiszivárgott videófelvételen beszél arról a holland külügyminiszter, Stef Blok, hogy békés multikulturális társadalmak sehol nincsenek a világon, és az Európai Unió migránskvótáját is kritikával illette.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Erről fog szólni a mai nap!

Brüsszelnek nagyon nincs ínyére, hogy Magyarország nem akar bevándorlóország lenni

Brüsszelnek nagyon nincs ínyére, hogy Magyarország nem akar bevándorlóország lenni

kétharmad

Újabb kötelezettségszegési eljárás indulhat csütörtökön Magyarország ellen.

Soros-szervezet akarta megtorpedózni Orbán Viktor izraeli látogatását

Soros-szervezet akarta megtorpedózni Orbán Viktor izraeli látogatását

kétharmad

Azt akarta elérni az Amnesty International (AI), hogy mondja le a jeruzsálemi Jad Vashem Intézet Orbán ottani látogatását, többek között azért, amiért kampányában "antiszemita" hangokat megütő módon szerepeltette Soros Györgyöt. Csakhogy az AI-t a magyar származású tőzsdespekuláns is pénzeli.

Így értékelte Donald Trump a helsinki csúcstalálkozót

Nagy eredményekre számít a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel Helsinkiben tartott csúcstalálkozója után az amerikai elnök.

Boris Johnson: "még van idő megmenteni a Brexitet"

Boris Johnson: "még van idő megmenteni a Brexitet"

amerika, london, párizs

Boris Johnson volt brit külügyminiszter szerint "még van idő a Brexit megmentésére", de erre a brit kormány által minap kidolgozott stratégia nem alkalmas.

Marx bíboros annyira aggódik a migránsokért, hogy Seehofer pártját bírálja

Marx bíboros annyira aggódik a migránsokért, hogy Seehofer pártját bírálja

amerika, london, párizs

Az egyházi méltóságot aggodalommal tölti el, hogy a társadalom szóhasználata is egyre radikálisabb, és a határoknál megjelenő, menekülő emberek olyan színben tűnnek fel, mintha a németek jólétét fenyegetnék, amitől meg kell magukat védeniük. A bíborost hidegen hagyja, hogy amúgy a fenyegetés valós.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére