Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

A Magyar Honvédség parancsnokságát átköltöztetik Székesfehérvárra

2018. október 12. 11:28

Átalakul a Magyar Honvédség parancsnoki struktúrája. A Magyar idők értesülései szerint a hadsereg vezetését a tervek szerint a Magyar Honvédség Parancsnoksága veszi át a jelenlegi Összhaderőnemi Parancsnokság és a Honvéd Vezérkar összevonásával Székesfehérváron.

Januártól várható az összevonása az Összhaderőnemi Parancsnokságnak (ÖHP) és a Honvéd Vezérkarnak, Magyar Honvédség parancsnoksága néven, amely Székesfehérváron működik majd, különválasztva ezzel egymástól a legfelsőbb katonai irányítás szervezeti egységét a polgári vezetési feladatokat ellátó, budapesti Honvédelmi Minisztériumtól.

Fotó: MTI Fotóbank

Az új parancsnoki rendszerben a legfontosabb stratégiai döntések a Honvédelmi Minisztériumban születnek majd, a Magyar Honvédség Parancsnoksága pedig végrehajtó szervként funkcionál.

Az átalakítással megszűnik az Összhaderőnemi Parancsnokság (ÖHP), amelyet még 2007-ben, a szocialista Szekeres Imre által vezetett honvédelmi minisztérium hozott létre sokak által vitatott módon.

A szervezet létrehozása ugyanis sok felesleges párhuzamosságot eredményezett a döntésekben. A döntések előkészítésben az ÖHP mellett a vezérkarnak is részt kellett vennie, mielőtt a végső aláírás rákerülhetett a minisztériumban a vonatkozó dokumentumokra.

Fotó: MTI Fotóbank

Az ÖHP a szárazföldi parancsnokság, a légierő-parancsnokság megszüntetésével, illetve összevonásával, azok jogutód szervezeteként, illetve a megszűnt összhaderőnemi logisztikai és támogató parancsnokság, a híradó- és informatikai parancsnokság, a műveletirányító központ és az egészségügyi parancsnokság egyes feladatainak átvételével jött létre.

A Honvédelmi Minisztérium megerősítette, a napilap számára, hogy valóban tervezik a Honvédelmi Minisztérium és a Honvéd Vezérkar dezintegrációját, az irányítás és vezetés rendjének átalakítását a hatékonyság és a döntés-előkészítés idejének rövidítése érdekében. 

Emellett a honvédelmi tárca azt is közölte, hogy a legfelsőbb katonai irányítás átalakítása következtében a parancsnoki bázis nem fog megszűnni Székesfehérváron, sőt a régi hagyományokra visszavezethető katonaváros szerepe a jövőben több szempontból is felértékelődik majd.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Erőszakosan ment neki szerdán a rendőröknek a szoci politikus

Nyakó István korábbi MSZP-s képviselő a rendőrökkel hadakozott szerda este a Kossuth téren.

Az EP elnöke szerint itt az idő, hogy lenyomják a tagállamok torkán a kvótákat

Az Európai Parlament készen áll arra, hogy új javaslatot vegyen fontolóra, amely általános szabályként határozná meg a migránsok tagországok közötti szétosztásán alapuló kötelező szolidaritási kvótamechanizmust - jelentette ki Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke Brüsszelben csütörtökön.

Fejenként 14 millió forint ellenében visszafordulnak a határt ostromló bevándorlók

Fejenként 14 millió forint ellenében visszafordulnak a határt ostromló bevándorlók

amerika, london, párizs

A Közép-Amerikából az Egyesült Államokba igyekvő migránscsapatok eddig azt a látszatot próbálták kelteni magukról, hogy tagjaik egytől egyig a veszély, a bandaháborúk és a kezeletlen betegségek, járványok elől menekülnek. Azonban a legfrissebb információk szerint némi pénz ellenében már egyből visszafordulnának, és felhagynának az illegális migrációval.

A csodánál is több kell a Vidinek a továbbjutáshoz

A csodánál is több kell a Vidinek a továbbjutáshoz

hajrá, magyarok!

A MOL Vidinek több pontot kell szereznie csütörtökön a Chelsea ellen, mint amennyit a BATE szerez a PAOK ellen.

A magyar liberálisok ünneplik, hogy az ellenzék lerombolja a parlamentáris demokráciát

A magyar liberálisok ünneplik, hogy az ellenzék lerombolja a parlamentáris demokráciát

piszkostizenkettő

Érdekes módon a parlament munkáját fizikai erőszakkal korlátozó ellenzéki akcióval összefüggésben nem talál semmi kifogásolnivalót Tóth Csaba liberális politológus. Az ELTE oktatója egyébként abban bízik, hogy a törvénysértő ballib politikusok olyan büntetéseket kapnak, amivel majd radikalizálni lehet az amúgy teljesen motiválatlan ellenzéki tábort.

Brüsszelben már az ENSZ migránspaktuma ellen sem lehet tüntetni

Brüsszelben már az ENSZ migránspaktuma ellen sem lehet tüntetni

amerika, london, párizs

Brüsszelben az ENSZ migrációs paktuma ellen szerettek volna tüntetni, de a polgármester nem engedi.

Adj a tótnak szállást, kiver a házadból

Sajnos a régi magyar szólás még most is aktuális, különösen a Csallóközben.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére