Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

A Magyar Honvédség parancsnokságát átköltöztetik Székesfehérvárra

2018. október 12. 11:28

Átalakul a Magyar Honvédség parancsnoki struktúrája. A Magyar idők értesülései szerint a hadsereg vezetését a tervek szerint a Magyar Honvédség Parancsnoksága veszi át a jelenlegi Összhaderőnemi Parancsnokság és a Honvéd Vezérkar összevonásával Székesfehérváron.

Januártól várható az összevonása az Összhaderőnemi Parancsnokságnak (ÖHP) és a Honvéd Vezérkarnak, Magyar Honvédség parancsnoksága néven, amely Székesfehérváron működik majd, különválasztva ezzel egymástól a legfelsőbb katonai irányítás szervezeti egységét a polgári vezetési feladatokat ellátó, budapesti Honvédelmi Minisztériumtól.

Fotó: MTI Fotóbank

Az új parancsnoki rendszerben a legfontosabb stratégiai döntések a Honvédelmi Minisztériumban születnek majd, a Magyar Honvédség Parancsnoksága pedig végrehajtó szervként funkcionál.

Az átalakítással megszűnik az Összhaderőnemi Parancsnokság (ÖHP), amelyet még 2007-ben, a szocialista Szekeres Imre által vezetett honvédelmi minisztérium hozott létre sokak által vitatott módon.

A szervezet létrehozása ugyanis sok felesleges párhuzamosságot eredményezett a döntésekben. A döntések előkészítésben az ÖHP mellett a vezérkarnak is részt kellett vennie, mielőtt a végső aláírás rákerülhetett a minisztériumban a vonatkozó dokumentumokra.

Fotó: MTI Fotóbank

Az ÖHP a szárazföldi parancsnokság, a légierő-parancsnokság megszüntetésével, illetve összevonásával, azok jogutód szervezeteként, illetve a megszűnt összhaderőnemi logisztikai és támogató parancsnokság, a híradó- és informatikai parancsnokság, a műveletirányító központ és az egészségügyi parancsnokság egyes feladatainak átvételével jött létre.

A Honvédelmi Minisztérium megerősítette, a napilap számára, hogy valóban tervezik a Honvédelmi Minisztérium és a Honvéd Vezérkar dezintegrációját, az irányítás és vezetés rendjének átalakítását a hatékonyság és a döntés-előkészítés idejének rövidítése érdekében. 

Emellett a honvédelmi tárca azt is közölte, hogy a legfelsőbb katonai irányítás átalakítása következtében a parancsnoki bázis nem fog megszűnni Székesfehérváron, sőt a régi hagyományokra visszavezethető katonaváros szerepe a jövőben több szempontból is felértékelődik majd.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Bezzegrománia: tavaly naponta 600 román hagyta el a saját hazáját

Bezzegrománia: tavaly naponta 600 román hagyta el a saját hazáját

amerika, london, párizs

A vágyvezérelt baloldali újságírók hetente tolnak egy bezzegromániát, de általában elhallgatják, hogy az ország a társadalmi és a politikai csőd szélén táncol, a gazdasága romokban hever, a politikai vezetése pedig csupán Brüsszel és Washington helytartójaként működik.

Győzni kell az észtek ellen, hogy legyen miért számolgatni

Győzni kell az észtek ellen, hogy legyen miért számolgatni

hajrá, magyarok!

Hétfőn este Tallinnban lép pályára a magyar labdarúgó-válogatott a Nemzetek Ligája negyedik fordulójában.

"Ez a nemzedék gonosz nemzedék"

"Ez a nemzedék gonosz nemzedék"

szabad vasárnap

Tizenkét évvel ezelőtt, 2006. október 15-én verték halálra Szögi Lajos tiszavasvári tanárembert.

Kubatov Gábor: milliárdokat keresett az állam a Groupama Aréna felépítésén

Kubatov Gábor: milliárdokat keresett az állam a Groupama Aréna felépítésén

kétharmad

Gyakorlatilag ingyen felépült egy csodaszép és modern stadion. Ráadásul még pénzt is keresett a beruházásokon az állam - jelentette ki a Ferencváros elnöke.

Az EU javaslata a Frontex átalakításáról sérti a nemzeti szuverenitást

Az EU javaslata a Frontex átalakításáról sérti a nemzeti szuverenitást

kétharmad

Az Alapjogokért Központ megvizsgálta a Frontex átalakításáról és megerősítéséről szóló EU-javaslatot és megállapította, hogy ugyan a határvédelem megerősítése pozitív szándék, de a tervezetnek több olyan pontja van, amely sérti a nemzeti szuverenitást.

Milliárdos extraprofitra tettek szert a lakás-takarékpénztárak

Az állam hiába támogatja a lakás-takarékpénztár tulajdonosokat jelentős összeggel, a hozam nem náluk landol.

A legjobb dolog az elmúlt hétvégén: Erzsébet bevette Eger várát

A legjobb dolog az elmúlt hétvégén: Erzsébet bevette Eger várát

hajrá, magyarok!

Vidéki túrával folytatódik a meccsbeszámolók sorozata.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére