Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Magyar Emigrációs és Diaszpóra Központ: célja lesz az elvándoroltak visszahívása is

2016. november 30. 22:58

A szórványban élő magyarokkal való kapcsolattartásra és a Magyarországról elvándoroltak visszahívását segítő Magyar Emigrációs és Diaszpóra Központot hoz létre a magyar állam. Emellett külön hangsúlyt fektetnek a szórványban élő magyarok oktatásának fejlesztésére - többek között ezt tartalmazza a Magyar Diaszpóra Tanács szerda este elfogadott budapesti zárónyilatkozata.

A nyilatkozat aláírói támogatták a Magyar diaszpórapolitika - Stratégiai irányok című dokumentum elfogadását is. A fejlesztési tervdokumentum négy kitörési ponttal számol: a Magyar Emigrációs és Diaszpóra Központ létrehozásával, az anyaország és a diaszpóraközösségek közötti gazdasági kapcsolatok erősítésével, a diaszpóradiplomácia megerősítésével, valamint az oktatásfejlesztés fontosságával.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A dokumentum ugyanakkor kiáll amellett is, hogy folytatódjon a Kőrösi Csoma Sándor Program, amelynek segítségével az elmúlt három évben összesen 34 ország magyar közösségeihez érkeztek ösztöndíjasok. Idén 100 fiatal segíti munkájával a diaszpórában működő magyar szervezetek közösségépítő tevékenységét.

A Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, Potápi Árpád János elmondta a tanácskozáson, hogy a kormány számára az az egyik legfontosabb kérdés, miként lehetne a magyar gazdasági életbe úgy bekapcsolni a diaszpórát, hogy hasznos kapcsolatrendszerük hozzájáruljon az ország gazdasági sikereihez.

Potápi Árpád János jelezte:

az elvándoroltak hazahívása mellett ezért is akarja a kormány létrehozni az Emigrációs és Diaszpóra Központot."

A Magyar Diaszpóra Tanács ülésén résztvevő Semjén Zsolt, nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes pedig arról beszélt, hogy a honosítás kezdete óta 920 ezerrel bővült a magyar állampolgárok száma.

Az államtitkár közlése szerint a diaszpórában közel 100 ezer az úgynevezett állampolgársági megállapítások a száma. Semjén Zsolt megerősítette, hogy tartható lesz a kormányzat ígérete és a ciklus végére meglesz az egymillió új magyar állampolgár.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Műmájer vagy, Bono!

Műmájer vagy, Bono!

piszkostizenkettő

Bono nem politizáló zenész, hanem zenélő politikus (persze a gagyi kategóriából). Vagy hogy a politikus kifejezést fajsúlyosabb figuráknak tartogassuk, mondjuk azt, hogy közönséges küldönc, aki történetesen nem papírból olvassa fel a Szabad Nép vezércikkét, hanem merő véletlenségből egy basszusgitáros is álldogál mellette, a háta mögött pediglen egy dobos üldögél.

Románia mégiscsak a Tiszáig terjed?

Románia mégiscsak a Tiszáig terjed?

amerika, london, párizs

Románia egyesülésének századik évfordulója alkalmából a keleti szomszédunk már megint túltolja a biciklit, a románok most egy olyan térképpel házalnak, amelyen az országuk határa Debrecenig és Szolnokig, vagyis a Tisza vonaláig terjed.

Komolyabb büntetésre számíthatnak a szemetelők

Komolyabb büntetésre számíthatnak a szemetelők

kétharmad

Az illegális szemétlerakás már mindenkinek az agyára megy. Annak érdekében, hogy megfékezzék a szemetelőket, a kormány azt tervezi, bűncselekménnyé minősíti az illegális hulladéklerakást.

Csődbe mehet az MSZP: utolsó tartalékaikból vegetálnak

Csődbe mehet az MSZP: utolsó tartalékaikból vegetálnak

kétharmad

A párttagok Puch Lászlót és Gyurcsány Ferencet teszik felelőssé azért, mert teljesen eladósodott a szocialista párt.

Elvették az engedélyét a migránstaxiztató Aquariusnak

Elvették az engedélyét a migránstaxiztató Aquariusnak

amerika, london, párizs

A panamai hajózási hatóság visszavonta az Aquarius nevű civil mentőhajó regisztrációját, a legközelebbi kikötéskor el kell távolítani róla a panamai lobogót, és nem hajózhat ki új regisztráció nélkül - tudatták a hajót bérlő NGO-k.

Szijjártó: az ENSZ-nek jogi és biztonsági garanciákat kellene adnia az üldözött keresztények visszatéréséhez

Szijjártó: az ENSZ-nek jogi és biztonsági garanciákat kellene adnia az üldözött keresztények visszatéréséhez

kétharmad

A külgazdasági és külügyminiszter New Yorkban nyilatkozott a távirati irodának.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez lesz ma.

Az ellenzék rárontott a hazájára

Deák Dániel politológus szerint óriási a tétje a 2019-es EP-választásnak, az Európa jövőjét féltő tömegeknek ez lesz az utolsó lehetőségük arra, hogy változást érjenek el a brüsszeli testületekben.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére