Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Magyar Emigrációs és Diaszpóra Központ: célja lesz az elvándoroltak visszahívása is

2016. november 30. 22:58

A szórványban élő magyarokkal való kapcsolattartásra és a Magyarországról elvándoroltak visszahívását segítő Magyar Emigrációs és Diaszpóra Központot hoz létre a magyar állam. Emellett külön hangsúlyt fektetnek a szórványban élő magyarok oktatásának fejlesztésére - többek között ezt tartalmazza a Magyar Diaszpóra Tanács szerda este elfogadott budapesti zárónyilatkozata.

A nyilatkozat aláírói támogatták a Magyar diaszpórapolitika - Stratégiai irányok című dokumentum elfogadását is. A fejlesztési tervdokumentum négy kitörési ponttal számol: a Magyar Emigrációs és Diaszpóra Központ létrehozásával, az anyaország és a diaszpóraközösségek közötti gazdasági kapcsolatok erősítésével, a diaszpóradiplomácia megerősítésével, valamint az oktatásfejlesztés fontosságával.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A dokumentum ugyanakkor kiáll amellett is, hogy folytatódjon a Kőrösi Csoma Sándor Program, amelynek segítségével az elmúlt három évben összesen 34 ország magyar közösségeihez érkeztek ösztöndíjasok. Idén 100 fiatal segíti munkájával a diaszpórában működő magyar szervezetek közösségépítő tevékenységét.

A Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, Potápi Árpád János elmondta a tanácskozáson, hogy a kormány számára az az egyik legfontosabb kérdés, miként lehetne a magyar gazdasági életbe úgy bekapcsolni a diaszpórát, hogy hasznos kapcsolatrendszerük hozzájáruljon az ország gazdasági sikereihez.

Potápi Árpád János jelezte:

az elvándoroltak hazahívása mellett ezért is akarja a kormány létrehozni az Emigrációs és Diaszpóra Központot."

A Magyar Diaszpóra Tanács ülésén résztvevő Semjén Zsolt, nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes pedig arról beszélt, hogy a honosítás kezdete óta 920 ezerrel bővült a magyar állampolgárok száma.

Az államtitkár közlése szerint a diaszpórában közel 100 ezer az úgynevezett állampolgársági megállapítások a száma. Semjén Zsolt megerősítette, hogy tartható lesz a kormányzat ígérete és a ciklus végére meglesz az egymillió új magyar állampolgár.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Magyar film készült Bud Spencerről

Magyar film készült Bud Spencerről

szabad vasárnap

A premier péntek este lesz az M5 kulturális csatornán.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Erről szólt a mai nap.

A Soros-féle migránstaxi a bevándorlókat pátyolgatja, a környezetet nem

A Soros-féle migránstaxi a bevándorlókat pátyolgatja, a környezetet nem

amerika, london, párizs

Az olasz ügyészség azzal vádolta meg az Orvosok Határok Nélkül nevű Soros-szervezetet, hogy hajójuk, a migránsokat rendszeresen taxiztató Aquarius a szicíliai Cataniában illegálisan rakott le veszélyes, mérgező anyagokat a szemétbe keverve.

Újabb tagokkal bővült Botka László börtönválogatottja

A mai napon utolérte a szegedi szocialistákat és Botka László udvari beszállítóját az igazság: a szegedi járásbíróság minősített csődbűntett miatt 5 év 2 hónap szabadságvesztésre ítélte Ujhelyi István szocialista képviselő sameszait és Botka László udvari beszállítóit, Pistrui Lászlót, Baranyi Sándort, és Oltványi Józsefet.

Az egyik legnagyobb iszlám országban naponta sor kerül egy becsületgyilkosságra

Az egyik legnagyobb iszlám országban naponta sor kerül egy becsületgyilkosságra

amerika, london, párizs

Egy 26 éves muszlim lány a családja akarta ellenére összeházasodott a szerelmével. Ezért az édesanyja és a testvérei becsületből brutálisan meggyilkolták. Az egyik legnépesebb iszlám országban, Pakisztánban szinte mindennaposak az ilyen esetek. Az Európába érkező migránsok egyik legnagyobb csoportját pedig a pakisztániak teszik ki.

"Európa külső határainak védelme elsőbbséget kell, hogy élvezzen"

"Európa külső határainak védelme elsőbbséget kell, hogy élvezzen"

kétharmad

Szijjártó Péter kedden találkozott szlovén kollégájával, Miro Cerarral, akivel egyetért abban, hogy Európa külső határainak védelme elsőbbséget kell, hogy élvezzen, Európának meg kell tudnia védeni külső határait.

TGM és a magyar értelmiség örök tragédiája

TGM és a magyar értelmiség örök tragédiája

piszkostizenkettő

A Jóisten nemcsak ételt-italt és tetőt ad a fejünk fölé, hanem gondoskodik a színvonalas szórakoztatásunkról is: ezért találta ki nekünk a magyar ellenzéki figurákat.

Győzött az igazság Szeviép-ügyben

A bíróság azzal, hogy bűnösnek mondta ki az építőipari cég egykori vezetőit, igazságot szolgáltatott a Szeviép-ügy károsultjainak - jelentette ki Szabó Bálint kedden Szegeden.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére