Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Macronnak eddig még semmi nem jött össze

2018. szeptember 3. 17:15

Elképesztően népszerűtlen reformok, egy felmondott környezetvédelmi miniszter és egy botrányba keveredett testőr - mostanáig ezeket tudja felmutatni a bevándorláspárti francia elnök. Vezetése eddig messze nem a sikerekről híres.

Bár a nyár általában az uborkaszezon jegyében telik és egyszerűen mindenhol megáll az élet, Emmanuel Macron ezt nem nagyon tudta idén átérezni.

Július közepén ugyanis kirobbant a Benalla-ügy.

Alexandre Benalla, Macron személyes testőre még májusban rohamsisakban, ám azonosító nélkül egy nőt torkon ragadott, majd később egy férfit fejbe ütött és megtaposott. Az Élysée-palota ügyben illetékes szóvivője Benalla kapcsán azt mondta, a férfit az eset után két hétre büntetésképp felfüggesztették, ez idő alatt fizetést sem kapott.

Alexandre Benalla.

Fotó: AFP

Később kiderült, Benalla megfigyelői minőségben kapott arra engedélyt, hogy jelen legyen az ominózus tüntetésen, ugyanakkor a felvételek tanúsága szerint státusza ennél biztosan komolyabb volt, hiszen a kifejezetten agresszív fellépése ellenére egyetlen rohamrendőr sem vonja kérdőre, és állítja le Benallát.

Macron az ügyről úgy beszélt, mint egyszerű "személyi kisiklás", és hiába próbálta ugyan a botrány jelentőségét a szőnyeg alá söpörni, kormánya óhatatlanul bizalmi szavazás elé nézett, rögtön kettő ilyen szavazást is tartottak.

Ezek ugyan elbuktak, de azt senki sem vitathatja, hogy a Benalla-ügy a politikusok mellett a szavazók szemében sem emelte nagyon Macron népszerűségét. A botrány kezelése növelte az elégedetlenkedők táborát, a BVA közvélemény-kutató cég szerint a franciák 59 százaléka nem elégedett Macron munkájával. És ami ennél is fontosabb: saját táborának háromnegyede is csalódott már az elnökben.

Nem sokat segített Macronon az sem, hogy korábbi környezetvédelmi minisztere, Nicolas Hulot otthagyta az elnököt.

A helyére úgy tűnt, a pedofíliával vádolt liberális politikust, Daniel Cohn-Benditet akarja Macron beszervezni, de végül akkora botrány lett ebből is, hogy vissza kellett a táncolnia az elnöknek.

Fotó: AFP

Aztán ott vannak még az elképesztően népszerűtlen munkaügyi reformok is.

Macron ezekkel a munkanélküliség csökkentését akarta elérni, de a végkielégítések maximalizálását rengeteg szakszervezet kifogásolta, akárcsak azt, hogy a reformokhoz szükséges elbocsátások esetén a jogorvoslati idő csökkenni fog.

Több tízezren vonultak ki az utcákra a tavalyi évben emiatt, s bár ezek a megmozdulások idővel abbamaradtak, Macron nem tudott belőlük jól kijönni, már ami a népszerűségét illeti.

Belföldön tehát nem igazán tud semmit sem felmutatni a francia elnök. Mi a helyzet akkor külpolitikájával?

Macron jelenleg is lázasan utazza körbe Európát, eddig 16 uniós tagállamba látogatott el, legutóbb Dániába és Finnországba. Számára ez most elsődleges fontosságú, ugyanakkor le kell szögezni: igen nehéz vállalkozásba kezdett.

Macron ugyanis a 2019 májusában esedékes európai választásokra fókuszál, politikai ambíciója pedig az, hogy a nemzeti erőkkel szemben a "progresszíveket" vezesse győzelemre.

Csakhogy az európai jobboldal sikere töretlen.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A bevándorlásellenes, nemzeti erők már nem egy-egy államot, hanem egy konkrét, szervezett blokkot adnak. Ennek része természetesen Magyarország és a többi visegrádi állam, mostanra pedig már Ausztria, Olaszország is a nemzeti vonalat követi a politikában.

Macron nem egy-egy engedetlen állam ellen száll harcba. Hanem egy új európai gondolkodásmód ellen"

állítja egy Deutsche Wellének nyilatkozó elemző.

Ugyanez az elemző kijelenti, hogy mivel ráadásul Merkelen kívül sok partnere nincs Macronnak, és mivel az európai választások középpontjába mindenképp a migráció fog kerülni, ezért a francia bevándorláspárti elnök semmiképp sem számíthat elsöprő sikerre.

Érdemes itt megemlíteni azt a tény, hogy Macron igazából elég képmutató a migráció ügyében: retorikájában ugyan mindig bevándorláspártiságának ad hangot, ám az olasz-francia határt mégis zárva tartja. Továbbá: a fentiekből már látható, hogy míg a nemzeti erők, így Orbán Viktor magyar kormányfő és Matteo Salvini olasz belügyminiszter óriási népszerűségnek örvend hazájában, Macron ezt nem mondhatja el magáról.

Ezért is mondja azt Jean Bricmont belga professzor, hogy a francia elnök garantáltan alul fog maradni Orbánnal és Salvinivel szemben.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

A forradalmárnak is alkalmatlan idiótákról

Ezek a mai forradalmárok nem értik a forradalmat. Alkalmatlanok rá. Még erre is alkalmatlanok!

A Momentum Mozgalom nem tud elszámolni félmilliárd forinttal

A Momentum Mozgalom nem tud elszámolni félmilliárd forinttal

kétharmad

Hiába cirkuszolt Hajnal Miklós az Echo TV-ben, a párt nem tudott elszámolni az államtól kapott támogatásával. Megdöbbentő, hogy a Momentum még számlákkal sem tudta igazolni költéseit.

A normalitás pártján: az MTVA kiáll a munkatársai mellett

A normalitás pártján: az MTVA kiáll a munkatársai mellett

kétharmad

Az MTVA megbízott vezérigazgatója levélben biztosította munkatársait arról, mindent megtesznek annak érdekében, hogy megvédjék őket a törvénytelenséggel és az erőszakkal szemben.

Ez a különbség egy globalista és egy bevándorlásellenes politikus között

Ez a különbség egy globalista és egy bevándorlásellenes politikus között

amerika, london, párizs

Macron Franciaországában évek óta nő a zömmel afgánok által beadott menedékkérelmek száma. A bevándorlásellenes Olaszországban közben homlokegyenest más tendenciát figyelhetünk meg.

Újabb durva lépés a fehérellenes Dél-Afrikában: csak feketéknek hirdettek pozíciókat

Újabb durva lépés a fehérellenes Dél-Afrikában: csak feketéknek hirdettek pozíciókat

fehér férfi

Orvosi pozíciókba hirdettek felvételt, azonban kikötötték, hogy csak feketék jelentkezhetnek.

Ilyen rövid idő alatt ennyi nőt még soha nem öltek meg Ausztriában

Ilyen rövid idő alatt ennyi nőt még soha nem öltek meg Ausztriában

amerika, london, párizs

Az osztrák bűnügyi hivatal vezetője szerint ennek az egyik fő oka a bevándorlás.

Minden eddiginél nagyobb az aggodalom Brüsszelben a Brexit miatt

Minden eddiginél nagyobb az aggodalom Brüsszelben a Brexit miatt

amerika, london, párizs

A kilépési megállapodást elutasító brit alsóházi szavazást követően egyre kellemetlenebb helyzetben vannak a Brüsszelben és Strasbourgban székelő bürokraták.

Hadházy már két napja lyukas zokniban harcol a sajtószabadságért

A felvételek tanúsága szerint Hadházy Ákos képviselő úr kifeslett zokniban harcol a demokráciáért, az európai korrupcióüldöző szervezetért és a sajtószabadságért.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére