Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Macron megint kioktatta az általa lenézett Magyarországot

2018. október 26. 19:30

A bevándorlást támogató globalista balliberális politikai pártok és elitek egyik legfőbb európai képviselője, Emmanuel Macron a visegrádi országok egy-egy kiválasztott ballib újságjában most egy olyan Magyarország- és Közép-Európa-ellenes, PR-szagú, interjú formátumú cikket jelentetett meg, amellyel fényesen igazolta, hogy nem véletlenül tartják őt sokan a francia Gyurcsány Ferencnek.

Gyurcsányhoz hasonlóan Macront sem érdeklik a tények, ő is szemrebbenés nélkül közöl nyilvánvaló valótlanságokat, és az ő szélsőségesen balliberális nézeteteket képviselő politikai kommunikációja sem válogat az eszközökben. A francia államfő az október végi szlovákiai és csehországi kampánylátogatása előtti időpontra időzítve jelentette meg most a magyarok, lengyelek, csehek és szlovákok számára is egy füst alatt összeállított politikai reklámcikkét.

Az önmagukat morálisan mindenki másnál felsőbbrendűbbnek tartó balliberálisoknak a szokásos kinyilatkoztató stílusában megírt szövegben a francia politikus számonkéri a közép-európai országokon a migránsok betelepítésének elutasítását. Ugyanakkor az önmagát egyértelműen Európa első számú vezetőjének tartó Macron emellett még egyenként is elítélő megjegyzéseket tesz az interjúban minden egyes V4-tagállamra vonatkozóan. Természetesen minden esetben a ballib politikai erők által nehezményezett ügyre hivatkozva.

A baloldali politikus szerint jó dolog, hogy az EU-ban a Sargentini-jelentés nyomán elindult a 7-es cikkely szerinti eljárás Magyarország ellen. Macron az interjúban – virágnyelven, de –  megüzente azt is, hogy a közép-európai tagállamoknak csatlakozniuk kellene az euróövezethez, ugyanakkor nem kellene aktívan beleszólniuk az EU költségvetési vitáiba. A párizsi politikus emellett kifejezte azt is, hogy ő nem lát semmilyen problémát abban, hogy az Európai Unió jövőjére vonatkozó tervei szerint kétsebességes lesz az EU.

A Magyarország és a többi V4-es ország kioktatását célzó macroni anyag az EU nyugati tagállamaiban rendszeresen előforduló csúsztatásokkal és kettős beszéddel élve azt a politikai üzenetet fogalmazza meg, hogy a diktatúrákká válás útján levő volt kelet-európai EU-tagállamok nem tartják be a demokrácia és az EU alapértékeit, amelyeket egyébként valójában nem is értenek.

A volt bankárból bukott szocialista politikussá, majd „független” pártalapítóként francia államfővé vált Macron a cikkének az elején érdekes módon egyértelműen elismeri, hogy a jövő évi európai parlamenti választás tétje az lesz, hogy a bevándorláspárti erők győznek-e majd, aminek következtében minden uniós tagállam számára kötelezővé lehet majd tenni a migránsok befogadását.

Ugyanakkor a globalista érdekeket eminens módon képviselő Macron egy nem különösebben burkolt fenyegetést is megfogalmazott a demokratikus értékeket és az EU alapértékeit szerinte nem kellően képviselő Magyarország és a többi renitens közép-európai ország számára.

Európa nem egy szupermarket, hanem egy közös sors, ami alapján senki sem húzhat hasznot az európai költségvetésből anélkül, hogy közös felelősséget vállalna a migráció kérdésében"

– közli a francia elnök, ami egyértelmű utalás arra, hogy Macron büntetésként megvonna uniós támogatásokat azoktól a tagállamoktól, amelyek elutasítják a migránsok kötelező betelepítését.

Macron emellett tesz egy finoman szólva is félrevezető utalást arra, mintha az EU alapértékei, az unió közös gazdasági felelősségvállalási kötelezettsége és Európának a kulturális sokszínűség melletti elkötelezettsége egyaránt és automatikusan a migráció szabaddá tétele mellett szólnának.

Valójában azonban – szemben a Macron által hamisan sugalltakkal – jelenleg nincs semmilyen európai uniós jogi alapja a migránsok tagállamokba történő kötelező letelepítésének. Az EU jelenlegi alapszerződése, a lisszaboni szerződés és a hatályos egyéb uniós kiegészítő egyezmények, megállapodások közül ugyanis egyetlen sem veszi el a jogot a tagállamoktól abban a kérdésben, hogy eldöntsék kinek engedélyezik a letelepedést az országukban. De nincs egyetlen olyan alapértéke sem az EU-nak, amely tagállamokat a migránsok befogadására kötelezné. A tömeges bevándorlás kötelezővé tételét Európa kulturális sokszínűségének a megőrzésével indokolni pedig egészen abszurd.

Én egy szuverén Európát szeretnék, amely megvédi az állampolgárait, az értékeit és felügyeli a határait. De egy olyan Európa, amely lefitymálja a nézetek és hitek sokszínűségét, az igazságszolgáltatás és a sajtó szabadságát, a menekültek befogadását, akik politikai üldöztetés elől menekülnek, nem más, mint saját magunk elárulása"

– nyilatkozta Macron.

Tehát a ballibek jól ismert orwelli logikáját használó Macron érvelése szerint Magyarország és V4-es társai nem demokráciák, nincs náluk sajtószabadság, ha már nem baloldalé a totális médiatúlsúly. De a francia elnök feje tetejére állított érvelése szerint ha egy állam nem engedi a területére a migrációt, akkor azáltal sérül a nézetek és vallások sokszínűsége.

A Magyarországgal kapcsolatban a balliberális politikai bíróság szerepét eljátszó Macron azt a summás és hamis megállapítást tette, hogy: szerinte a jogállamiság helyzete Magyarországon aggasztóan alakul, mert több intézkedés is torzíthatja a hatalmi ágak egyenlőségét, és a civil szervezetekkel kapcsolatosan meghozott törvények sokkal nehezebbé tehetik azok munkáját. 

Összességében mit üzent az önmagát Angela Merkel helyén, Európa első számú vezetőjének képzelő Emmanuel Macron a magyar polgároknak és Magyarországnak?

Ígérni, nem ígért semmit, de fenyegetéssel fűszerezve követelte, hogy fogadjuk el a migránsok kötelező betelepítését.

Ugyanakkor azt is közölte, hogy fogadjuk el az ő által a jövőben nekünk szánt másodrangú uniós tagságot és ne akarjunk bele szólni semmilyen komolyabb uniós döntésbe.

Macron interjújának a teljes szövege itt olvasható.

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Trippon a fűben: az MSZP politikusa fedezékből tüzel a munkásokra

Trippon Norbert, az MSZP budapesti elnökségének tagja a minap Facebook-oldalán kikelt magából amiatt, hogy a kormány munkásszállót hozna létre Újpesten, ahol egyébként Trippon a helyi MSZP elnöke. Ide jutottunk: egy magát szocialistának valló politikus a munkások és azok lakhatása ellen tiltakozik.

889
Az "Allahu akbar" kifejezés használata mellett állt ki egy német szociáldemokrata képviselő

Az "Allahu akbar" kifejezés használata mellett állt ki egy német szociáldemokrata képviselő

amerika, london, párizs

Sawsan Chebli, az SPD képviselője szerdán tweetelt arról, hogy ez egy teljesen hétköznapi kifejezés a muszlimok körében, és nem szabadna démonizálni.

Brüsszelben mi sem természetesebb a korrupciónál

Ezért is kell lecserélni a bevándorláspárti brüsszeli elitet.

Ilyen az igazi haladó sajtószabadság: azon elmélkedik a brit baloldali sajtó, hogy hogyan tiltsák ki a TV-ből Farage pártját

Ilyen az igazi haladó sajtószabadság: azon elmélkedik a brit baloldali sajtó, hogy hogyan tiltsák ki a TV-ből Farage pártját

kinyílott a pitypang

Megint kimutatta foga fehérjét a liberális sajtó: szerintük az a kívánatos, ha a bevándorlásellenes hangokat elhallgattatják, hogy minél kevesebb emberhez jussanak el a migrációt ellenző üzenetek.

Magyarország olyan csatákat tudott megnyerni, amikről sokan álmodni sem mernek

Ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég Alapítvány jogi szakértője és a 888.hu publicistája értékelte hazánk teljesítményét a köztévében.

Menczer: Sargentini semmit nem tud Magyarországról

Menczer: Sargentini semmit nem tud Magyarországról

kétharmad

Menczer Tamás tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár egy videóban reagált Judith Sargentini 15 perces videóüzenetére.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható ma!

Migránsoknak állítottak emléket egy német városban

Migránsoknak állítottak emléket egy német városban

amerika, london, párizs

Migránsoknak emléket állító obeliszket állítottak fel Kasselben.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére