Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Macron gyorsan "elutazott" az ellene szervezett első országos demonstráció elől

2017. szeptember 13. 19:28

PÁRIZS, 19:28

Kétszáz- és négyszázezer körülire tehető a Macron reformjai elleni keddi szakszervezeti tiltakozásban részt vevők száma. Párizson kívül több nagyobb városban is erőszakos összecsapásokba torkolltak a tiltakozások. A nagy reformer Macron azonban nem érezhetett semmit a könnygázból, mivel véletlenül épp aznap repült el a hurrikán okozta károk megtekintésére a karibi térségbe.

Kedden 180 franciaországi helyszínen volt utcai tiltakozás Emmanuel Macron elnök munkaügyi jogszabályváltoztatásaival szemben a CGT szakszervezeti szövetség szervezésében. A francia belügyminisztérium adatai szerint 223.000 tüntető vett részt, de a szakszervezetek szerint a tiltakozók száma elérte a 400 ezret.

A két legnagyobb szakszervezet elhatárolódott az akciótól, jelezve, ők még hisznek abban, hogy sikerülhet kompromisszumos megállapodásra jutni Macron elnökkel. Hogy mi lesz a munkaügyi tárgyalások vége, azt még nem lehet tudni. Az azonban már biztos, hogy Macron elnök nem akart szembekerülni az ellene tiltakozókkal. A reformer elnök ezért inkább aznap reggel repülőre ült, hogy megtekintse a karibi térségben levő francia érdekeltségeket ért károkat.

Macron tehát a kormányzásával szembeni első nagyobb utcai demonstrációt Szent Martin és Szent Barts szigetein vészelte át. A hírek szerint egyébként a legnagyobb Macron-ellenes megmozdulások Párizsban, Lyonban, valamint Marseille-ben, Perpignanban,  Nizzában, Le Havre-ban és Caenben zajlottak, minden egyes helyszínen több ezer tiltakozóval.

Lyonban és Párizsban komoly összetűzések alakultak ki a tiltakozók és a rendőrség között. Végül a Molotov-koktélok és kődobálások miatt erőszakba torkolló demonstrációkat a rendőrség könnygázzal és vízágyúkkal oszlatta fel. A rendőrségi források szerint a nap végére 13 tüntető került őrizetbe. 

A tüntetésen több olyan transzparens is feltűnt, amelyeken a mi vagyunk a lógósok vagy a lusták szavak szerepeltek, arra utalva, hogy Macron elnök egy nappal korábban azt közölte, hogy szerinte csak a lusták és a lógósok mennek majd el a másnapi tüntetésre. 

Az elemzők szerint az első Macron-ellenes tüntetés különleges volt a maga nemében, mivel egyáltalán nem a tervezett munkajogi változtatásokról szólt, hanem valójában Macron személye elleni demonstráció volt, hiszen a francia munkajogi reform csak az olyan magáncégek alkalmazottait érinti hátrányosan, akik nem tagjai egyetlen szakszervezetnek sem.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Megmutatjuk nektek a nap legfontosabb híreit.

A Soros-hálózat speciális szótárral akadályozza meg a migránsok kitoloncolását

A Soros-hálózat speciális szótárral akadályozza meg a migránsok kitoloncolását

amerika, london, párizs

A Soros-szervezetek készítettek egy szótárt, amelyben olyan szavak és javaslatok szerepelnek, amelyek hozzásegítik az illegális migránsokat ahhoz, hogy könnyedén megkapják a menekültstátuszt.

Kiderült, hogy honnan származnak az Árpád-házi királyok

Azonosította az Árpád-ház férfi tagjaira jellemző DNS-t III. Béla király csontmaradványaiból az Országos Onkológiai Intézet vezette nemzetközi kutatócsoport, s kiderült, hogy az Árpád-ház tagjai egészen biztosan eurázsiai, nem pedig finnugor eredetűek - nyilatkozta Kásler Miklós professzor, az intézet vezetője a szerdai Magyar Időkben.

Elkezdődtek a tárgyalások az egész világra kiterjedő migránspaktumról

Elkezdődtek a tárgyalások az egész világra kiterjedő migránspaktumról

amerika, london, párizs

Az Egyesült Államok kivételével a világszervezet tagállamai kedden megkezdték a tárgyalásokat az ENSZ migrációs egyezményének tervezetéről New Yorkban.

Svájcig rohanna az egyik katalán függetlenségi politikus

Svájcig rohanna az egyik katalán függetlenségi politikus

amerika, london, párizs

Anna Gabriel katalán függetlenségpárti politikus a svájci közszolgálati televíziónak, az RTS-nek kedden úgy fogalmazott, nem kizárt, hogy Svájcban beadja a politikai menedékjogi kérelmet, ugyanis ha visszautazna Spanyolországba, akkor a bíróság elé kellene állnia, amiért aktív szerepet vállalt a katalán népszavazás előkészítésében.

Több mint kétszázezer illegális bevándorló érkezett az Európai Unió területére tavaly

A Frontex uniós határvédelmi ügynökség keddi jelentése szerint 2017-ben összesen 205 ezer migráns lépett be illegálisan az Európai Unió területére.

Brüsszel úgy papol a szolidaritásról, hogy közben verik a migránsokat

Miközben Brüsszel kizárólag az európai szolidaritásról, a migránsok befogadásáról és korlátlan szétosztásáról papol, addig egyre több illegális bevándorló panaszkodik arról, hogy rendőri erőszak áldozataivá válnak a belga fővárosban.

A liberálisok szerint rasszizmus, hogy nincsenek fekete karakterek egy cseh játékban

A liberálisok szerint rasszizmus, hogy nincsenek fekete karakterek egy cseh játékban

kinyílott a pitypang

A balliberális politikai korrektség fasisztái fehér felsőbbrendűséggel vádolják a "Kingdom Come: Deliverance" című cseh számítógépes játékot, mert a XV. századi Cseh királyságban játszódó akció szerepjátékban nincsenek színes bőrű karakterek. A készítők szerint azonban csak azért nincsenek a középkor végén játszódó játékban fekete szereplők, mert a történelmi hűség ezt diktálja.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére