Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Macron gyorsan "elutazott" az ellene szervezett első országos demonstráció elől

2017. szeptember 13. 19:28

PÁRIZS, 19:28

Kétszáz- és négyszázezer körülire tehető a Macron reformjai elleni keddi szakszervezeti tiltakozásban részt vevők száma. Párizson kívül több nagyobb városban is erőszakos összecsapásokba torkolltak a tiltakozások. A nagy reformer Macron azonban nem érezhetett semmit a könnygázból, mivel véletlenül épp aznap repült el a hurrikán okozta károk megtekintésére a karibi térségbe.

Kedden 180 franciaországi helyszínen volt utcai tiltakozás Emmanuel Macron elnök munkaügyi jogszabályváltoztatásaival szemben a CGT szakszervezeti szövetség szervezésében. A francia belügyminisztérium adatai szerint 223.000 tüntető vett részt, de a szakszervezetek szerint a tiltakozók száma elérte a 400 ezret.

A két legnagyobb szakszervezet elhatárolódott az akciótól, jelezve, ők még hisznek abban, hogy sikerülhet kompromisszumos megállapodásra jutni Macron elnökkel. Hogy mi lesz a munkaügyi tárgyalások vége, azt még nem lehet tudni. Az azonban már biztos, hogy Macron elnök nem akart szembekerülni az ellene tiltakozókkal. A reformer elnök ezért inkább aznap reggel repülőre ült, hogy megtekintse a karibi térségben levő francia érdekeltségeket ért károkat.

Macron tehát a kormányzásával szembeni első nagyobb utcai demonstrációt Szent Martin és Szent Barts szigetein vészelte át. A hírek szerint egyébként a legnagyobb Macron-ellenes megmozdulások Párizsban, Lyonban, valamint Marseille-ben, Perpignanban,  Nizzában, Le Havre-ban és Caenben zajlottak, minden egyes helyszínen több ezer tiltakozóval.

Lyonban és Párizsban komoly összetűzések alakultak ki a tiltakozók és a rendőrség között. Végül a Molotov-koktélok és kődobálások miatt erőszakba torkolló demonstrációkat a rendőrség könnygázzal és vízágyúkkal oszlatta fel. A rendőrségi források szerint a nap végére 13 tüntető került őrizetbe. 

A tüntetésen több olyan transzparens is feltűnt, amelyeken a mi vagyunk a lógósok vagy a lusták szavak szerepeltek, arra utalva, hogy Macron elnök egy nappal korábban azt közölte, hogy szerinte csak a lusták és a lógósok mennek majd el a másnapi tüntetésre. 

Az elemzők szerint az első Macron-ellenes tüntetés különleges volt a maga nemében, mivel egyáltalán nem a tervezett munkajogi változtatásokról szólt, hanem valójában Macron személye elleni demonstráció volt, hiszen a francia munkajogi reform csak az olyan magáncégek alkalmazottait érinti hátrányosan, akik nem tagjai egyetlen szakszervezetnek sem.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Kunhalmi megint nem bírta ki könnyek nélkül

Az emeszpés celeb-politikus annyira sajnálja, hogy az MSZP átengedte Horváth Imre, újpesti politikus helyét a DK-nak, hogy könnyek között panaszkodott az ATV reggeli műsorában.

Soros coming outja

Soros coming outja

piszkostizenkettő

Soros György kijött a fényre. Soros György bátor.

Így jobbikosították a Magyar Nemzetet

Így jobbikosították a Magyar Nemzetet

közeleg a tél

Simicska Lajos médiabirodalma teljes gőzzel ráfordult a kampányra. A Magyar Nemzet irányítását átvevő Schlecht Csaba ennek a legékesebb bizonyítéka. A szerkesztőségünkbe eljuttatott belső iratok alapján a Magyar Nemzetben elég nagy a fejetlenség, a káosz és a bizonytalanság.

Totális káosz a tyúkólban: mellébeszélnek a Jobbikban

Totális káosz a tyúkólban: mellébeszélnek a Jobbikban

kinyílott a pitypang

Van egy kis disszonancia a pártelnök, Vona Gábor és az elnökhelyettes, Toroczkai László között.

A spanyol kormányt ostorozzák a civil szervezetek a migránsok miatt

A spanyol kormányt ostorozzák a civil szervezetek a migránsok miatt

amerika, london, párizs

A spanyol kormány kénytelen volt a hirtelen érkezett ezer migráns közül többeket az újonnan épített, használatlan börtönben elhelyezni, ami miatt a civil szervezetek egyből kiakadtak, azt hangoztatván, hogy igazságtalanul kriminalizálják a migránsokat.

Szétszedték a követői Soros Györgyöt a Twitteren

Szétszedték a követői Soros Györgyöt a Twitteren

kinyílott a pitypang

Miután Soros György megmutatta az arcát és nyilatkozatával eloszlatott minden kétséget afelől, hogy a kormány esetleg egy fantom ellen küzdött volna ezidáig, a Twitteren lévő követői alaposan nekimentek, számonkérve a nemzetállamokat támadó, a migrációt pedig elősegítő vízióit.

Egy volt tag fedi fel a szcientológusok ármánykodásait

Egy volt tag fedi fel a szcientológusok ármánykodásait

közeleg a tél

Bonyai Péter 10 évig volt a szcientológus szekta tagja. Azonban idővel morálisan vállalhatatlanná vált számára a pénzéhes közösség.

Erős bejelentéssel robbant be a UKIP új vezetője

Henry Bolton szó szerint bármit megtesz a párt vezetéséért.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére