Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Macron: az USA nélkül is meg kell tudni oldani Európa védelmét

2018. augusztus 27. 17:30

PÁRIZS, 17:30

Diplomáciai maratont tart a francia elnök, Emmanuel Macron. A nagykövetek hagyományos éves értekezletét megnyitó beszédében arról beszélt, hogy nem szabad kizárólag az USA-ra hagyatkozni Európa biztonságpolitikája kapcsán. Később elmondta: riasztó a Szíriában kialakult helyzet, és szerinte nem szabad hatalomban tartani Bassár el-Aszad elnököt.

Európa nem helyezheti többé a biztonságát kizárólag az Egyesült Államok kezébe. Nekünk maguknak kell vállalni a felelősséget és szavatolni a biztonságot, azaz az európai szuverenitást"

Le kell vonnunk minden következtetést a hidegháború végéből"

– tette hozzá, jelezve, hogy a kérdésről valamennyi európai partnerrel és Oroszországgal együtt közösen kell gondolkodni. Macron szerint az ukrán válsága megoldása ugyanakkor

természetesen az előfeltétele a tényleges előrelépéseknek Moszkvával."

A francia államfő úgy látja, hogy az európai védelmi és biztonságpolitika felülvizsgálata párbeszédet igényel az internetes biztonságról, a vegyi fegyverekről, a hagyományos fegyverekről, a területi konfliktusokról, az űrbiztonságról és a sarkvidéki területek védelméről is.

Fotó: AFP
Párizs receptje: többsebességes Európa

Megerősítette, hogy véleménye szerint "ez az Európa több körben" fog a jövőben működni, s ez a jelenleg folyó nemzeti konzultációk, a jövő évi európai parlamenti választások és a kormányközi egyeztetések eredményének függvényében szerződésmódosításokat is követelhet.

A migrációs kérdést illetően az olasz kormány állásfoglalásaira utalva Emmanuel Macron úgy vélte, hogy a "válság jelenleg inkább politikai, miután a beáramlás jelentősen csökkent".

Miért van mégis ez az elsősorban olasz válság? Mert nem volt korábban európai szolidaritás. Ugyanez a helyzet a görög válsággal. De ez nem bocsánat az idegengyűlölő beszédmódra, amely nem szolgál semmilyen megoldással azokra a problémákra, amelyekre rávilágít. Egyébként ezek a különböző nemzeti megszólalások abban közösek, hogy bírálják az Európai Uniót, de nem azokat a reformokat, amelyeket meg kellene valósítani"

– fogalmazott a francia elnök.

Emmanuel Macron "egy világos irányvonal" képviseletére szólított fel az európai parlamenti választások előtt, mégpedig "az európai szuverenitás" képviseletére, amely tisztázza, hogy Európa hogyan tud választ adni az európai állampolgárok előtti kihívásokra.

Európának egy olyan hatalommá kell válnia, amely megoldásokat ad a problémáinkra."

Macron: Aszad nem megoldás

Jóllehet az első naptól úgy tekintem, hogy az Iszlám Állam az első számú ellenségünk, és soha nem tartottam a szíriai diplomáciai vagy humanitárius akciónk előfeltételének Bassár el-Aszad távozását, most úgy gondolom, hogy egy ilyen forgatókönyv végzetes tévedés lenne"

– mondta Macron.

Ki az oka a menekültek ezreinek? Ki mészárolta le a saját népét? Nem Franciaország dolga kijelölni Szíria új vezetőit, de a mi feladatunk és érdekünk biztosítani azt, hogy a szíriai nép olyan helyzetbe kerüljön, hogy azt meg tudja tenni"

– jelentette ki később.

A köztársasági elnök szerint "a helyzet jelenleg riasztó, miután a rezsim újabb humanitárius katasztrófa megteremtésével fenyeget Idlíb tartományban, és semmilyen szándékot nem mutat arra, hogy hajlandó lenne bármilyen politikai átmenetről tárgyalni". Párizs álláspontja szerint nagyobb nyomást kell gyakorolni a rezsimre és a szövetségeseire, s Macron

sokat vár ezen a téren Oroszországtól és Törökországtól, tekintettel a szerepükre és a kötelezettségvállalásaikra".

A francia elnök jelezte, hogy a következő hetekben "konkrét kezdeményezésekkel" fog élni a közel-keleti stabilitás érdekében, amely szerinte "csak a pluralizmus jegyében valósulhat meg". Megemlítette, hogy a nagyköveti értekezletet megelőzően telefonon egyeztetett Haszan Róháni iráni elnökkel, s azt is elmondta, hogy a közeljövőben Kairóba látogat abból az alkalomból, hogy Egyiptom fogja ellátni az Afrikai Unió soros elnöki tisztét. Az elnök azt is bejelentette, hogy 2019 nyarának elején a dél-franciaországi Marseille-ben ismét mediterrán csúcstalálkozót tartanak.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Országos tüntetés Macron ellen - az elnök nem érti a mindennapi emberek nehézségeit

Országos tüntetés Macron ellen - az elnök nem érti a mindennapi emberek nehézségeit

amerika, london, párizs

Növekszik az elégedetlenség Franciaországban, miután emelkedik az üzemanyagok ára. Szombaton gigatüntetésre készülnek a franciák: mintegy 1500 helyszínen fogják korlátozni a forgalmat az autósok.

Kövekkel dobálták meg az elégedetlen mexikóiak az illegális migránskaravánt

Kövekkel dobálták meg az elégedetlen mexikóiak az illegális migránskaravánt

amerika, london, párizs

A balliberális nemzetközi eliten kívül sem a helyiek, sem pedig egyes politikusok nem örülnek a fokozódó bevándorlásnak. Például az Egyesült Államokkal közös határnál fekvő mexikói Tijuana polgármestere a városban tartózkodó, az Egyesült Államokba igyekvő több mint 2 ezer migráns távozását sürgette pénteken.

Öt EU-s tagállamba vándorolhatott Kadhafi titkos pénze

Öt EU-s tagállamba vándorolhatott Kadhafi titkos pénze

amerika, london, párizs

Moammer Kadhafi egykori líbiai diktátor pénzalapjait 2011-ben befagyasztotta az ENSZ. Vagyis azokhoz elvben nem lehetne hozzáférni, a közelmúltban azonban kiderült, hogy több százmillió euró hiányzik ezekről a számlákról. A legújabb információk alapján a líbiai pénzügyi alapokat összesen 5 EU-s ország csapolhatta meg. Belgium, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország és Luxembourg érintett.

Bekérették az ukrán külügyminisztériumba az új, kinevezett magyar nagykövetet

Orbán Viktor miniszterelnök és Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes legutóbbi, Ukrajnával kapcsolatos kijelentései miatt problémáznak az ukránok.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt a mai nap.

Mesterséges intelligenciával cenzúrázzák a férfiak nyilatkozatait

Mesterséges intelligenciával cenzúrázzák a férfiak nyilatkozatait

fehér férfi

High-tech módszert talált a Financial Times, hogy kevesebb férfi nyilatkozzon a cikkeikben.

Munkatársunkat megbüntette a Facebook, amiért a homoszexuálisokról mert írni

Munkatársunkat megbüntette a Facebook, amiért a homoszexuálisokról mert írni

censored

A jobboldali véleményt tűzzel-vassal üldöző Facebook-cenzúra ismét lecsapott, ezúttal Horváth Zsófia munkatársunkat, a Pszicho sorozatunk arcát tiltotta a Facebook három napra.

Orbán: összefogásra van szükség a közép-európai országok között

Orbán: összefogásra van szükség a közép-európai országok között

kétharmad

A magyar kormányfő a dunaszerdahelyi Mol Labdarúgó Akadémia megnyitó ünnepségén hangsúlyozta a közép-európai országok együttműködésének fontosságát.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére