Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Macron: a tüntetők hagyják abba az átkozott pusztítást

2017. október 6. 15:28

PÁRIZS, 15:28

Nyers stílusban válaszolt Macron az ellene tüntető szakszervezeteknek. Nem maradt el a felháborodás.

Emmanuel Macron francia elnök a napokban látogatott meg egy kiképzési központot az ország közepén elterülő Creuse megyében, ahol igen nyersen beszólt az ellene tüntetőknek.

A központot látogató Macront ugyanis a GM&S autóalkatrész-gyártó vállalat tüntető dolgozói várták, cégüknél ugyanis rengeteg elbocsátás történt – írja a The Telegraph. Az állami tulajdonba vétel következtében a GM&S helyi, 276 munkahelyéből mindössze 120 marad meg, a dolgozók a rohamrendőrökkel is összecsaptak.

Fotó: AFP

Látogatása alatt Macron figyelmét arra hívta fel egy helyi képviselő, hogy a kiképzési központtól 150 kilométerre található egy másik üzem, amely viszont munkaerőhiánnyal küzd. Ezt hallva Macron gyorsan "orvosolta" az elégedetlenek problémáit:

lehet, hogy abba kéne hagyniuk a rohadt pusztítást, és odamenni munkát keresni – hiszen néhányuknak megvan hozzá a képzettsége!”

Ezen kívül Macron azt tanácsolta a tüntetőknek, hogy "hagyják abba a szarkavarást.”

A francia elnököt a jobboldal és a baloldal egyaránt kritizálta "arrogáns, megvető” hozzáállása miatt, kritikusai szerint ez különösen felháborító egy olyan elnök részéről, aki kvázi "beleszületett a gazdagságba”.

Később Macron bocsánatkérő nyilatkozatban volt kénytelen valamelyest visszakozni. Mint mondta, hivatalos közegben semmiképp sem ismételne meg ilyen szóhasználatot, ám kijelentéseinek tartalmát nem vonja vissza. Hogy ez mennyiben segít a népszerűtlenségén, azt nem igazán lehet tudni. 

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

A spanyol civilek kiakadtak, mert az olaszok lefoglalták a migránsmentő hajójukat

A líbiai hatóságok felszólításának nem tettek eleget, nem adták vissza a migránsokat, inkább Olaszországba szállították őket. A Proactiva Open Arms (POA) ezek után kiakadt, mert az olasz hatóságok lefoglalták a hajójukat.

Migránsok rohamozták meg a francia királyok nyugvóhelyét

Baloldali aktivisták és afrikai bevándorlók lepték el a Saint-Denis-i székesegyházat és környékét, hogy ott tüntessenek.

Több mint félmillió migráns maradna Európában

Több mint félmillió migráns maradna Európában

amerika, london, párizs

Tavaly mintegy 650 ezer új menedékkérelmet nyújtottak be az Európai Unióban - derült ki az uniós statisztikai hivatal (Eurostat) kedden közzétett jelentéséből.

"Kenyában nagyobb a közbiztonság, mint Svédországban"

"Kenyában nagyobb a közbiztonság, mint Svédországban"

amerika, london, párizs

Svédország egyik rappere, Ken Ring már azon gondolkodik, inkább Afrikába költözik, mert annyira elviselhetetlenek a migráció okozta svédországi viszonyok.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek a nap legfontosabb hírei!

Toroczkai: rosszul vagyok néhány LMP-s politikus látványától

Toroczkai: rosszul vagyok néhány LMP-s politikus látványától

spring is coming

Toroczkai László szerint semmilyen szinten nincs értelme együttműködni az LMP-vel.

Lomnici: Rákosiék gondolkodtak úgy, mint most Karácsony Gergely

Karácsony Gergely március 15-én először arról beszélt, hogy nem esküdne fel az Alaptörvényre. Majd aznap este az ATV Egyenes Beszéd című műsorában kifejtette, hogy ha kormányra kerülne, akkor az "Alaptörvény nélkül, törvényesség nélkül" kormányozna. Az Alaptörvényt pedig kidobná a kukába és nem tekintené magára nézve kötelezőnek a rendelkezéseit. Ennek lehetséges következményeiről kérdeztük Lomnici Zoltánt.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére