Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#sport
#Orbán Viktor
#bevándorlás
#belföld
#Soros György
#külföld
#demográfia
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
kétharmad
 
 
 
 

Ma végre kiderül, mitől etikus egy hacker | ÉLŐ

2017. szeptember 7. 09:42

Élőben közvetítjük a Századvég Gazdaságkutató rendhagyó, Etikus hackerek - a XXI. század gerillái című konferenciáját, melynek médiapartnere a 888.hu. Kövessetek minket!
FONTOS
  • Mitől etikus egy hacker? Ma kiderül!
  • Biztonságos-e az internet? Ezt is megtudjuk ma!
  • Az etikus hacker pedig lerántja a leplet.
EZ TÖRTÉNIK

12:06 - Véget ért a konferencia

11:45 - Foglyok vagyunk

Békés Márton szerint egészen ijesztő, hogy milyen környezetet hozott létre maga körül az emberiség, hiszen még a szakértőknek is fejtörést okoz egy-egy rendszer. Békés beszámolt arról, hogy volt már arra példa, hogy valaki önvezető autót térített el távolról. A szakértő szerint emiatt az sem kizárt, hogy egyszer a terroristák fogják feltörni egy robotgépjármű rendszerét, és azzal hajtanak a tömegbe.

11:38 - Kiberhadseregek a világ körül

A legtöbb államnak saját kiberhadserege van, amelynek elsődleges feladata a politikai célú információszerzés.

11:35 - Az etikus hacker nem jó kifejezés

Békés Márton szerint az etikus hacker nem is a szó konkrét értelmében vett hacker, és ki kellene találni valami más szót rá, hiszen legális megbízást teljesít. A szakértő szerint nyelvileg is el vannak kenve a határok, emiatt nem lehet pontosan leírni az etikus hacker kifejezést. Ugyanaz a hacker az egyik félnek lehet etikus, míg egy másiknak nem.

11:21 - Véget ért a kávészünet, visszajött mindenki

Már velünk szemben ül kollégánk, Oláh Gellért, Békés Márton, a Terror Háza Múzeum kutatási igazgatója és Hubert Csaba információbiztonsági szakember. A beszélgetést Kepe Nóra moderálja.

10:52 - Az etikus hacker előreviszi a szakmát

A szakértők egyetértettek abban, hogy amikor valaki megbízás nélkül feltör egy rendszert, és hozzáfér az adatokhoz, de azokkal nem él vissza, az törvénytelennek minősül. Azonban a hacker a tevékenységével feltárja a biztonsági problémákat és előreviszi a szakmát. Ilyen volt például a hetekkel ezelőtti BKV-botrány is.

Őry Tamás

Fotó: Kozma Zsuzsi

10:50- Az etikus hackelés szabályozása és magyarországi helyzete

Kmetty József szerint a jelenlegi szabályozások jók, ám kíváncsian várja, hogy mit fognak tartalmazni a jövőben bevezetendő szabályozások.

10:40 - Az etikus hacker jófiú

Őry Tamás szerint az etikus hacker egy olyan szakértő, akinek pontos feladata van, ám annak eredményét csak a megrendelő tudhatja meg.

10:30 - Az internetbiztonságon spórolnak a legtöbbet

A szakemberek tapasztalatai szerint sokan az internetbiztonságon próbálnak pénzt megtakarítani, azt nem tarják annyira fontosnak. Kmetty József kifejtette, hogy az alacsonyabb büdzsével rendelkező cégek többsége alapszintű biztonsági szintet tart fent.

10:23 - Bonyolult dolog az internetbiztonság

Fotó: Kozma Zsuzsi

Kmetty József szerint az egyik legnagyobb probléma azzal van, hogy nem tudni a határokat, ugyanis az IT-ipar rendkívüli ütemben fejlődik. Őry Tamás szerint lépcsőzetes szintek vannak, hiszen a megrendelők kiválaszthatják, milyen szintű biztonságot szeretnének a saját vállalatuknál. A Századvég adatai – amelyek a legfrissebb közvélemény-kutatásokon alapulnak – szerint a megkérdezettek 54 százaléka nem tart attól, hogy kibertámadás áldozatává válhat. 

10:16 - Deutsch Tamás elbúcsúzott, jönnek a következő vendégek.

Név szerint Kmetty József, a KÜRT Zrt. vezérigazgatója, Őry Tamás, a TR Consult ügyvezetője és Pachner Róbert, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. operatív igazgatója.

10:15 - Hiába jó a jelszó, ha azt egy cetlire írjuk fel

A politikus szerint az átlag felhasználók bonyolult jelszavakat adnak meg, ami jó, azonban sokan banális hibát követnek el azzal, hogy azt egy lapra felírják és a számítógépük mellé helyezik.

10:10 - A bankszektorban is hatalmas fejlődés,

hiszen az online azonosítás már Magyarországon is elérhető, így nem kell egy esetleges számlanyitáskor bemennie az ügyfélnek a bankba, hogy ott megbizonyosodjanak az alkalmazottak a személyazonosságáról.

Fotó: Kozma Zsuzsi

10:01 - Sokan nem élnek a védelemmel

A politikus kifejtette, hogy mindenki lakásajtaján zár van, azonban sokan nem védekeznek kellően az interneten, ezért akár a személyes adataik is veszélybe kerülhetnek. Dánia Európában a legbiztonságosabb ország az internethasználat szempontjából, a statisztikák szerint hazánk csak 7-9 százalékkal van a dánoktól elmaradva, ami nem egy rossz eredmény.

Még az év végéig felülvizsgálatra kerül a kiberbiztonsági stratégia.

10:00 - Már tíz óra van és az új órát Deutsch Tamás egy szóviccel indította:

Nem hiszek az összeesküvés-elméletekben, de nagyon félek az összeesküvés-gyakorlatoktól"

– mondta.

9:57 - A digitális átalakulás nem csak az informatikai szektort érinti

A miniszterelnöki biztos kifejtette, hogy az IT-szektor fejlődése életünk minden területén megtapasztalható, hiszen az az összes iparágba behálózta már magát. Így egy esetleges informatikai támadás súlyos problémákat okozhat.

9:50 - Deutsch Tamás érkezik

Deutsch Tamás amúgy utoljára több mint egy hete posztolt a Twitterre :(

A politikus beszédének legelején az internet biztonságáról beszélt. Ez kiemelkedően fontos terület, ugyanis az emberek már a személyes adataikat is a világhálón tárolják.

Fotó: Kozma Zsuzsi

A miniszterelnöki biztos fontosnak tartja, hogy az internethasználattal kapcsolatos veszélyekről mindenki nyíltan beszéljen. A statisztikák szerint minden második internethasználót ért már kibertámadás. A WikiLeaksről és Edward Snowdenről Deutsch Tamás kifejtette, hogy az ő tevékenységük mára már a politikai bulvár részévé vált.

9:45 - Márton Péter nyitóbeszédében a kibertérről és az adatbiztonságról beszélt. 

Fotó: Kozma Zsuzsi

A vezérigazgató szerint eddig több százezer ember adatai kerülhettek veszélybe világszerte. De az etikus hacker a kiberbiztonságot szolgálja.

9:40 - Indul a konferencia!

Az eseményen Márton Péter, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. vezérigazgatója mellett Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos szólal fel. A beszédek után panelbeszélgetések is lesznek. Az első részben Kmetty József, a KÜRT Zrt. vezérigazgatója, Őry Tamás, a TR Consult ügyvezetője és Pachner Róbert, a Századvég Gazdaságkutató operatív igazgatója fog vitázni. A második felvonásban Békés Márton a Terror Háza Múzeum kutatási igazgatója, Hubert Csaba információbiztonsági szakember, kibernyomozó és kollégánk, Oláh Gellért fog részt venni. Azt a vitát Kepe Nóra moderálja majd.

  • Először Márton Péter, a Századvég vezérigazgatója tart beszédet
  • Utána az internetbiztonságról tart előadást Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos
  • Ezután egy panelbeszélgetést hallgathatunk meg arról, hogy mit csinál az etikus hacker
  • Végül az Etikus hackelés, a rendszer és a lázadást c. beszélgetést közvetítjük. Maradjatok velünk! 

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Bámulatos: engedélyezték az iráni nőknek, hogy meccsekre járjanak

Haszan Róháni iráni elnök engedélyezte, hogy nők is látogathassák a labdarúgó mérkőzéseket - közölte a ISNA félhivatalos helyi hírügynökség hétfőn.

Geert Wilderst nem engedték be Nagy-Britanniába

Geert Wilderst nem engedték be Nagy-Britanniába

amerika, london, párizs

Geert Wilders bevándorlásellenes holland politikus óriáskivetítőn üzent a hétvégén a szólásszabadságért tüntető briteknek, ugyanis nem engedték be az országba.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak a mai nap legfontosabb történései!

Erről szólt Putyin és Trump találkozója

Erről szólt Putyin és Trump találkozója

amerika, london, párizs

Lezajlott a nagy találkozás Donald Trump és Vlagyimir Putyin között Helsinkiben. Több mint két órán át tartott a találkozó, ahol a két elnök rengeteg témát körbejárt.

Film készült a józsefvárosi gettó Rocky Balboájáról

Film készült a józsefvárosi gettó Rocky Balboájáról

szabad vasárnap

Dokumentumfilmet készítettek egy józsefvárosi ökölvívó edzőről, Sipos Mihályról és tanítványáról, a kisváltósúlyú magyar bajnok Szabó Zoltánról. A Getto Balboa című magyar dokumentumfilmet beválogatták a 24. Szarajevói Filmfesztivál nemzetközi dokumentumfilmes versenyprogramjába is.

Nem a liberálisok napja a mai: bezár az Auróra

A mai napon a hatóság elrendelte a Marom Klub Kft. által üzemeltetett Auróra Kioszk és Auróra Kert, valamint a Corvin-tető Vendéglátóipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. által üzemeltetett Corvin Club üzlet bezárását is.

Miskolchoz kevés volt Rokker Zsoltiban a humor

Miskolchoz kevés volt Rokker Zsoltiban a humor

piszkostizenkettő

Már a Jobbik és az MSZP eddigi állítólagos fellegvárában, Miskolcon sem jött össze az időközi választási győzelem a minden identitását és hitelességét elveszített ellenzéknek. Hiába volt Rokker Zsolti indítása. Ez a vicc már nem érdekelt senkit.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére