Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Ma végre kiderül, mitől etikus egy hacker | ÉLŐ

2017. szeptember 7. 09:42

Élőben közvetítjük a Századvég Gazdaságkutató rendhagyó, Etikus hackerek - a XXI. század gerillái című konferenciáját, melynek médiapartnere a 888.hu. Kövessetek minket!
FONTOS
  • Mitől etikus egy hacker? Ma kiderül!
  • Biztonságos-e az internet? Ezt is megtudjuk ma!
  • Az etikus hacker pedig lerántja a leplet.
EZ TÖRTÉNIK

12:06 - Véget ért a konferencia

11:45 - Foglyok vagyunk

Békés Márton szerint egészen ijesztő, hogy milyen környezetet hozott létre maga körül az emberiség, hiszen még a szakértőknek is fejtörést okoz egy-egy rendszer. Békés beszámolt arról, hogy volt már arra példa, hogy valaki önvezető autót térített el távolról. A szakértő szerint emiatt az sem kizárt, hogy egyszer a terroristák fogják feltörni egy robotgépjármű rendszerét, és azzal hajtanak a tömegbe.

11:38 - Kiberhadseregek a világ körül

A legtöbb államnak saját kiberhadserege van, amelynek elsődleges feladata a politikai célú információszerzés.

11:35 - Az etikus hacker nem jó kifejezés

Békés Márton szerint az etikus hacker nem is a szó konkrét értelmében vett hacker, és ki kellene találni valami más szót rá, hiszen legális megbízást teljesít. A szakértő szerint nyelvileg is el vannak kenve a határok, emiatt nem lehet pontosan leírni az etikus hacker kifejezést. Ugyanaz a hacker az egyik félnek lehet etikus, míg egy másiknak nem.

11:21 - Véget ért a kávészünet, visszajött mindenki

Már velünk szemben ül kollégánk, Oláh Gellért, Békés Márton, a Terror Háza Múzeum kutatási igazgatója és Hubert Csaba információbiztonsági szakember. A beszélgetést Kepe Nóra moderálja.

10:52 - Az etikus hacker előreviszi a szakmát

A szakértők egyetértettek abban, hogy amikor valaki megbízás nélkül feltör egy rendszert, és hozzáfér az adatokhoz, de azokkal nem él vissza, az törvénytelennek minősül. Azonban a hacker a tevékenységével feltárja a biztonsági problémákat és előreviszi a szakmát. Ilyen volt például a hetekkel ezelőtti BKV-botrány is.

Őry Tamás

Fotó: Kozma Zsuzsi

10:50- Az etikus hackelés szabályozása és magyarországi helyzete

Kmetty József szerint a jelenlegi szabályozások jók, ám kíváncsian várja, hogy mit fognak tartalmazni a jövőben bevezetendő szabályozások.

10:40 - Az etikus hacker jófiú

Őry Tamás szerint az etikus hacker egy olyan szakértő, akinek pontos feladata van, ám annak eredményét csak a megrendelő tudhatja meg.

10:30 - Az internetbiztonságon spórolnak a legtöbbet

A szakemberek tapasztalatai szerint sokan az internetbiztonságon próbálnak pénzt megtakarítani, azt nem tarják annyira fontosnak. Kmetty József kifejtette, hogy az alacsonyabb büdzsével rendelkező cégek többsége alapszintű biztonsági szintet tart fent.

10:23 - Bonyolult dolog az internetbiztonság

Fotó: Kozma Zsuzsi

Kmetty József szerint az egyik legnagyobb probléma azzal van, hogy nem tudni a határokat, ugyanis az IT-ipar rendkívüli ütemben fejlődik. Őry Tamás szerint lépcsőzetes szintek vannak, hiszen a megrendelők kiválaszthatják, milyen szintű biztonságot szeretnének a saját vállalatuknál. A Századvég adatai – amelyek a legfrissebb közvélemény-kutatásokon alapulnak – szerint a megkérdezettek 54 százaléka nem tart attól, hogy kibertámadás áldozatává válhat. 

10:16 - Deutsch Tamás elbúcsúzott, jönnek a következő vendégek.

Név szerint Kmetty József, a KÜRT Zrt. vezérigazgatója, Őry Tamás, a TR Consult ügyvezetője és Pachner Róbert, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. operatív igazgatója.

10:15 - Hiába jó a jelszó, ha azt egy cetlire írjuk fel

A politikus szerint az átlag felhasználók bonyolult jelszavakat adnak meg, ami jó, azonban sokan banális hibát követnek el azzal, hogy azt egy lapra felírják és a számítógépük mellé helyezik.

10:10 - A bankszektorban is hatalmas fejlődés,

hiszen az online azonosítás már Magyarországon is elérhető, így nem kell egy esetleges számlanyitáskor bemennie az ügyfélnek a bankba, hogy ott megbizonyosodjanak az alkalmazottak a személyazonosságáról.

Fotó: Kozma Zsuzsi

10:01 - Sokan nem élnek a védelemmel

A politikus kifejtette, hogy mindenki lakásajtaján zár van, azonban sokan nem védekeznek kellően az interneten, ezért akár a személyes adataik is veszélybe kerülhetnek. Dánia Európában a legbiztonságosabb ország az internethasználat szempontjából, a statisztikák szerint hazánk csak 7-9 százalékkal van a dánoktól elmaradva, ami nem egy rossz eredmény.

Még az év végéig felülvizsgálatra kerül a kiberbiztonsági stratégia.

10:00 - Már tíz óra van és az új órát Deutsch Tamás egy szóviccel indította:

Nem hiszek az összeesküvés-elméletekben, de nagyon félek az összeesküvés-gyakorlatoktól"

– mondta.

9:57 - A digitális átalakulás nem csak az informatikai szektort érinti

A miniszterelnöki biztos kifejtette, hogy az IT-szektor fejlődése életünk minden területén megtapasztalható, hiszen az az összes iparágba behálózta már magát. Így egy esetleges informatikai támadás súlyos problémákat okozhat.

9:50 - Deutsch Tamás érkezik

Deutsch Tamás amúgy utoljára több mint egy hete posztolt a Twitterre :(

A politikus beszédének legelején az internet biztonságáról beszélt. Ez kiemelkedően fontos terület, ugyanis az emberek már a személyes adataikat is a világhálón tárolják.

Fotó: Kozma Zsuzsi

A miniszterelnöki biztos fontosnak tartja, hogy az internethasználattal kapcsolatos veszélyekről mindenki nyíltan beszéljen. A statisztikák szerint minden második internethasználót ért már kibertámadás. A WikiLeaksről és Edward Snowdenről Deutsch Tamás kifejtette, hogy az ő tevékenységük mára már a politikai bulvár részévé vált.

9:45 - Márton Péter nyitóbeszédében a kibertérről és az adatbiztonságról beszélt. 

Fotó: Kozma Zsuzsi

A vezérigazgató szerint eddig több százezer ember adatai kerülhettek veszélybe világszerte. De az etikus hacker a kiberbiztonságot szolgálja.

9:40 - Indul a konferencia!

Az eseményen Márton Péter, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. vezérigazgatója mellett Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos szólal fel. A beszédek után panelbeszélgetések is lesznek. Az első részben Kmetty József, a KÜRT Zrt. vezérigazgatója, Őry Tamás, a TR Consult ügyvezetője és Pachner Róbert, a Századvég Gazdaságkutató operatív igazgatója fog vitázni. A második felvonásban Békés Márton a Terror Háza Múzeum kutatási igazgatója, Hubert Csaba információbiztonsági szakember, kibernyomozó és kollégánk, Oláh Gellért fog részt venni. Azt a vitát Kepe Nóra moderálja majd.

  • Először Márton Péter, a Századvég vezérigazgatója tart beszédet
  • Utána az internetbiztonságról tart előadást Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos
  • Ezután egy panelbeszélgetést hallgathatunk meg arról, hogy mit csinál az etikus hacker
  • Végül az Etikus hackelés, a rendszer és a lázadást c. beszélgetést közvetítjük. Maradjatok velünk! 

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Pengeélen táncol az ország, miután el akarták venni a fehérek földjeit

Pengeélen táncol az ország, miután el akarták venni a fehérek földjeit

amerika, london, párizs

Cyril Ramaphosa, Dél-Afrika elnöke lényegében beismerte, hogy országa komoly bajban van, szavai szerint pengeélen táncol az afrikai állam azután, hogy erőszakkal, kompenzáció nélkül el akarták venni a fehér földművesek földjeit.

Libsi tempó: felelősségteljes egyéni döntés helyett hibáztassuk a kormányt

Libsi tempó: felelősségteljes egyéni döntés helyett hibáztassuk a kormányt

ökojobb

Szeptemberben robbant a hír, hogy a kormány betilthatja a műanyag zacskókat, majd az elmúlt hetekben azon ment a sírás, hogy a kormány visszatáncolt. Tisztázzunk néhány dolgot ezzel kapcsolatban.

Megtiltják a kereszt viselését az alsó-szászországi bíróságokon

Megtiltják a kereszt viselését az alsó-szászországi bíróságokon

amerika, london, párizs

Németország északnyugati tartományában minden bizonnyal ez a legégetőbb probléma.

Már az interneten is kitölthető a nemzeti konzultáció

Már az interneten is kitölthető a nemzeti konzultáció

kétharmad

Szerda reggeltől az interneten is ki lehet tölteni a családok védelméről szóló nemzeti konzultációs kérdőívet - jelentette be Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Facebookra feltöltött videójában.

Mindenkit szeretni

Mindenkit szeretni

piszkostizenkettő

Nem lehet mindenkit szeretni, de minek is, mert miféle szeretet az, amit az utolsó gyújtogató és az édesanyám egyformán megkap?

Demeter Márta továbbra is titkolózik

Demeter Márta továbbra is titkolózik

kétharmad

A bevándorláspárti LMP elnökét arról kérdezték, hogy kiket alkalmaz országgyűlési képviselői keretéből.

Szijjártó: erős és sikeres Európa a cél

A külgazdasági és külügyminiszter a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rendezvényén fejtette ki gondolatait.

"Magyarországra megbízható szövetségesként tekintenek Washingtonban"

Magyarországra megbízható és partneri viszonyt kínáló szövetségesként tekintenek Washingtonban - hangsúlyozta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára az amerikai fővárosban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére