Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Ma kerül sor a sorosista Sargentini-jelentés vitájára

2018. szeptember 11. 12:47

Kedden vitázik, majd szerdán szavaz az Európai Parlament (EP) plenáris ülése a Magyarországot támadó sorosista különjelentésről, amelyet a testület illetékes bizottságában korábban nagy többséggel elfogadtak.

Kedden délután három órakor kezdődik Strasbourgban a vita a Judith Sargentini nevével fémjelzett, Magyarországot támadó jelentésről. A vitán részt vesz Orbán Viktor miniszterelnök is, akinek álláspontjától – úgy tűnik – a testület egyenesen retteg, hiszen csak hét perc felszólalási időt kapott. 

A jelentést összeállító holland zöldpárti Sargentini elmondta, szoros szavazásra számít, mert ugyan képviselőtársainak túlnyomó többsége az ő oldalán áll, a pártpolitika még közbeszólhat, ugyanis a jóváhagyáshoz elengedhetetlen a Fideszt is a soraiban tudó Európai Néppárt legalább részleges támogatása.

A dokumentum elfogadásához a leadott voksok több mint kétharmadára, illetve az összes képviselő abszolút többségének támogatására (vagyis legalább 376 szavazatra) van szükség. A tartózkodás nem fog leadott szavazatnak számítani.

Sargentini jövő májusban felhagy a jelentgetéssel

A jelentés szerint Magyarországon "fennáll a veszélye az uniós értékek súlyos és rendszerszintű sérülésének", s ez indokolja az alapszerződés hetes cikke szerinti, gyakran atomfegyverként is emlegetett eljárás megindítását. A szövegben számos aggályosnak ítélt kérdést felsorolnak, de az végső soron egyetlenegy célt szolgál: hogy megpróbálja Magyarországot megtörni, amiért megvédte határait, és ezzel felelősségteljes választ adott a migrációs válságra.

A jogállamisági eljárás megindításának szakértők szerint ebben a fázisban inkább politikai, mintsem jogi jelentősége lenne. Ha az EP elfogadja, akkor a tagállami kormányokat tömörítő tanács négyötödös többséggel dönt majd, hogy valósak-e a Sargentini által felvázolt, egyébként hazugságokkal teletűzdelt veszélyek.

A hetes cikk olyan többlépcsős eljárást tesz lehetővé, amely végső soron az érintett államot egész egyszerűen megfosztaná szavazati jogától. Más komoly szankcióval is járhat a döntés, de ehhez az összes többi EU-tag egyöntetű támogatására van szükség, amit az elemzők szinte kizártnak tartanak.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Elutasították a MTVA székháznál botrányt okozó ellenzéki képviselők panaszát

Elutasították a MTVA székháznál botrányt okozó ellenzéki képviselők panaszát

kétharmad

A Legfőbb Ügyészséget sem hatotta meg az ellenzéki képviselők színjátéka.

Gál Kinga: "Soha nem volt még ekkora tétje az európai parlamenti választásoknak"

Gál Kinga: "Soha nem volt még ekkora tétje az európai parlamenti választásoknak"

csak neked, csak most

Rendhagyó interjú Gál Kinga EP-képviselővel Európa jelenéről és a májusi európai parlamenti választások tétjéről.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Erről szólhat a mai nap.

Bekérették a svédek a stockholmi magyar nagykövetet

A Magyar Hírlap a helyi közmédiára hivatkozva ír arról, hogy a múlt héten kirobbant diplomáciai botrány tovább eszkalálódott Svédország és Magyarország között.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak a mai nap legfontosabb eseményei.

Több embert leszúrtak Marseilleben

A támadót a rendőrség végül lelőtte.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére