Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Lisicki: az erőszak mélyen az iszlámban gyökerezik

2017. április 26. 17:28

Pawel Lisicki lengyel újságíró szerint meg kell akadályozni a nyitott határok létrejöttét és a tömeges befogadást.

A Magyar Hírlap Pawel Lisickivel készített interjút "A dzsihád és a Nyugat öngyilkossága" című új könyve kapcsán.

A lengyel újságíró szerint a politikusok alábecsülik a vallás szerepét az integrációs, bevándorlási problémákban. Európa vallási helyzetét posztkereszténynek nevezi, ami azt jelenti, hogy a politikusok nem tekintik úgy, mintha egy vallási közösséget képviselnének, politikájuknak azonban, hanem is mindig tudatosan, keresztény gyökerei vannak.

Nem érdemes folytatni a nyitott határok politikáját, mert az túl veszélyes, vannak értékek, amelyeket meg kell védeni"

– tette hozzá.

Hozzáteszi, hogy óriási különbségek vannak az iszlám és a kereszténység, de még a posztkeresztény gondolkodás között is, például az emberi jogok terén. A különbségek gyökere pedig a vallásban rejlik.

Fotó: AFP

Pawel Lisicki szerint katasztrófa a muszlim vallású emberek európai integrációja. Úgy látja, hogy egy földrajzi területen lehet velük együtt élni, de közös társadalmat alkotni azonban nem. Példaként említi Hollandiát, Franciaországot és Belgiumot, ahol jól látni, hogy az asszimilációs törekvések kudarcot vallottak.

Nem lehetséges olyan rendszert teremteni, amiben teljesen eltérő értékrendű emberek együtt élhetnek"

– hangsúlyozta.

Az író úgy véli, hogy nem lehet egy közös államot teremteni a keresztények és a muszlimok számára, mivel az utóbbiak még mindig egy nagy, univerzális muszlim állam és civilizáció létrehozásán fáradoznak az alkalmazkodás helyett.

Kifejtette, hogy az "európaizált" iszlám nem létezik. Akik szerint különbséget kell tenni a vallás és a politikai iszlám között, azok hiú ábrándokat kergetnek, ha azt hiszik, hogy a muszlim világot is el fogja érni a szekularizációs folyamat - tette hozzá. Szerinte Törökország esetében is pont azt látjuk, hogy Erdogan visszatér a Kemal Atatürk által elutasított örökséghez.

Nincs példa olyan, muszlim többségű országra, ami valóban képviselné az olyan európai értékeket, mint az emberi jogok, nemi egyenlőség és hasonlók"

– emelte ki.

Hozzátette, Brüsszelben például a szélsőséges szalafisták irányítják a mecseteket, de a szakértők abban sem értenek egyet, hogy van-e egyáltalán mérsékelt és nem mérsékelt iszlám. Mindenesetre Nyugat-Európában a Szaúd-Arábia által támogatott fundamentalizmus van jelen - folytatta.

Fotó: AFP

Szerinte nagy különbség, hogy a Koránt a muszlimok úgy tekintik, mint Allah szavainak szó szerinti leiratát, amit nem lehet modernebb, nyugatosabb, módon értelmezni. A Bibliát viszont egy interpretációnak tekintjük, az apostolok és mások értelmezésének. Hozzáteszi, hogy a Koránban sok utalás van az erőszakra, a szent könyvet pedig szó szerint értelmezik a muszlimok. Ha pedig a hívők a vallási indentitásukat keresik, akkor a Korán szövegéhez fordulnak, hogy megtalálják ehhez a forrást.

Az erőszak mélyen magában az iszlámban, a vallási hagyományban gyökerezik"

– mondta.

Megjegyezte, hogy a visegrádi országok, mivel mind átélték a kommunizmust, óvatosabban kezelik az univerzális ideológiákat, jobban is értik a multikulturalizmus veszélyét. Ezek az országok tudják, hogy mennyire fontos a kulturális identitás, mivel azzá teszi a nemzetet, ami. Megemlíti, hogy nem követhetjük el ugyanazokat a hibákat, mint Nyugat-Európa. A több évtizedes nyitott bevándorláspolitika katasztrófát okozott,  nem szabad a határokat megnyitni és hagyni a muszlim tömegeket beáramolni. Ezt minden lehetséges módon meg kell akadályoznunk - zárta gondolatait.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Hátrányos megkülönböztetést szenvednek el a keresztény diákok az amerikai egyetemeken

Az amerikai egyetemi campusokon ismét történt néhány olyan incidens, amely alapján felmerül a kérdés, hogy valóban van-e szólásszabadság ezekben az oktatási intézményekben, és hogy nem éri-e hátrányos megkülönböztetés a keresztény diákokat.

A gyorskaja és az ingyenes egészségügy hiányzik az ISIS dzsihadista feleségeinek

A gyorskaja és az ingyenes egészségügy hiányzik az ISIS dzsihadista feleségeinek

amerika, london, párizs

Egyre több segélykérés jut el a világsajtóhoz olyan nyugati nőktől, akik néhány évvel ezelőtt úgy döntöttek, hogy csatlakoznak az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezethez, ám sanyarú sorsuk okán mostanra meggondolták magukat és haza szeretnének térni.

Elérte az Egyesült Államok határát a migránsok előőrse

Elérte az Egyesült Államok határát kedden a Közép-Amerika több országából indult migránsok előőrse, mintegy 350 ember.

Rendszeresek a zsidóellenes megmozdulások Amszterdamban

Rendszeresek a zsidóellenes megmozdulások Amszterdamban

amerika, london, párizs

Heti rendszerességgel tartanak Izrael-ellenes, antiszemita tüntetéseket a második világháború holland áldozatainak emléket állító szobornál.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek a nap legfontosabb hírei.

Orbán Viktor: kiválóak a magyar-amerikai kapcsolatok

Orbán Viktor: kiválóak a magyar-amerikai kapcsolatok

kétharmad

A közép-európai régió energetikai kérdéseit és a magyar-amerikai kétoldalú kapcsolatokat tekintették át Orbán Viktor miniszterelnök és Rick Perry, az Egyesült Államok energiaügyi minisztere megbeszélésén az Országházban - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

Három éve, hogy vérfürdőt rendeztek a muszlim terroristák Párizsban

Három éve, hogy vérfürdőt rendeztek a muszlim terroristák Párizsban

amerika, london, párizs

Edouard Philippe francia miniszterelnök részvételével nemzeti megemlékezésen hajtottak fejet kedden a 2015. november 13-i, 130 halálos áldozatot követelő párizsi merényletek harmadik évfordulóján Párizsban és a fővároshoz közeli Saint-Denis-ben a Stade de France nemzeti stadionnál.

Trump: az amerikaiak nélkül már németül beszélnének Párizsban

Trump: az amerikaiak nélkül már németül beszélnének Párizsban

amerika, london, párizs

Donald Trump amerikai elnök "finoman" emlékeztette Emmanuel Macront a második világháború alakulására.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére