Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Lisicki: az erőszak mélyen az iszlámban gyökerezik

2017. április 26. 17:28

Pawel Lisicki lengyel újságíró szerint meg kell akadályozni a nyitott határok létrejöttét és a tömeges befogadást.

A Magyar Hírlap Pawel Lisickivel készített interjút "A dzsihád és a Nyugat öngyilkossága" című új könyve kapcsán.

A lengyel újságíró szerint a politikusok alábecsülik a vallás szerepét az integrációs, bevándorlási problémákban. Európa vallási helyzetét posztkereszténynek nevezi, ami azt jelenti, hogy a politikusok nem tekintik úgy, mintha egy vallási közösséget képviselnének, politikájuknak azonban, hanem is mindig tudatosan, keresztény gyökerei vannak.

Nem érdemes folytatni a nyitott határok politikáját, mert az túl veszélyes, vannak értékek, amelyeket meg kell védeni"

– tette hozzá.

Hozzáteszi, hogy óriási különbségek vannak az iszlám és a kereszténység, de még a posztkeresztény gondolkodás között is, például az emberi jogok terén. A különbségek gyökere pedig a vallásban rejlik.

Fotó: AFP

Pawel Lisicki szerint katasztrófa a muszlim vallású emberek európai integrációja. Úgy látja, hogy egy földrajzi területen lehet velük együtt élni, de közös társadalmat alkotni azonban nem. Példaként említi Hollandiát, Franciaországot és Belgiumot, ahol jól látni, hogy az asszimilációs törekvések kudarcot vallottak.

Nem lehetséges olyan rendszert teremteni, amiben teljesen eltérő értékrendű emberek együtt élhetnek"

– hangsúlyozta.

Az író úgy véli, hogy nem lehet egy közös államot teremteni a keresztények és a muszlimok számára, mivel az utóbbiak még mindig egy nagy, univerzális muszlim állam és civilizáció létrehozásán fáradoznak az alkalmazkodás helyett.

Kifejtette, hogy az "európaizált" iszlám nem létezik. Akik szerint különbséget kell tenni a vallás és a politikai iszlám között, azok hiú ábrándokat kergetnek, ha azt hiszik, hogy a muszlim világot is el fogja érni a szekularizációs folyamat - tette hozzá. Szerinte Törökország esetében is pont azt látjuk, hogy Erdogan visszatér a Kemal Atatürk által elutasított örökséghez.

Nincs példa olyan, muszlim többségű országra, ami valóban képviselné az olyan európai értékeket, mint az emberi jogok, nemi egyenlőség és hasonlók"

– emelte ki.

Hozzátette, Brüsszelben például a szélsőséges szalafisták irányítják a mecseteket, de a szakértők abban sem értenek egyet, hogy van-e egyáltalán mérsékelt és nem mérsékelt iszlám. Mindenesetre Nyugat-Európában a Szaúd-Arábia által támogatott fundamentalizmus van jelen - folytatta.

Fotó: AFP

Szerinte nagy különbség, hogy a Koránt a muszlimok úgy tekintik, mint Allah szavainak szó szerinti leiratát, amit nem lehet modernebb, nyugatosabb, módon értelmezni. A Bibliát viszont egy interpretációnak tekintjük, az apostolok és mások értelmezésének. Hozzáteszi, hogy a Koránban sok utalás van az erőszakra, a szent könyvet pedig szó szerint értelmezik a muszlimok. Ha pedig a hívők a vallási indentitásukat keresik, akkor a Korán szövegéhez fordulnak, hogy megtalálják ehhez a forrást.

Az erőszak mélyen magában az iszlámban, a vallási hagyományban gyökerezik"

– mondta.

Megjegyezte, hogy a visegrádi országok, mivel mind átélték a kommunizmust, óvatosabban kezelik az univerzális ideológiákat, jobban is értik a multikulturalizmus veszélyét. Ezek az országok tudják, hogy mennyire fontos a kulturális identitás, mivel azzá teszi a nemzetet, ami. Megemlíti, hogy nem követhetjük el ugyanazokat a hibákat, mint Nyugat-Európa. A több évtizedes nyitott bevándorláspolitika katasztrófát okozott,  nem szabad a határokat megnyitni és hagyni a muszlim tömegeket beáramolni. Ezt minden lehetséges módon meg kell akadályoznunk - zárta gondolatait.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Újabb alapszervezeti vezető hagyta ott a Jobbikot

Újabb szög került a kamunéppárt koporsójába.

A németek hozzáláttak Brüsszel tervének végrehajtásához

A németek hozzáláttak Brüsszel tervének végrehajtásához

amerika, london, párizs

Migránsokat utasítanak ki, de nem a származási országukba küldik vissza a bevándorlókat, hanem az uniós tagállamok között osztanák szét őket.

A 888 a Maccabi Játékok médiapartnere

A 888 a Maccabi Játékok médiapartnere

hajrá, magyarok!

Büszkén vállaljuk a médiapartnerségünket a Maccabi Európa Játékokkal.

Hivatalos: jogosan távolította el az MTVA az ellenzéki képviselőket

Hivatalos: jogosan távolította el az MTVA az ellenzéki képviselőket

kétharmad

A Központi Nyomozó Főügyészség az MTVA-székháznál történt eseményeket elbírálta. Több mint 2500 GB terjedelmű, mintegy 1000 órányi felvételt vizsgáltak meg, végül megállapították, hogy az ellenzéki képviselők rendbontást követtek el, így eltávolításuk jogos és jogszerű volt.

Hollywoodi klasszikusok, amelyek Andy Vajna nélkül nem jöhettek volna létre

Hollywoodi klasszikusok, amelyek Andy Vajna nélkül nem jöhettek volna létre

szabad vasárnap

Életének 75. évében hunyt el Andy Vajna, a magyar és a nemzetközi filmipar meghatározó alakja, filmproducer és a nemzeti filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos. Munkássága idején számos klasszikus létrejöttét szorgalmazta, lássuk melyek ezek.

A migrációs válság óta Európa több országában is nőtt az antiszemitizmus

Több nyugat- és észak-európai országot is érint a muszlim migránsok beáramlása következtében megnőtt antiszemitizmus a Migrációkutató Intézet legfrissebb kutatása szerint.

Heil Sneider: náci karlendítéssel pózolnak a Jobbik elnökének esküvőjén

Heil Sneider: náci karlendítéssel pózolnak a Jobbik elnökének esküvőjén

kétharmad

Miközben baloldali elemzők és politikusok arról értekeznek, hogy a szavazóik hajlandóak lennének átszavazni a Jobbikra, amely már levedlette múltját és a néppártosodás rögös útját maga mögött hagyva a célegyenesbe érkezett, kiderült, hogy a párt elnökének esküvőjén náci karlendítéssel pózolnak.

Így uszít a fake news-média a katolikus diákok ellen

Így uszít a fake news-média a katolikus diákok ellen

amerika, london, párizs

Egy szélsőbaloldali csoport által manipulált felvétel futótűzként terjedt a baloldali médiában a hétvégén arról, hogy jobboldali katolikus diákok bennszülött amerikaiakat zaklattak. Ez természetesen hazugság, de ettől még az internet egyik fele őrjöngésbe kezdett.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére