Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Lisicki: az erőszak mélyen az iszlámban gyökerezik

2017. április 26. 17:28

Pawel Lisicki lengyel újságíró szerint meg kell akadályozni a nyitott határok létrejöttét és a tömeges befogadást.

A Magyar Hírlap Pawel Lisickivel készített interjút "A dzsihád és a Nyugat öngyilkossága" című új könyve kapcsán.

A lengyel újságíró szerint a politikusok alábecsülik a vallás szerepét az integrációs, bevándorlási problémákban. Európa vallási helyzetét posztkereszténynek nevezi, ami azt jelenti, hogy a politikusok nem tekintik úgy, mintha egy vallási közösséget képviselnének, politikájuknak azonban, hanem is mindig tudatosan, keresztény gyökerei vannak.

Nem érdemes folytatni a nyitott határok politikáját, mert az túl veszélyes, vannak értékek, amelyeket meg kell védeni"

– tette hozzá.

Hozzáteszi, hogy óriási különbségek vannak az iszlám és a kereszténység, de még a posztkeresztény gondolkodás között is, például az emberi jogok terén. A különbségek gyökere pedig a vallásban rejlik.

Fotó: AFP

Pawel Lisicki szerint katasztrófa a muszlim vallású emberek európai integrációja. Úgy látja, hogy egy földrajzi területen lehet velük együtt élni, de közös társadalmat alkotni azonban nem. Példaként említi Hollandiát, Franciaországot és Belgiumot, ahol jól látni, hogy az asszimilációs törekvések kudarcot vallottak.

Nem lehetséges olyan rendszert teremteni, amiben teljesen eltérő értékrendű emberek együtt élhetnek"

– hangsúlyozta.

Az író úgy véli, hogy nem lehet egy közös államot teremteni a keresztények és a muszlimok számára, mivel az utóbbiak még mindig egy nagy, univerzális muszlim állam és civilizáció létrehozásán fáradoznak az alkalmazkodás helyett.

Kifejtette, hogy az "európaizált" iszlám nem létezik. Akik szerint különbséget kell tenni a vallás és a politikai iszlám között, azok hiú ábrándokat kergetnek, ha azt hiszik, hogy a muszlim világot is el fogja érni a szekularizációs folyamat - tette hozzá. Szerinte Törökország esetében is pont azt látjuk, hogy Erdogan visszatér a Kemal Atatürk által elutasított örökséghez.

Nincs példa olyan, muszlim többségű országra, ami valóban képviselné az olyan európai értékeket, mint az emberi jogok, nemi egyenlőség és hasonlók"

– emelte ki.

Hozzátette, Brüsszelben például a szélsőséges szalafisták irányítják a mecseteket, de a szakértők abban sem értenek egyet, hogy van-e egyáltalán mérsékelt és nem mérsékelt iszlám. Mindenesetre Nyugat-Európában a Szaúd-Arábia által támogatott fundamentalizmus van jelen - folytatta.

Fotó: AFP

Szerinte nagy különbség, hogy a Koránt a muszlimok úgy tekintik, mint Allah szavainak szó szerinti leiratát, amit nem lehet modernebb, nyugatosabb, módon értelmezni. A Bibliát viszont egy interpretációnak tekintjük, az apostolok és mások értelmezésének. Hozzáteszi, hogy a Koránban sok utalás van az erőszakra, a szent könyvet pedig szó szerint értelmezik a muszlimok. Ha pedig a hívők a vallási indentitásukat keresik, akkor a Korán szövegéhez fordulnak, hogy megtalálják ehhez a forrást.

Az erőszak mélyen magában az iszlámban, a vallási hagyományban gyökerezik"

– mondta.

Megjegyezte, hogy a visegrádi országok, mivel mind átélték a kommunizmust, óvatosabban kezelik az univerzális ideológiákat, jobban is értik a multikulturalizmus veszélyét. Ezek az országok tudják, hogy mennyire fontos a kulturális identitás, mivel azzá teszi a nemzetet, ami. Megemlíti, hogy nem követhetjük el ugyanazokat a hibákat, mint Nyugat-Európa. A több évtizedes nyitott bevándorláspolitika katasztrófát okozott,  nem szabad a határokat megnyitni és hagyni a muszlim tömegeket beáramolni. Ezt minden lehetséges módon meg kell akadályoznunk - zárta gondolatait.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Nagyot küzdött a Mol Vidi FC, mégis gyászos lett az eredmény

Nagyot küzdött a Mol Vidi FC, mégis gyászos lett az eredmény

hajrá, magyarok!

6 év elteltével ismét magyar csapatnak szurkolhattunk az Európa Ligában. A csütörtök esti ellenfél a BATE Borisov, a fehérorosz bajnok volt.

Orbán mellé állt az EPP Junckerrel szemben

Orbán mellé állt az EPP Junckerrel szemben

amerika, london, párizs

Az állam- és kormányfők informális csúcstalálkozóján amellett, hogy Juncker egy gátlástalan csellel próbálkozott a Fidesz EPP-ből történő kipaterolására, sokféle nyilatkozatot is olvashattunk a résztvevőktől. Mutatjuk, mik voltak a fő csapásirányok!

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak ma a legfontosabb hírek!

Svéd miniszterelnök: ha szükséges, akár erőltetni is kell a kvótát az unión belül

Svéd miniszterelnök: ha szükséges, akár erőltetni is kell a kvótát az unión belül

amerika, london, párizs

A salzburgi találkozón a svéd szociáldemokrata miniszterelnök is kifejtette álláspontját. Nem meglepő módon a kötelező kvótát erőltetné.

Levelet írt Németh Sándor a Sargentini-jelentésről

Levelet írt Németh Sándor a Sargentini-jelentésről

kétharmad

Levelet írt a nemzetközi evangéliumi-karizmatikus mozgalom vezetőinek az Európai Parlament Magyarországot érintő döntéséről és annak következményeiről Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze.

Meghökkentően sok lány akar fiúvá válni

Meghökkentően sok lány akar fiúvá válni

amerika, london, párizs

Elképesztő mértékben nőtt azon fiatal lányok száma, akik nemet akarnak váltani. A megdöbbentő adatok miatt utánajárnak annak, mi lehet az oka.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére