Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Liberális kettős mérce: ha az amerikai nagykövet a libsik ellen szólal fel, kitör a nemzetközi sivalkodás

2018. június 4. 15:48

Alig egy hónapja nevezték ki az USA németországi nagykövetét, Richard Grenellt, aki a hétvégén interjút adott a Breitbartnak. Grenell szavai nem arattak osztatlan sikert az európai liberálisok köreiben, mert azt mondta, hogy a következő években támogatni fogja az elitellenes konzervatív, jobboldali politikai erőket Európában. A cél, hogy az emberek lázadjanak fel az elit ellen. A nyilatkozat kapcsán többen azzal vádolták a nagykövetet, hogy beleavatkozik a politikába, holott semlegesnek kellene maradnia. Érdekes, hogy annak idején Goodfriend és Magyarország kapcsán nem láttak napvilágot hasonló kritikák. Sőt, Soros tevékenysége kapcsán sem.

A mainstream európai média meglepően részletesen foglalkozott a Breitbart által készített interjúval. A meglepetés abból fakad, hogy a fősodorbeli német, angol, francia és általában a nyugati sajtóban csak negatív előjellel tűnik fel a bevándorlásellenes, trumpista Breitbart hírportál neve.

Az interjúban Richard Grenell kifejti, hogy jelenleg Európában a bevándorlás a legfontosabb téma és azon belül az általa "láncbevándorlásnak" (chain migration) nevezett családegyesítés a leghamarabb megoldandó kérdés a problémák között.

Richard Grenell az USA németországi nagykövete.

Fotó: AFP

A nagykövet kiemelte, hogy ez volt az a téma, ami miatt elhúzódtak a német kormányalakítási tárgyalások, ugyanis először Merkel CDU/CSU koalíciója a bevándorláspárti zöldekkel és a liberális, de bevándorlásellenes szabad demokratákkal (FDP) tárgyalt, ám a három párt nem tudott megegyezni a migráció és a családegyesítések kérdésében. Az FDP így továbbállt, ezért végül Merkel újabb nagykoalícióra kényszerült a szocdemekkel.

Richard Grenell Németország új amerikai nagykövete. 1966. szeptember 18-án született a Michigan állambeli Jenisonban. Diplomata karrierjét 2001-ben kezdte meg, amikor Bush elnök kinevezte az USA ENSZ-nagykövetének szóvivői posztjára. Itt 2008-ig szolgált. Emellett olyan prominens republikánusok politikai tanácsadójaként tevékenykedett, mint például az ismert New York-i kormányzó, George Pataki. 2009-ben médiacéget alapított Capitol Media Partners néven, számos patinás amerikai lapban is jelentek meg írásai. 2012-ben a CNN az 5 legbefolyásosabb közé választotta Grenell közösségimédia-oldalait. Trump 2017 szeptemberében jelölte Grenellt a nagyköveti posztra, 2018 májusában a szenátus megszavazta a kinevezését és május 8-a óta nagykövet. Egy mester- és egy BSc-s diplomája van közigazgatásból, valamint köz- és államigazgatásból. 2013-ban rákos megbetegedést diagnosztizáltak nála és kemoterápián esett át. Grenell nyíltan vállalja homoszexualitását, régóta Matt Lashey a partnere.

A nagykövet szerint Donald Trump is rengeteget beszél Amerikában a láncbevándorlás kérdéséről. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy Merkelnek komoly árat kellett fizetnie (kedvezőtlen választási eredmény), amiért nem volt terve a migránsok integrációjára, valamint a későbbi problémákat sem látta előre.

Grenell viszont kiemelte a német titkosszolgálatok és hatóságok munkáját, akik emberfeletti küzdelemben állnak helyt, hogy garantálják Németország biztonságát.

Vannak olyan német politikusok, akik nem annyira támogatják a német titkosszolgálat tisztségviselőit"

– mondta Grenell a németországi állapotok kapcsán. A nagykövet hozzátette, hogy próbálják megismertetni a németekkel az amerikai szabályozást, ugyanis az USA-ban számos olyan törvény van érvényben, amelyekkel hatékonyan meg tudják védeni az állampolgáraikat olyan egyénektől, akik ártó szándékkal érkeznének.

A NATO-val kapcsolatban Grenell kiemelte, hogy az amerikai elnök egyik legfontosabb külpolitikai célja, hogy a tagállamok növeljék befizetéseiket, méghozzá a szerződésben vállalt szinten. A nagykövet szerint Németországgal lesz a legnehezebb a dolga, ugyanis eddig még nem látott olyan tervet, amely a GDP 2 százalékára – ezt vállalták a NATO-tagállamok – emelné a védelmi kiadásokat.

A témában egyébként komoly vita folyik a jobbközép CDU/CSU és a szociáldemokraták (SPD) között. A nagykoalícióban kormányzó két párt ugyanis különböző állásponton van: Merkel méltányosnak tartaná az USA követelését, ám a szociáldemokraták ódzkodnak ettől, hiszen így rengeteg pénzt költenének a német hadseregre, amely ismét Európa élvonalába kerülne – és ez az SPD szerint nem kívánatos.

Grenell elmondta, hogy jelenleg a német diplomácia mögött nem áll olyan katonai erő, ami növelné annak hatékonyságát. A nagykövet azt is kiemelte, hogy általánosságban a német közvéleménynek fogalma sincs, hogy mennyire rossz állapotban van a német haderő. Kiemelte például azt, hogy a haditengerészetnek jelenleg nincs működőképes tengeralattjárója.

A bal-jobb küzdelem témájában a nagykövet szerint sok európai konzervatív jelezte neki, hogy egyfajta lázadás van kialakulóban.

Meg akarom erősíteni a konzervatívokat Európában"

– mondta nagykövet, hozzátéve, hogy számos olyan konzervatívok által kidolgozott szakpolitikai elképzelés van, amelyeket a bukott baloldal elhibázott politikája miatt nem tesznek le az asztalra.

Grenell szerint Trump győzelméhez az volt a kulcs, hogy a konzervatív témákra, politikára fókuszáltak a kampány során, amelyek az átlagemberek életét teszik jobbá. A legfontosabb ilyen témák a migrációs politika, az adópolitika, az infrastrukturális beruházások és a bürokráciacsökkentés.

Ebből a szempontból Grenell kifejezte szimpátiáját Sebastian Kurz irányába, aki szerinte

egy rocksztár."

Kurzot annak kapcsán is dicsérte, hogy visszautasította a migránskvóták elképzelését, valamint nemet mondott az arcot és a teljes testet eltakaró burka viselésére.

Ellenséges hangok

Egyes lapok, mint például a Deutsche Welle viszonylag korrekten vették át az interjút, de a liberális brüsszeli portál, a Politico.eu már nem állta meg kommentár nélkül. Míg a DW ultrakonzervatívnak minősítette az interjút készítő Breitbartot, addig a Politico szerint egyenesen "szélsőjobboldali" lapról van szó.

A liberális brüsszeli lap az interjúból főként azt a mondatát emelte Grenellnek, hogy meg akarja erősíteni az európai konzervatívokat. Ezzel kapcsolatban ismét előkapták azt a jolly jokert a zsebükből, ami Soros, vagy a korábbi liberális amerikai kormány idején nem okozott problémát: szerintük a nagykövet beavatkozik az európai belügyekbe.

A diplomácia kardinális szabálya, hogy a nagyköveteknek nem szabad beleszólniuk a fogadó ország belügyeibe"

– idézi a liberális brüsszeli lap Nicholas Burns diplomata Twitter-bejegyzését, aki korábban a NATO és Görögország amerikai nagyköveteként dolgozott.

A németországi amerikai nagykövet, Richard Grenell világossá teszi, hogy ő egy politikai aktivista, aki arra használja majd a pozícióját, hogy a politikai változás szükségességét hangoztassa a fogadó országban (és egész Európában)"

– idézte a Politico Mathieu von Rohrnak, a Der Spiegel főszerkesztőjének az interjú kapcsán írt szavait.

A liberális brüsszeli lap felidézi, hogy az új amerikai nagykövet megosztó figura Németországban. A Politico szerint a legvitatottabb eset az volt, amikor az USA iráni atomalkuból történő kilépés után a nagykövet felszólította Németországot, hogy azonnal szakítsa meg üzleti kapcsolatait Iránnal.

Ami tűrhetetlen Grenelltől, azt elnézik Goodfriendnek és Sorosnak

Érdekes, hogy a hasonló nyilatkozatok főként akkor születnek szakmányban, ha egy civil aktivista vagy egy diplomata kiáll a jobboldali, konzervatív értékek mellett. Soros György és szervezetei kapcsán számtalan esetben leírtuk, hogy hogyan próbáltak beavatkozni Magyarország és más államok belügyeibe. Mégis összeurópai sivalkodáshullám söpört végig a kontinensen a Stop Soros törvénytervezet kapcsán. Emlékezetes volt André Goodfriend szerepe a kitiltási botrányként elhíresült ügyben, amelyről utólag kiderült, hogy csak vihar volt a biliben.

Az amerikai hatóságok később azt a hivatalos tájékoztatást adták az ügyben, hogy "semmiféle információval nem rendelkeznek a kitiltási üggyel kapcsolatban".

Goodfriend nemrég a Soros-egyetem kapcsán is sivalkodott egy jót.

A liberális Obama-adminisztráció beavatkozása nyomán nem lehetett hallani a liberális lapok sivalkodását.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Migránsoknak állítottak emléket egy német városban

Migránsoknak állítottak emléket egy német városban

amerika, london, párizs

Migránsoknak emléket állító obeliszket állítottak fel Kasselben.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

A rendőrség szerint rövidzárlat okozta a tüzet a Notre-Dame-ban

A francia bűnügyi rendőrség egyik vezetőjének véleménye szerint feltehetően rövidzárlat okozta a párizsi Notre-Dame székesegyházban hétfőn este keletkezett tüzet.

Belgiumban már száz fölé nőtt a veszélyesként nyilvántartott szélsőséges iszlamista csoportok száma

Belgiumban már száz fölé nőtt a veszélyesként nyilvántartott szélsőséges iszlamista csoportok száma

amerika, london, párizs

A Belga Állambiztonsági Szolgálat (VSSE) bejelentése szerint már száz fölé emelkedett az országban azoknak a szélsőségesen radikális iszlamista eszméket valló szalafista csoportoknak a száma, amelyek nemzetbiztonsági szempontból veszélyesnek minősülnek. A radikális iszlamizmus brüsszeli megerősödése Belgium és az EU terrorellenes erőfeszítéseinek a kudarcát jelenti.

Felgyújtottak három AfD-s autót Németországban

Felgyújtottak három AfD-s autót Németországban

amerika, london, párizs

Szerdáról csütörtökre virradó éjjel Essen városában lángoltak az autók, személyi sérülés nem történt.

Nagy pofont kaptak a liberálisok: hivatalos, hogy az oroszok egyáltalán nem befolyásolták a 2016-os amerikai elnökválasztást

Nagy pofont kaptak a liberálisok: hivatalos, hogy az oroszok egyáltalán nem befolyásolták a 2016-os amerikai elnökválasztást

amerika, london, párizs

Végleg kipukkadt a liberálisok álhír-buborékja: William Barr sajtótájékoztatón jelentette be, hogy semmilyen bizonyítékot nem találtak arra, hogy akár Donald Trump, akár más amerikai állampolgár összejátszott volna az oroszokkal az elnökválasztással kapcsolatban.

Egy svéd imám azt akarja, hogy a kormány segítse a visszatérő terroristák integrációját

Kashif Virk imám szerint az Iszlám Állam volt harcosainak csak a megfelelő iszlámra van szükségük az integrációhoz, szerinte ugyanis az egykori terroristák simán élhetnek újra normális életet akár Svédországban is.

Biztos környezetbarát az elektromos autó?

Biztos környezetbarát az elektromos autó?

ökojobb

Egy tanulmány részletesen foglalkozott azzal, hogy vajon az elektromos autók tényleg annyival zöldebbek-e, mint amennyire promózzák azokat. Arra jutottak, hogy nem biztos, és még az is lehet, hogy a sokat szidott dízelek kisebb ökológiai lábnyommal rendelkeznek.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére