Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Liberális kettős mérce: ha az amerikai nagykövet a libsik ellen szólal fel, kitör a nemzetközi sivalkodás

2018. június 4. 15:48

Alig egy hónapja nevezték ki az USA németországi nagykövetét, Richard Grenellt, aki a hétvégén interjút adott a Breitbartnak. Grenell szavai nem arattak osztatlan sikert az európai liberálisok köreiben, mert azt mondta, hogy a következő években támogatni fogja az elitellenes konzervatív, jobboldali politikai erőket Európában. A cél, hogy az emberek lázadjanak fel az elit ellen. A nyilatkozat kapcsán többen azzal vádolták a nagykövetet, hogy beleavatkozik a politikába, holott semlegesnek kellene maradnia. Érdekes, hogy annak idején Goodfriend és Magyarország kapcsán nem láttak napvilágot hasonló kritikák. Sőt, Soros tevékenysége kapcsán sem.

A mainstream európai média meglepően részletesen foglalkozott a Breitbart által készített interjúval. A meglepetés abból fakad, hogy a fősodorbeli német, angol, francia és általában a nyugati sajtóban csak negatív előjellel tűnik fel a bevándorlásellenes, trumpista Breitbart hírportál neve.

Az interjúban Richard Grenell kifejti, hogy jelenleg Európában a bevándorlás a legfontosabb téma és azon belül az általa "láncbevándorlásnak" (chain migration) nevezett családegyesítés a leghamarabb megoldandó kérdés a problémák között.

Richard Grenell az USA németországi nagykövete.

Fotó: AFP

A nagykövet kiemelte, hogy ez volt az a téma, ami miatt elhúzódtak a német kormányalakítási tárgyalások, ugyanis először Merkel CDU/CSU koalíciója a bevándorláspárti zöldekkel és a liberális, de bevándorlásellenes szabad demokratákkal (FDP) tárgyalt, ám a három párt nem tudott megegyezni a migráció és a családegyesítések kérdésében. Az FDP így továbbállt, ezért végül Merkel újabb nagykoalícióra kényszerült a szocdemekkel.

Richard Grenell Németország új amerikai nagykövete. 1966. szeptember 18-án született a Michigan állambeli Jenisonban. Diplomata karrierjét 2001-ben kezdte meg, amikor Bush elnök kinevezte az USA ENSZ-nagykövetének szóvivői posztjára. Itt 2008-ig szolgált. Emellett olyan prominens republikánusok politikai tanácsadójaként tevékenykedett, mint például az ismert New York-i kormányzó, George Pataki. 2009-ben médiacéget alapított Capitol Media Partners néven, számos patinás amerikai lapban is jelentek meg írásai. 2012-ben a CNN az 5 legbefolyásosabb közé választotta Grenell közösségimédia-oldalait. Trump 2017 szeptemberében jelölte Grenellt a nagyköveti posztra, 2018 májusában a szenátus megszavazta a kinevezését és május 8-a óta nagykövet. Egy mester- és egy BSc-s diplomája van közigazgatásból, valamint köz- és államigazgatásból. 2013-ban rákos megbetegedést diagnosztizáltak nála és kemoterápián esett át. Grenell nyíltan vállalja homoszexualitását, régóta Matt Lashey a partnere.

A nagykövet szerint Donald Trump is rengeteget beszél Amerikában a láncbevándorlás kérdéséről. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy Merkelnek komoly árat kellett fizetnie (kedvezőtlen választási eredmény), amiért nem volt terve a migránsok integrációjára, valamint a későbbi problémákat sem látta előre.

Grenell viszont kiemelte a német titkosszolgálatok és hatóságok munkáját, akik emberfeletti küzdelemben állnak helyt, hogy garantálják Németország biztonságát.

Vannak olyan német politikusok, akik nem annyira támogatják a német titkosszolgálat tisztségviselőit"

– mondta Grenell a németországi állapotok kapcsán. A nagykövet hozzátette, hogy próbálják megismertetni a németekkel az amerikai szabályozást, ugyanis az USA-ban számos olyan törvény van érvényben, amelyekkel hatékonyan meg tudják védeni az állampolgáraikat olyan egyénektől, akik ártó szándékkal érkeznének.

A NATO-val kapcsolatban Grenell kiemelte, hogy az amerikai elnök egyik legfontosabb külpolitikai célja, hogy a tagállamok növeljék befizetéseiket, méghozzá a szerződésben vállalt szinten. A nagykövet szerint Németországgal lesz a legnehezebb a dolga, ugyanis eddig még nem látott olyan tervet, amely a GDP 2 százalékára – ezt vállalták a NATO-tagállamok – emelné a védelmi kiadásokat.

A témában egyébként komoly vita folyik a jobbközép CDU/CSU és a szociáldemokraták (SPD) között. A nagykoalícióban kormányzó két párt ugyanis különböző állásponton van: Merkel méltányosnak tartaná az USA követelését, ám a szociáldemokraták ódzkodnak ettől, hiszen így rengeteg pénzt költenének a német hadseregre, amely ismét Európa élvonalába kerülne – és ez az SPD szerint nem kívánatos.

Grenell elmondta, hogy jelenleg a német diplomácia mögött nem áll olyan katonai erő, ami növelné annak hatékonyságát. A nagykövet azt is kiemelte, hogy általánosságban a német közvéleménynek fogalma sincs, hogy mennyire rossz állapotban van a német haderő. Kiemelte például azt, hogy a haditengerészetnek jelenleg nincs működőképes tengeralattjárója.

A bal-jobb küzdelem témájában a nagykövet szerint sok európai konzervatív jelezte neki, hogy egyfajta lázadás van kialakulóban.

Meg akarom erősíteni a konzervatívokat Európában"

– mondta nagykövet, hozzátéve, hogy számos olyan konzervatívok által kidolgozott szakpolitikai elképzelés van, amelyeket a bukott baloldal elhibázott politikája miatt nem tesznek le az asztalra.

Grenell szerint Trump győzelméhez az volt a kulcs, hogy a konzervatív témákra, politikára fókuszáltak a kampány során, amelyek az átlagemberek életét teszik jobbá. A legfontosabb ilyen témák a migrációs politika, az adópolitika, az infrastrukturális beruházások és a bürokráciacsökkentés.

Ebből a szempontból Grenell kifejezte szimpátiáját Sebastian Kurz irányába, aki szerinte

egy rocksztár."

Kurzot annak kapcsán is dicsérte, hogy visszautasította a migránskvóták elképzelését, valamint nemet mondott az arcot és a teljes testet eltakaró burka viselésére.

Ellenséges hangok

Egyes lapok, mint például a Deutsche Welle viszonylag korrekten vették át az interjút, de a liberális brüsszeli portál, a Politico.eu már nem állta meg kommentár nélkül. Míg a DW ultrakonzervatívnak minősítette az interjút készítő Breitbartot, addig a Politico szerint egyenesen "szélsőjobboldali" lapról van szó.

A liberális brüsszeli lap az interjúból főként azt a mondatát emelte Grenellnek, hogy meg akarja erősíteni az európai konzervatívokat. Ezzel kapcsolatban ismét előkapták azt a jolly jokert a zsebükből, ami Soros, vagy a korábbi liberális amerikai kormány idején nem okozott problémát: szerintük a nagykövet beavatkozik az európai belügyekbe.

A diplomácia kardinális szabálya, hogy a nagyköveteknek nem szabad beleszólniuk a fogadó ország belügyeibe"

– idézi a liberális brüsszeli lap Nicholas Burns diplomata Twitter-bejegyzését, aki korábban a NATO és Görögország amerikai nagyköveteként dolgozott.

A németországi amerikai nagykövet, Richard Grenell világossá teszi, hogy ő egy politikai aktivista, aki arra használja majd a pozícióját, hogy a politikai változás szükségességét hangoztassa a fogadó országban (és egész Európában)"

– idézte a Politico Mathieu von Rohrnak, a Der Spiegel főszerkesztőjének az interjú kapcsán írt szavait.

A liberális brüsszeli lap felidézi, hogy az új amerikai nagykövet megosztó figura Németországban. A Politico szerint a legvitatottabb eset az volt, amikor az USA iráni atomalkuból történő kilépés után a nagykövet felszólította Németországot, hogy azonnal szakítsa meg üzleti kapcsolatait Iránnal.

Ami tűrhetetlen Grenelltől, azt elnézik Goodfriendnek és Sorosnak

Érdekes, hogy a hasonló nyilatkozatok főként akkor születnek szakmányban, ha egy civil aktivista vagy egy diplomata kiáll a jobboldali, konzervatív értékek mellett. Soros György és szervezetei kapcsán számtalan esetben leírtuk, hogy hogyan próbáltak beavatkozni Magyarország és más államok belügyeibe. Mégis összeurópai sivalkodáshullám söpört végig a kontinensen a Stop Soros törvénytervezet kapcsán. Emlékezetes volt André Goodfriend szerepe a kitiltási botrányként elhíresült ügyben, amelyről utólag kiderült, hogy csak vihar volt a biliben.

Az amerikai hatóságok később azt a hivatalos tájékoztatást adták az ügyben, hogy "semmiféle információval nem rendelkeznek a kitiltási üggyel kapcsolatban".

Goodfriend nemrég a Soros-egyetem kapcsán is sivalkodott egy jót.

A liberális Obama-adminisztráció beavatkozása nyomán nem lehetett hallani a liberális lapok sivalkodását.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Orbán Vik­tor szín­padra lé­pett a Szig­li­geti Szín­ház­ban

Orbán Vik­tor szín­padra lé­pett a Szig­li­geti Szín­ház­ban

bulvár

A miniszterelnök gya­lo­go­san ér­ke­zett Szol­no­kon a Szig­li­geti Szín­ház­hoz, test­ő­rök­ és dísz­kí­sé­ret­ nélkül.

Ilyen, amikor egy demokratává vedlett kommunista aggódik a demokratikus alapelvekért

António Guterres ENSZ-főtitkár arról beszélt a világszervezet Közgyűlésének 73. ülésszakának általános vitáján, hogy ostrom alatt állnak a demokratikus alapelvek.

A CDU és CSU nyíltan felkelt Angela Merkel ellen

A CDU és CSU nyíltan felkelt Angela Merkel ellen

amerika, london, párizs

Meglepetésre elveszítette a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a testvérpárt bajor Keresztényszociális Unió (CSU) közös szövetségi parlamenti képviselőcsoportjában kedden tartott frakcióvezető-választást Volker Kauder. Az Angela Merkel kancellár bizalmasaként számon tartott politikusnak így 13 év után távoznia kell a tisztségből.

Orbán: Európa kiváló szakemberek képzésével dolgozhatja le a versenyhátrányát

Elkezdődött az EuroSkills 2018, a szakmák Európa-bajnoksága Budapesten.

Trump ismét kiállt a szuverenitás eszméje mellett, elítélve a globális kormányzást

Trump ismét kiállt a szuverenitás eszméje mellett, elítélve a globális kormányzást

amerika, london, párizs

Az Egyesült Államok szuverenitását hangsúlyozta Donald Trump amerikai elnök az ENSZ Közgyűlése 73. ülésszakának kedden kezdődött általános vitájában, és elutasította "a globális kormányzást, ellenőrzést és uralmat".

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

A Maldív-szigeteken leromboltak egy gyönyörű alkotást az iszlám nevében

A Maldív-szigeteken leromboltak egy gyönyörű alkotást az iszlám nevében

amerika, london, párizs

A világ első ár-apály galériáját a Maldív-szigeteken állították fel, azonban a rendőrség lebontotta, mert az alkotást iszlámellenesnek minősítették.

Az osztrák belügyminiszter arra kötelezné a rendőrséget, hogy írja meg, ha migráns az elkövető

Arra is felkérték őket, hogy ne nyilatkozzanak az elfogult, liberális újságíróknak, riportot és nagyívű beszámolót pedig csak akkor készíthetnek, ha az újságírók garantálják a semlegességet.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére