Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Leszavazták a Brexit-megállapodást a brit parlamentben

2019. március 12. 20:27

A brit parlament alsóházának képviselői ismét elvetették Theresa May miniszterelnök Brüsszellel kötött megállapodását a Brexitről. A képviselők szerdán és csütörtökön szavazhatnak arról, hogy megállapodás nélkül lépjen ki Nagy-Britannia az EU-ból, vagy halasszák el a kilépést és próbáljanak meg jobb feltételeket kicsikarni.

Szavazás

A brit parlament kedden este szavazott arról, hogy milyen módon lépjen ki Nagy-Britannia az Európai Unióból. A képviselők nap közben vitát folytattak a fejleményekről, majd megkezdődött a szavazás.

A képviselők a Brüsszel és London között megkötött kilépési megállapodásról szavaztak. Erről már januárban egyszer szavazhatott a brit parlament, ám akkor a honatyák elvetették a tervet.

Régóta jól látszik, hogy Brüsszel a britek megszívatására játszik. Ez abban is tetten érhető, hogy Theresa May brit miniszterelnök további tárgyalásokba akart bocsátkozni a Brexit részleteit illetően, ettől azonban Brüsszel elzárkózott. Végül hétfőn, tulajdonképpen az utolsó pillanatban Maynek sikerült megállapodnia Junckerrel, ám az kérdés volt, hogy ez a megállapodás elég lesz-e. May kapott néhány jogi garanciát, ám úgy tűnik, ez kevés volt a brit honatyák számára.
A brit parlamenti képviselők a kedd esti szavazáson ismét elvetették a jelenlegi megállapodásban foglalt kilépési feltételeket.

A parlament 242 igen és 391 nem szavazattal újfent nemet mondott a kilépési megállapodásra.

Mi jön ezután?

Theresa May számított erre a forgatókönyvre, tudta ugyanis, hogy az ellenzéki, bevándorláspárti Munkáspárt a Brexit – és ezzel a népakarat – megfúrásán munkálkodik, és Brüsszel pedig meg szeretné büntetni a briteket. Emellett saját pártján belül is voltak olyanok, akik elégedetlenek voltak a kilépési feltételekkel.

Theresa May a brit parlament március 12-i Brexit-szavazásán.

Fotó: AFP

A forgatókönyv az, hogy a brit parlament szerdán arról a kérdésről szavaz, hogy Nagy-Britannia kilépjen-e az EU-ból megállapodás nélkül. Ha a brit parlament alsóháza ezt is elutasítja, akkor csütörtökön arról kell majd szavazniuk, hogy London kérje-e az EU-tól a kilépés március 29-i határidejének elhalasztását.

Számos elemző egyébként a keddi és a szerdai kérdés elutasítását és a csütörtöki, halasztásról szóló kérdés megszavazását tartotta a legvalószínűbbnek.

Juncker bosszúja

A britek és az unió kilépési tárgyalásai a kezdetektől fogva döcögve haladnak. Ez elsősorban Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének és embereinek köszönhető.

Juncker politikai "teljesítménye", öröksége, hogy Európába beengedte a migránsokat és kipaterolta a briteket.

Az Európai Parlamentben ülő brit képviselők a kezdettől fogva ellenezték Juncker bizottsági elnöki posztra való megválasztását, így a politikus valószínűleg nem ejtett könnyeket a britek távozása miatt. Annak ellenére sem, hogy Nagy-Britannia kiválása nem jó az EU, köztük Magyarország számára sem. Ám ha már így döntöttek a britek, akkor legalább lehetett volna korrekt velük. Ehelyett az egyik első nyilatkozata a Brexit kapcsán az volt, hogy ha lehet, akkor a britek "takarodjanak minél hamarabb".

Juncker időnként fellengzősen, lenézően vagy pökhendien nyilatkozott a Brexit kapcsán. A brit kormány és Brüsszel tavaly novemberben kötötte meg megállapodását, ám a britek jelezték, hogy szeretnének módosítani, mivel nem teljesen elégedettek a szöveggel. Juncker csuklóból elhárította a kérést.

A két esemény között pedig folyamatosan, minden létező módon kitolt Juncker a brit kormánnyal. Ennek a csúcspontja volt, amikor a brit miniszterelnök meghívta Londonba vacsorázni és ő kiszivárogtatta a sajtónak a megbeszélés részleteit. Elsősorban azokat az illetlen megjegyzéseket, amelyeket Theresa May brit miniszterelnökre mondott. Az eset kapcsán Angela Merkel német kancellár is berágott is Junckerre, aki végül sajnálkozott a vacsora részleteinek kiszivárgása miatt. A felelősséget azonban nem vállalta.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Macron rendőrei pénzbüntetést szabnak ki arra, aki a sárgamellényeseket támogatja

Macron rendőrei pénzbüntetést szabnak ki arra, aki a sárgamellényeseket támogatja

amerika, london, párizs

Súlyos pénzbüntetést kapott egy párizsi házaspár a hétvégén, miután olyan ruházatban jelentek meg a közterületen, amelyen a sárgamellényesek egyik politikai javaslata szerepelt.

A muszlim imavezetők 90 százaléka külföldről érkezik Németországba

Az imámok közel 90 százaléka külföldről, elsősorban Törökországból és Észak-Afrikából érkezik a németországi mecsetekbe - derült ki a Konrad Adenauer Stiftung tanulmányából.

Németország európai FBI-t hozna létre a jelenlegi Europolból

A CDU/CSU európai uniós választási programja a közös hadsereg mellett már egy európai rendőri nyomozóhatóság, egy európai FBI létrehozását is a német jobbközép pártok uniós céljai között nevesít.

Rágcsát és sört bekészíteni, élvezzük a haladó hisztériát

Rágcsát és sört bekészíteni, élvezzük a haladó hisztériát

piszkostizenkettő

Az amerikai demokraták - és csatolt globalista testvéreik szerte a világon - a 2016-os elnökválasztás óta nem tudnak mit kezdeni azzal a helyzettel, hogy Trump elnök lett. Ezért azóta fölvették azt a pózt, ami legjobban illeszkedik lényegükhöz: a toporzékoló, hisztériás kisgyerekét.

Nógrádi György: Rengeteg terrorista járkál Európában, akikről semmit sem tudunk

Nógrádi György: Rengeteg terrorista járkál Európában, akikről semmit sem tudunk

csak neked, csak most

Villáminterjú Nógrádi György kül- és biztonságpolitikai szakértővel a terrorizmusról és az elmúlt hét ezzel kapcsolatos történéseiről.

G. Fodor Gábor: a keresztény kultúrához való viszony sorskérdés

G. Fodor Gábor: a keresztény kultúrához való viszony sorskérdés

kétharmad

A keresztény kultúrához való viszony nem vitakérdés, hanem sorskérdés - jelentette ki G. Fodor Gábor, a Századvég elnöke az alapítvány Mit köszönhetünk a keresztény kultúrának? címmel megrendezett konferenciáján.

Václav Klaus: Brüsszel durvább propagandát tol, mint a szovjetek

Václav Klaus: Brüsszel durvább propagandát tol, mint a szovjetek

amerika, london, párizs

Václav Klaus volt cseh államfő a Magyar Nemzetnek adott interjút, amelyben kifejtette, hogy az Európai Parlament az EU hivatalos propagandaszerve, amely az integrációt támogatja. Szocialisták és kereszténydemokraták együtt küzdenek az ellen, aki bírálni meri ezt a hivatalos európai álláspontot.

A kereszténység a jelenünk és a jövőnk

A kereszténység a jelenünk és a jövőnk

kétharmad

Beszámoló a Századvég Alapítvány konferenciájának kerekasztal-beszélgetéséről, melynek résztvevői Bodnár Dániel, a Tett és Védelem Alapítvány elnöke, Juhász Hajnalka miniszteri biztos, Gyorgyovich Miklós, a Századvég Alapítvány vezető kutatója és ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég jogi szakértője voltak.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére