Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Leszavazták a Brexit-megállapodást a brit parlamentben

2019. március 12. 20:27

A brit parlament alsóházának képviselői ismét elvetették Theresa May miniszterelnök Brüsszellel kötött megállapodását a Brexitről. A képviselők szerdán és csütörtökön szavazhatnak arról, hogy megállapodás nélkül lépjen ki Nagy-Britannia az EU-ból, vagy halasszák el a kilépést és próbáljanak meg jobb feltételeket kicsikarni.

Szavazás

A brit parlament kedden este szavazott arról, hogy milyen módon lépjen ki Nagy-Britannia az Európai Unióból. A képviselők nap közben vitát folytattak a fejleményekről, majd megkezdődött a szavazás.

A képviselők a Brüsszel és London között megkötött kilépési megállapodásról szavaztak. Erről már januárban egyszer szavazhatott a brit parlament, ám akkor a honatyák elvetették a tervet.

Régóta jól látszik, hogy Brüsszel a britek megszívatására játszik. Ez abban is tetten érhető, hogy Theresa May brit miniszterelnök további tárgyalásokba akart bocsátkozni a Brexit részleteit illetően, ettől azonban Brüsszel elzárkózott. Végül hétfőn, tulajdonképpen az utolsó pillanatban Maynek sikerült megállapodnia Junckerrel, ám az kérdés volt, hogy ez a megállapodás elég lesz-e. May kapott néhány jogi garanciát, ám úgy tűnik, ez kevés volt a brit honatyák számára.
A brit parlamenti képviselők a kedd esti szavazáson ismét elvetették a jelenlegi megállapodásban foglalt kilépési feltételeket.

A parlament 242 igen és 391 nem szavazattal újfent nemet mondott a kilépési megállapodásra.

Mi jön ezután?

Theresa May számított erre a forgatókönyvre, tudta ugyanis, hogy az ellenzéki, bevándorláspárti Munkáspárt a Brexit – és ezzel a népakarat – megfúrásán munkálkodik, és Brüsszel pedig meg szeretné büntetni a briteket. Emellett saját pártján belül is voltak olyanok, akik elégedetlenek voltak a kilépési feltételekkel.

Theresa May a brit parlament március 12-i Brexit-szavazásán.

Fotó: AFP

A forgatókönyv az, hogy a brit parlament szerdán arról a kérdésről szavaz, hogy Nagy-Britannia kilépjen-e az EU-ból megállapodás nélkül. Ha a brit parlament alsóháza ezt is elutasítja, akkor csütörtökön arról kell majd szavazniuk, hogy London kérje-e az EU-tól a kilépés március 29-i határidejének elhalasztását.

Számos elemző egyébként a keddi és a szerdai kérdés elutasítását és a csütörtöki, halasztásról szóló kérdés megszavazását tartotta a legvalószínűbbnek.

Juncker bosszúja

A britek és az unió kilépési tárgyalásai a kezdetektől fogva döcögve haladnak. Ez elsősorban Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének és embereinek köszönhető.

Juncker politikai "teljesítménye", öröksége, hogy Európába beengedte a migránsokat és kipaterolta a briteket.

Az Európai Parlamentben ülő brit képviselők a kezdettől fogva ellenezték Juncker bizottsági elnöki posztra való megválasztását, így a politikus valószínűleg nem ejtett könnyeket a britek távozása miatt. Annak ellenére sem, hogy Nagy-Britannia kiválása nem jó az EU, köztük Magyarország számára sem. Ám ha már így döntöttek a britek, akkor legalább lehetett volna korrekt velük. Ehelyett az egyik első nyilatkozata a Brexit kapcsán az volt, hogy ha lehet, akkor a britek "takarodjanak minél hamarabb".

Juncker időnként fellengzősen, lenézően vagy pökhendien nyilatkozott a Brexit kapcsán. A brit kormány és Brüsszel tavaly novemberben kötötte meg megállapodását, ám a britek jelezték, hogy szeretnének módosítani, mivel nem teljesen elégedettek a szöveggel. Juncker csuklóból elhárította a kérést.

A két esemény között pedig folyamatosan, minden létező módon kitolt Juncker a brit kormánnyal. Ennek a csúcspontja volt, amikor a brit miniszterelnök meghívta Londonba vacsorázni és ő kiszivárogtatta a sajtónak a megbeszélés részleteit. Elsősorban azokat az illetlen megjegyzéseket, amelyeket Theresa May brit miniszterelnökre mondott. Az eset kapcsán Angela Merkel német kancellár is berágott is Junckerre, aki végül sajnálkozott a vacsora részleteinek kiszivárgása miatt. A felelősséget azonban nem vállalta.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Nyugaton nagyobb eséllyel radikalizálódnak a muszlimok

Nyugaton nagyobb eséllyel radikalizálódnak a muszlimok

amerika, london, párizs

A Nyugaton - Nyugat-Európában és Észak-Amerikában - született muszlimok nagyobb fogékonyságot mutatnak a szélsőséges iszlám iránt, mint azok, akik például a Közel-Keleten vagy Afrikában születtek - állítja egy tanulmány, amelyet a svédországi Uppsalai Egyetemen készítettek.

Teljes fejetlenség uralkodik a német integrációs törekvések terén

Egyre több kritika éri a szövetségi bevándorlási és menekültügyi hatóságot (BAMF).

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei!

Az MLSZ vezetősége előbújhatna a csigaházából és körülnézhetne egy kicsit

Az MLSZ vezetősége előbújhatna a csigaházából és körülnézhetne egy kicsit

hajrá, magyarok!

Egészen elképesztő az, ahogy Magyarországon elherdáljuk a tehetséges labdarúgóinkat.

Összeomlás

Összeomlás

piszkostizenkettő

A szélsőbaloldali anarchista rabol és gyújtogat, a rendőr kínoz és fosztogat, a néppárti polgármester meg nem tehet semmiről, hiszen szexmániás.

Everything you need to know about the conflict between Fidesz and the European People's Party

Everything you need to know about the conflict between Fidesz and the European People's Party

amerika, london, párizs

On Wednesday, the European People's Party (EPP) held a meeting regarding the membership of its fourth strongest member party, Fidesz. The importance of this conference was paramount, considering the date of the elections to the European Parliament is closing in.

Orbán lázba hozta szerdán Európát, ezzel lenyomva a Brexit kapcsán Theresa Mayt

Orbán lázba hozta szerdán Európát, ezzel lenyomva a Brexit kapcsán Theresa Mayt

kétharmad

Hiába kavarta fel az álló vizet Európa egyik legnagyobb gazdasági és katonai ereje, Nagy-Britannia szerdán azzal, hogy Theresa May brit miniszterelnök halasztást kért az unióból való kilépésre, a Google Trends keresési adatokat elemző programja szerint Európa számos meghatározó országában sokkal többen érdeklődtek a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor küzdelme iránt, melyet az Európai Néppárt bevándorláspárti szárnya ellen vívott.

Deutsch Tamás: az erős nemzetek Európája áll szemben a birodalmi Európai Egyesült Államokkal

Deutsch Tamás: az erős nemzetek Európája áll szemben a birodalmi Európai Egyesült Államokkal

kétharmad

A Fidesz a Néppártban azért dolgozik, hogy az EU jövőjéről szóló vitában a pártcsalád a bevándorlásellenes, erős nemzetállamokra építő uniót akaró javaslatot fogadja majd el, szemben a globalista birodalmi elképzelést megvalósító Európai Egyesült Államok emberkísérlete helyett - erről az Echo TV-n vasárnap adásba kerülő A nyolcas című műsorban beszél Deutsch Tamás. A Fidesz EP-képviselője szerint az EU nyugati politikusai azért nem gondolkodnak a nemzetállamok uniójában, mert jelentős részük a balliberális ideológiák fogságában vergődik.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére