Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Leszavazta a megállapodás nélküli kilépést az EU-ból a brit parlament

2019. március 13. 20:40

Szerdán este a brit honatyák arról döntöttek, hogy Nagy-Britannia megállapodás nélkül lépjen-e ki az Európai Unióból. Ha igent mondtak volna erre, az azt jelentette volna, hogy a március 29-i kilépési dátum után a kétoldalú kereskedelmi, gazdasági és minden más kapcsolat rendezése nélkül hagyták volna el az uniót. A brit parlament tehát kinyilvánította, hogy a kilépés előtt rendezni szeretné a vitás kérdéseket az EU-val. Csütörtökön újabb szavazás várható.

Mint ismert, a héten a brit parlament az Európai Unióból történő kilépés módjáról szavazott, és csütörtökön még egy újabb szavazás várható. Kedden arról döntöttek a honatyák, hogy elfogadják-e Theresa May EU-val kötött megállapodását. Ez végül nem kapott többséget, így a brit miniszterelnök által beígért újabb szavazás következett szerdán este. Itt már az volt a kérdés, hogy a szigetország megállapodás nélkül lépjen-e ki az Európai Unióból.

Theresa May brit miniszterelnök (középen) a megállapodás nélküli kilépés parlamenti vitáján, 2019. március 13-án.

Fotó: AFP

Az előzetes várakozások szerint alakult a szavazás eredménye,

a képviselők többsége úgy határozott, hogy nem támogatja a megállapodás nélküli kilépést. A londoni alsóház elutasította annak a lehetőségét, hogy az Egyesült Királyság bármikor és bármilyen körülmények között a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételeiről szóló megállapodás nélkül lépjen ki az Európai Unióból.

Viszont meglepetés is történt. Mindezt úgy szavazták meg, hogy a kilépésről szóló törvény egyik kiegészítéséről szóló szavazás során dőlt el. Az ezzel kapcsolatos fejlemények érdekesek lesznek, a BBC szerint Theresa May miniszterei élénk eszmecserét folytatnak, néhány miniszter akár be is adhatja a lemondását.

A döntés jogilag nem köti a kormányt, a képviselők csak véleményt nyilvánítottak.

321 képviselő szavazott a megállapodással való kilépés mellett és 278 szavazott ellene.

A brit honatyák így csütörtökön is véleményt nyilváníthatnak a Brexittel kapcsolatban. A csütörtök esti szavazás arról fog szólni, hogy Nagy-Britannia a március 29-i kilépés elhalasztását fogja kérni az EU-tól. Itt azzal a problémával kell szembenéznie a briteknek, hogy "csak úgy" nem kérhetnek halasztást az EU-tól, azt meg kell indokolni. Ezután pedig az uniós tagállamok szavaznak a britek kéréséről.

A halasztás esetén további problémát jelentenek a májusi Európai Parlamenti választások. Ugyanis az EU úgy számolt, hogy a britek ezen már nem vehetnek részt. Ám a kilépés elhalasztásával a britek tulajdonképpen még benn maradnának az EU-ban, ám nem lenne Európai Parlamenti képviseletük. A csütörtöki szavazás után, ha a honatyák a kilépés elhalasztására voksolnak, akkor ezt a helyzetet is meg kell oldania valahogy Theresa Maynek és az EU-nak.

Ebben az esetben Junckerrel kellene tárgyalnia a brit miniszterelnöknek, és ahogy tegnapi cikkünkben írtuk, az Európai Bizottság isiászos elnöke az elmúlt években igyekezett mindent megtenni, hogy kitoljon a britekkel.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Nyugaton nagyobb eséllyel radikalizálódnak a muszlimok

Nyugaton nagyobb eséllyel radikalizálódnak a muszlimok

amerika, london, párizs

A Nyugaton - Nyugat-Európában és Észak-Amerikában - született muszlimok nagyobb fogékonyságot mutatnak a szélsőséges iszlám iránt, mint azok, akik például a Közel-Keleten vagy Afrikában születtek - állítja egy tanulmány, amelyet a svédországi Uppsalai Egyetemen készítettek.

Teljes fejetlenség uralkodik a német integrációs törekvések terén

Egyre több kritika éri a szövetségi bevándorlási és menekültügyi hatóságot (BAMF).

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei!

Az MLSZ vezetősége előbújhatna a csigaházából és körülnézhetne egy kicsit

Az MLSZ vezetősége előbújhatna a csigaházából és körülnézhetne egy kicsit

hajrá, magyarok!

Egészen elképesztő az, ahogy Magyarországon elherdáljuk a tehetséges labdarúgóinkat.

Összeomlás

Összeomlás

piszkostizenkettő

A szélsőbaloldali anarchista rabol és gyújtogat, a rendőr kínoz és fosztogat, a néppárti polgármester meg nem tehet semmiről, hiszen szexmániás.

Everything you need to know about the conflict between Fidesz and the European People's Party

Everything you need to know about the conflict between Fidesz and the European People's Party

amerika, london, párizs

On Wednesday, the European People's Party (EPP) held a meeting regarding the membership of its fourth strongest member party, Fidesz. The importance of this conference was paramount, considering the date of the elections to the European Parliament is closing in.

Orbán lázba hozta szerdán Európát, ezzel lenyomva a Brexit kapcsán Theresa Mayt

Orbán lázba hozta szerdán Európát, ezzel lenyomva a Brexit kapcsán Theresa Mayt

kétharmad

Hiába kavarta fel az álló vizet Európa egyik legnagyobb gazdasági és katonai ereje, Nagy-Britannia szerdán azzal, hogy Theresa May brit miniszterelnök halasztást kért az unióból való kilépésre, a Google Trends keresési adatokat elemző programja szerint Európa számos meghatározó országában sokkal többen érdeklődtek a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor küzdelme iránt, melyet az Európai Néppárt bevándorláspárti szárnya ellen vívott.

Deutsch Tamás: az erős nemzetek Európája áll szemben a birodalmi Európai Egyesült Államokkal

Deutsch Tamás: az erős nemzetek Európája áll szemben a birodalmi Európai Egyesült Államokkal

kétharmad

A Fidesz a Néppártban azért dolgozik, hogy az EU jövőjéről szóló vitában a pártcsalád a bevándorlásellenes, erős nemzetállamokra építő uniót akaró javaslatot fogadja majd el, szemben a globalista birodalmi elképzelést megvalósító Európai Egyesült Államok emberkísérlete helyett - erről az Echo TV-n vasárnap adásba kerülő A nyolcas című műsorban beszél Deutsch Tamás. A Fidesz EP-képviselője szerint az EU nyugati politikusai azért nem gondolkodnak a nemzetállamok uniójában, mert jelentős részük a balliberális ideológiák fogságában vergődik.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére