Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Lengyelország is harcba száll a Soros-hálózat ellen

2017. április 27. 22:58

Írországban bírósági ítélet marasztalta el Soros György-féle Nyílt Társadalom Alapítványok törvénysértő tevékenységét (Open Society Foundations). Lengyelországban pedig a lengyel kormány döntött: a Soros-hálózathoz tartozó Báthory Alapítvány helyett, inkább egy másik - hazai érdekeltségű - szervezetnek kívánja átadni a Norvég Alap sok millió eurós támogatásainak a kezelésére és elosztására vonatkozó jogot. Az USA-ban ugyanakkor a milliárdos spekuláns egyik "civil" szervezete az amerikai kongresszusi választókerületeket megcélzó Trump-ellenes politikai médiakampányba kezdett.
A milliárdos "civiljein" keresztül akarta az ír alkotmány módosítását elérni.

A Soros-hálózathoz tartozó írországi, abortuszpárti nem kormányzati szervezetek csoportja kénytelen visszaadni a milliárdostól kapott támogatását, mert az illegális finanszírozásnak minősül az ír törvények alapján.

A brit The Christian Institute beszámolója szerint egy írországi abortusztámogatók csoportjának tagjaként az Abortion Rights Campaign (ARC) közel 25 ezer dollárt kapott Soros György-féle Nyílt Társadalom Alapítványoktól (OSF), hogy egy olyan abortusz mellett szóló médiakampányt indítson el, amelytől a nyílt társadalom hívei azt remélték, hogy az elérheti az ír alkotmány abortuszt engedélyező módosítását.

Két másik abortuszpárti szervezet – az Amnesty International Ireland és a Nemzetközi Planned Parenthood Federation –  is kapott támogatást Soros alapítványától. Mindkét szervezet több mint 130 000 euróra tett szert.

Ismeretes, Soros György és az elveinek a megvalósításáért küzdő szervezetek hálózata az azonos neműek házassága és a genderelméletek mellett az abortuszok elvégzésének is a közismert támogatója és szószólója világszerte.

Az írországi Közszolgálati Hivatal (SIPO) törvényességi eljárását követően, az egyik ír bíróság azért kötelezte a Soros-féle civil szervezetet az Amerikából érkező támogatás visszautalására, mivel Írország törvényei szerint az ír területen élők csoportjai és szervezetei nem használhatnak fel a tengerentúlról érkező finanszírozást hazai politikai célú kampányokhoz.

Az amerikai milliárdos hosszú távú politikai célokat valósít meg. Ezt még a 2016-ban kiszivárgott, Soros-szervezetek közötti levelezés, a DC Leaks egyik dokumentuma is megerősíti. Az OSF belső levelezésében ugyanis a Nyílt Társadalom Alapítványok egyik Írországgal kapcsolatos stratégia céljaként az abortusz útjában álló ír törvények megváltoztatása szerepel.

Lengyelország is frontot nyitott Soros szervezeti hálója ellen

Rájár a rúd Soros szervezeteire Kelet-Európában, írja a Bloomberg hírügynökség azzal kapcsolatban, hogy a milliárdos pénzember által finanszírozott egyik legjelentősebb lengyel nonprofit szervezet a kormánybejelentés alapján meg kell, hogy váljon a Norvég Pénzalap kezelésétől. 

A milliárdos NGO-hálózatába tartozó, varsói székhelyű Bátory Alapítvány, 2014-től egészen mostanáig  egyedül diszponált a Lengyelországot összességében megillető 809,3 millió eurós (882 millió dolláros) norvég állami támogatás fölött.

A Piotr Glinski miniszterelnök-helyettesnek a lengyel kormány nevében tett bejelentése szerint – amelyet az amerikai hírügynökség idéz –, Lengyelország azt szeretné, ha a polgári társadalom kiépítését szolgáló norvég állami támogatást ne Soros NGO-ja, hanem egy állam által is ellenőrzött szervezet kezelje.

A Bloomberg szerint a lengyel kormánynak ez a lépése egy új támadási front megnyitását jelenti Sorossal szemben a régióban, miután a magyar kormány Budapesten már nehézségeket okozott a pénzember által finanszírozott egyetem és a Soros-hálózat szervezeteinek a működtetésével összefüggésben. A hírügynökség kiemeli, hogy Lengyelország kormányzó pártja mostanában összeütközésbe került az Európai Unióval a jogállamisággal kapcsolatos felvetések miatt. Jaroslaw Kaczynski pedig dicsérően nyilatkozik Orbán Viktor magyar miniszterelnökről, és arról, ahogy Magyarország védi az érdekeit az EU-ban. 

Soros egyik NGO-ja szervezi a demokraták legfrissebb Trump-ellenes kampányát

Amerikában is gondot okoz az az ellentmondás, hogy a befektető pénzmágnás civilnek mondott szervezetei kifejezetten politikai, sőt pártpolitikai célok érdekében működnek.

A Demokrata Párt legnagyobb anyagi támogatójaként ismert, Soros Györgyhöz kötődő, egyik amerikai „civil” szervezet a napokban célzott hirdetéseket – köztük, egy televíziós reklámspotot is – kezdett el szétküldeni egyszerre több kommunikációs platformon is, számos kongresszusi választási körzetbe az ország egész területén.

Fotó: AFP

A missouri helyi sajtó beszámolója szerint a kifejezetten csak a Demokrata Párt érdekét szolgáló politikai kampányanyag célzottan eljutott a választói körzet republikánus kongresszusi képviselőjéhez, Ann Wagnerhez is, aki nem örül annak, hogy civil szervezetként pártpropagandával bombázzák a választókat.

A politikai kampányanyagot az American Bridge 21st Century alapítvány küldi szét Amerika-szerte, és egy olyan progresszív szervezetként írja le önmagát, amely politizál is. A Soros támogatásából létező csoport civil politikai szerepvállalása szerint:

elkötelezett amellett, hogy felelősségre vonja a republikánusokat a szavaikért és cselekedeteikért is." 

Soros György, csak a Responsible Politics Centre OpenSecrets.org honlapjának nyilvános forrása alapján 2012-től mostanáig legalább hárommillió dollárt adott a csoportnak a működésére.

A televíziós spot a republikánusok egészségügyi törvénytervezete elleni demokrata párti politikai érveket sorolja fel, valamint arra kér minden amerikait, hogy tegyen meg mindent Trump egészségügyi törvényének az elfogadása ellen, amelyet a múlt hónapban nem sikerült megszavaznia a törvényhozásnak.

A demokrata párti kampányanyag egy felszólítást is tartalmaz, miszerint: „Mondja meg a kongresszusi képviselőjének: Ne hagyja, hogy Trump becsapja.

Hogy a saját maga által tervezett társadalompolitikai változtatások végrehajtása mellett a végsőkig elkötelezett milliárdosnak mi a válasza a szervezeti hálózatával kapcsolatos számtalan kritikára, azt nem lehet tudni. Soros György, a nyílttársadalom-elmélet apostola ugyanis a nyilvánosság teljes kizárásával tárgyalt Junckerrel, az EU Bizottság elnökével csütörtökön.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Pengeélen táncol az ország, miután el akarták venni a fehérek földjeit

Pengeélen táncol az ország, miután el akarták venni a fehérek földjeit

amerika, london, párizs

Cyril Ramaphosa, Dél-Afrika elnöke lényegében beismerte, hogy országa komoly bajban van, szavai szerint pengeélen táncol az afrikai állam azután, hogy erőszakkal, kompenzáció nélkül el akarták venni a fehér földművesek földjeit.

Libsi tempó: felelősségteljes egyéni döntés helyett hibáztassuk a kormányt

Libsi tempó: felelősségteljes egyéni döntés helyett hibáztassuk a kormányt

ökojobb

Szeptemberben robbant a hír, hogy a kormány betilthatja a műanyag zacskókat, majd az elmúlt hetekben azon ment a sírás, hogy a kormány visszatáncolt. Tisztázzunk néhány dolgot ezzel kapcsolatban.

Megtiltják a kereszt viselését az alsó-szászországi bíróságokon

Megtiltják a kereszt viselését az alsó-szászországi bíróságokon

amerika, london, párizs

Németország északnyugati tartományában minden bizonnyal ez a legégetőbb probléma.

Már az interneten is kitölthető a nemzeti konzultáció

Már az interneten is kitölthető a nemzeti konzultáció

kétharmad

Szerda reggeltől az interneten is ki lehet tölteni a családok védelméről szóló nemzeti konzultációs kérdőívet - jelentette be Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Facebookra feltöltött videójában.

Mindenkit szeretni

Mindenkit szeretni

piszkostizenkettő

Nem lehet mindenkit szeretni, de minek is, mert miféle szeretet az, amit az utolsó gyújtogató és az édesanyám egyformán megkap?

Demeter Márta továbbra is titkolózik

Demeter Márta továbbra is titkolózik

kétharmad

A bevándorláspárti LMP elnökét arról kérdezték, hogy kiket alkalmaz országgyűlési képviselői keretéből.

Szijjártó: erős és sikeres Európa a cél

A külgazdasági és külügyminiszter a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rendezvényén fejtette ki gondolatait.

"Magyarországra megbízható szövetségesként tekintenek Washingtonban"

Magyarországra megbízható és partneri viszonyt kínáló szövetségesként tekintenek Washingtonban - hangsúlyozta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára az amerikai fővárosban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére