Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Lengyelország és Magyarország együtt áll ki az igazáért

2018. március 1. 16:28

Megérkezett a lengyel parlamentbe, a szejmbe a magyar Országgyűlés határozata, amely a Lengyelországgal való szolidaritásról szól.

Fontos, hogy Lengyelország és Magyarország továbbra is kiálljanak igazukért – szögezte le Beata Mazurek lengyel alsóházi alelnök és Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára, miután Soltész Miklós átadta a szejmben az Országgyűlés határozatát a Lengyelországgal való szolidaritásról.

A február 20-i határozatban az Országgyűlés kifejezte szolidaritását Lengyelországgal, és felszólította a magyar kormányt: álljon ki Lengyelország mellett az Európai Unió 7. cikke szerinti eljárásban. Beata Mazurek megköszönte Budapest szolidaritását – számolt be Soltész Miklós csütörtökön az MTI-nek.

Megerősítették, hogy a két országnak azonos az álláspontja a migráció tekintetében, vagyis "egyértelművé teszik, hogy nem lesznek befogadóországok" – tette hozzá.

Egyetértettek abban, hogy az európai szolidaritásnak "meg kell jelennie, és meg is jelenik a közel-keleti helyszíni segítségnyújtásban". Viszont "megváltoztatni népeink összetételét, a kultúránkat, teljesen más kultúrát erőltetni országainkra, azt nem fogjuk engedni" – szögezte le az államtitkár.

Soltész Miklós szerint az alsóházi alelnökkel folytatott tárgyalásán ezzel összefüggésben felmerült, hogy "biztosítani kell a kereszténység fennmaradását", ugyanis szerintük "a nyugat-európai országok nagy része feladja kétezer éves hagyományait, a kereszténységet, s egyre inkább teret enged az iszlámnak". Mint mondta, egyetértenek abban, hogy az ilyen veszélyeket jól érzékeltetik "a templombezárások és a no-go zónák kialakulása".

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Soltész és Nacsa Lőrinc, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) elnöke, aki szintén ellátogatott a szejmbe, arról is beszámoltak, hogy az IKSZ elnöke átadta Beata Mazureknek azt a molinót, amelyet aláírt a 2017. november 26-án a budapesti Bem-szobornál megrendezett tüntetés több száz résztvevője. A molinón a lengyel és a magyar zászló, valamint a Kiállunk Lengyelországért felirat szerepel.

A Varsót támogató tüntetést az IKSZ annak hatására szervezte meg, hogy az Európai Parlament 2017. november 16-ai plenáris ülésén megszavazta a lengyel jogállamiságról szóló határozatát, és ez alapján a testület elkezdte előkészíteni az uniós alapszerződés hetedik cikke szerinti eljárás megindítását az ország ellen.

A tüntetés szervezői meg akarták mutatni, hogy a magyar fiatalok is kiállnak Lengyelország mellett – mondta Nacsa. Beszámolója szerint Beata Mazurek örömmel fogadta az ajándékot, továbbítja azt Marek Kuchcinski házelnöknek.

Az alelnök fontosnak nevezte, hogy nemcsak az úgynevezett nagypolitika szintjén, hanem a fiatalok között is erősödjenek a magyar-lengyel kapcsolatok – számolt be Nacsa, aki szerint "az egymás mellett való ilyen szilárd kiállással biztosítható Európa jövője".

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Egykettőre eljuthatnak a britek oda, hogy már nem csak nők lehetnek anyák

Nem csak Franciaország sziporkázik a maga szülő 1 és szülő 2 megnevezéseivel. A briteknél könnyen lehet, hogy jogi szempontból már nem csak nők válhatnak anyává.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak ma a legfontosabb hírek.

A csoportos nemi erőszakot elkövető 22 éves szíriai migránst kiskorúként kezelik a német bíróságon

A csoportos nemi erőszakot elkövető 22 éves szíriai migránst kiskorúként kezelik a német bíróságon

amerika, london, párizs

A Baden-Württemberg tartománybeli Freiburgban 2018. október 14-re virradó éjjel csoportosan megerőszakoltak egy 18 éves német lányt. Az tettesek közül heten szíriai migránsok voltak. A 22 éves elsőrendű gyanúsítottat kiskorúként fogják kezelni a német bíróságon, mivel a bűntény elkövetésekor még nem számított nagykorúnak.

"Bud Spencer egy jóságos óriás volt, aki szerette a magyarokat"

"Bud Spencer egy jóságos óriás volt, aki szerette a magyarokat"

csak neked, csak most

Nemsokára a mozikba kerül a "Piedone nyomában" című, Bud Spencer életét feldolgozó portréfilm. Ez alkalomból beszélgettünk Király Leventével, a film rendezőjével, hogy rávilágítsunk pár dologra: milyen ember is volt Bud Spencer, azaz Carlo Pedersoli a magánéletében, hogyan viszonyult családjához, a magyarokhoz és a kereszténységhez.

Van egy komoly mulasztása a Magyar Tudományos Akadémiának, amiről mélyen hallgat

Az ellenzéki sajtó tele van az MTA működését átláthatóbbá tenni akaró kormányzati szándék elleni politikai sivalkodással. A ballib megmondóemberek reggeltől estig a tudomány szabadságát féltik a Fidesz képzeletbeli diktatúrájától, miközben viszont arról mélyen hallgatnak, hogy a valóságban az MTA tevékenysége teljesen átláthatatlan, nem utolsósorban azért, mert az Akadémia évtizedek óta nem hajlandó kommunikálni semmit a tevékenységéről a közvélemény felé.

Szijjártó: Sorost a víziója miatt kritizálja a magyar kormány

Szijjártó: Sorost a víziója miatt kritizálja a magyar kormány

kétharmad

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Jerusalem Post című izraeli lapnak nyilatkozva elmondta, hogy a magyar kormánynak Soros György nézeteivel van problémája, nem pedig a milliárdos származásával.

Miért fáj az Indexnek, ha muszlim migránsok helyett magyarokon segítünk?

Miért fáj az Indexnek, ha muszlim migránsok helyett magyarokon segítünk?

kinyílott a pitypang

Hatalmas sivalkodásba kezdtek az idegenszívű propagandagyárak amiatt, mert a kormány - a magyar honosítási törvényekkel összhangban - venezuelai magyaroknak nyújtott segítséget.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére