Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Lengyelország és Magyarország együtt áll ki az igazáért

2018. március 1. 16:28

Megérkezett a lengyel parlamentbe, a szejmbe a magyar Országgyűlés határozata, amely a Lengyelországgal való szolidaritásról szól.

Fontos, hogy Lengyelország és Magyarország továbbra is kiálljanak igazukért – szögezte le Beata Mazurek lengyel alsóházi alelnök és Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára, miután Soltész Miklós átadta a szejmben az Országgyűlés határozatát a Lengyelországgal való szolidaritásról.

A február 20-i határozatban az Országgyűlés kifejezte szolidaritását Lengyelországgal, és felszólította a magyar kormányt: álljon ki Lengyelország mellett az Európai Unió 7. cikke szerinti eljárásban. Beata Mazurek megköszönte Budapest szolidaritását – számolt be Soltész Miklós csütörtökön az MTI-nek.

Megerősítették, hogy a két országnak azonos az álláspontja a migráció tekintetében, vagyis "egyértelművé teszik, hogy nem lesznek befogadóországok" – tette hozzá.

Egyetértettek abban, hogy az európai szolidaritásnak "meg kell jelennie, és meg is jelenik a közel-keleti helyszíni segítségnyújtásban". Viszont "megváltoztatni népeink összetételét, a kultúránkat, teljesen más kultúrát erőltetni országainkra, azt nem fogjuk engedni" – szögezte le az államtitkár.

Soltész Miklós szerint az alsóházi alelnökkel folytatott tárgyalásán ezzel összefüggésben felmerült, hogy "biztosítani kell a kereszténység fennmaradását", ugyanis szerintük "a nyugat-európai országok nagy része feladja kétezer éves hagyományait, a kereszténységet, s egyre inkább teret enged az iszlámnak". Mint mondta, egyetértenek abban, hogy az ilyen veszélyeket jól érzékeltetik "a templombezárások és a no-go zónák kialakulása".

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Soltész és Nacsa Lőrinc, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) elnöke, aki szintén ellátogatott a szejmbe, arról is beszámoltak, hogy az IKSZ elnöke átadta Beata Mazureknek azt a molinót, amelyet aláírt a 2017. november 26-án a budapesti Bem-szobornál megrendezett tüntetés több száz résztvevője. A molinón a lengyel és a magyar zászló, valamint a Kiállunk Lengyelországért felirat szerepel.

A Varsót támogató tüntetést az IKSZ annak hatására szervezte meg, hogy az Európai Parlament 2017. november 16-ai plenáris ülésén megszavazta a lengyel jogállamiságról szóló határozatát, és ez alapján a testület elkezdte előkészíteni az uniós alapszerződés hetedik cikke szerinti eljárás megindítását az ország ellen.

A tüntetés szervezői meg akarták mutatni, hogy a magyar fiatalok is kiállnak Lengyelország mellett – mondta Nacsa. Beszámolója szerint Beata Mazurek örömmel fogadta az ajándékot, továbbítja azt Marek Kuchcinski házelnöknek.

Az alelnök fontosnak nevezte, hogy nemcsak az úgynevezett nagypolitika szintjén, hanem a fiatalok között is erősödjenek a magyar-lengyel kapcsolatok – számolt be Nacsa, aki szerint "az egymás mellett való ilyen szilárd kiállással biztosítható Európa jövője".

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A liberalizmus mint imperializmus

A liberalizmus mint imperializmus

amerika, london, párizs

Dogmatikus utópizmussal vádolja meg a birodalmi terjeszkedésű liberalizmust legújabb könyvében Yoram Hazony, a jeruzsálemi Herzl Intézet vezetője, aki szerint a liberálisok bizonyos szempontból korántsem állnak távol a múlt század marxistáitól vagy éppen a középkori egyháztól.

Németország felügyelete alá vonhatja a legnagyobb török iszlamista szervezetet

A német titkosszolgálat megfigyelés alá helyezheti a török iszlamista ernyőszervezetet, a DITIB-et.

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

amerika, london, párizs

A salzburgi csúcstalálkozón minden szem a migrációra figyelt. Az uniós vezetők már idén megkezdenék a tárgyalásokat az arab, észak-afrikai és közel-keleti államokkal. Eközben egyre inkább előtérbe kerülnek Orbán Viktor korábbi javaslatai a migrációs krízis hosszú távú kezelését illetően.

Lelassul a Csillagok háborúja multikulturális világa

Lelassul a Csillagok háborúja multikulturális világa

szabad vasárnap

A Star Wars-univerzum kétségkívül generációkat meghatározó világ a filmtörténelemben. Az első trilógia klasszisra sikeredett, a folytatások viszont már hagytak némi kívánnivalót maguk után.

Több ezer felhasználó személyes adatát adta ki a Google

Több ezer felhasználó személyes adatát adta ki a Google

amerika, london, párizs

A techóriás több száz appnak továbbítja a Gmail-felhasználók adatait, pedig ezen gyakorlatát a tavalyi évben elvileg befejezte. Ismét megkérdőjeleződik ezzel a techóriások megbízhatósága.

Cseh lap: kettős mércét alkalmaz az EU Magyarország esetében

A Mladá Fronta Dnes című cseh liberális napilap pénteki jegyzetében írt Magyarországról.

Soros keze is benne van a legújabb MeToo-botrányban

Soros keze is benne van a legújabb MeToo-botrányban

amerika, london, párizs

Folytatódik Trump főbírójelöltjének állítólagos zaklatási botránya. Brett Kavanaugh vádlója feltételeket szab a szenátusi meghallgatásához, közben pedig újabb részletek derültek ki az ügyről.

Amikor már egy szocinak is ciki az MSZP

Amikor már egy szocinak is ciki az MSZP

kétharmad

Bombaként robbant a hír még a hét közepén, hogy az MSZP győri erős embere bejelentette: otthagyja a pártot. Németh Árpádnál az tette be végleg a kaput, hogy a szocialisták EP-képviselői megszavazták a Soros-féle Sargentini-jelentést Strasbourgban. A volt MSZP-s politikus az Echo TV Informátor című műsorának beszélt csalódottságáról.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére