Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Lengyel politikus: mecset Varsóban? Akkor hadd építsünk templomot Szaúd-Arábiában!

2018. augusztus 28. 13:30

Dominik Tarczynski, a lengyel Jog és Igazságosság (PiS) kormánypárt parlamenti képviselője a Breitbart Londonnak beszélt a burkatilalomról. No meg arról, hogy mikor épülhet mecset Varsóban.

Dominik Tarczynski

Sümeghi kollégám bő egy hónappal ezelőtt írt arról, hogy talán az év interjúját adta a lengyel honatya, Dominik Tarczynski a bevándorláspárti brit Channel 4 csatorna egyik beszélgetős műsorában. A műsor riporterének kérdéseit – ami mi másról is szólhatott volna, mint a kényszerkvótákról, a muszlimokról és a demokráciaféltésről – a bevándorlásellenes PiS politikusa csodálatos zsenialitással hárította. Mi több: az interjú után a migránssimogatásból élő Cathy Newman érezhette magát inkább letörve.

Azóta Tarczynski mintha ráérzett volna az európai politika ízére, és most az egyre több európai országban megjelenő burkatilalom kapcsán fejtette ki vaskos, de annál józanabb véleményét. Mint a Breitbart London című angol nyelvű lapnak taglalta: nem érti, miért volt az felhajtás, ami a volt brit külügyminiszter, Boris Johnson nikábbal kapcsolatos kijelentései miatt robbant ki Európában.

Úgy kellene az arcot eltakaró fátylakat tiltani az európai országokban, mint ahogy a keresztek kihelyezését tiltják Szaúd-Arábiában”

– fogalmazott Tarczynski.

Szerinte a burka viselése komoly biztonsági kockázatot jelent, mert nemcsak a vallásos muszlimok, hanem a terroristák, gyermekmolesztálók is viselnek burkát, méghozzá azért, hogy megnehezítsék a későbbi beazonosításukat. Úgy véli, azok az országok, melyek még nem tiltották be a burka viselését, a tűzzel játszanak, hiszen a vallásszabadságra, a demokráciára való hivatkozás (a burkatilalom ellen) egészen addig működik, míg nem történik egy szörnyű tragédia.

Ausztria, Belgium, Bulgária, Franciaország és Dánia már betiltotta a burka viselését. Ezeknek az országoknak – lakosság számarányait figyelembe véve – jóval nagyobb muszlim kisebbségük van, mint Lengyelországnak. S bár itt is élnek muszlimok (ők a lipekek, más elnevezéssel lipek, litván vagy belaursz tatárok), ők a hosszú évszázadok alatt mégis nagyon jól tudtak integrálódni a lengyel társadalomba – emlékeztetett a PiS képviselője.

Lengyelországnak tanulnia kell Belgiumtól, Franciaországtól, Németországtól és a többi országtól. Mi nem másolhatjuk le a hibáikat!”

– fogalmazott Tarczynski.

Végezetül a lengyel parlamenti képviselő az interjúban azt is kifejtette: érthetetlen, miért borult fel Európában a keresztény és az iszlám világ közötti balansz. Hogy ezt szemléltesse, Tarczynski megemlítette: sajtóhírek szerint a szaúdi kormányzat mecsetet akar építtetni a lengyel fővárosban, Varsóban, ugyanakkor, ha a lengyel kormány szeretne templomot felhúzni az olajmonarchia fővárosában, Rijádban, annak nemhogy a kivitelezésére, de még az elfogadására sincs esély.

Örülnénk, ha felépülne a mecset, de csak akkor, ha Lengyelország is felhúzhatna egy katedrálist Szaúd-Arábiában”

– mondta a PiS képviselője.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Macron kultuszminisztere érti az idők szavát: túl sok a férfi a filmekben

Macron kultuszminisztere érti az idők szavát: túl sok a férfi a filmekben

piszkostizenkettő

A genderterror most a francia filmeket támadja. Addig sem kell a migrációval, a terrorizmussal és a munkanélküliséggel foglalkozniuk.

Beépített ukrán határőr készítette a felvételt az állampolgári eskütételről a beregszászi magyar konzulátuson

Beépített ukrán határőr készítette a felvételt az állampolgári eskütételről a beregszászi magyar konzulátuson

amerika, london, párizs

Hennagyij Moszkal, Kárpátalja kormányzója szerint egy beépített ukrán határőr készítette azt a felvételt, amely az elsődleges muníciót szolgáltatta a kárpátaljai magyarok ellen zajló boszorkányüldözéshez.

Októberben szavazhat az Országgyűlés a Soros-Sargentini-jelentésről

Októberben szavazhat az Országgyűlés a Soros-Sargentini-jelentésről

kétharmad

Október második hetében már az Országgyűlés plenáris ülése elé kerülhet a Soros-Sargentini-jelentést elutasító kormánypárti határozati javaslat. Orbán Viktor személyes levélben köszönte meg azoknak az EP-képviselőknek a támogatását, akik kiálltak Magyarország mellett.

Az ENSZ épp nem ér rá, mert a migránsok szétosztásával van elfoglalva

Az ENSZ épp nem ér rá, mert a migránsok szétosztásával van elfoglalva

amerika, london, párizs

Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnök felszólította kedden az ENSZ-t, hogy találjon megoldásokat az arab világ konfliktusaira, mert a világszervezet hiányosságai ártanak a belé vetett bizalomnak. Az ENSZ azonban a valódi konfliktusok megoldása helyett a bevándorlás megszervezésével van elfoglalva.

3 hónapnyi börtönt kapott, mert rácsapott egy nő fenekére

Életbe lépett Franciaországban az a törvény, amely főként a nőket védi a szexuális inzultusok ellen. A hatóság börtönbüntetést és pénzbüntetést is kiszabhat.

Zsidó AfD-sek miatt tört ki a tömeghisztéria Németországban

Zsidó AfD-sek miatt tört ki a tömeghisztéria Németországban

amerika, london, párizs

Németország második legerősebb pártját eddig "kényelmesen" lehetett támadni azzal, hogy szélsőjobboldali, antiszemita, s a többi. Most már picit jobban meg kell erőltetniük magukat a liberálisoknak, ha be akarják feketíteni a pártot, ugyanis alakult egy zsidó tagozata.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható a nap folyamán.

Az ukrán elnök behívta az ENSZ-csapatokat Ukrajnába

Petro Porosenko ukrán elnök reményének adott hangot kedden az ENSZ Közgyűlése 73. ülésszakán, hogy a világszervezet békefenntartó missziót vezényel a Donyec-medencébe, az - ukrán álláspont szerint - Oroszország által megszállt, szakadár ellenőrzésű területekre.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére