Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Kutatás: sehol a világon nem örülnek a migrációnak

2017. szeptember 23. 15:40

Még ha nem is szeretjük bújni a száraz adatokat, ezt a kutatást mindenképp érdemes elolvasni.

Az Ipsos kutatóintézet 25 országban végezte el a kutatását a migráció témakörében, szerte a Földön, az intézet 65 éven aluliakat kérdezett meg.

A migráció rossz, értem?

A kutatás szerint az országok 42 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a bevándorlás negatív hatásokkal jár – köztük Törökország, Olaszország, Magyarország és Szerbia. Az ellenoldal, azaz akik a bevándorlás pozitívumairól számoltak be, mindössze 21 százalékot képviselnek a kutatásban. 

Svédországban csökken a leginkább azok száma, akik szerint a bevándorlás pozitív következményekkel jár: mindössze a válaszadók 25 százaléka nyilatkozott így.

Átlagosan a válaszadók fele gondolja úgy, hogy túl sok migráns van az országában: Törökországon belül 83 százalék vélekedik így, Olaszországban 66 százalék, Dél-Afrikában és Oroszországban pedig 62 százalék.

Fotó: AFP

A résztvevők majdnem fele – 44 százaléka – úgy vélekedett, hogy a bevándorlás rossz irányba változtatja az országot. Itt is Törökország és Olaszország emelkedik ki.

49 százalékra tehető azon válaszadók száma, akik szerint az állami segélyezést túlságosan megterheli a bevándorlás. Törökország mellett már Svédországban is elterjedt ez a nézet (56 százalék).

Menekültek? Ugyan…

Átlagosan 59 százalék vélekedik úgy, hogy a migrációval a terrorizmus férkőzik be az országukba. Szintén többségben vannak azok – 53 százalék –, akik szerint az országukba érkező jövevények nem menekültek, hanem gazdasági bevándorlók.

Átlagban a válaszadók kevesebb mint fele – 43 százalék – bízik abban, hogy a bevándorlókat sikerrel lehet integrálni a befogadó társadalomba. 

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Az Iszlám Állam is beszállt a Jeruzsálemről szóló vitába

Az Iszlám Állam terrortámadásokkal fenyegette meg az Egyesült Államokat csütörtökön amiatt, hogy Donald Trump amerikai elnök kormánya elismerte Jeruzsálemet Izrael fővárosaként.

Juncker is fejet hajtott a V4-ek előtt

Juncker is fejet hajtott a V4-ek előtt

amerika, london, párizs

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke csütörtökön, a visegrádi országok vezetőivel közösen tartott brüsszeli megbeszélést követően kijelentette: az uniós határvédelem erősítését szolgáló, jelentős összegű felajánlás bizonyíték arra, hogy a visegrádi négyek szolidaritást mutatnak, és kiállnak Olaszország és más országok mellett.

EP-képviselő: a migránsokat még a kérelmük elbírálása előtt szétosztanák

EP-képviselő: a migránsokat még a kérelmük elbírálása előtt szétosztanák

amerika, london, párizs

A dublini rendszer reformjáról szóló európai parlamenti (EP) javaslat szerint az Európai Unióba (EU) érkező illegális bevándorlókat még azelőtt szétosztanák a tagállamok között, hogy a menekültkérelmüket elbírálnák - mondta el Jean Lambert brit zöldpárti EP-képviselő az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.

Végre: alapítványt hoztak létre a szegedi papucs megmentésére

Alapítványt hoztak létre a szegedi papucs hagyományainak folytatására, a szervezet kezdeményezte, hogy a páratlan lábbeli felkerüljön az UNESCO Szellemi Kulturális Örökség listára.

A csehek 80 százaléka nem kér a brüsszeli kvótákból

A csehek 80 százaléka nem kér a brüsszeli kvótákból

amerika, london, párizs

A cseh állampolgárok négyötöde, 80 százaléka ellenzi, hogy Csehország elfogadja a Brüsszel által megállapított migrációs kvótákat - derült ki abból az országos felmérésből, amelynek eredményét csütörtökön hozták nyilvánosságra Prágában.

A svéd kormányfő csak most jött rá, az antiszemitizmus is a migráció velejárója

A svéd kormányfő csak most jött rá, az antiszemitizmus is a migráció velejárója

amerika, london, párizs

Stefan Löfven svéd miniszterelnöknek néhány év Svédországot megcélzó, masszív migrációs hullámokra volt szüksége ahhoz, hogy rájöjjön, a Közel-Keletről nemcsak bevándorlók érkeznek, hanem velük együtt az antiszemitizmus is.

Brüsszel nem tolhat ki a magyar gazdákkal

Brüsszel nem tolhat ki a magyar gazdákkal

közeleg a tél

Az Európai Unió Bírósága csütörtöki döntésében részben megsemmisítette azt az EB-határozatot, amely a magyar gazdák támogatását több millió euróval kurtította volna meg.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére