Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Kutatás: sehol a világon nem örülnek a migrációnak

2017. szeptember 23. 15:40

Még ha nem is szeretjük bújni a száraz adatokat, ezt a kutatást mindenképp érdemes elolvasni.

Az Ipsos kutatóintézet 25 országban végezte el a kutatását a migráció témakörében, szerte a Földön, az intézet 65 éven aluliakat kérdezett meg.

A migráció rossz, értem?

A kutatás szerint az országok 42 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a bevándorlás negatív hatásokkal jár – köztük Törökország, Olaszország, Magyarország és Szerbia. Az ellenoldal, azaz akik a bevándorlás pozitívumairól számoltak be, mindössze 21 százalékot képviselnek a kutatásban. 

Svédországban csökken a leginkább azok száma, akik szerint a bevándorlás pozitív következményekkel jár: mindössze a válaszadók 25 százaléka nyilatkozott így.

Átlagosan a válaszadók fele gondolja úgy, hogy túl sok migráns van az országában: Törökországon belül 83 százalék vélekedik így, Olaszországban 66 százalék, Dél-Afrikában és Oroszországban pedig 62 százalék.

Fotó: AFP

A résztvevők majdnem fele – 44 százaléka – úgy vélekedett, hogy a bevándorlás rossz irányba változtatja az országot. Itt is Törökország és Olaszország emelkedik ki.

49 százalékra tehető azon válaszadók száma, akik szerint az állami segélyezést túlságosan megterheli a bevándorlás. Törökország mellett már Svédországban is elterjedt ez a nézet (56 százalék).

Menekültek? Ugyan…

Átlagosan 59 százalék vélekedik úgy, hogy a migrációval a terrorizmus férkőzik be az országukba. Szintén többségben vannak azok – 53 százalék –, akik szerint az országukba érkező jövevények nem menekültek, hanem gazdasági bevándorlók.

Átlagban a válaszadók kevesebb mint fele – 43 százalék – bízik abban, hogy a bevándorlókat sikerrel lehet integrálni a befogadó társadalomba. 

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Feloszlatják a katalán kormányt

A spanyol kormány kezdeményezi a katalán kormány feloszlatását és előrehozott parlamenti választások megrendezését - jelentette be Mariano Rajoy spanyol miniszterelnök a kabinet rendkívüli ülését követően Madridban szombaton.

A katalánok többsége az előrehozott helyi választásokban látja a megoldást

A katalánok többsége az előrehozott helyi választásokban látja a megoldást

amerika, london, párizs

A megkérdezettek 68,6 százaléka vélekedik úgy, hogy csak így lehetne megoldani a konfliktust egy szombaton közzétett felmérés szerint.

Diktátort neveztek ki az WHO jószolgálati nagykövetének

Diktátort neveztek ki az WHO jószolgálati nagykövetének

amerika, london, párizs

A posztot Zimbabwe diktátora, Robert Mugabe kapta meg - az Egészségügyi Világszervezet döntését senki nem érti, ugyanis egy olyan emberre bízták az afrikai kontinens egészségügyének felrázását, akinek uralkodása alatt országában soha nem látott mélypontra zuhant a várható élettartam.

A Momentum megszabadulna a katonai határvédelemtől

A Momentum megszabadulna a katonai határvédelemtől

közeleg a tél

A nagykörúti mozgalom nem rég kihirdetett pártprogramjának nem minden elemét kívánta feszegetni a liberális média. Nem véletlenül, hiszen vannak benne egészen elképesztő mondatok is.

Látványos a kormánypártok budapesti térnyerése

Látványos a kormánypártok budapesti térnyerése

közeleg a tél

A kormányközeliséggel aligha vádolható ZRI Závecz Research Intézet októberi adatai szerint a Fidesz az elmúlt negyed évben 15 százalékponttal lett népszerűbb Budapesten. Országos szinten pedig továbbra is utcahosszal vezet, az ellenzék romokban.

Bíznak a befektetők a magyar gazdaságban

Bíznak a befektetők a magyar gazdaságban

közeleg a tél

A befektetők láthatóan bíznak a magyar gazdaságban - mondta Csath Magdolna közgazdász szombat reggel az M1 aktuális csatornán.

Svéd politikusok szerint katonákat kéne a no-go zónákba vezényelni

Svéd politikusok szerint katonákat kéne a no-go zónákba vezényelni

amerika, london, párizs

A konzervatív Mérsékelt Párt 20 politikusa nyújtotta be a javaslatot, amellyel a no-go zónákban uralkodó bandaháborúk ellen vennék fel a harcot.

A Fidesz ellenzi az ukrán kormánypárt felvételét az Európai Néppártba

A Fidesz mindaddig nem támogatja az ukrán kormánypárt felvételét az Európai Néppártba, amíg az ukrán oktatási törvény módosításával nem válik lehetővé a kisebbségi nyelvű oktatás lehetősége az óvodától az egyetemig - jelentette be Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére