Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Kurz: Nyugat-Balkánon is lehet építeni menekülttábort

2017. március 5. 15:28

BÉCS, 15:28

Akár a Nyugat-Balkánon is lehetne menekülttáborokat építeni az EU területére illegálisan belépő emberek elhelyezésére - vetette fel az osztrák külügyminiszter egy vasárnapi német lapinterjúban.

Sebastian Kurz a Bild am Sonntag című lapban az Angela Merkel német kancellár vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnökségi tagjával, Jens Spahnnal közölt páros interjúban arra a kérdésre, vajon nevezhető-e konzervatívnak Angela Merkel menekültpolitikája, kiemelte: nem helyes csak a német kancellár személyére szűkítve tárgyalni a kérdést, mert

ezt a téves politikát nagyon sok állam- és kormányfő és az Európai Bizottság is képviselte".

Ez "jó szándékú" politika volt, de "számomra kezdettől fogva világos volt, hogy ha mindig csak továbbtereljük az embereket Közép-Európa felé, akkor egyre többen indulnak meg" – tette hozzá.

A menekültek "összes elképzelhető útvonalát" le kell zárni – mondta a konzervatív Osztrák Néppárt (ÖVP) politikusa arra a kérdésére, hogy a Földközi-tenger középső medencéjén átvezető útvonalat is le kell-e zárni.

Jens Spahn hozzátette, hogy az EU-Törökország megállapodáshoz hasonló együttműködésre van szükség az észak-afrikai államokkal is. 

Fotó: AFP

Amennyiben "a Földközi-tengerből kimentett embereket három-négy héten keresztül visszaszállítjuk oda, ahonnan elindultak, összeomlik az embercsempészek üzleti modellje és nem halnak meg többen a tengeren" - hangsúlyozta a CDU-s politikus.

Orbán tervét akarják végrehajtani 

Líbiáról szólva hozzátette, hogy hosszabb távon feltétlenül szükséges befogadó táborokat létesíteni a polgárháború sújtotta észak-afrikai arab államban, mert Európa lakossága csak akkor fogadja el a bevándorlást, ha Európa ellenőrzi, hogy ki és miért lép a területére.

Sebastian Kurz kiemelte: az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) és az EU által közösen üzemeltetett központokat kell kiépíteni az EU határain kívül. Nem az a legfontosabb, hogy hol vannak ezek a táborok, hanem az, hogy védelmet nyújtsanak, és visszavigyék oda mindazokat, akik illegális úton indulnak az EU felé.

Ilyen központokat akár Egyiptomban, Grúziában, vagy a Nyugat-Balkán valamelyik országában is létre lehet hozni - tette hozzá az osztrák külügyminiszter.

Az elutasított menedékkérők hazatoloncolásáról Jens Spahn azt mondta, hogy több embert kell hazatelepíteni, mert a múltban túl sokszor nem érvényesítették a jogszabályokat, így az a "helytelen üzenet" terjedt el a világon, hogy mindenki maradhat és még pénzt is kap, aki eljut Németországig.

A migránssimogató osztrákok már nem akarják beengedni a migránsokat 

Sebastian Kurz kiemelte, hogy eleve "nem lenne szabad beengedni az embereket", mert könnyebb megállítani őket az uniós külső határon és visszaszállítani oda, ahonnan elindultak, mint hazatoloncolni, amikor már beköltöztek egy bécsi vagy berlini lakásba.

Arra a kérdésre, hogy fenyeget-e iszalmizációval a bevándorlás, az ÖVP politikusa azt mondta, helyes, hogy vallásszabadság van valamennyi európai országban, de a "politikai iszlámnak nincs helye". Szerinte ezzel az ideológiával szemben nem csak az Iszlám Állam terrorszervezet elleni fegyveres küzdelem révén kell szembeszállni. "Közöttünk is vannak radikálisok, akik elutasítják életmódunkat és harcolni akarnak ellenünk" - mondta a politikus az európai társadalmakra utalva. 

Jens Spahn hozzátette: "Nem tapasztalok iszlamizációt, de megálljt kell parancsolnunk az iszlamistáknak, akik arról álmodnak, hogy többségbe kerülnek Európában".

Mint mondta, be kell zárni azokat a mecseteket, amelyekben "társadalmunk elutasításáról prédikálnak", és tarthatatlan, hogy "a katolikus egyházzal gyakrabban kritikusabbak vagyunk, mint a reakciós iszlámmal".

(MTI)

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Pető Iván ifjú szívekben él

Pető Iván ifjú szívekben él

piszkostizenkettő

Liberálisnak lenni a világ más tájain is rém kellemetlen, de az kétségkívül hazai sajátosság, hogy egy Pető Iván, Heller Ágnes vagy Tamás Gáspár Miklós bármiféle hatást gyakorolhat a politikai közösség döntéseire.

Osztrák kormány: 10 évesnél fiatalabb muszlim gyerek ne viseljen fejkendőt

Osztrák kormány: 10 évesnél fiatalabb muszlim gyerek ne viseljen fejkendőt

amerika, london, párizs

A kormány kezdeményezésének célja, hogy az óvodás és az általános iskolás gyerekeknek egyáltalán ne kelljen fejkendőt hordaniuk. Az osztrák jobboldali pártok szerint ugyanis a fejkendő elkülöníti egymástól a gyerekeket, ezáltal hátráltatja az integrációt, ami a politikai iszlám malmára hajtja a vizet.

Fekete Péter miatt estek egymásnak a hagyományőrzők és a píszí élharcosai

Fekete Péter miatt estek egymásnak a hagyományőrzők és a píszí élharcosai

amerika, london, párizs

Hollandia-szerte dulakodtak az emberek egy képzeletbeli karakter, Fekete Péter miatt.

Nem tolták a meleglobbit, ezért ellehetetlenítették a magazint

Nem tolták a meleglobbit, ezért ellehetetlenítették a magazint

bulvár

Egy neves ausztrál esküvői magazint fenyegettek meg a melegjogi aktivisták, mert a keresztény beállítottságú újság nem szívesen működött együtt azonos nemű párokkal.

Ezért gyulladt ki Gyurcsányék irodája

Az ATV híradója szerint egy szagelszívó miatt gyulladt ki annak a Teréz körúti irodaháznak a teteje, amelyben a Demokratikus Koalíció központja is volt.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható ma.

Az volt a bűnük, hogy fehér férfinek születtek - kirúgták őket

Az volt a bűnük, hogy fehér férfinek születtek - kirúgták őket

fehér férfi

Az utóbbi egy évben mind több férfi érzi úgy, hogy célpontokká váltak - nyilatkozta az elbocsátott férfiak védőügyvédje, akik perelnek a diszkrimináció miatt.

Finnek kipipálva, nyert a magyar válogatott

Finnek kipipálva, nyert a magyar válogatott

hajrá, magyarok!

A magyar válogatott Finnország ellen zárta a Nemzetek Ligája C divíziójának 2. csoportjában a küzdelmeket. Győzelemmel!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére