Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Kurz nem fűz túlzott reményeket a Juncker-féle minicsúcshoz

2018. június 20. 19:16

BÉCS, 19:16

Nem fűz túlzott reményeket a hét végén a menekültügy témakörében megrendezendő minicsúcshoz az osztrák kancellár. Sebastian Kurz ezt szerdán Linzben tartott sajtótájékoztatóján fejtette ki.

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke informális migrációs és menekültügyi munkaértekezletet hívott össze vasárnapra Brüsszelbe, a találkozón egyes érdekelt tagállamok vezetői vesznek részt.

Fotó: AFP

A sajtóban arról számoltak be, hogy a hétvégi minicsúcsra Ausztria, Bulgária, Görögország, Málta, Németország, Olaszország, illetve Spanyolország vezetői kaptak meghívást.

A bécsi kormány és a bajor tartományi kabinet Linzben tartott együttes ülését követően tartott sajtótájékoztatón Kurz megállapította, hogy a menekültügy témája új lendületet kapott.

Az igazi kérdés, hogy mindez eredményre fog-e vezetni vasárnap, és amennyiben igen, milyen gyors lesz a végrehajtás”

– mondta az osztrák kancellár.

„Az irány helyes” – jelentette ki Kurz. A legtöbb ország álláspontja helyes irányba mutat, a legtöbben egyetértenek abban, hogy a külső határok nyitottsága nem megengedhető – emelte ki.

Nyomást fogunk gyakorolni annak érdekében, hogy döntések szülessenek”

– hangsúlyozta.

A menedékkérelmek elbírálására szolgáló központok EU-n kívüli felállításával kapcsolatban Kurz elmondta:

Amennyiben nem lesz meg ehhez a (közös) akarat [...] nekünk határozottan fontolóra kell vennünk, hogy az ilyen projekteket miként tudunk elindítani kisebb csoportokban.”

Hozzátette: egyelőre közös európai megoldásban gondolkodnak, de Ausztria már megbeszéléseket folytatott erről Dániával és más kisebb uniós tagállamokkal.

A kancellár leszögezte: „legkésőbb” a szeptember 20-án Salzburgban megrendezendő informális uniós csúcstalálkozó előtt előrelépésekre van szükség az illegális bevándorlás terén.

A vasárnapi minicsúcson nem a német belpolitikáról, hanem a migrációs kérdés régóta esedékes megoldásáról lesz szó”

– válaszolt Kurz újságírói kérdésre, amely azt firtatta, hogy az osztrák kormányfő közvetíteni akar-e Angela Merkel német kancellár és a bevándorlási kérdésekben más nézetet valló EU-tagországok között. „Természetesen igaz, hogy hidakat akarunk építeni az Európai Unión belül” – tette hozzá. Egyben reményét fejezte ki, hogy „jelentős előrelépést” tudnak majd elérni a migrációs kérdésben. A döntő tényező mindebben az, hogyan lehet megvédeni a külső határokat és megakadályozni a migránsok Közép-Európáig történő átengedését – erősítette meg többször hangoztatott álláspontját Kurz.

Az osztrák kancellár reményének adott hangot, hogy a német vezetésben egységes irányvonal alakul ki a menekültügy kérdésében. „Remélhetőleg ez egy közös irányvonal lesz a helyes irányba” – utalt Kurz Markus Söder bajor miniszterelnöknek a tanácskozás kezdete előtt tett nyilatkozatára, miszerint Bajorország és Ausztria hasonló állásponton van.

Habár Európa a világra nyitott kontinens, mégis külső határainak erősebb védelmére és a bevándorlás korlátozására lenne szükség”

– fogalmazott Kurz az MTI beszámolója szerint.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Marokkó 89 ezer migránst állított meg a tavalyi évben

Marokkó 89 ezer migránst állított meg a tavalyi évben

amerika, london, párizs

Ez a szám 37 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit - közölte az észak-afrikai ország belügyminisztériuma.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Jó reggelt! Indítsd velünk a napod!

Bolsonaro megfogadta: helyreállítja a demokráciát a kommunista Venezuelában

Bolsonaro megfogadta: helyreállítja a demokráciát a kommunista Venezuelában

amerika, london, párizs

Jair Bolsonaro brazil elnök csütörtökön tette közzé, hogy minden tőle telhetőt megtesz a rend és demokrácia helyreállítása érdekében Venezuelában.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak ma a legfontosabb hírek!

Csak a független és büszke nemzetek menthetik meg a nyugati civilizációt

Csak a független és büszke nemzetek menthetik meg a nyugati civilizációt

amerika, london, párizs

A nyugati civilizációt fenyegető legfőbb veszély az önfeladás: a kultúra, a hit, a hagyományok, a mítoszok és a szimbólumok eltűnése.

Totális káosz a Momentum kampányelszámolása

Totális káosz a Momentum kampányelszámolása

kétharmad

Mint kiderült, a Momentum Mozgalom állami támogatása felfüggesztésre került, mivel nem tudtak elszámolni a kampánycélra felhasznált közpénzekkel. Az eset kapcsán nagyító alá vettük a párt honlapján található, az Állami Számvevőszéknek (ÁSZ) megküldött részletes kimutatásokat. Még laikus szemmel is elég nagy káoszt találtunk.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére