Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Kurz: Ausztria nagyobb hangsúlyt fektetne az ukrajnai válság rendezésére

2017. január 3. 21:58

MARIUPOL, 21:58

Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter Mariupol fekete-tengeri kikötővárosának környékén tett látogatása után elmondta, hogy több figyelmet kell szentelni a kelet-ukrajnai konfliktusnak.

Jelenleg Ausztria tölti be az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) soros elnökségét, így Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter meglátogatta Mariupol városát, ahol ukrán kollégájával, Pavlo Klimkinnel tárgyalt. A megbeszélésen részt vett még Ertugrul Apakan, az EBESZ ukrajnai missziójának a vezetője. 

A politikus a megbeszélés utáni sajtótájékoztatón elmondta, hogy direkt Kelet-Ukrajnát választotta első úti céljának, hiszen ezzel akarta jelezni, hogy erre a konfliktusra kíván összpontosítani. Sebastian Kurz kijelentette, hogy helyben akart képet alkotni a helyzetről, mielőtt Moszkvába és Kijevbe utazna tovább januárban.

Jelenleg egyértelműen zsákutcában vagyunk. Ukrajnának és Oroszországnak is kevesebbet kellene hatalmi blokkokban gondolkodnia. Bár Oroszország nem tartozik a konfliktus közvetlen szereplői közé, világos, hogy az oroszok erős befolyással bírnak a szeparatistákra, ha akarnak"

– mondta az osztrák külügyminiszter.

Fotó: AFP

A politikus szerint mindenekelőtt az a fontos, hogy a felek betartsák a fegyvernyugvást, hogy ismét folytatódhasson a fogolycsere és bővíthessék az EBESZ-megfigyelők mozgásterét. Azonban, hogy elkerüljön mindenféle félreértést elmondta, hogy a Kijev által követelt fegyveres EBESZ-misszióról ugyanakkor jelenleg szó sincs.

Tekintettel a kelet-ukrajnai válságövezet befagyott frontvonalaira az osztrák EBESZ-elnökség főként a humanitárius kérdésekre akar összpontosítani"

– mondta a politikus, aki szerint Ukrajnában 3,1 millió ember szorul humanitárius segélyekre. A miniszter adatai szerint a szeparatisták eddig 1,7 millió embert űztek el a Donyeck-medencéből az ország más térségeibe, míg 800 ezren a szomszédos Oroszországban kerestek menedéket.

Ausztria nagy hangsúlyt kíván fektetni arra, hogy enyhüljenek a jelenleg igencsak szigorú határellenőrzések, ugyanis a szeparatisták területei mentén húzódó 500 kilométeres határvonalon mindössze öt ellenőrző ponton lehet átkelni a kijevi kormányzat uralta térségbe.

Ezek a határátkelők naponta csak nyolc órát vannak nyitva, ami több órás várakozást eredményez az utazók számára. Az EBESZ-elnökség több határátkelőt szeretne létesíteni, amelyek folyamatosan nyitva tartanának, hogy ezzel is megkönnyítsék a helyi lakosok életét"

– fogalmazott Kurz.

(Kurier, MTI)

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Észtországot is megosztja az ENSZ migrációs paktuma

A baloldali külügyminiszter támogatja, a jobboldali ellenzék aláírásokat gyűjt ellene. A bolgárok kilépnek.

Salvini: elegem van a szarakodásból

Salvini: elegem van a szarakodásból

amerika, london, párizs

Egyre fokozódik a vita az olasz, a máltai és a francia hatóságok között a migráció kérdésében. Matteo Salvini hangot is adott felháborodásának.

Őszintén a hajléktalanokról

Őszintén a hajléktalanokról

piszkostizenkettő

Volt egy nekem egy barátom, aki mérhetetlenül sokat ivott. Egyszer megmondtam neki, hogy ne igyon annyit, mert nem lesz ennek jó vége, teljesen leépül, elveszíti a maradék kapcsolatait, a munkáját, végül az életét is. Igazad van - sóhajtott az én barátom, és mintha egyet is értett volna velem. Aztán másnap ugyanott folytatta, ahol abbahagyta.

Fekete-Győr András nem mert az ukrán és román barátaival a kisebbségi magyarok helyzetéről beszélni

Fekete-Győr András amerikai kiképzése során egy ukrán politikussal meg egy román "civillel" találkozott, akikkel nem mert a kárpátaljai és az erdélyi magyarok helyzetéről beszélni, mert érezte, hogy érzékeny a téma, amivel megsértené a román és az ukrán kollégáinak a lelkivilágát.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei.

A cenzorok nem pihennek: a Facebook leszedte Megadja 888-as oldalát

A cenzorok nem pihennek: a Facebook leszedte Megadja 888-as oldalát

censored

Ismét lesújtott a Facebook-diktatúra az egyik három nyolcas aloldalra. Megadja Gábor 888-as publicista Facebook-oldalát indoklás nélkül szedte le a Zuckerberg-kommandó. UPDATE: Gellértet három napra kitiltotta a Facebook, mert oldalán megosztotta, hogy cenzúrázták Megadját.

Ilyen egy igazán jó meccsélmény

Ilyen egy igazán jó meccsélmény

hajrá, magyarok!

Ismét magyar meccsel, újra a harmadosztállyal folytatódik a Pörge szurkol!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére