Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Kurz: Ausztria nagyobb hangsúlyt fektetne az ukrajnai válság rendezésére

2017. január 3. 21:58

MARIUPOL, 21:58

Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter Mariupol fekete-tengeri kikötővárosának környékén tett látogatása után elmondta, hogy több figyelmet kell szentelni a kelet-ukrajnai konfliktusnak.

Jelenleg Ausztria tölti be az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) soros elnökségét, így Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter meglátogatta Mariupol városát, ahol ukrán kollégájával, Pavlo Klimkinnel tárgyalt. A megbeszélésen részt vett még Ertugrul Apakan, az EBESZ ukrajnai missziójának a vezetője. 

A politikus a megbeszélés utáni sajtótájékoztatón elmondta, hogy direkt Kelet-Ukrajnát választotta első úti céljának, hiszen ezzel akarta jelezni, hogy erre a konfliktusra kíván összpontosítani. Sebastian Kurz kijelentette, hogy helyben akart képet alkotni a helyzetről, mielőtt Moszkvába és Kijevbe utazna tovább januárban.

Jelenleg egyértelműen zsákutcában vagyunk. Ukrajnának és Oroszországnak is kevesebbet kellene hatalmi blokkokban gondolkodnia. Bár Oroszország nem tartozik a konfliktus közvetlen szereplői közé, világos, hogy az oroszok erős befolyással bírnak a szeparatistákra, ha akarnak"

– mondta az osztrák külügyminiszter.

Fotó: AFP

A politikus szerint mindenekelőtt az a fontos, hogy a felek betartsák a fegyvernyugvást, hogy ismét folytatódhasson a fogolycsere és bővíthessék az EBESZ-megfigyelők mozgásterét. Azonban, hogy elkerüljön mindenféle félreértést elmondta, hogy a Kijev által követelt fegyveres EBESZ-misszióról ugyanakkor jelenleg szó sincs.

Tekintettel a kelet-ukrajnai válságövezet befagyott frontvonalaira az osztrák EBESZ-elnökség főként a humanitárius kérdésekre akar összpontosítani"

– mondta a politikus, aki szerint Ukrajnában 3,1 millió ember szorul humanitárius segélyekre. A miniszter adatai szerint a szeparatisták eddig 1,7 millió embert űztek el a Donyeck-medencéből az ország más térségeibe, míg 800 ezren a szomszédos Oroszországban kerestek menedéket.

Ausztria nagy hangsúlyt kíván fektetni arra, hogy enyhüljenek a jelenleg igencsak szigorú határellenőrzések, ugyanis a szeparatisták területei mentén húzódó 500 kilométeres határvonalon mindössze öt ellenőrző ponton lehet átkelni a kijevi kormányzat uralta térségbe.

Ezek a határátkelők naponta csak nyolc órát vannak nyitva, ami több órás várakozást eredményez az utazók számára. Az EBESZ-elnökség több határátkelőt szeretne létesíteni, amelyek folyamatosan nyitva tartanának, hogy ezzel is megkönnyítsék a helyi lakosok életét"

– fogalmazott Kurz.

(Kurier, MTI)

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez volt ma.

Kirúgtak egy egyetemista újságírót, mert szerinte a nőknek nincs pénisze

Kirúgtak egy egyetemista újságírót, mert szerinte a nőknek nincs pénisze

fehér férfi

Az egyetemi újságba író férfi annyira felháborította a transznemű közösséget, hogy ki kellett őt rúgni, pedig csak egy biológiai tényt közölt a Twitteren.

A liberalizmus mint imperializmus

A liberalizmus mint imperializmus

amerika, london, párizs

Dogmatikus utópizmussal vádolja meg a birodalmi terjeszkedésű liberalizmust legújabb könyvében Yoram Hazony, a jeruzsálemi Herzl Intézet vezetője, aki szerint a liberálisok bizonyos szempontból korántsem állnak távol a múlt század marxistáitól vagy éppen a középkori egyháztól.

Németország felügyelete alá vonhatja a legnagyobb török iszlamista szervezetet

A német titkosszolgálat megfigyelés alá helyezheti a török iszlamista ernyőszervezetet, a DITIB-et.

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

amerika, london, párizs

A salzburgi csúcstalálkozón minden szem a migrációra figyelt. Az uniós vezetők már idén megkezdenék a tárgyalásokat az arab, észak-afrikai és közel-keleti államokkal. Eközben egyre inkább előtérbe kerülnek Orbán Viktor korábbi javaslatai a migrációs krízis hosszú távú kezelését illetően.

Lelassul a Csillagok háborúja multikulturális világa

Lelassul a Csillagok háborúja multikulturális világa

szabad vasárnap

A Star Wars-univerzum kétségkívül generációkat meghatározó világ a filmtörténelemben. Az első trilógia klasszisra sikeredett, a folytatások viszont már hagytak némi kívánnivalót maguk után.

Több ezer felhasználó személyes adatát adta ki a Google

Több ezer felhasználó személyes adatát adta ki a Google

amerika, london, párizs

A techóriás több száz appnak továbbítja a Gmail-felhasználók adatait, pedig ezen gyakorlatát a tavalyi évben elvileg befejezte. Ismét megkérdőjeleződik ezzel a techóriások megbízhatósága.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére