Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Külföldiek vásárolták meg a Népszavát

2016. október 14. 13:28

Iparági értesülések szerint a Népszava megválik kiadási jogától, amelyet a Marquard Mediának értékesít.

A Népszabadság című, kommunista múltú és súlyos veszteséget termelő, a tulajdonos által bezárt napilap után az iparági értesülések szerint

a hasonló hátterű Népszavát is átalakulások fogják érni. 

Az új tulajdonos az egyebek mellett a Joy-t, a Playboy-t, valamint az Éva Magazint is kiadó svájci Marquard Média lesz, melynek vezetője az a Jürg Marquard, aki szinte a rendszerváltás óta jelen volt a magyar sajtópia­con.

Mint ismert, 1993-ban megvásárolta a Magyar Hírlapot, amit aztán a 2000-es évek elején eladott a Ringiernek. A cég tavaly 1,8 milliárd forintos árbevétel mellett csaknem 60 milliós adózott eredményt ért el.
Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Értesülések szerint jövő héten a Marquard Média képviselői közlik majd az 50 fős szerkesztőségi és kiadói gárdával, hogy kiket vesznek át, azt egyelőre nem tudni, hogy a leépítés hány embert érint. A napvilágra került információkat Láposi Elza, a Népszava Kft. lapigazgatója is megerősítette, melyben az MNO kérdésére még hozzá is tette, hogy

csoda, hogy eddig minden nap megjelent a Népszava."

Ezek szerint a Népszava értékesebb lenne, mint a Népszabadság? 

Az elmúlt napok hisztériájának tükrében az elméletben piacorientált, balliberális hőbörgők pontosan azt kérték számon a tulajdonosuk helyett Orbán Viktortól, hogy a Népszabadság – mint a legolvasottabb ellenzéki nyomtatott lap – miért nem került egy alternatív befektető által megmentésre?

Elmondásuk szerint az az újságírói teljesítmény – amely a Népszabó szerkesztőségében folyt – önmagában indokolta volna, hogy személyesen Orbán Viktor jelentkezzen be a tulajdonjogokért és tegye lehetővé, hogy tovább folytathassák mélységesen veszteséges tevékenységüket. Csakhogy ez ugye nem történt meg, a lap tulajdonosa meg nem kívánta tovább etetni a pénznyelőt, így felfüggesztette a lap kiadását.

A liberalizmus ékköveként emlegetett, nagybetűs piac azonban úgy tűnik, sokkal inkább a szintén masszív kommunista szimbólumként létező Népszavát segítette meg, hiszen a napilap a mérhetetlen olvasottsági mutatók mellett is igencsak könnyedén talált magának egy befektetőt. Ráadásul nem is akármilyet: egy külföldit.

Akárhogy is nézzük, a svájci Marquard Média szemében a Népszava megkaparintása sokkal fontosabb volt, mint a Népszabadságé.

Csak nem azért, mert a Népszabadság csődje már oly mértékben menthetetlen volt, hogy annak terhét még Svájcban sem szerették volna viselni?

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Műmájer vagy, Bono!

Műmájer vagy, Bono!

piszkostizenkettő

Bono nem politizáló zenész, hanem zenélő politikus (persze a gagyi kategóriából). Vagy hogy a politikus kifejezést fajsúlyosabb figuráknak tartogassuk, mondjuk azt, hogy közönséges küldönc, aki történetesen nem papírból olvassa fel a Szabad Nép vezércikkét, hanem merő véletlenségből egy basszusgitáros is álldogál mellette, a háta mögött pediglen egy dobos üldögél.

Románia mégiscsak a Tiszáig terjed?

Románia mégiscsak a Tiszáig terjed?

amerika, london, párizs

Románia egyesülésének századik évfordulója alkalmából a keleti szomszédunk már megint túltolja a biciklit, a románok most egy olyan térképpel házalnak, amelyen az országuk határa Debrecenig és Szolnokig, vagyis a Tisza vonaláig terjed.

Komolyabb büntetésre számíthatnak a szemetelők

Komolyabb büntetésre számíthatnak a szemetelők

kétharmad

Az illegális szemétlerakás már mindenkinek az agyára megy. Annak érdekében, hogy megfékezzék a szemetelőket, a kormány azt tervezi, bűncselekménnyé minősíti az illegális hulladéklerakást.

Csődbe mehet az MSZP: utolsó tartalékaikból vegetálnak

Csődbe mehet az MSZP: utolsó tartalékaikból vegetálnak

kétharmad

A párttagok Puch Lászlót és Gyurcsány Ferencet teszik felelőssé azért, mert teljesen eladósodott a szocialista párt.

Elvették az engedélyét a migránstaxiztató Aquariusnak

Elvették az engedélyét a migránstaxiztató Aquariusnak

amerika, london, párizs

A panamai hajózási hatóság visszavonta az Aquarius nevű civil mentőhajó regisztrációját, a legközelebbi kikötéskor el kell távolítani róla a panamai lobogót, és nem hajózhat ki új regisztráció nélkül - tudatták a hajót bérlő NGO-k.

Szijjártó: az ENSZ-nek jogi és biztonsági garanciákat kellene adnia az üldözött keresztények visszatéréséhez

Szijjártó: az ENSZ-nek jogi és biztonsági garanciákat kellene adnia az üldözött keresztények visszatéréséhez

kétharmad

A külgazdasági és külügyminiszter New Yorkban nyilatkozott a távirati irodának.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez lesz ma.

Az ellenzék rárontott a hazájára

Deák Dániel politológus szerint óriási a tétje a 2019-es EP-választásnak, az Európa jövőjét féltő tömegeknek ez lesz az utolsó lehetőségük arra, hogy változást érjenek el a brüsszeli testületekben.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére