Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Kulcsszerep hárul az amerikai alelnökre

2017. december 11. 16:58

Arthur Herman amerikai történész szerint Mike Pence alelnöknek egyértelmű a végzete: ő lesz az, aki megteremti az átmenetet a washingtoni "mocsár" jelképezte régi politika és a Donald Trump mögött álló új politika között.

Az alelnökök nem sok esetben kapnak esélyt a történelem megváltoztatására. Mike Pence alelnök azonban abban a helyzetben lehet, hogy nemcsak a Trump-adminisztrációban, de jó eséllyel egész Amerikában ő válhat a legfontosabb személlyé – írja a Fox News véleményrovatában publikált cikkében a történész.

Mike Pence

Fotó: AFP

Arthur Herman szerint Mike Pence per pillanat az amerikai történelem két legfőbb irányvonalának kereszteződésében áll, melynek egyike a Washington D.C. által szimbolizált régi politika hanyatlása, valamint a Donald Trump által jelképezett új politika felemelkedése.

Trump elnök döntése, hogy miként használja ezt az egyedülálló emberi tőkét az átmenet áthidalására, meghatározza, hogy az elnöksége siker vagy kudarc lesz”

– véli a történész.

De mit is takar a régi és az új politika? A szerző meghatározása szerint előbbi az, amit Trump mocsárnak nevez: bürokraták, lobbicsoportok, szövetségek, hatalombrókerek és professzionális politikusok egyvelege, akiknek az úgynevezett punditokrácia és a mainstream média a támasza, melyek „visszhangkamraként” (echochamber) működnek a közvélemény-kutatókkal egyetemben, akik megidézik a „közvéleményt”, hogy a tisztségviselőket egyik vagy másik irányba mozdítsák.

Az új politikát a zsigeri bizalmatlanság és a régi politika elleni gyűlölet vezérli. Ez minden várakozás ellenére hivatalba juttatta Donald Trumpot. Az otthona nem Washington, hanem a nemzet egésze, motorja pedig a közösségi média, illetve az ezekhez kapcsoló applikációk. Herman úgy véli, hogy ezt a hatalmat nem szabad alábecsülni:

Most már láthatjuk a közösségi média erejét a polarizációban és a lángra lobbantásban. De a hosszú távú, valós hatása lehetővé fogja tenni az egyének számára, hogy kapcsolatba lépjenek és közösen cselekedjenek a nemzeti ügyek kérdésben, és nem csak azokban, melyek a The New York Times címlapján megjelennek.”

Ebben az értelemben Trump Twitter-üzenetei tulajdonképpen azt a jövőt vetítik előre, ahol a közösségi média eszközzé válik, amely megfosztja a mainstream médiát attól a képességétől, hogy meghatározza a nemzeti napirendet, legyen szó akár a nemzeti himnusz alatti térdelésről, vagy arról, amikor a „rejtett állam” vonakodik vádat emelni egy demokrata vagy egy sajátja ellen.

Fotó: AFP

Arthur Herman szerint egyelőre még mindig a régi politika irányít, melynek gyakorlói Trumpra egzisztenciális fenyegetésként tekintenek. Ennek kapcsán a szerző megjegyzi, hogy Donald Trump kétségkívül úgy képzelte, hogy az elnöki formális státusza elegendő lesz ahhoz, hogy felülkerekedjen az ellenzéken, különösen a pártján belül.

Ez nem történt meg. Trumpnak ehelyett szüksége van egy szóvivőre, aki mind a régi, mind az új politikában bizalmat kelt, és aki képes tárgyalni a köztük lévő sötét, veszélyes vizeken”

– írja az amerikai történész, aki szerint ez az ember egyértelműen Mike Pence.

Benne ugyanis megbíznak, és őt egyaránt tisztelik az új politika megtestesítői, mint amilyen Steve Bannon, valamint a régi politika oszlopos tagjai, mint Mitch McConnell. Donald Trump megválasztása egy politikai földrengés volt. Most pedig szükség van valakire, aki átszitálja a törmeléket, vigaszt nyújt a túlélőknek, de közben előkészíti az utat az új, szilárdabb alapok újjáépítéséhez.

Nem sokunknak van végzete, de Mike Pence olyan lehet, akinek igen”

– zárja sorait a szerző.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Hollywood ismét eleget tett a liberális elvárásoknak: az lehetsz, ami lenni akarsz

Hollywood ismét eleget tett a liberális elvárásoknak: az lehetsz, ami lenni akarsz

szabad vasárnap

A Sebezhetetlen és a Széttörve folytatásaként M. Night Shyamalan univerzumának újabb fejezetéhez érkeztünk. Van az a hollywoodi legenda, hogy Shyamalan minden nagyon jó filmjére jut egy igazán rossz. A legenda sajnos ismét igaznak bizonyult, az Üveg ugyanis nem lett más, mint egy darabokra tört álom.

Salvini pártját nem lehet megállítani: tovább erősödött a Liga támogatottsága

Salvini pártját nem lehet megállítani: tovább erősödött a Liga támogatottsága

amerika, london, párizs

Megközelíti a 36 százalékot a Matteo Salvini vezette olasz kormánypárt, a Liga támogatottsága egy szombaton közölt közvélemény-kutatás szerint, amelynek eredménye a Liga egyeduralmát mutatja ki az országban négy hónappal az európai parlamenti választások előtt.

A téves párhuzam

A téves párhuzam

kétharmad

A mostani tüntetéssorozat miatt a balliberális médiumok, illetve politikum egyre gyakrabban emlegeti 2006-ot. A két esemény között párhuzamot vonni nemcsak téves, veszélyes, hanem nettó butaság - erre világított rá az Echo TV Informátor című műsora.

A hét karikatúrája a 888-on

A hét karikatúrája a 888-on

8)8)8

Az "Árnyékszékkormány"

Megtámadták a tüntetők az Echo TV stábját

Az Echo TV kollégái kint vannak a budapesti demonstráción, többen az operatőrre támadtak. A rendőröknek kellett közbeavatkozniuk.

Az Index fake news gyár megint hírt hamisított: most éppen Székesfehérvárról

A tények és a valóság egyáltalán nem érdekli a ballib álhírgyártó médiumokat. A minden áron az ellenzéket propagálni akaró nagy igyekezetében az Index most épp a valójában történteknek az ellenkezőjét közölte a Székesfehérvár pénteki közgyűléséről megírt álhírében.

Itt a bizonyíték arra, hogy semmi értelme a mai tüntetésnek

Itt a bizonyíték arra, hogy semmi értelme a mai tüntetésnek

kétharmad

Ismét bebizonyosodott, hogy valójában minden épeszű munkavállaló támogatja a Munka törvénykönyvének módosítását, hiszen az ő érdeküket szolgálja, hogy több pénzt kereshessenek.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére