Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Kukába dobhatja Schulz az Európai Egyesült Államok ötletét

2017. december 29. 21:58

BERLIN, 21:58

Egy kutatás szerint legalább is nem tenné bölcsen, ha túl sok reményt fűzne az elképzeléshez.

December elején Martin Schulz az SPD egy kongresszusán arról beszélt, hogy még szorosabbá kell tenni az európai uniós országok integrációját, ennek fényében pedig 2025-re meg kell teremteni az Európai Egyesült Államokat.

Fotó: AFP

A YouGov által nemrégiben készített, és az Express által közzétett felmérés szerint azonban erre nem igazán vevő senki. A kutatás során összesen 8 138 embert kérdeztek meg hét országból: Németországból, Franciaországból, Svédországból, Finnországból, Dániából, Norvégiából és az Egyesült Királyságból.

Martin Schulz, a Szociáldemokrata Párt németországi vezetője szerint az Európai Uniót 2025-re egy új alkotmányos szerződés alapján Európai Egyesült Államokká kell formálni. Azon tagországok, akik pedig ezzel a szerződéssel nem értenek egyet, azoknak ki kell lépniük. Egyetért-e az Európai Egyesült Államok ezen víziójával?”

– ezt kérdezte az emberektől a YouGov.

Nem meglepő módon a legnagyobb elutasítottsága Schulz ötletének az Egyesült Királyságban volt: 43 százalék nem értett egyet az ötlettel. Még Németországban is többségben voltak az elutasítók: 33 százalék mondta azt, hogy nem kér az Európai Egyesült Államokból. 30 százalék támogatta a javaslatot.

Fotó: AFP

A skandináv államokban, Finnországban és Svédországban szintén nem örvend nagy népszerűségnek az ötlet: előbbi helyen 48, utóbbinál 56 százalék nem értett egyet egy ilyen föderációval. Szinte teljesen ugyanezek az eredmények születtek Dániában és Norvégiában: a dánok 48, a norvégok 55 százaléka nem ért egyet Schulz víziójával.

Az egyedüli ország, ahol támogatták a javaslatot, az Franciaország, de még itt sem lehet beszélni meggyőző többségről: 28 százaléka támogatta, míg 26 százaléka ellenezte az ötletet.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Orbán Viktor: az embereknek joguk van tudni, mire készül Brüsszel

Orbán Viktor: az embereknek joguk van tudni, mire készül Brüsszel

kétharmad

Orbán Viktor a bevándorlást ösztönző brüsszeli tervekről és a családvédelmi programról beszélt a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez lesz ma.

Egykettőre eljuthatnak a britek oda, hogy már nem csak nők lehetnek anyák

Nem csak Franciaország sziporkázik a maga szülő 1 és szülő 2 megnevezéseivel. A briteknél könnyen lehet, hogy jogi szempontból már nem csak nők válhatnak anyává.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak ma a legfontosabb hírek.

A csoportos nemi erőszakot elkövető 22 éves szíriai migránst kiskorúként kezelik a német bíróságon

A csoportos nemi erőszakot elkövető 22 éves szíriai migránst kiskorúként kezelik a német bíróságon

amerika, london, párizs

A Baden-Württemberg tartománybeli Freiburgban 2018. október 14-re virradó éjjel csoportosan megerőszakoltak egy 18 éves német lányt. Az tettesek közül heten szíriai migránsok voltak. A 22 éves elsőrendű gyanúsítottat kiskorúként fogják kezelni a német bíróságon, mivel a bűntény elkövetésekor még nem számított nagykorúnak.

"Bud Spencer egy jóságos óriás volt, aki szerette a magyarokat"

"Bud Spencer egy jóságos óriás volt, aki szerette a magyarokat"

csak neked, csak most

Nemsokára a mozikba kerül a "Piedone nyomában" című, Bud Spencer életét feldolgozó portréfilm. Ez alkalomból beszélgettünk Király Leventével, a film rendezőjével, hogy rávilágítsunk pár dologra: milyen ember is volt Bud Spencer, azaz Carlo Pedersoli a magánéletében, hogyan viszonyult családjához, a magyarokhoz és a kereszténységhez.

Van egy komoly mulasztása a Magyar Tudományos Akadémiának, amiről mélyen hallgat

Az ellenzéki sajtó tele van az MTA működését átláthatóbbá tenni akaró kormányzati szándék elleni politikai sivalkodással. A ballib megmondóemberek reggeltől estig a tudomány szabadságát féltik a Fidesz képzeletbeli diktatúrájától, miközben viszont arról mélyen hallgatnak, hogy a valóságban az MTA tevékenysége teljesen átláthatatlan, nem utolsósorban azért, mert az Akadémia évtizedek óta nem hajlandó kommunikálni semmit a tevékenységéről a közvélemény felé.

Szijjártó: Sorost a víziója miatt kritizálja a magyar kormány

Szijjártó: Sorost a víziója miatt kritizálja a magyar kormány

kétharmad

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Jerusalem Post című izraeli lapnak nyilatkozva elmondta, hogy a magyar kormánynak Soros György nézeteivel van problémája, nem pedig a milliárdos származásával.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére