Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Kubában amerikai diplomatákat hanggal mérgeztek meg

2017. augusztus 23. 23:28

HAVANA, 6:58

Az amerikai külügy Kubában dolgozó munkatársait egy rejtélyes hangfegyverrel kínozták. 

Az ügy előzménye:

Pár héttel korábban amerikai külügyérek azt jelentették, hogy súlyos hallási és egyensúlyi problémákkal küszködnek. Később kiderült, hogy Kubában több amerikai diplomata egészsége megromlott, de az orvosok nem tudják, mitől. Washington megtorlásként kiutasított két kubai diplomatát az Egyesült Államokból.

Kiderült, hogy sokkal komolyabb a probléma

A CBS amerikai televízió megszerezte a State Department jelentését a "kubai incidens" névvel elhíresült mérgezésről, és megállapították, hogy  a megbetegedett amerikai diplomaták az először észlelteknél komolyabb egészségkárosodást szenvedtek.

Az amerikai nagykövetség Kubában.

A televízió munkatársai betekintettek a Kubából visszatért amerikai és kanadai diplomatákat vizsgáló orvosok jelentéseibe, s ezek nyomán készített riportjukban jelentették, hogy a diplomaták nemcsak halláskárosodást szenvedtek, hanem jó részüknél az agy enyhe vagy komoly sérülését, vagy a központi idegrendszer károsodását is diagnosztizálták. A New York Times szerint az egyik áldozat hat hónapja teljesen süket.

A gondokról a washingtoni külügyminisztérium először 2016 végén kapott jelzéseket, akkor néhány diplomata vissza is tért az amerikai fővárosba. A State Department (külügyminisztérium) "incidenseknek" nevezte a történteket, és vizsgálatot indított. Ez arra irányult, hogy megállapítsa: nem szándékos egészségkárosítás húzódik-e meg a háttérben, emberi füllel nem érzékelhető hangkibocsátás révén. Egy amerikai orvos tavasszal Havannába is elutazott, hogy a helyszínen vizsgálódjék.

Közben több diplomata kérte, hogy megbízatásának lejárta előtt visszatérhessen a diplomáciai szolgálatból.

A CBS — meg nem nevezett forrásra hivatkozva — azt állítja, hogy az amerikai diplomatákat Havannában sokféle módon zaklatták: megrongálták az autóikat, gyakran észlelték, hogy követik és megfigyelik őket, és lakásaikba is betörtek.

Az amerikai külügyminisztérium egyelőre nem nevezett meg konkrét felelősöket, de figyelmeztette a kubai hatóságokat, hogy nemzetközi szerződés szerinti kötelezettségük az országban dolgozó diplomaták épségének és biztonságának megóvása. A CBS Televízió idézte Rex Tillerson amerikai külügyminisztert, aki augusztus elején újságíróknak úgy fogalmazott: "a kubai hatóságok felelősek azért, hogy kiderítsék, ki követte el a diplomaták egészsége elleni támadásokat". A külügyminiszter megemlítette azt is, hogy ilyen támadásoknak nemcsak amerikai, hanem kanadai diplomaták is elszenvedői voltak.

A külügyminisztérium egyik szóvivője megerősítette a CBS-nek, hogy a State Department rendszeres kapcsolatban áll a kubai hatóságokkal az ügyben.

Természetesen Kuba cáfolta, hogy bármiféle köze volna a megbetegedésekhez.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Sebastian Kurz fél évre függesztené fel a Fidesz EPP-tagságát

Beáll az Osztrák Néppárt (ÖVP) a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a Keresztényszociális Unió (CSU) mögé a Fidesz felfüggesztését illetően.

Gulyás: ha felfüggesztik a Fidesz tagságát, azonnal elhagyjuk a Néppártot

Gulyás: ha felfüggesztik a Fidesz tagságát, azonnal elhagyjuk a Néppártot

kétharmad

A Fidesz akkor tud az Európai Néppártban maradni, ha szerdán nem csupán a párt kizárására, de tagságának felfüggesztésére sem kerül sor - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Brit sajtó: nem Orbán, hanem Weber lehet a mai szavazás vesztese

Brit sajtó: nem Orbán, hanem Weber lehet a mai szavazás vesztese

kétharmad

A konzervatív brit napilap, a Telegraph is hosszasan foglalkozik az Orbán Viktor vezette Fidesz és az Európai Néppárt kapcsolatával. Elemzésükben többek között arra hívják fel a figyelmet, egyáltalán nem biztos, hogy a magyarok jönnek ki rosszul a ma megrendezésre kerülő politikai hisztériából.

A Fidesz tagságának felfüggesztését támogatja a CDU és a CSU

Az Európai Néppárt legbefolyásosabb pártjaiként számontartott CDU és CSU a Fidesz tagságának felfüggesztését támogatja.

Fideszes hátország: egy minden értékéről lemondó Néppártban nem szabad maradnunk

Fideszes hátország: egy minden értékéről lemondó Néppártban nem szabad maradnunk

kétharmad

Most eldőlhet, melyik utat választja az Európai Néppárt (EPP): keresztény Európa vagy bevándorláspárti Európa.

Helmut Kohlt ma kizárnák a Néppártból

Helmut Kohlt ma kizárnák a Néppártból

piszkostizenkettő

Európa az európaiaké. Ha ezt egy pártcsalád elutasítja, többé nem méltó arra, hogy a "nép" pártjaként tetszelegjen. Helmut Kohl tisztában volt ezzel.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére