Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
bulvár
 
 
 
 

Krokodilokkal kellett megküzdeniük a hajótörött migránsoknak

2018. augusztus 27. 14:54

QUEENSLAND, 14:54

Ausztrália partjainál futott nagyon rossz helyen zátonyra egy vietnami felségjelzésű hajó, ami zsúfolásig volt tömve bevándorlókkal.

Négy év után ismét elérte Ausztrália partjait egy vietnami hajó, mely zsúfolásig volt tele ázsiai bevándorlókkal. A jármű éppen az ország északkeleti részén lévő, trópusi éghajlatú Queensland tagállamában járt, mikor hirtelen megfeneklett a Daintree folyótól nem messze egy mangroveerdőnél. 

A hatóságok szerint a hajótörötteknek egy krokodilokkal, mérges kígyókkal és óriás kazuárokkal tűzdelt szakaszon kellett keresztülverekedniük magukat, hogy partot érjenek. 

Krokodil a Daintree folyónál

Fotó: AFP

Mark Ryan, a queenslandi rendőrminiszter elmondta az ausztrál köztévének, az ABC-nek, hogy a hajó 15 utasát találták meg eddig, azonban ketten még hiányoznak, köztük a kapitány. A Brisbane Courier nevű helyi lap szerint azokat, akiket eddig megtaláltak, túlélték a hajótörést és jó állapotban vannak, azonban gyorsan őrizetbe is vették őket. 

Nincs könnyű dolgunk, nagyon meleg van, de a kutyás egységeinkkel már vizsgáljuk a közeli esőerdőt és a folyó torkolatát is, hátha ott megtaláljuk őket"

– mondta Peter Rinaudo, a mentőakció vezetője, majd hozzátette, hogy bízik benne, hamarosan megtalálják a bevándorlókat, mert nagyon veszélyes hely az esőerdő és környéke. 

Fotó: Sky News

Peter Dutton, ausztrál belügyminiszter az üggyel kapcsolatban bejelentette, hogy 1400 nap után ez az első migránsokat szállító hajó, mely sikeresen elérte Ausztrália partjait. 

Az ügynökségekkel minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy ezeket az embereket visszaküldjük oda, ahova az emberkereskedők segítségével elindultak"

– fogalmazott a miniszter, aki nem árulta el, milyen állampolgárok voltak a hajótöröttek. 

Az ausztrál törvények értelmében azokat az embereket, akik megpróbálnak hajóval földet érni az ország partjainál, nem engedik kikötni, azonnal visszafordítják őket Ázsia felé. A belügyminiszter elmondta, rendkívül büszkék arra, hogy több éven keresztül folyamatosan vissza tudták tartani a bevándorlókat és leszögezte, nem enyhítenek a migrációs szabályaikon. 

Az elmúlt évtizedekben leginkább indonéziai és Srí Lanka-i bevándorlók keltek útnak annak érdekében, hogy Ausztráliában telepedjenek le. 

Roman Quaedvlieg, a parti őrség korábbi vezetője elmondta, a statisztikák szerint az elmúlt években tűntek csak fel a vietnami halászhajók a partok környékén, ugyanis az ázsiai ország partjainál a túlhalászás miatt drasztikusan lecsökkent a fogások száma és új helyet kellett keresniük. 

OLVASTAD MÁR?

bulvár
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Bezáratnák az ukrán nacionalisták a beregszászi magyar külképviseletet

Mintegy másfél tucat ukrán nacionalista tüntetett hétfő délelőtt Magyarország beregszászi konzulátusa előtt, követelve az összes magyar konzul kiutasítását és a konzulátus működésének beszüntetését, mert szerintük a képviselet "az ukránellenes politika eszközévé vált".

Műmájer vagy, Bono!

Műmájer vagy, Bono!

piszkostizenkettő

Bono nem politizáló zenész, hanem zenélő politikus (persze a gagyi kategóriából). Vagy hogy a politikus kifejezést fajsúlyosabb figuráknak tartogassuk, mondjuk azt, hogy közönséges küldönc, aki történetesen nem papírból olvassa fel a Szabad Nép vezércikkét, hanem merő véletlenségből egy basszusgitáros is álldogál mellette, a háta mögött pediglen egy dobos üldögél.

Románia mégiscsak a Tiszáig terjed?

Románia mégiscsak a Tiszáig terjed?

amerika, london, párizs

Románia egyesülésének századik évfordulója alkalmából a keleti szomszédunk már megint túltolja a biciklit, a románok most egy olyan térképpel házalnak, amelyen az országuk határa Debrecenig és Szolnokig, vagyis a Tisza vonaláig terjed.

Komolyabb büntetésre számíthatnak a szemetelők

Komolyabb büntetésre számíthatnak a szemetelők

kétharmad

Az illegális szemétlerakás már mindenkinek az agyára megy. Annak érdekében, hogy megfékezzék a szemetelőket, a kormány azt tervezi, bűncselekménnyé minősíti az illegális hulladéklerakást.

Csődbe mehet az MSZP: utolsó tartalékaikból vegetálnak

Csődbe mehet az MSZP: utolsó tartalékaikból vegetálnak

kétharmad

A párttagok Puch Lászlót és Gyurcsány Ferencet teszik felelőssé azért, mert teljesen eladósodott a szocialista párt.

Elvették az engedélyét a migránstaxiztató Aquariusnak

Elvették az engedélyét a migránstaxiztató Aquariusnak

amerika, london, párizs

A panamai hajózási hatóság visszavonta az Aquarius nevű civil mentőhajó regisztrációját, a legközelebbi kikötéskor el kell távolítani róla a panamai lobogót, és nem hajózhat ki új regisztráció nélkül - tudatták a hajót bérlő NGO-k.

Szijjártó: az ENSZ-nek jogi és biztonsági garanciákat kellene adnia az üldözött keresztények visszatéréséhez

Szijjártó: az ENSZ-nek jogi és biztonsági garanciákat kellene adnia az üldözött keresztények visszatéréséhez

kétharmad

A külgazdasági és külügyminiszter New Yorkban nyilatkozott a távirati irodának.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez lesz ma.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére